Ahojte. Zacnem asi tym, ze manzel ma 2 sestry, ktore sa pred par rokmi rozhadali na zivot a na smrt. Cast rodiny sa priklonila na 1 stranu a cast na 2. stranu. My s manzelom sme neutralni, bavime sa so vsetkymi. Manzel ide mat v novembri styridsiatku a chceli sme urobit oslavu niekde mimo domu, nech je to take slavnostnejsie. No teraz rozmyslame, ci to ma zmysel. Pozveme samozrejme kazdeho. Cast rodiny nepride, lebo tam bude ten a ten a druha cast zasa lebo tam bude ten a ten, neviem, ci by prisli vsetci, lebo je to rozhadane az tak, ze sa neznesu v 1 miestnosti. Doteraz, ked sme mali nejaku oslavu, robili sme na dvakrat, take posedenie doma, v sobotu prisli jedni, v nedelu druhi. A to ma uz nebavi, a na 40 nebudem robit dve oslavy niekde mimo domu.
Co by ste robili? Ci nerobit oslavu vobec?
Mozno tu vymyslime nieco spolocne, tak, aby dobre bolo 😀
Urobte oslavu, pozvi koho tam chcete mat, a to ci bude niekto trucovat a kalkulovat uz je mimo vas.
ja by som urobila jednu oslavu s tým, že kto chce, príde a kto nie, smola. žiadne prídeme inokedy, prídeme domov, prídeme skôr/neskôr. ich problém, že sú rozhádané a nebudete predsa vy všetko prispôsobovať im.
Opýtaj sa každého ci by prišiel keby je tam ten a ten..zarad si ľudí do dvoch skupín a budeš musieť urobiť dve oslavy.
kvôli bratovi by sa mohli všetci premôcť a vyhýbať sa niektorým témam a ako slušní ľudia normálne osláviť. spravte jednu oslavu, zdôraznila by som, že ide o oslavu 40tky môjho muža a nech k tomu tak pristupujú. žiadne riešenie si svojich osobných problémov a hádky. v prvom rade ide ich o brata a ten by sa mal citit dobre vo svoj deň, kto to nepochopí, nech sa páči tam sú dvere
Spravila by som jednu oslavu, pozvala všetkých (však manžel nemá s nikým problém) a keby neprišli tak snáď prídu aspoň kamaráti, tvoja rodina a dobre sa zabavíte bez dusnej atmosféry
Uvedomujes si, ze ony maju medzi sebou spor a ty sa im prisposobujes a ESTE MAS VYCITKY ci dokonca chces zrusit oslavu, aby sa milostpani nestretli ci necitili ukrivdene?
Urob oslavu a pozvi vsetkych a tak im to aj komunikuj, ze su pozvani vsetci. Ja by som to brala ako preverenie toho, komu viac zalezi na tvojom muzovi a tebe, ked si s tym uz date tu pracu a organizujete nieco, kam sa dojdu s prepacenim zadarmo nazrat a pre koho je silnejsie jeho vlastne ego. Tych druhych by som potom odstranila zo svojho zivota 🙂
@viestta ano, tak by to bolo najlepsie, ale ked som to ratala, ak tak by neprislo 12 ludi a to je dost, takmer polovica hosti. A este ked treba nahlasovat pocet hosti dopredu, na hlavu u nas beru za obed + kavu + zakusok okolo 30 eur, cize to bude minimalne 360 eur vyhodenych. 🤔
Tak ved im povedz, ze ich pozyvas a zavazne potvrdenie ucasti ocakavas do xyz. Jedlo a kolace co ostanu za tych co napriek tomu nepridu si dajte zabalit, nic nezvycajne v dnesnej dobe donasok 🤷
Bola som v takej istej situácii, minulý rok som oslavovala 40ku, takže som zajednala na piatok reštauráciu a aj na sobotu, oslavovala som na dva razy🤷♀️
Pozvi vsetkych a 2-3dni pred oslavou pozistuj kto pride. Druha moznost. Dat oslavu napr 12.8 o 12 a pozves jednu sestru s jej ,,partiou,, a o 16 druhu
@maranta_leuconeura radikalne riesenie, ale zatial sa mi najviac pozdava 🤣
Uz ma to ozaj nebavi a najlepsie je, ze ked sme robievali dve oslavy, ohovarali na nej jedna strana druhu a naopak. potom sa uvedomili, ked sme im povedali, ze nas to nezaujima, ale hocikedy este skusaju zacat a vytahuju stare veci 🙄 och joj no tazko je to
Nechala by som to na muza, nech si svoju podarenu rodinku skoordinuje on.
Mame v rodine nieco podobne, oslavovali sme okruhliny jedna urazena strana si diktovala kedy moze prist druha strana ... muz ( je to jeho rodina) to vyriesil tak ze pozval vsetkych k tomu 10kamosov a f-off. Bola party aj bez urazencov.
Pozvi vsetkych a nech zavazne povedia ci pridu alebo nie, aby si sa vedela zariadit. Oslavu urob jednu, kto pride, zabavi sa, kto nepride, neodide....
Urobila by som jednu oslavu, povedala dokedy potrebujem vediet ci pridu, nech daju vediet(upozornila by som, ze ak sa nevyjadria, tak ratame s tym ze nepridu). V mojej rodine mam dokonca 2 pripady kedy sa medzi sebou nerozpravaju, ale ked som sa vydavala prisli vsetci, lebo slo o mna a nie o ich zabomysie vojny.
Ja sa priznam, ze neviem co by som robila. Spravit jednu oslavu a kto chce pride (ako radi vacsina) mi tiez pride ako najrozumnejsi napad. Na druhu stranu, ak sa naozaj neznesu v jednej miestnosti, tak aj keby kvoli muzovi prisli, nebude tam proste dusna atmosfera? Neviem, ci zrovna dusno je to co by som chcela na oslave 🤷♀️
No sila. Skutocne vas obdivujem ze ste sa doteraz takto prisposobovali ich rozmarom a oslavovali na 2x. Nikdy by som to nerobila. Ak dokazete byt neutralni vy, dokaze to kazdy. Chapem ze tie dve sestry sa neznesu v jednej izbe ale aby sa takto proti sebe postavila cela rodina je uplne na hlavu. Toto robenie dvoch oslav ich iba utvrdzuje v tej sarade.
Ja by som robila jednu oslavu s tym ze mi kazdy da vediet ci pridu, alebo nie a kto nepride jeho skoda. Ak by som musela robit dvojitu oslavu vyhrotila by som to do absurdity a potom by im mozno doslo ze sa spravaju ako idioti. Urobila by som to vo vacsej sieni, ktoru by som rozdelila paravanom cize oni sa vidiet nebudu a vy mozete pendlovat medzi ludmi. Pri vchode by som dala sipky s instrukciami ze ktora cast miestnosti je pre ktoru cast rodiny.
minulý rok sme boli na oslave 50tky a pýtali sa nás, koľkí prídeme, kvôli porciám. Nech vám dopredu povedia, kto príde a kto nie. Podľa toho sa potom zariadiš.Určite by som nerobila dve oslavy, len kvôli ich sporu. Inak zaujímalo by ma, čo za dôvod to bol, keď sa až takto rozvadili. Toto je ich problém. Nech sa rozhodnú kto chce prísť a kto nie.
V žiadnom prípade nerobiť dve oslavy. Dať termín a čas s tým, že 5 dní pred oslavou sa musia vyjadriť kto príde a kto nie. Ale potom už nerobiť doma žiadne oslavy, každý z rodiny mal možnosť prísť zavinsovat. Nemôžeš sa donekonečna niekomu prispôsobovať.
Vyhodené peniaze to nebudú, posli pozvánky s tým, že dovtedy (datum) vám majú potvrdiť účasť.
A potom podľa toho zabezpečíte obed.
A na com takom hroznom sa pohádali? Toto ja nepochopím nikdy, kam ta hlúposť ľudstva siaha...
Tak snad na tu oslavu pridu kvoli oslavencovi. Ked nie, ich problem, ale musis ratat s rizikom, ze niekto nebude chciet prist alebo sa budu oduvat na oslave
Co sa tak posekali, majetky, tipujem. 😂
Zorganizuj chatu, mozete opekat grilovat, jeden den nech pridu jedny a potom druhy.
Jedna oslava a požadujte potvrdenie účasti aby si mohla nahlásiť presný počet. Kto nepríde, nepríde, hádam sa svet nezrúti.😏
Ja by som to teda určite nerobila na viackrát. Všetko ide do peňazí, drahé je to, kto chce ten príde a kto nie, má smolu.
A chces vôbec robiť oslavu?
Aby som mala stres a bruchabolenie kto príde, kto bude urazení ako to spraviť spravím si s mužom a rodinou výlet a žiadnu oslavu nerobím.Ja som aj tak nepochopila tie tradície robiť oslavu na 40, 50
Kto bude chcieť zagratuluje mu aj bez oslavy
A, keď sa nevedia správať sprav jednu oslavu kto príde, príde veď môžu sedieť ďalej od seba a ignorovať sa
Vykasla by som sa aj na celu oslavu. Ty s muzom (+deti) to oslavte super vyletom a poriadne si doprajte. Ludia to zbytocne hrotia. Den ako kazdy iny.
Sa ti tam znova povadia na zivot a na smrt. Tlacit nepriatelov do jednej miestnosti nie je dobry napad. Aj tak to tam bude ako na kare.
urcite jedna oslava
urob oslavu ale systemom, ze oznamis den oslavy dajme tomu 1.10 vtedy a vtedy je oslava a poprosim do 15.9 mi zavazne dat vediet ci pridete, pokial nedate vediet ci pridete berieme to automaticky tak ze nepridete, restauracia berie zavaznu objednavku
proste si od nich vyziadate potvrdenie ucasti, je to uplne normalne
nemaj ziadne vycitky, neries, kto bude chciet pride, kto nebude nepride a hlavne ziadne take, ze prideme len ku koncu, bud nech pridu hned na zaciatku alebo nech nechodia vobec.
Spravte jednu oslavu, kto pride pride, kto nepride ma smolu.