Rok po rozchode som sa cez to eštš stále nepreniesla

19. okt 2020

Prajem vám pekný deň damy,asi sa chcem vyrozprávať alebo možno poznať iné názory na podobnú situáciu. Takto pred rokom, som sa rozišla s partnerom, ako sa hovorí,z minúty na minútu. Prišla nezmyselná hadka,jedna z tých nekonstruktivnych s cieľom ublížiť mi? Ani sama neviem....Odišla som. Odvtedy sa mi viac neozval. Ani raz. Neľutujem rozchod,no neviem sa ani po roku preniesť cez to,že som sa ani po roku nedočkala niečoho ako prepáč alebo niečoho,čo by aspoň trochu zmiernilo ten porozchodovy hnus,ktorý po sebe zanechal.Myslela som,že časom to prejde,no ako idú roky,tak vo mne sa to iba stupnuje...a necítim nenavist,je mi to iba obyčajne ľudský luto...myslím,že som si takého človeka nezaslúžila ani spoznať,už.nerozumiem.zivotu a jeho hratkam so mnou

evamea
19. okt 2020

Na tvojom mieste by som sa neutapala v zlých myšlienkach a ľútosti, bola by som úprimne rada, že som sa zbavila človeka, ktorý nedokáže riešiť problémy. Očividne to nebol "materiál" na dlhodobé spolužitie. Bez toho, aby si si to uvedomila sa ale vpred nepohneš.
Ak by sa ozval, čo by nasledovalo? Dala by si mu šancu? Neodpísala by si? Čo si od toho očakávala? Nemyslím to samozrejme v zlom, len nechápem, prečo ťa emocionálne nevyzretý jedinec trápi vyše roka.

deti95060810
19. okt 2020

no asi pre nič za nič to nebolo.... A ak nemáte spolu deti, ľutovať v podstate nemáš čo... ďalšia skúsenosť.....

suzie26
19. okt 2020

Prežila si rok bez neho. To znamená že ho nepotrebuješ 🙂 stojí ti nejaký chlap zato aby si v sebe dusila negatívne emócie ? Ono časom vyplavú na povrch vo forme chorôb.

kiwi3
19. okt 2020

"myslím,že som si takého človeka nezaslúžila ani spoznať,už.nerozumiem.zivotu a jeho hratkam so mnou" povedala by som, ze ta to este nepreslo, pretoze sa rada lutujes. pravdepodobne ste nevyzreti boli obidvaja.

ndrag
19. okt 2020

Casom to prejde. Ja som zazila pred 10 rokmi podobny rozchod. Ani jeden, jediny raz sa za ten cas az doteraz neozval, vsetko som si musela "vyriesit" sama so sebou a trvalo to cele roky. Cim skor sa zmieris s tym, ze je uplny koniec, lebo si mu uplne lahostajna, tym skor ta to prestane mrziet a zacnes si zit svoj zivot.

taga
19. okt 2020

Juuuuuj ty sa lutujes ako 12 rocne dievca! Ved bud stastna, ze si mlada, zdrava, mozes robit milion veci, ktore ta budu naplnat a robit stastnou a spokojnou. No ty sa budes radsej lutovat a nariekat, aky je zivot na teba kruty.. tvoje buduce stastie stoji a pada na tom, ze sa ti onen muz neospravedlnil? No, ak to neurobil doteraz, uz to neurobi. A co teraz? Budes nariekat do konca svojich dni?

klarka56
19. okt 2020

@taga ty si taká milá empatická osôbka, že?

A pre autorku: Sú takí ľudia, že teba to bude trápiť, zožierať a on ani brvou nehne... S tým sa treba ozaj len zmieriť a naučiť žiť, neškodiť si tým, že v sebe živíš tú zášť. Aj keď to asi nie je jednoduché. Nájsť si niečo/niekoho, kto zamestná myseľ pozitívnym smerom a nebudeš na toho blbca myslieť.

taga
19. okt 2020

@klarka56 😂 no vies, dokazem byt empaticka k ludom, ktori maju SKUTOCNY problem.
Naopak, nedokazem tlapkat po pleci niekoho, kto sa zbytocne utapa v sebalutosti 🤷‍♀️ mozno taky clovek nepotrebuje 20-30-40 ludi, ktori mu budu pritakavat, ooooch chudatko moje, mas to tazke... ale toho jedneho, co ho chyti za plecia a poriadne nim zatrasie. Nemyslim to zle

kassandra25
19. okt 2020

Ja by som si z toho nic nerobila. Nie si ani prva, ani posledna. Horsie by to bolo s tebou, keby si bola nejako vazne chora, co povies? Zaoberat sa nejakym debkom, ktory sa nevedel chovat, alebo zachovat, ma aky vyznam, ze chces depresiu? Zameraj sa na nieco uzitocne.

autor
19. okt 2020

@taga stroskotalo mi už niekoľko vzťahov, no ani jednému bývalému nemôžem nič vyčítať,prišlo to tak postupne a logicky vyústilo do rozchodu, dodnes sme v kontakte. Tento posledný je tiež v kontakte so svojimi bývalými, okrem mna. každej beží na pomoc,keď potrebujú a ja som ostala "mŕtva". To proste zamrzi.

klarka56
19. okt 2020

@taga ale nikto ju neľutuje, ani ja, veď to je to posledné... Je rozdiel slovo útechy a nejaké pozitívne nakopnutie a výsmech. Čo je skutočný problém pre iného, nemusí byť pre teba a opačne. Ty si proste len arogantná 🙂

majkeel
19. okt 2020

Mozno si on mysli o tebe to iste. 🙂
Bud rada, rozchody, kde su deti a majetok, dlhorocne hadky, su ovela horsie ako hadka, iba sa zbalis a odides. 🙂
Ocividne si sa cez to nepreniesla, lebo keby to bol uplny dement, tak si na neho od ulavy ani nespomenies. 🙂

andrea_ff
19. okt 2020

Zazila som to a poviem ti.... az v momente, kedy som si povedala.... ze ok, kaslem na chlapov a miestami az zufale dufanie, ze niekoho stretnem.....a ....budem sa venovat sebe, tomu, co ma bavi... a az potom som stretla teraz uz mojho manzela. A som veeelmi rada, ze je moj manzel prave on 🙏❤
Takze akolvek zvlastne to znie, vyckaj si... bud sama sebou, tes sa, ze si mozes robit co chces, rozbijaj si osobnost...sportuj....a hlavne sa neutapaj v minulosti. Pozeraj sa uz iba do predu.
Drzim palce

thoughtfulweirdo
19. okt 2020

Ja ti rozumiem, tiez som clovek, co potrebuje mat veci uzavrete a vediet pricinu. Napriklad, mala som na zakladnej najlepsiu kamosku, ktora sa na mna z nicoho nic nastvala a prestala sa kamosit, doteraz neviem preco a stale by som to rada vedela 😅 ale treba pochopit, ze nie kazdy clovek je ako ja, su aj ludia, co nemaju tolko charakteru, aby veci odkomunikovali. To nezmenis. Co zmenit mozes, je tvoje nastavenie. Prijat to, ze on komunikovat ocividne nevie a vas vztah skoncil, lebo nebol vhodny partner pre teba. Neboli ste pre seba navzajom vhodni, ako aj on, tak aj ty potrebujete pre zivot niekoho ineho. Mas dve moznosti- kontaktovat ho a chciet vysvetlenie, alebo akceptovat, ze nijake vysvetlenie nedostanes. Ono podla mna ani nijake extra nie je. Pravdepodobne mu na tom vztahu nezalezalo a bol vlastne spokojny, ze si to svojim odchodom sama vyriesila.

autor
19. okt 2020

@majkeel ale mňa to nemrzí ako ženu,ten vzťah nemal zmysel...ale ľudský áno.....keby sa takto ku mne zachovala nejaká žena (mama,sestra,dcera,kamoška,to je jedno) trápilo by ma to rovnako...obzvlášť ked vieš,že chybu si neurobil ty,ale druhá strana...proste si s tým človekom strávil čas,obetoval kus seba a minúty na minútu si pre neho "mŕtvy"? Nechápem to, ja som inak nastavená...som lepší človek než spomínaná druhá strana...dovolím si povedať a preto to človeka mrzí...

autor
19. okt 2020

@andrea_ff áno,viem,už som to počula z mnohých strán,no ja sa už na chlapa nemôžem ani pozrieť...akéhokoľvek...proste nie...

taga
19. okt 2020

@klarka56 myslis, ze za posledny rok nedostala autorka ziadne slova utechy, pozitivne nakopnutie a pod od skutocnych ludi, ktori ju poznaju, priateľov, rodiny? Ak ano, mas pocit, ze pomohlo?
Ak nie, mas pocit, ze anonymna tema a ľútosť od cudzich ludi PO ROKU(!) ju nejako nakopne??? Ja teda nie, a mozes si mysliet, ze som arogantna a neviem aka...

hankm
19. okt 2020

V takomto stave sa na teba ani nikto normalny nenalepi. Tym co su v pohode zacne blikat kontrolka a zdrhnu, v ramci zachrany svojho mentalneho zdravia a tym druhym, tiez zacne blikat kontrolka, ze tu sa da fajne pohrat, ci uz to skonci alebo neskonci v posteli. A kazdym takymto zazitkom to bude horsie a horsie.

klarka56
19. okt 2020

@taga vďaka, že môžem, aj myslím 😉

taga
19. okt 2020

@klarka56 a vies, co si myslim ja? Ze hovorit o mne opakovane, ze som arogantna, so smajlikmi nie je nic ine, ako tvoj znak nadradenosti. Ty si viac, ty si lepsia. Milsia, vnimavejsia, empatickejsia. No v skutocnosti si len namyslenejsia.

klarka56
19. okt 2020

@taga keď myslíš... 🤷‍♀️

autor
19. okt 2020

@taga zbytočne sa tu budete doťahovať....nehladam lutost ani utechuu nič také,skôr ma zaujímali reálne prežite skúsenosti...možno aj s odstupom rokov...ako sa vám alebo tej druhej strane vyvíjal život...či možno po rokoch neprišla.nejaka satisfakcia alebo niečo podobné...asi to neviem správne slovami vyjadriť...jednoducho nedokážem pochopiť,ak človek,ktorý druhému nijako neublížil je odkopnúty ako handra,pričom ten čo sa ku mne zachoval takto nepekne, má v sebe tú danost s inými byvalymi vychádzať úplne v pohode,dokonca im pomáhať...lebo pochopím,ak človek za sebou páli mosty a k bývalým sa nevracia,no ak po iných mosty nepáli len po mne áno,tak tomu proste nerozumiem....

autor
19. okt 2020

Múdro píšeš a máš pravdu...tak sa mi núka otázka,co by si robila ty,keby sa ti takýto človek ozval? Ako by si sa vysporiadala keby si bola v mojej koži a on zrazu napíše?

777januska777
19. okt 2020

Nechcem rýpať, len ma zaujíma čo ti také urobil, keď tvrdíš, že ty si lepší človek ako on?

autor
19. okt 2020

@777januska777 jojojojooooooj to by bolo na novú tému,tých veci bolo veľa,ale konkrétne som mala na mysli tú poslednú kvapku...keď ťa človek úplne bezdôvodne douraza a ani s odstupom času nedokáže povedať prepáč,tak v mojich očiach je to zlý človek. Ja tiež robím chyby,no ešte sa mi nestalo,aby som svoju vedomú chybu voči niekomu nenapravila. Vždy som tak učinila a to už bez ohľadu na výsledok. Pre môj kľud na duši a čisté svedomie som tak učinila vždy.

karolinakr
19. okt 2020

Sama si si odpovedala- klud na duši čiste svedomie- zli ludia nemajú.Poučenie do buducna..nema empatiu, nema vyčitky.oni zmyšlaju inač.Na smrtelnej posteli sa bude modliť v zmysle- ja som nikomu neublížil
To, že ma nekontaktuje, by ma trapilo najmenej. Ani nemam potrebu ich vidieť nieto ešte traviť spoločny čas
Poslednym sexom posledna kvapka😄😄

komplikovana
19. okt 2020

Preco si myslis, ze by ti mal povedat prepac? Su aj taki ludia, ktorym to za cely zivot «  nedopne ». Jednoducho si povedz, ze on ta oklamal, tak na co sa trapit. Oklamal v tom zmysle, ze ti mozno hovoril ze ta miluje a pritom to tak vobec nemyslel. Stoji ti to za to sa takto « tyrat »?

autor
19. okt 2020

@karolinakr posledným sexom posledná kvapka to ako čo?

karolinakr
19. okt 2020

ne kvapka - klapka.Film skončil

autor
19. okt 2020

@komplikovana tak to má neoklamal lebo hentake slová lásky mi nepovedal ani raz