Uz nejaky cas nie som v kontakte s mojim bratom. So svagrinou sme boli kedysi kamaratky od skoly. Zruba 4 roky sme sa nevideli. Nase kamaratstvo stroskotalo na tom, ze stratila moju doveru. Urobila vela veci, ktore sa ma velmi dotkli. Netykalo sa to mojho brata, ale mna a mojej rodiny. Nikdy sme si to nijako nevysvetlili a je to to posledne, co by som chcela. Nemam si čo s nou viac povedat a jej blizkost povazujem za hrozbu. Vsetko doverne, čo som jej kedy povedala, tak vytarala alebo prekrutila. Po tejto skusenosti s nou si davam velky pozor na okruh ludi s ktorymi chcem zdielat svoj zivot. Ale rada by som s bratom udrziavala vztah. Problem je v tom, že ja nechcem chodievat k nim a ak by on mal prist, tak chce iba s nou. Je to taky zacarovany kruh lebo on by mozno chcel, aby sme spolu vychadzali, ale ja urcite viem, ze to nechcem. Brat je velmi rodinne zalozeny a najradsej by to mal vsetko na poriadku z kazdej strany. Je nauceny a zaklada si na tom, ze ako manzelia navstevy absolvuju spolu a keby k tomu prislo, ze by nam raz zazvonili pri dverach, tak ja by som im ani neotvorila. Tak velmi ma sklamala jeho zena, ze dopad jej cinov mi znicil rodinu. Brat stale medzi nas stavia ju. Ako keby mala byt spojkou medzi nami. Mozno ma dobry umysel a veri, ze cas, ktory upynul vo mne vybledol spomienky. Ale nestalo sa.
Ako by ste sa zachovali?
Odpustila by som. A mala by som pevne nastavené hranice voči nej.
Úf, naozaj začarovaný kruh. Bud ju dákym spôsob budeš tolerovať a strpis jej prítomnosť na čas určitý, alebo sa vaše cesty rozidu a pokiaľ bude brat s nou tak aj s ním. Ona si možno uvedomila co spravila. Takéto veci ľudia robia keď žiarlia, alebo závidia. Možno teraz je ina. Jedno stretko a pozoruj...ak ti tam niečo nebude sedieť, alebo sa potom zas podozvedas prekrutene pravdy budeš mat aspoň istotu v tom viac ju nevidieť. Hold brat je s ňou na jednej lodi ale aj tak ma zaráža prečo on neurobí poriadky. To si sestru nepozná od narodenia???? Ci je to podpapucnik a je rád že ju má 🤦.
Život je príliš krátky na žabomyšie vojny.
Brat vie, co urobila?..ved sa skontaktuj len s nim avysvetli mu....ja by som sa snou nevedela stykat, bolo by mi na grcanie a zas taky vztah naoko je na....dve veci (furt trpiet, co zas vyvedie)....dakujem, nie
Presne tak... ludia svoju energiu vkladajú neraz do sprostosti a nehladaju riesenia.
Mňa by zaujímalo, čo také urobila. Lebo keď čítam, že ty si sa jej s niečím tajným zdôverila, ona to prezradila a tebe to zničilo rodinu... Tak jediné, čo mi napadlo, že by ti mohlo zničiť rodinu, by bola tvoja nevera. Samozrejme, môžem sa mýliť, preto sa pýtam. Lebo neviem si predstaviť nič iné, čoho prezradením by sa ti rozpadla rodina.
@h2 Mali sme všetci dobré a blízke vzťahy. Nikoho som nepodviedla. Som si plne vedomá toho, že stabilné piliere mojej rodiny by nenarušil nikto. Ale stabilné neboli a ona tu situáciu využila a húckala môjho už exmanžela proti mne a aj iné širšie okolie. Rozpráva som jej o mnohých veciach ako ona mne, ale nikdy ma nenapadlo to púšťať von. Pre mňa to bola taká bežná psychohygiena ako to kamarátky robia a pre ňu to boli nitky za ktoré mohla ťahať, ale to som pochopila až neskôr, keď sa stretávala s mojím ex a rozprávala mu blbosti, rovnaké blbosti rozprávala aj mne len vždy to každému interpretovala tak, aby vyznela ako dobrá bútľavá vŕba a na každého pred tým druhým vyťahovala rôzne veci. Ešte viac to naštrbilo vzťahy v mojej rodine a s mužom sme to neustali. Často sme sa hádali aj kvôli nej. Ale nemôžem povedať, že to začalo ňou, ale do veľkej miery narušila naše vťahy ešte viac. Ja som problémy v jej manželstve neriešila s bratom, dokonca ani s ňou, vždy som si ju len vypočula a snažila sa ju povzbudiť.
Vie ako na ľudí a ľudia jej všetko žerú. Ale to mne je už jedno. Ja ju len nechcem vo svojom živote.
@zmrzlinka2021 Prave preto, ze uz nechcem viac mrhat svojou energiou, tak si davam pozor na vyber spolocnosti.
Nemam rada zabomysie vojny, vyhýbam sa im. Veci sa snazim riesit alebo sa na nich len zasmejem.
Ale hady na prsiach si chovat uz nenecham.
ja mám pocit, že s niektorými švagrinami je to ako s niektorými svokrami, ťažko riešiteľné a kompromis nie je príjemný a je to rodina, je na Tebe čo zvládneš a či by si chcela vôbec obnoviť vzťah so švagrinou, s bratom skús sa stretávať sólo, držím Ti palce
a tvoj brat pozna podrobnosti, co porobila?
Stretla by som sa s nimi, a rovno ju pred bratom konfrontovala s tym, co urobila. Mozno jej docvakne a nabuduce ona posle brata sameho.
A druha vec - ze strkas hlavu do piesku tiez nie je spravne riesenie. Vies, funkcny vztah nikto zvonku nerozbije, nieco tam bolo uz predtym…netvrdim, ze jej mas odpustit a zabudnut, ale na druhej strane si treba uvedomit, ze takto prides aj o brata. A zase povies, ze ona vam rozbila vztah? Alebo vy dvaja s bratom si ho rozbijete vlastnou tvrdohlavostou?