Rodina môjho snúbenca ma nemá rada

15. apr 2021

Ahojte žienky❤️ Snubencova rodina ma nemá rada, pochádzam z uplne iného prostredia ako oni. Čiže mame rozdielne pohľady na svet. Veľmi ma to trápi, pretože dost často na mna útočia. A pýtam sa samej seba, či by som ho nemala nechať ísť. Viem že sa pre spory v rodine kvôli mne veľmi trápi. Veľa krát mi aj povedal, že chce aby som sa zmenila a pýtal sa ma či ma nás vztah zmysel. Zachránili sme to, no ja sa v mojom vnútri veľmi trápim. Navyše, z jeho strany ani necitim takú lásku, akú mu dávam ja. Ale to je asi moja chyba, lebo žiadam od neho zrejme veľa.

0silvia0
15. apr 2021

Ako sa mas zmenit? V com?

elizabet173
15. apr 2021

snúbencova rodina by ma až tak netrápila, ak by sa snúbenec postavil na moju stranu, ale nepáči sa mi, že ti veľa krát povedal, že sa máš zmeniť. To zaváňa dosť veľkým problémom. On sa ťa pýta, či má váš vzťah zmysel, ty necítiš z jeho strany takú lásku, akú mu dávaš ty a tvojím najväčším problémom je to, že ťa jeho rodina nemá rada?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denden77
15. apr 2021

povedal ti, ze chce, aby si sa zmenila.. tato "cast" mi pride dolezitejsia, nez ta, ze ta nemusi jeho rodina 🤷‍♀️

moonlight1210
15. apr 2021

Ak ta chce menit, ci uz na natlak rodiny, alebo aby si ta prisposobil tak, ze ta zapasuje do svojej rodiny, tak nie si partnerka, ale pekny, vhodny, prijemny doplnok jeho zivota. Ktory ma taky maly “kaz” - ma totiz vlastne nazory. A treba ho “opravit”.
To je velmi zly start do buduceho manzelstva a rodicovstva.
Nevnima ta ako rovnocennu.

V takom pripade rozchod urobi sluzbu obom.
Jemu trebars v tom, ze si uvedomi, ze ta nemoze tvarovat na obraz svoj. A dokonca si ta zacne vazit.
(aj ked na toto nespoliehaj).

pribinak
15. apr 2021

Všetky kontrolky by mi blikali. Prečo sa máš zmeniť? Veď tá má ľúbiť preto aká si a nie preto že si ako jeho rodina

Mo neviem, neviem, toto vyzerá na dosť veľký problém. Asi by som na dlho odložila svadbu
A ak by niekto na mna útočil, nestretávala by som sa s nimi

leskovael
15. apr 2021

Snúbenec chce aby si sa zmenila, viac x sa ťa pýtal ci má váš vzťah zmysel, necítiš že ti dáva lásku ako ty jemu... Jeho rodina ťa nemá rada...aký postoj má on? Zastane si ťa, alebo drží s rodinou?
Už teraz máte viac proti ako pre a to ste ešte len snúbenci, mňa by taký život a vidina budúcnosti nelakala.

autor
15. apr 2021

@leskovael povie mi, že je to tazke lebo je na dvoch stranach..

karelova
15. apr 2021

Autorka, v com sa máš zmeniť?

autor
15. apr 2021

@karelova chovanie, názory, zvyky.. dokonca aj jedlo, ktoré jem

moonlight1210
15. apr 2021

V tom pripade to nie je muz pre teba. Mozes ho aj lubit celym srdcom. Nedopadne to dobre.

janickacrazy
15. apr 2021

Jednoznačne rozchod, toto nemá zmysel. Sama vidíš že to nebude dobré nikdy. Buď ťa má rád aká si, alebo nech si hľadá inú priateľku, ktorá mu bude vyhovovať, inak je to len trápenie pre obe strany.

karelova
15. apr 2021

Autorka a čo má na tebe vlastne rád? 😀 Asi iba vzhľad?

78787878
15. apr 2021

Nikdy s nim nebudes stastna a spokojna.

0silvia0
15. apr 2021

Jedlo? A co take nespravne jes?

rmm
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
leskovael
15. apr 2021

-ako sa mam správať (by som jeho chcem zmenu tolerovala, ak by som mala neprimerane či vulgárne vystupovanie)
-názory by som si nikdy nenechala obmedzovať
-zvyky (v ZLOzvykoch by som sa snažila zmeniť prioritne sama koli sebe, ak by partnerovi niečo vadilo - napr fajčenie brala by som to, ale on by to mal rešpektovať a keby rešpektoval, sama by som to chcela možno zmeniť)
-jedlo (nechala by som si do neho hovoriť keby som bola 100kilova žena ktorá každý večer zje balik cipsov a stále by som fňukala aká nešťastná sama zo seba z toho ako vyzerám a viem, že mi chce partner pomôcť.. )

To len taky priklad, kedy by som si to, že niekto chce odomna nejakú zmenu, nechala prejsť hlavou...a keby chcel zmenu bez vyššie uvedených dôvodov, už by som si žila spokojne sama so sebou, s mojim JA.

midka
15. apr 2021

Zalezi aku vahu maju odlisnosti, vyrazne nabozenske rozdiely? socialne rozdiely,,,,,iny typ rozdielov sa mi nezda byt natolko vazny a zasadny....aby vyvolaval spory v rodine,,,,? co konkretne?

julie19
15. apr 2021

Keď chce zmenu toľkých veci 🙈to je dosť problém... s manželom sme museli obaja urobiť a prijať veľa kompromisov, tak aby sme boli obaja spokojní aj s partnerom aj sami sl sebou... je v poriadku ak ta poprosi aby si napr ty niečo preňho urobila inak a on ti to oplatí zas niečim iným čo “zmení” u seba ... ale aby si sa len ty mala meniť a ešte k tomu pomaly úplne všetko 🙄 názory, zvyky, chovanie... čo ti vlastne ostane zo samej seba?

elizabet173
15. apr 2021

prečo si teda vybral teba, prečo s tebou je, prečo sa s tebou zasnúbil, keď ťa chce meniť? To sa vôbec nedivím, že necítiš lásku z jeho strany, mohol si vybrať partnerku náhodným výberom a meniť ju. Tento vzťah nemá zmysel, nájdi si niekoho, kto ťa bude brať takú, aká si, pri kom budeš uvoľnená a šťastná

deti95060810
15. apr 2021

načo taký vzťah...myslíš že po svadbe sa to zmení? Ale kdeže , môže byť ešte horšie...

ledgerka
15. apr 2021

Je nieco co ma na tebe rad a nechce to zmenit? Nebola by som s takym muzom co na mne chce zmenit vsetko. Zachran sa kym je len snubenec.

lintu
15. apr 2021

ak ste každý z iného prostredia a nepodarilo sa vám rozdiely medzi vami nejako urovnať, neťahala by som to do svadby.... buď si najprv vyriešte existujúce problémy alebo sa rozíďte a nájdite si k sebe vhodnejších partnerov

sslobodnamama777
15. apr 2021

Jednoznacne rozchod. Ak nemate spolocny svetonazor tak nic..a este Ta chce zmenit. Uz teraz je zle co bude potom.

laura1607
15. apr 2021

Rodina môjho manžela ma taktiež nemá absolútne rada aj sme si to povedali a aj ma to nezaujíma 🙈
Ale pokiaľ on nieje na tvojej strane to by ma trápilo viac ako rodina

littlebubble
15. apr 2021

Nechaj ho ak ťa nechce takú aká si.Bude tebou manipulovať až zabudneš kto vlastne si a budeš žiť jeho život.Prečo sa máš ty niekomu prispôsobovať keď on sa nechce nijak prispôsobiť tebe.

Nakoniec si bez jeho zvolenia ani neprdneš.

nairia
16. apr 2021

naco ti je chlap, ktory ta chce menit? preto, lebo jeho rodine to nevyhovuje a aby on mal klud aj od nich a aj od teba? ak mu tieto veci vadia teraz, co budete robit po 10-15r v manzelstve? moja rada, ak citis, ze nieco vo vztahu nie je dobre a ani po rozhovoroch a naslednych upravach sa to nelepsi, tak to nie je ten spravny vztah... aby ti to este v buducnosti nevycital, pri nejakej hadke nevyhodil na oci... a ked este ty mas pocit, ze mu davas viac ako dostavas, no go... hladaj inde takeho, ktory ta bude milovat za kazdu tvoju najmensiu chybicku a postavi sa celemu svetu na odpor, len aby si ta chranil

monka105
24. apr 2021

Som toho názoru, že vzťah je aj o kompromisoch. Keď mi priateľ povie, aby som sa v niečom zmenila, vždy si nechám triezvo prejsť hlavou, či má v niečom pravdu. A veľakrát má. No neviem si predstaviť, že by po mne chcel, aby som zmenila svoj charakter, svoje názory a najmä len kvôli tomu, aby ma mala rada jeho rodina. Nie. Takto to nefunguje. Buď ťa ľúbi takú, aká si alebo je preňho dôležitejší názor jeho rodiny. Ako sama píšeš, necítiš od neho takú lásku, akú mu dávaš ty. Na tvojom mieste by som si pobalila svoje veci a pekne mu naposledy zakývala. Ani ja nemám s priateľovou rodinou vrúcny vzťah, ale vždy sa ma zastane a naučil ich (a aj mňa, keďže ja si zas tiež hocičo nenechám), vzájomne sa tolerovať, pretože sa nemieni vzdať ani mňa, ani vlastnej rodiny a ak oňho nechceme prísť ani my, musíme spolu vychádzať aspoň na základnej úrovni. Nenechaj sa trápiť, si určite skvelý človek a môžeš sa vykašľať na priateľa, ktorý to nedokáže otvorene povedať svojej rodine a v neposlednom rade aj na jeho povýšeneckých príbuzných. Určite sa nájde niekto, kto si ťa bude vážiť a dá ti takú lásku, akú si zaslúžiš. Práve preto, aká si.