Rodinné vzťahy

4. okt 2023

Ahojte, Chcela by som si vypočuť aj iných názor na vzťahy s rodinou priateľa. Sme 4. rok spolu a klape nám to veľmi dobre a teším sa po tom čo som si viac rokov vytrpela pri ex. Ale samozrejme dokonalé všetko nemôže byť a ani tuto to nieje so svokrou a vlastne s celou jeho rodinou. Svokra pojašená totálne psychicky labilná žena čo sa už dvakrát rozviedla, prácu vymenila odkedy som v rodine minimalne 20x a samozrejme stále rieší len svoje problémy, sťažuje sa, nič jej nikdy nieje dobré a toto nám veľa krát robí problémy aj v našom vzťahu keďže ma to vie veľmi naštvať a zbytočne sme sa veľa krát snažili pomocť a podporiť proste jej sa nedá. Otravuje nonstop, vždy rieší svoje choroby (ktoré si namýšlá) a ja to už pomaly začínám vzdávať. Neviem si predstaviť aby som v tomto žila keď už budeme mať deti atď. Ale na druhej strane by som nikdy nechcela opustiť priateľa kvôli nenormálnej svokre, tieto veci čo som tu vymenovala je len štipka z toho čo už povystrájala za tie roky čo ju poznám. Čo myslíte , dá sa žiť tak že máte pocit že vas obklopuje najtoxickejšia osoba? Môže takto fungovať vzťah dlhodobo?

kornelies
4. okt 2023

Su ludia, ktori su vitazi v narodnom sporte, stazovani sa. 🙄.
Vacsinou su to narcisticki ludia, ktori veria, ze svet sa bude okolo nich tocit. Ich problemy a choroby (vacsina je vymyslenych), vztahy, su najdolezitejsie, ostatni maju zivoty prechadzku ruzovou zahradou.
Idealna rada-najdite jej priatela a budete mat svaty klud. 😆

domkakvet
4. okt 2023

Co spolu byvate, ked ti to tak vadi, alebo preco ti to tak vadi, tak to ignoruj.

andreakotesova
4. okt 2023

V prvom rade to nie je tvoja svokra 😉

caroline_
4. okt 2023

Najdôležitejšie je to ako sa k tomu stavia tvoj priateľ

alickapusinka
4. okt 2023

To nie je tvoja svokra to je priateľova mama. TY si čo dovoľuješ hodnotiť že ta cudzia osoba sa 2 krát rozviedla keby aj mesiac bola vydatá a sa rozviedla aj 10 krát teba do toho nič aj keby si vzala cigána. TY o cudzej žene píšeš že je labilná. Keby teraz tvoj priateľ povedal o tvoje mame že je psychický labilná páčilo by sa Ti to. Láskavo nechaj na pokoji jeho mamu. Prečo Ti vadí žiješ s ňou ak áno a prekáža TI to odsťahuj sa ak nie tak ju nerieš nechaj ju tak. Písať o priateľov mame že je pojašená no ver mi ak pôjdeš proti jeho mame aby s tebou neskončil vzťah. Prídeš mi strašne detinská nezrela taká jednoduchá. TY tu píšeš blbosti o cudzej žene .Ver pokiaľ mu mama žije vždy u neho bude na prvom mieste .Otázne či si ťa vôbec bude ochotný zobrať.

zmrzlinka2021
4. okt 2023

Autorka,

ale to nie je realne tvoja svokra. A ak raz bude, ak budes zena jej syna, tak podstatne bude, ako sa tvoj buduci muz zachova a ako nastavi fungovanie vas dvoch a nej. Ano, moze byt toxicka, to ti aj verim, ale vzdy tie pravidla si budete urcovt vy dvaja, teda ty a tvoj snubenec. A to je podstatne. Vediet si nastavit zdrave hranice.
Nepises nic o svojom frajerovi, aky je to typ cloveka, ci sa vie vymedzit, ci ta vie ochranit... ani ako planujete raz spolocny zivot, kde budete byvat... a to su velmi dolezite veci. Byt raz ako samostatna rodina a nedovolit zasahovat do vasho zivota.

Zarovn maj na mysli, je to priatelova mama a bude jeho mama, aj ked ty budes jeho zena. S muzom si beries aj jeho rodinu, cize do urcitej miery vzdy bude pritomna vo vasom zivote.

mimikarol
5. okt 2023

Veď sa odsťahuje "za hory, za doly" a môžete si spokojne nazivat. Či?

h2
5. okt 2023

@andreakotesova Vedela som, že toto tu niekto napíše. A? No tak si predstav, že namiesto jedného slova "svokra" sú tam tri slová "mama môjho priateľa". Všetci vieme, koho tým myslí.

andreakotesova
5. okt 2023

@h2 napísala som to preto, aby sa priateľky naučili správne pomenovať matky svojich priateľov.

h2
5. okt 2023

@andreakotesova A aký to má zmysel? Všetci vedia, koho tým myslí. Kvôli stručnosti použila výraz svokra. Na jej problémy s tou osobou absolútne nemá vplyv, ako ju označí.

beatta7
5. okt 2023

presne tak, nie je to tvoja svokra a nikde nie je napisane, ze sa nou aj realne stane. ano, vsetko je medzi vami dokonale a klape vam to, ale o ruku ta este nepoziadal. jeho mamu tym padom riesit absolutne nemusis. a aj keby bola tvojou svokrou - nemusis sa s nou predsa stykat. ignorovala by som ju.

caroline_
5. okt 2023

@alickapusinka našťastie sú aj iní muži ako mamickari, ktorí pochopili ze ked majú ženu tak matka uz nie je na prvom mieste, našťastie

lucky_k
5. okt 2023

Pises " odkedy som v rodine", od ktoreho okamihu to pocitas, lebo, ak od zoznamenia, tak ani ty nemas velmi realne zmyslanie a teda by si nemala hodnotit " svokru"... co sa priatelovej mami tyka, tu nezmenis, bud ju budes akceptovat alebo ukonci vztah ked ti to velmi vadi, pretoze to bude u nej vekom horsie