Rodina ma nemá rada, ale zbožňujú moje dcéru a dožadujú sa jej

9. jan 2024

Dobrý večer prajem. Dlho som bývalá u rodicov (dvojgeneračný rodinny dom), hore na poschodi som byvala s nimi ja a moja dcéra a dole bývali moji starý rodičia. Aby som mohla chodit do roboty bez očr, pn alebo zostatku doma, keď mi dcéra ochorela tak mi ju stražili za ten cas v praci moji starý rodičia. Ale život zamiešal kartami a našla som si partnera a odisla som s ním byvať do nášho bytu a teraz čakáme aj babätko.
U našich som bola asi 2 týždne po nasťahovaní na návšteve potom až na vianoce. Ani nie tak moji rodičia, ale starý rodicia sa dožadujú mojej dcéry , ale chodim do prace, niekedy robím aj vikendy, čiže je nereálne, aby som tam bola varená pečená.. kazdy tretí víkend vždy ráno na 9 do vedlajsej dediny nosim dceru jej otcovi (mame to nastriedačku) je to 80km.
No a tento vikend tiež a tu sa dostavam k pointe, ze prečo jej nepriveziem malú? Načo mu ju dávam? Vravim, šak jej je otec, patrí aj jemu, ale potom prídem ja, že ja chodit nemam, oni chcú malú a nie mňa .. v tom momente konverzacia skončila, a nespala som celu noc, co som preplakala cely vecer. keď som tam bývalá, pomahala som so vsetkym ked sa dalo, chodila som aj k lekarovi, kadernicke, do obchodu na nakupy .. a teraz takato neucta a nevdaka? Normálne som bola aj som obarena, tým čo povedali a je mi smutno, co povedala moja babka. Mame som to povedala až dnes, ta sa nad tym zasmiala a rozhovor sa skoncil. Ako by ste vy reagovali? Mali by ste zaujem chodit na nezelane navstevy? Vobec neviem ako sa ktomu poztavit.

tundra
9. jan 2024

Jednym uchom dovnutra,druhym von🤗.Nechaj to na kona,ten ma väcsiu hlavu.

stellarstar
9. jan 2024

Bože veď to nemysleli vážne ci?

vikusjk
9. jan 2024

Asi si si to prilis pripustila. Proste im mala chyba a chceli by ju vidiet. Neber to tak osobne a skus sa cez to preniest.

veronikaszabova
9. jan 2024

Tak asi si na nu zvykli, bola take spestrenie dna pre nich.
Hlavne sa neoduvaj a normalne sa s nimi dohodni, kedy mozu vidiet malu.

ivangeline
9. jan 2024

Chapem ta. By som tam nechodila. A urcite sa nenahanala,len aby videli malu... Ked sa bude dat,tak predsa prides. A mozu aj oni na navstevu,ci?

mamutka
9. jan 2024

Tak keby som mala frajera a dieťa na víkend u otca, tak si užijem voľný víkend s frajerom a toto sa mi nestane. Ja som od narodenia deti u rodičov nikdy nebola bez dieťaťa, asi by im to tiež prišlo divne. Možno babka chce malé zlatíčko na maznanie a vykrmovanie, ty už nie si taká zlata pre nich. Mohla vážiť slova, to je fakt. Tiez by som sa tam moc nehnala, radšej si doma užiť kľud, ako chodiť tam často. Treba zvážiť, či na nich zas nebudeš časom odkázaná, aby ti potom nedali pocítiť, že už nemajú záujem pomáhať.

eternity24
9. jan 2024

Ja si tiež myslím, že to berieš príliš vážne. Starí ľudia jednoducho už nemajú toľko taktu a nevedia hovorit diplomaticky. Malé dieta je pre starých potešením, slniečko v ich životoch. Keď ti na dcerku dohliadali od malička, určite im teraz veľmi chyba. Toto ti chcela povedať starká.

kubkovamama
9. jan 2024

Stari rodičia asi už majú dosť vysoký vek a oni proste majú úplne inú optiku a čo vyhlesnú do sveta často vyzneje inak,zle.Pokial to nepovedali vedome s jedom aby ti to dali pocitit.Je to pre nich veľká zmena a pravnuca im chýba.Ved onedlho budeš na materskej,prídeš s dvomi deťmi častejšie.

negymama
9. jan 2024

To je ich pravnuca, teba si ako vnucku uzili.
Moja mama je tiez starsia 76 rocna a ma uz prvu pravnučku a je uplne paf do nej, vidi sa v nej, je az doslova infatilna tutu nunu...kazdemu ukazuje jej videa, fotky, neustale rozprava o nej, dokonca aj mojim detom, velkym pubertakom ukazuje a nuti pozerat videa batolata...vies si predstavit ako to bavi chlapca v pubertalnom veku. 😲
Mam pocit, ze ani vnucata si tak neuzila, pri prvych vnucatach este pracovala.

skratka - chcem tym povedat, Ber to tak, ze to je ich zaverecna faza zivota, este si chcu uzit posledne chvile s pravnucatom, inej radosti uz nemaju, vo vyssom veku uz casto inde nechodia, ci maju zdravotne problemy. Tak im to nekaz, nech si uziju posledne roky zivota, a bud vdacna ze tu radost im robi prave tvoja dcerka.

negymama
9. jan 2024

Samozrejme aj tvoj ex ma pravo vidiet dieta, na jeho ukor im malu nenos.

negymama
9. jan 2024

A to co mas v nadpise, ze ta rodina nema rada, len dceru. Neviem ci to usudzujes, len z toho dovodu, ze pytaju malu bez teba. Alebo su aj ine dovody. Zase keby ta nemali radi, tak ta neprijmu byvat u nich, nepomahaju ti s malou a nevolaju ta k nim. Ze babka nieco tresne, ze ty ani nemusis prist, len mala, si fakt neber tak k srdcu. Ti starsi ludia su niekedy tak prostoreki, a voci mladym trochu povysenecki, ale nie vzdy to myslia zle. Keby sa ti nieco stalo, ci mas problemy, zrejme sa za teba postavia a pomozu ti, tak ako ti pomohli, ked si sa rozisla s ex.

titla
9. jan 2024

Tiez sa pridam do skupiny prilis si to pripustas. Vacsinu starych ludi musis od isteho veku brat ako male deti - s rezervou. Ako male dieta, ktoremu ked nieco nedovolis a povie Ti, ze ta nema rado/si zla mama a pod aj ked si stred jeho vesmiru. Ako bolo spomenute chyba im takt, su zamerani na seba a svoje potreby a prezivanie. Ja som mala takeho stareho otca - citlivy ako vyschnuty konar a tak ho bolo treba aj s jeho recami brat. A bola som svedkom, ako sa do tohto stadia postupne dostavala aj babka. Keby si im ich reci teraz vycitala, nepochopia ta.
Nepripustaj si to tak. Oni to v skutocnosti tak nemyslia. Skor sa priprav, ze toho bude viac. Tvoja mama je uz asi aj na podobne reci zvyknuta a vie ako ich brat.

aniele
9. jan 2024

A možno to mysleli len tak, že ty nemusíš prísť, zabíjať pri nich čas, stačí, keď donesieš malú a ty budeš mať "voľno". Ak si náhodou prehodila, že nemáš toľko času, aby si behala s malou hore-dole. Nie, že nemáš prísť, ale že nemusíš. Možno len tebe chceli dobre.

annm81
9. jan 2024

@aniele Presne to mi napadlo - či si autorka úplne nevinnú vetu neinterpretovala nesprávnym spôsobom. Že sa im možno len sťažovala, tak ako tu, že nemôže prísť, lebo práca a oni len poznamenali, že to predsa nevadí, keď nemôže ona, nech donesie aspoň dcéru. Veď podľa napísaného, v minulosti sa bežne o dieťa starali bez prítomnosti matky - to by nerobili, keby matku nenávideli a tiež je pochopiteľné, že im dieťa chýba ak ho zrazu nevidia denne, ale raz za pár týždňov či dokonca mesiacov.

lonely66
9. jan 2024

mňa by zaujímalo, prečo bývalému vozíš dcéru ty? alebo "odnášaš"? nechápem. on je imobilný?
čo sa týka témy, oni to asi nemysleli tak.... čo na srdci, to na jazyku. čo už by s tebou - dospelou - robili? 😀 dieťa je pre nich rozptýlenie, chcú sa jej venovať, pohrať sa, potešiť. musíš to brať s nadhľadom. veď ťa nevyhadzovali ani nič vyslovene škaredé nepovedali. len vyšplechli vec tak, že si ju nepremysleli vopred, ako môže znieť. stáva sa to aj mladým ľuďom, že povedia nechtiac hlúposť...

mogaa
9. jan 2024

tak ty to vnímaš ako ich neúctu a nevďaku....a ako majú oni vnímať to, že keď si ty potrebovala oni sa ti starali o dieťa a ty teraz nie si schopná im ho priniesť? samozrejme bez to s nadsádzkou, ale majú svoj vek a takéto je ich zmýšlanie....nikto nevie ako na tom bude v ich veku, ale ani ty nebudeš v ich veku vnímať svet ako teraz....

natiblaskova
20. júl 2024

Nemysleli to vážne. Nebuď vztahovačná a buď šťastná, ako ju milujú, ☺️

heleninamama
20. júl 2024

Trošku pokory by ti nezaškodilo. Už máš jeden zlý vzťah a rozchod za sebou, prichýlili Ťa aj s dieťaťom, pomáhali ti a o pár mesiacov/rokov môže život zas zamiešať karty a vrátiš sa aj od tohto partnera do rodičovského domu, tentokrát už s dvomi deťmi a ešte budeš starým rodičom vďačná za ochotu pomôcť ti s nimi a venovať im svoj čas.