Ahojte bývam so snúbencom 7 rokov a máme 2 deti (3 roky ,7 mesiacov ).
Bývame v rodinnom dome ,snúbenec mi pred pár dňami povedal ,že sa zo mnou rozchádza .Náš vzťah nebol ideálny ,boli tam problémy ,ale stále sme vedeli normálne fungovať .
Povedal,že môžem zostať v dome bývať dokedy chcem ,momentálne nemám kde s deťmi ísť .Majú tu zázemie,veľký dvor.
Neviem čo mám robiť,podnájom s rodičovského neutiahnem v dome môžem bývať dokedy chcem .Ku rodičom ísť nemôžem,oni nemajú ani o vnúčatá záujem .Netuším čo ďalej …
Ten dom je koho? Jeho? Spoločný?
@lesankavh veď cez súd to treba riešiť
@diamond007 vieme sa dohodnúť aj bez súdu,peniaze mi dá o to sa nebojím,on nechce aby sme odišli 😒bude sa starať o deti naďalej no ja neviem 🤯🤯🤯🤯
nič nenechaj na ústnej dohode, lebo ta môže okašlať jak nič. treba spísať dohodu, plus sumu za alimenty na deti. ist s tým na súd. ver mi že 95 percent rozvedených čo sa dohodli ústne - nič z toho neplatilo ... akonáhle si nájde nejaku novu ženu čo mu obalamutí mozog tak sa može otočiť o 180°... držím Ti palce. chce to iba čas, je to čerstvé tak si z toho celá nanič. poznám ten pocit prešla som si tým. hlavne dat veciam čas, bavit sa už iba racionálne a vecne.
@banderaska29 dobre ale pokiaľ bývam s ním v dome ,ktorý platí len on(hypo)ja neplatím nič .Cely rodičak je len pre mna aj deti tak od neho nemôžem žiadať výživné ?kedze on nás vlastne živí ?
Absolútny súhlas s @banderaska29. Všetko oficiálne spísať, nič nenechaj na ústnej dohode. Teraz ma pocit viny a snaží sa to nejako utriast tým, že ti dovolí zostať atď, to prejde, túto energiu si neudrží donekonečna a hrozí ti zostať bez strechy nad hlavou. Chlap ktorý dokáže rozbiť rodinu s tak malými deťmi nemá veľmi vysoký morálny kredit alebo je nevyzrety. Určite všetko rieš oficiálnou cestou. A čím skôr. Zakrátko sa mu to všetko rozlezi v hlave, pocit viny opadne a podmienky budú výrazne iné.
@lesankavh uff, osobne by som navrhla asi začať mediatorom, ale odpoveď na túto otázku pre nechám dievčatám ktoré žijú na Slovensku a vedia poradiť aké máš možnosti (bezplatné právne poradenstvo a pod), ja úprimne neviem ako presne to na Slovensku funguje.
Každopádne držím palce, čaká ťa náročné obdobie,maj na pamäti, že bude len dočasné. Všetko sa dá doporiadku a znova nájdeš rovnováhu a začneš žiť podľa vlastných predstáv. Všetko dobré 🤞🏼
@lesankavh tak ale takto to predsa nebude navždy.
teraz si predstav že príde a povie ti že máš tyzden na vystahovanie ? fakt budeš naivne dovtedy spokojna s tym že to je takto ? naozaj rozmýšlaj do buducna, never fantazíinym rozprávkam, chalan ti povedal najavo ze uz s tebou byt nechce a ty sa zameraj iba na seba a na svoje deti....
zachovaj chladnu hlavu, začni riešit zadné vrátka. lebo ver mi už som to tu videla x krát - príde nova zena a on ta vyhodí aj s detmi. lebo to su chlapi...a hladaj si ak tak podnájom. ak budeš na deti sama, on ti tie alimenty proste platit musí a budeš mat matersku + jeho alimenty.. ale prosím nespoliehaj sa na to že on ti teraz chudáčik nemusí platit lebo si unho a platí hypo. začni žit svoj život a nanho sa vyser. sud mu určí kedy a ako casto bude s detmi. staršie nech ide do školky a neboj sa.. zvládneš všetko 🙂 aj ja som sama na deti. tiez som bola taka ze som sa bála urobit tento krok.
V sobotu máme ísť na rodinnú oslavu s jeho strany.Jeho rodinu mám rada vychádzame veľmi dobre .Neviem ako sa mám zachovať v takejto situácii 🤯ísť ?neisť?vôbec neviem ako sa mám zachovať😢
a aj pre tvoj mentálny kľud bude najlepšie aby si s nim nežila. sprve to bude kadejaké ale rychlo sa otrasieš .. ver mi my ženy zvládneme všetko .
na oslavu by som určite nešla s tym ze by som rodine ozrejmila ze ich mily synacik vnucik atd. ma poslal do haja.
@banderaska29 dakujem,je to veľmi ťažké pre mna 😭
@lesankavh viem, dovol si smutit, plakat. dovol si to. ale maj na pamati že on plakat nebude. tak len toľko plač, aby si sa dostala do pokoja. aj ja som teraz 2 tyzdne po velmi tazkom rozchode. ale už je dobre. dolezité je ostat v racionalnom myslení a nedovolit hlave, aby sa lutovala. on to mozno bude lutovat, ale ty uz budeš vtedy zahojena a bude ti to jedno ♥ obíjmam Ťa. ♥
@lesankavh výživné máte poriesene ako?