Rodina nám praje zle

moni141
10. máj 2024

Ahojte, ako ste riesili, co ste robili, ako ste prezili to, ze vasa velmi blizka rodina vam nepraje dobre? Nadava vam za veci, v kuse je vsetko zle, absolutne sa nesnazia chapat tazke situacie, maju len svoju pravdu, chcu vas udavat za veci co ani nie su pravdu a podobne? Doslova mam pocit, ze chcu priviest cloveka na dno, aby sa blaznil, zacal pit alebo co....po dobrotky to nejde, iba chvilua zase sa to obrati, hadkami sa to len zhorsuje a stale ide kruh kolem do kola.
Dakujem za odpovede. Mozno nejake povzdbudenie, rady ako sa chranit proti tejto zlej energii co prenasaju a podobne.

dettilv
10. máj 2024

@moni141 prerušiť kontakt🤔možno iba na nejaký čas kým sa uvedomia

moni141
autor
10. máj 2024

@dettilv no to az tak neprichadza do uvahy, kedze zijeme.v jednej bytovke a su nejake rodinne problemy, co nie su stale doriesene, takze sa musime rozpravat. Ale je to stale iba horsie

zooeynka
10. máj 2024

Boze tieto polovicate informacie.....ktovie co by sem tvoji blizky o tebe napisali, ze preco mate problemy. Takto ti nikto nic lepsie ako "odstahujte sa" neporadi.....

januska12323
11. máj 2024

Musíš sa rozprávať len s kým chceš ty.

lelelienka
11. máj 2024

A co ak maju pravdu a chcu, aby ste si to uvedomili aj vy? Nepozname druhu stranu, vlastne nepozname ani problem z tvojej strany, okrem toho ze tvrdis, ze ti chcu zle…tazko radit ked nie je jasny problem 🤷‍♀️

0silvia0
11. máj 2024

@moni141 co to je nepraje dobre? Preco nadavaju? Zaco nadavaju? Z tohoto tvojho vylevu mame vydedukovat co?

lucyluska
11. máj 2024

@moni141
Mohla si viacej napísať o rodine, lebo či je tam choroba alebo prečo sú takí...
čítala som že sa dá najať mediátor, ktr bude s vami jednať a potom osobitne s druhou stranou. Neviem si to síce predstaviť, ale kebyže mi to malo ísť na zdravie tak vyskúšam.
Ak by mi rodina robila zle, nastavím hranice a som neprístupná, chraním si zdravie.
Ak potrebujete niečo vyriešiť tak skús si pripraviť plán, nejaké 2 základné body, keď sa stretnete drž sa planu, nenechať sa zapojiť do iných komentov, zase sa v pokoji vrátiť tam a vysvetliť že hľadaš riešenie a keď nechcú spolupracovať odchádzaš. Keď to budú chcieť riešiť nech sa ozvú.
Ži si svoj život. Nedaj sa zatiahnuť do niekoho pravdy. Ty si strojcom svojho šťastia. Všetko dobré prajem.

kaktusik007
11. máj 2024

@moni141 tak si to zhrnme.
1. rodina su susedia
2. mate nedoriesene veci

Ak chces realne poznat, PRECO vam rodina praje zle a co s tym spravit, teda ak chces zanalyzovat vasu situaciu, je potrebne napisat viac informacii.

veselo_neveselo
11. máj 2024

@moni141 Jednym uchom dnu, druhym von. Ked nadavaju ked tam nie som - nech si nadavaju.
Ked nadavaju ked tam som - odchadzam, lebo konstruktivna debata skoncila a nadavky netrpim.
Pochopenie od nich nehladaj, detaily s nimi nedebatuj, proste maj s jimi len debatu o niecom, o kknkretnych veciach.

Trochu asertivity do toho, trochu hrosej koze a pojde to, neboj.

moni141
autor
11. máj 2024

@kaktusik007 nechcem pisat viac, som kvoli nim uz paranoidna, aby sa tu nenasli a bolo by este horsie. Biem ze tu moze kazdy napisat ze mozno som ja na vine, ale ja som sa za moju cast ospravedlnila, pritom som neurobila nic hrozne, iba som na nich nakricala a bez dovodu to nebolo.
Viem ze to tu nebudeme rozoberat dopodrobna a ze neporadite nic konkretne, skor naozaj ako sa vyrovnat s tou krivdou a nejak sa udrzat od toho negativna.
Mne sa v zivote nestalo toto co teraz, som z toho absolutne sklamana, pred tyzdnom bola velka hadka a astale som to neprekusla, neviem sa zmierit s tym, ze sa toto vyklulo z ludi, ktorym som cely zivot verila

moni141
autor
11. máj 2024

@lucyluska o tomto som nepocula. Asi to naozaj aj zvazim, lebo ja nechcem mat taketo konflikty uz dalej, ja aj moj manzel sa vazne uz velmi snazime cele roky aby dobre bolo, ale im stale nie je dost. Fakt sa bojim si kupit aj rohozku pred dvere, lebo ohovaraju ze mame asi vela penazi a podobne. A potom sa snazia vycicat clovek aj financne, aj mentalne, aj fyzicky. Staci, ze sa clovek nezatvari podla ich predstav a je z toho konflikt na tyzden.
Dakujem za radu, pouvazujem o tomto, mozno by sa naozaj hodil niekto kto nas uprace a aj dojddme k rieseniu

mamina7070
11. máj 2024

@moni141 tak sa odstahujte z toho bytu a kupte si iny

januska12323
11. máj 2024

Opakujem ty sa s nimi nemusíš rozprávať aj keď sú rodina. Hovoriť si môžu čo chcú, nenechaj sa vyprovokovať a hľadaj nové bývanie.

cimage
11. máj 2024

Tiez by som sa radsej odstahovala. Predat byt, alebo dat do podnajmu a riesit druhy, dost daleko od nich, najlepsie aby ani nevedeli kde. Budete mat pokoj.

mamamasama
11. máj 2024

Praj a bude ti dopriate. Na čo byť v kontakte s ľudmi, ktori ta oberaju o štastie? Karma si ich najde, ty im praj len dobre.

lavender94
11. máj 2024

Pozri, keď sa tie vaše problémy nedajú vykomunikovat, tak o nich nekomunikuj. Pokiaľ je to legislatívne v poriadku a nie je to nič až take vážne, kontakt sa dá prerušiť vždy. Ak byt vlastníte, je to horsie, predávať byt a kupovať je nadlho, ale ak ste v podnájme, môžete sa reálne zobrať a ísť

ahhola
11. máj 2024

Rodina je siroky pojem, rodicia, surodenec tvoj, muzov??? Vy v tej jednej bytovke musite spolu dozit, nie je ziadna ina, maly domcek? Nech prasknu od jedu? Ale zasa mozno vam robia peklo, aby ste z tej bytovky odisli? Vzdy budu nejake trecie plochy, ked zijete par metrov od seba, ak su zavistou zivi, naseries ich len vacsim nakupom denne. Zvazit posledny chod - odchod. 💥

purple_wolf
11. máj 2024

ja som toto mala doma tiez... nech sa stalo cokolvek ja som bola ta blba, ta neschopna, ta skareda, ta tucna a co ja viem co ale ked nieco potrebovali tak som im bola dobra lebo moji surodenci nepohnu pre nich prstom a len od nich beru peniaze ... ja som to riesila tak ze som sa s nimi prestala rozpravat a pomahat im, ano je to smutne ze "najblizsi" su hyeny ale mas manzela sustred sa na neho... ja im nezavolam ako je rok dlhy, oni mne ked nieco potrebuju co odmietnem a z toho je hadka ale vypnem telefon a ano ohovaraju ma kade chodia... musis sa na to povzniest a odosobnit sa od nich - nereagovat, odist ked zacnu hadku, kaslat na ohovaranie,... najidealnejsie je odstahovat sa aspon na druhy koniec mesta alebo uplne do ineho mesta... oni sa nezmenia pretoze si zvykli ze maju z teba rohozku ale ty mas vlastny zivot a musis chrabit samu seba a nie donekonecna sa im prisposobovat... ak sa od teba odvrati aj sirsia rodina kvoli ohovaraniu je to ich vizitka lebo si nevypoculi druhu stranu nie tvoja a ubezpecujem ta ze je to len lepsie.... v zivote som prisla o cela ludi a bola som aj dlho osamela ale casom sa okolo teba usadia ludia ltory za to naozaj stoja

moni141
autor
11. máj 2024

@purple_wolf no tak to mame velmi podobnu situaciu ako ty opisujes 🥲 je to s tym bytom potom na dlho a uz by to bolo pre mna naozaj krajne riesenie, odstahovat sa...uz sme sa vela ráz prestali stretavat, rozpravat, ale nakoniec sme zas nejak zacali. Asi sa musim zatat a tentokrat to vydrzat, aby videli ze naozaj nemam zaujem sa s nimi bavit. A ako pises o sirsej rodine, presne toto sa uz deje a je to velmi neprijemne, ale mas pravdu, vypoveda to aj o nich, ze sa nechaju bez vypocutia kazdej strany zmanipulovat.
Je to hrozny pocit, ze takto je to v rodine, neviem sa s tym zmierit. Ale uz som skusila vsetko co mi napadlo. Este mozno vyskusam mediatora ako mi radila pani vyssie. A ako vidim, aj realne skusenosti inych zien hovoria, ze sa treba len odstahovat. Ach, asi mate pravdu. Kazdopadne dakujem za odpoved, uplne vas chapem a dodalo mi to trochu odvahu to zmenit aj nadej, ze bude predsa len dobre bez takychto ludi v okoli.

purple_wolf
11. máj 2024

@moni141 ono je to taka husenkova draha... prestanete sa bavit a o nejaky cas sa znova rozhovor rozbehne potom sa zase nieco zomelie a zase sa prestanete bavit a cas sa zacne predlzovat ktory sa nebavite... nikdy nic nepojde zo dna na den ale musis spravit prvy krok aby sa zmena zacala