Rozchod a deti

13. júl 2022

Dobrý deň ,súrne ..chcem odísť od manžela ,vyhráža sa mi že mu musím nechať dvojročného syna na týždeň .A ja môžem odísť kým on pôjde do práce za hranice .Keď mu ho nenechám nikam nepôjdem ... Bojím sa že po rozvode mi zoberie deti neviem si predstaviť ani striedavý starostlivosť nedokáže sa o nich postarať dcérka má mesiac .

ninusa221
13. júl 2022

Však nechaj mu ich tyžden on velmi rychlo pochopí že to nieje staranie sa o babiky 😀

anjelicek26
13. júl 2022

Nuz smer sud, ziadost o rozvod a poziadat o predbezne opatrenie kvoli detom... mat predtym pripravene - kde idete s detmi zit, ako ste na tom finance, kto vam pomoze... Lebo mesacne babo doma je dost problem - povedzme nemozne - nastupit do prace... pomoze ti rodina? Dostat dvojrocne dieta do striedavej starostlivosti je na slovensku takmer nerealne... ale kecov moze mat vela... len na teba tlaci, aby si neodisla...

viestta
13. júl 2022

Podľa mňa sú to len silné reči. Žiadaj o neodkladne opatrenie na zverenie deti do tvojej starostlivosti.

zuzinka888
13. júl 2022

Nedaj sa zastrasit. Dvojrocny chlapcek este potrebuje mamu- pochybujem ze niektory sudca prisudi dieta otcovi. Drzte sa.

andrejka19
13. júl 2022

Ja by som bez syna neodchadzala to uz vydrzte ten tyzden nejako,nie ze neskor nejako otočí proti vam ze ste syna nechali jemu a odisli bez neho.

ildiko36
13. júl 2022

Vyhladaj centrum pravnej pomoci, ked si na materskej mas pravo na pravnika zadarmo

stefi_k
14. júl 2022

Kym pojde do prace kam da syna ?

ejmi25
14. júl 2022

@ninusa221 s tymto by som ho moc neplasila ,su muzi ,ktori sa postarat vedia moj ex bol ako partner na hovno ,ale postara sa ,..Autorka striedava mu pri tak malom dietati neprejde,vy ste na materskej dokonca

janickacrazy
14. júl 2022

On ide do zahraničia pracovať? A syna 2-rocneho si chce pribaliť so sebou? Nejako tomu nerozumiem. Ty môžeš normálne odísť, kým on bude preč. Škoda, že si mu to povedala dopredu. Výbav si zverenie deti so svojej starostlivosti. On ti ich nezoberie, len sa výhraza. Môj ex sa tiež vyhrážal ako mi dieťa vezme a na súde ani nepipol, geroj. Drž sa.

modry1985
14. júl 2022

Takže striedavka pri 2 ročnom - bez problémov prejde ( vlastná skúsenosť ) aj pri zásadnom nesúhlase matky. Dôležitý je vzťah dieťaťa a rodiča , nie odpor rodiča k nejakej forme striedania. Do rozvodu máte obaja rovnaké práva a rovnaké povinnosti. T.j áno ak sa on rozhodne že dieťa bude mať , tak ho mať bude , ak sa tak rozhodneš ty , tiež tak bude. On ti nemôže nič prikazovať , ty jemu nemôžeš nič prikazovať.
Záleží čisto od objektívneho vzťahu a schopnosti rodičov sa o dieťa postarať. Objektívny ( nie subjektívny matky na otca , otca na matku ) a to už zhodnotí súd / psychológ a i....

ejmi25
14. júl 2022

Autorka neboj moc velke sance niesu zvlast ked pracuje mimo ,2 r dieta kojite?moj syn mal 6 r a striedavka nepresla ,vraj je este male mozno casom.Nakoniec sme s ex na dohode vieme sa dihodnut cize nam to vyuovuje.Sudcu bude zaujimat kam da dieta ked bude v praci.Atd nueje to zas len tak .