Rozchod

jujala
11. sep 2022

i ja sa idem po prvykrat vyzalovat. Po 14r mi vcera manzel oznamil, ze sa so mnou rozchadza, vraj uz posl. pol roka citi, ze ma nemiluje, chyba laska. Do karat mu hra aj nova praca vo svajciarsku, ktoru prijma na plny uvazok t.j. zacne tam zit. Jeho predstava je, ze ja s detmi 10a 12r ostanem byvat v novostavbe, bude i nadalej platit 50% nakladov na domacnost + 1000eur na deti. Rozvod zatial nechce kvoli roznej administrative, ale skor ci neskor rozvod bude musiet byt. Dalsia zena nie je v hre, to mu verim, uz ho tolko poznam. Vraj len laska sa stratila a takto zit nevie a nechce. Na jednej strane som rada, ze mi povedal pravdu, lebo posl. par mesiacov som sa necitila komfortne a nieco som tusila ale ze mi pride uder pod pas som nepredpokladala. Obaja sme mali problemy v praci ktore sme vyriesili. Ziadna diskusia ako poradna, hladat pricinu, skusit odznova nepripada do uvahy, ma to uz v hlave upratane. Planuje 2-3krat rocne, ze pride na SK a zahra sa na otca. On je v poho, deti si poplakali cely vcerajsok ale sa s nimi rozpravam a vyzeraju ze to zvladnu, ja som celu noc presedela a prerevala zjavne len mne zivot stroskotal. Neviem, ci ostat v novostavbe s 3000m2 pozemkom a pokracovat alebo trvat na predaji a radsej kupit byt v rovnakom meste /lahsie obhospodarim byt ako dom s pozemkom/ alebo nechat dom tak ako je /pre deti do buducna/a prestahovat sa 100km domov do mesta kde som vyrastala kde mam vl. byt a tym padom zmenim detom skolu, kruzky, kamaratov. On momentalne si nenarokuje na nic /bude zarabat krasne tak nepotrebuje/ chce len to najlepsie pre deti. velmi to boli....

saraxyz
11. sep 2022

@jujala je to velmi čerstvé. Zatial by som nerozmyslala nad odchodom a ostala doma. Zistis, ako to budete s deťmi zvládať. A neviem preco, ale mam pocit, ze sa nieco jeho odchodom ujasni vo vzťahu.

marca12
11. sep 2022

@jujala zatial by som to nechala tak ako je a uvidis,ci budes stihat okolo domu. No zo skusenosti v okoli viem,ze je najlepsie hned riesit rozvod aj vysporiadanie majetku,pretoze ak sa to natiahne,su len problemy. On akoby si nechaval zadne dvierka,tym ze sa nechce rozvadzat a uvadza priklad administratovne ukony. Ak si mysli,ze najtazsie na rozvode su tie ukony,tak to je riadny chudak a sebec.

alexnina777
11. sep 2022

@jujala ahoj, je mi to ľúto, a chcem ťa povzbudiť frázou.. ktorú považujem za pravdivú..všetko sa deje pre niečo, a neskor dostaneš odpoveď prečo sa stalo toto v Tvojom živote.osobne si myslím že máš už
dosť veľké deti , v takejto životnej situácii by ste sa mohli porozprávať akú majú deti predstavu o sťahovaní a školách a svojej a Vašej budúcnosti , či byt alebo dom..skor by som sa rozprávala so svojimi deťmi ako tu s cudzími ženami..aj keď chápem že to rada prediskutuješ a budeš počuť viac názorov..

barborachors
11. sep 2022

@jujala debil.... prepac. Dom predat, a z pana Uspesneho vytrieskat co to da. A nemysli si, ziaden chlap neodchadza z pohodlia manzelstva len tak. Vzdy je za tym niekto.

54tinka54
11. sep 2022

@jujala ahoj, v prvom rade je mi to ľúto, občas život píše aj takéto príbehy.. a čo sa týka bývania, nerob unáhlené rozhodnutia, nemáš sa kde ponáhľať. Ja by som zostala bývať v tom dome a uvidíš časom že ako, ak by si nezvládala starostlivosť o dom, tak potom to budeš riešiť sťahovaním inam. Držím palce. 🍀

svetlanka111
11. sep 2022

Ahoj,je mi luto co prezivas.❤️Sama som v zlej situacii.ja len zasnem ako si chlapi vedia vsetko hned zariadit a smahom ruky zacat zit novy zivot.a zenu postavia pred hotovu vec.a iba tak sa “vykasli” na deti..

jujala
autor
11. sep 2022

@marca12 keby som trvala na predaji i rozvodu, tak povedal ,že povolí ale mu plinu finan.vyhody zo zmluvy ak bude zosobášení a tie peniaze chce nám posielať. Potom som navrhla aby ostal na sk a bola by striedavka ale tu argumentoval že zarobí menej - čo viem a že bude platiť podstatne menej ako bude platiť zo svajcu. Mne ide o to že neviem či ostať v tomto terajšom meste kde sme prisťahovalci a nemám tu nikoho alebo sa vrátiť domov kde mám rodinu ale to musím zmeniť školu i robotu

jujala
autor
11. sep 2022

@alexnina777 možno sa tomuto o rok/ dva zasmejem. Hej rozprávam sa, sú rozumné ale nevedia kde ostať. Ťahá ich to aj k starým rodičom aj ku kamarátom zo školy. A tiež sa tešia že budú párkrát v roku vo svajci. Ako vravím to len ja mám zničený život, lebo ozaj ho milujem a prežila som s ním vysoko citový vzťah ale je koniec. Sorry za spoved

jujala
autor
11. sep 2022

@barborachors je to ozaj strata lásky, veľmi si na Tom zakladá.akmiluje tak naplno, zažila som to.

emily_666
11. sep 2022

Juuj, ti je vazne neprijemne prekvapenie. No skus zatial nechat veci ako su, a pripadne o par mesiacov zvazit presun do ineho mesta ci byvani. Teraz narychlo menit aj detom skolu....
Nechaj tomu cas a uvidis, mozno sa to vyriesi uplne same a tak, ako by si ani teraz.nepredpokladala

sense
11. sep 2022

No v podstate je vychcaly, sorry, rozvod pokiaľ obaja súhlasíte a viete sa dohodnúť je polhodinova záležitosť. A áno ako zosobaseny s dvoma deťmi bude platiť vo Švajčiarsku menej daní a dostávať na 2 deti 400chf pridavky inak by bol brány ako slobodný a bezdetny aj keď teoreticky vtedy by si mohol odpratať výživné kt zaplatí. Takze preto je taky "veľkorysý" a nechce sa rozvádzať.
V podstate mohol odísť robiť aj bez tohto divadla, ale tak je mať dobré zadné dvierka

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dadis
11. sep 2022

@jujala Podla mna v tom je ina zena. Zachoval sa pekne, co mu sluzi ku cti. Ja osobne by som deti nestahovala len kvoli sebe. Ved spoznat ludi mozes vsade. Dom ti moze pomahat nejaky brigadnik udrziavat, ved asi chodis do prace..tak s tym vyzivnym a platom sa budes mat dobre.. aj ked nie ste ofivialne rozvedeni, detom je odlucenie oznamene, tak ked vsetko preboli, otrasies sa, tak mozes i ty do svojho zivota pomaly pustit noveho muza. Drzim palce

thoughtfulweirdo
11. sep 2022

V prvom rade je tvoj manžel nevyzrety debil. Normálny človek, keď začne cítiť problem a ochladnutie vo vzťahu, vezme rozum do hrsti a začne hľadať riešenie. Tento tvoj nema gule sa o vzťah starať. Môže sa tváriť neviem ako štedro, koľko on bude platiť a neviem čo, ale je to len priposraty slaboch. Píšeš, že miluje naplno, ale to je kravina. Keby miloval, vedel by, ako sa o tú lásku starať. On zdrhá ako škôlkar. To len aby ti ani nenapadlo hľadať chybu u seba. V druhom rade, rozhodovanie o sťahovaní by som nechala zatiaľ tak. Je to príliš čerstvé. Dajte si čas, ako sa zžijete s novou situáciou, presťahovať sa môžete aj o rok-dva, keď to tak budete cítiť. Prajem veľa síl

andrea78
11. sep 2022

@jujala ukoncil to, ale tak, aby to jemu vyhovovalo. Tiez si myslim, ako to tu uz bolo spomenute, ze tam je ina zena. Neveris tomu, nemyslis si to, ale ja myslim ze je. Plynuce vyhody z toho, ze bude zenaty, nerozvedeny a tie peniaze bude posielat? Mne to skor pripada ako zadne vratka, este caka, ako sa to vyvinie. Rozchodom ziskava akoze slobodu, cize ked sa to prevali, tak uz nic, lebo ste sa rozisli. A ak z toho nic nebude, moze ho opat prevalcovat znovunajdena laska k zene, ktora - nastastie a nahodou - napodiv stale nie je byvala.
Je to prilis vypocitave, ja vidim za tym nieco ine, ako Ti tvrdi. To by konal inak. Alebo proste koniec a rozvod, alebo by cusal a odisiel za hranice, ved sa to nejako vykristalizuje. Toto vyzera, ze sa mu to naramne hodi zatial to vyriesit takto a vyriesi to jeho ,,alibi,,.

luccija
11. sep 2022

@jujala bol uz v CH aj predtym?je to pekny sebec ide pracovat do zahranicia a vy zite ako chcete.Ku cti mu sluzi, ze sa chce spolupodielat na hypo a da Ti "velkoryse" vyzivne.Zatial by som nerobila ine zmeny uvidis ako to pojde...to vyzivne je adekvatne k jeho platu?Neviem preco, ale myslim si, ze niekoho ma a takto sa zariadil.Planoval uz dlho pracu vonku?nemenila by som detom skolu a kamaratov.

luccija
11. sep 2022

@jujala byvala by som nadalej kde som...ide zima prace vonku tolko nebudes mat...mozno o mesiac, dva zisti, ze to nebolo spravne rozhodnutie, mozno Vam odlucenie pomoze?Dolezite je drzat hlavu vztycenu aj, ked Ta to zlomilo.

jujala
autor
11. sep 2022

@luccija my sme žili 10r v škandinávii, vrátili sa na sk a po 4r dostal možnosť ísť do svajcu,ktorý som mu bez problemov urobrila ale mal chodiť 2tyzdne tam a 2 na sk. Ale keďže má oboznámil s novinkou tak prijme Full job. K rozchodu by prišlo aj bez svajcu. No nič....som zmätená, nechám to upratať, vyplním si hlavu prácou a deťmi a uvidím.

jujala
autor
11. sep 2022

Holky ďakujem vám, už by sme sa v téme točili dokola. Dúfam že osud má ešte niečo pre mňa pripravené...

bambinomio99
11. sep 2022

@barborachors mýliš sa a vytrieskat z neho lebo ma je úbohé
Povedal jej to na rovinu a rozumne
Aj mne tak skoncilo manželstvo proste sme spolu fungovali len ako spolubývajúci ..nebol tam nikto treti ani stvrty
Proste fyzická príťažlivo opadla, hodnoty sa nám rozdelili, trvalo rok aj dva kým všetko prebolelo a uvedomili sme si ze spolu komunikujeme lepšie keď sme od seba než spolu a ze aj deti sú stastnejsie v kľude ako v napätí

tenerifka
11. sep 2022

@jujala daj tomu cas, utried si to v hlave, nemusis sa rozhodnut teraz.
Ze v tom nie je ina zena, tomu never, chlapi su na jednej strane jednoduche tvory, na druhej strane svine, ktore ked maju plne gule, zatemni sa im mozog a vsetko ostatne ide stranou, aj vlastne deti, mam kamaratky, ktorym sa stali podobne veci, proste su to prasce bez stipky empatie, hladaia len na vlastne potesenie.
Prevrat list, daj sa dokopy, vsetko dopredu postupne zvaz, ale vobec mu to neulahci, ber vsetko, na co mas narok, a pytaj velmi stedre vyzivne na deti, pokial je to este cerstve, on bude na zaciatok suhlasit so vsetkym, len aby mohol byt opat slobodny

nenne9
11. sep 2022

@jujala ah jaj, mrzi ma, ze sa ti toto stalo.akokolvek sa rozhodnes, drzim palce, aby to bolo spravne rozhodnutie.zvaz si ale predtym ako to budes zvladat financne ked on prestane byt stedry.teraz naslubuje ale o par rokov moze zmenit nazor a uz ti tak prispievat nebude.a dalsia vec...neverim, ze nikoho nema.chlap nehodi za hlavu rodinu len tak aby bol sam.

banderaska29
11. sep 2022

no dobre, tá bola pekná a teraz sa zobuďme trošku do reality.

takže, ty si pekne všetko dáš na papier, spíšete oficiálne dohodu, ktorú on podpíše. chlapec má určite milenku ale nechce Ťa raniť, takže ti to nepovie do očí ale pamätaj, že z 1000 € mesačne môže byť pri zlej konštelácii hviezd zrazu ibba 500 € ak mu drbne v bedni , takže si poisti jeho slová.

s tým domom by som to zvážila na tvojom mieste - nie len kvôli tomu, že ostaneš na všetko sama a obhospodáriť to bude fuška, ale možno aj zmena lokality Ti zmení život a posunie Ťa skôr k vyliečeniu. pamätaj ale zasa, že pre deti je dvor a záhrada to naj čo môže byť.

daj si na papier 10 vecí, ktoré ty ako žena chceš dosiahnúť a aj dosiahneš a píš si ich v prítomnosti, ako keby už si to mala, napr: mám dobrého muža ktorý prišiel vtedy, keď mal, vypracovala som si telo a cítim sa psychicky ale aj fyzicky nepremožiteľná ..." je to psychologicky Ťah na to, ako oklamať hlavu pred smutkom za minulostou ale zaostrieš na buducnosť 🙂 ♥ neboj sa, všetko zvládneš, tiež som ostala sama s 2 detmi a ver mi, prešiel už čas a žijem si krásny život bez neho 🙂

domca1408
12. sep 2022

@jujala no verím, že to bolí, ale máloktorý chlap by to povedal na rovinu a máloktorý chlap by bol ochotný takto všetko nechať. určite si treba poistiť, že tú tisícku ti bude dávať lebo neviem kde vo švajci by si ho naháňala ked zrazu prestane chodiť na účet. a hlavne aj ked by ste mali zostať manželia trvala by som na tom, že dom okamžite prechádza na deti. okamžite s tebou ako s ich zástupcom, skrátka nieže si to milosť pán za 15 rokov rozmyslí a vráti sa jak najväčší frajer s tým, že šak dom je stále jeho. aj ked podla mňa by bol lepší rozvod a rovno by sa mal domu teda vzdať a celý na teba.

jujala
autor
12. sep 2022

dnes som uz bola psychicky podstatne lepsie na tom, nerevem a snazim sa triezvo uvazovat a

mali ste vsetky svatu pravdu. A ja som sa bila do prs, ze ho poznam a houby. Je v tom ina zena, kolegyna z prace. Ja si vravim, nepozeraj mu mobil, ak nahodou niecotak nic tym nevyriesis a naopak len si skomplikujes zivot....ale bolo to silnejsie. precitala som si celu konverzaciu a zacalo to v juni... a dnes su v stave ze "laska moja". Ruky sa mi triasli.
co robit?
1. ignorovat to a tvarit sa ze o tom neviem, proste ho nechat ist.
2. ak ho usvedcim, tak chladne povie, ze ano ma priatelku a v podstate to zlegalizuje a ma oficial volnu cestu.
3. mam sa s nou stretnut s tym, ze ci si uvedomuje, ze rozvracia manzelstvo a skusit zabojovat? Ale tym stratim total svoj kredit a skor tym nic neporiesim.

mam chut ho znicit, zruinovat, zdeptat..../ano mam v sebe nenavist/nie pre rozchod ale pre to smradlave klamstvo.
normalne sa rozviezt, predat dom a nech si ide kade lahsie.

je mi jasne, ze ked nie s kolegynou tak pride dalsia. To akceptujem, ale najprv nech si poriesi rozvodom manzelstvo a potom nech riesi dalsi vztah.
musim navstivit pravnika...sama to nedam.

katkati
13. sep 2022

Za ňou pôjdeš zbytočne, je to chudera, ktorá neposlala otca troch detí do teplých krajín, keď on nemal rozum. V tomto štádiu on bude chrániť ju, ty si pre neho teraz iba matka jeho detí, ako žena pre neho momentálne neznamenáš nič. Keď on klamal tebe, tak ty môžeš jemu zaklamať, keď mu o tom telefóne nechceš povedať, že ho niekto nabonzoval, že ťa podvádza s kolegyňou. On už má svoje plány, teraz má plnú hlavu jej, ale môže sa stáť, že keď mu to s novou láskou nevyjde, tak vychladne a bude sa chcieť vrátiť. Ale to už budeš mať scenár svojho života v rukách ty.

andrejkap123
13. sep 2022

Never ze v tom nie je ina zena

dadis
13. sep 2022

@jujala Nepovedz mu o svojich planoch. Nech netusi, ze vies o milenke a chces rozvod. Tvar sa ako predtym. Chod za pravnikom a porad sa. Najlepsie bude rozvod, ked o neho poziadas hned, jemu uz len pride obsielka. Pofot si jeho zmluvy, pasky, ucty, vsetko. Zalohuj si komunikaciu. S tou chuderou zbytocne budes stracat cas. A vlastne aj s nim.

tenerifka
13. sep 2022

@jujala bod c.1, nic mu nehovor, mas navrch. Snaz sa co najviac ziskat pre seba a svoje deti, ked sa prevali, ze to vies, uz nebude taky "dobry a stedry".

alexnina777
13. sep 2022

@jujala ahoj, no aj keď je to v tejto chvily pre Teba ťažké, malo by sa ti uľaviť pretože vieš pravu a to je najdoležitejšie.. v každom prípade som si v minulosti prešla týmto istým príbehom ako ty s exmanželom pri 2 malých deťoch..ja odporúčam:
1. Dať SEBA na 1. miesto, naučiť sa mať rada samu seba a uvedomiť si svoju hodnotu
2. otvorený rozhovor s mužom - budúcim ex, kde povieš že o všetkom vieš , a ideš sa zariadiť podľa toho
3. úplne ignorovať dotyčnú pani/ slečnu, ona ti vernosť nesľúbila, keď to nebude táto bude to iná
4. Naplánovať si rozchod / rozvod tak aby si ty a deti mali 100% podporu od ex , materiálnu a všetko dať písomne, lebo pán sa može za chvílu ked ho prestanú mátať výčitky svedomia vzpriečiť a čo nasluboval platiť už nebude súhlasiť
5. zariadiť si život s deťmi tak aby boli deti v pohode a šťastné bez traumy z Vášho rozchodu