Baby, trosku ma zamrzelo, keď mi brat povedal co si rodičia reálne myslia o mojom tehotenstve.Predo mnou vyzerali byt úplne šťastní a ze mi to prajú, podporujú ma, aj vedia ze mam starostlivého dobrého priateľa ktorý by mi dal prvé posledne. Bola som v tom, že sú skutočne radi. Aj jeho majú veľmi radi dokážu s nim rozprávať hodiny. No brat mi neskôr povedal co mu vraveli o mne a zabolelo ma to, akí sú falošní. Robia toto iste aj pri nom, že pred ním sú milucki a tolerantní, a potom keď odíde tak spustia aký je drzý a arogantný a co vsetko im vadilo. Je to také divne ja som bola vždy taky mediátor keď sa niečo udialo lebo on je uplne iny ako oni, najprv som bola kompletne na strane rodičov ale po tomto co ja viem.. On dokáže byť veľmi priamy, ale aspoň povie veci na rovinu a nie sa hrať ze všetko je v poriadku a potom hovoriť s jedom keď dotyčný odíde. Od neho mam istotu ze co si mysli sa dozviem skôr ako niekto iný keď tam nie som. Tak sa cítim tak zvláštne.. Myslela som si ze sú ku mne úprimni. Cítim sa sklamane
A čo konkrétne povedali? Pretože oni sa možno z vnúčatka aj tešia, aj Ťa ľúbia a nechcú aby si sa trápila. No na druhej strane ich fakt môže trápiť, že ich 23 ročná nevydata dcéra čaká dieťa a nemá možno ešte úplne vybudované zázemie podľa ich predstáv.
@michaela329 ze si ma nevedia predstaviť ako matku, že sa určite stala nehoda, ako sme to dávali pozor, že to bude ešte toľko problémov a tak. predo mnou hovorili ze to je úžasná vec, že to je najkrajší dar, kupujú pre mňa a malého veci. bývam u priateľa ktorý je zabezpečený, ale chodíme často k rodičom lebo viem ze im chýbam. jeho mama je naopak totálne natesena a vidieť ze po tejto informácii úplne ožila a vyliečila sa. nepríde mi ze 23 rokov je priskoro vždy som chcela mať dieťatko mlada
autorka, v dnesnej dobe JE mat dieta v 23 priskoro. Dokonca tomu bolo tak aj ked som sa prvy krat vydavala pred viac ako dvadsiatimi rokmi, a to som mala presne 23 rokov a 14 dni a pozerali vtedy na nas ze ci sme kompletni 🙂 A ano, nevedia si ta predstavit ako matku -- ani ja som si samu seba nevedela predstavit ako matku, kym som sa matkou nestala. K tomu, ze dieta privedies na svet ako slobodna --- hold, tiez som nazoru ze deti by sa mali rodit vydatym zenam, je to pre ich vlastne dobro a ochranu 🙂 a ako inak maju uzavriet ze si v 23 tehotna, ak nie tak, ze sa stala nehoda? Ci ste cielene mali nechraneny styk niekolkokrat s umyslom aby si otehotnela?
nebud z rodicov rozcarovana... proste ta lubia, podporuju.... ale zaroven maju obavy a tie si ventiluju medzi sebou, ked tam ty nie si 🙂 nemusi hned ist o falos
No a myslím si, že práve o tom píšeš. 23 je v ich pohľad málo, navyše nie si vydatá a úprimne - časom to skutočne môže byť problém, takých príbehov je aj tu kopa. Jednoducho sa boja o Teba a pred bratom to povedali. A neidealizuj si priateľovu matku, nevieš, či aj ju to netrápi a len Ti nechce spôsobovať trápenie- presne ako Tvojich rodičov.
V 23 je to v pohode, ale nechcete sa vziať? Možno tam vnímajú problémy.
@gribka1 áno chceme rozprávame sa o tom. ale dohodli sme sa na tom ze to určite nebude teraz, ja ani nechcem svadbu ako takú
@gribka1 moji rodičia si nepotrpia na svadbu, sami sa vzali až dva roky po tom co mali môjho brata aj to na úrade takže o toto im podľa mňa nejde. asi je to o tom ze som ich najmladšie dieťa
Kto vie, ako to povedali naozaj, možno len skonštatovali to, že ťa ešte berú ako dieťa., majú obavy. To nie je podstatné, dieťatko chcete, vek na to máte, sami uvidia, že to zvládnete.
@michaela329 nie, bola ťažko chorá. ako náhle sme jej prišli povedať túto novinku do rehabil. centra tak reálne skočila na nohy a dostala nazad chuť do života. ale tak priateľ je starší má 30 r, už je dlho samostatny
ale ďakujem vam za Vaše názory 🙂 proste to mnou zamávalo, vzdy som s rodičmi dobre vychádzala a pomáham im co mozem
Vieš, my sme totiž mali v rodine veľmi podobnú situáciu, ale brat a jeho priateľka v 20. A poviem Ti, ju vyhodili rodičia z domu. Naši to strašne zle brali, trápili sa, všetci sme sa trápili - no pred ňou sme samozrejme nič nehovorili, lebo bola tehotná a nechceli sme jej priťažiť. No to, že sme sa báli a medzi sebou o tom aj otvorene hovorili, neznamenalo, že sme sa na malé netešili a ju sme vzali do domu ako našu. A to sa naši brali, keď moja mama mala 17.
no a tu je dalsi dovod, preco tvoji rodicia maju obavy... priatel je starsi o sedem rokov, on uz rodinu a usadit sa chcel, ale ty... chcela si to tak aj ty?
vies, jasne ze sa o teba boja... nechcu, aby si sa popalila.... ostala sama s dietatom.... zivot je tazky a narocny a oni proste vidia, ze je sanca ze si ho skomplikujes.... a preto sa boja... to je cele.
@kaktusik007 Súhlasím so všetkým, čo si napísala. Ale nemali by rodičia tieto veci riešiť s dcérou a nie mimo nej, lebo takto nevypovedané veci im môžu pokaziť vzťahy a dôveru.
@gribka1 tazko sa zverujes s obavami cloveku, ktory je nadseny a stastny a ty vies, ze svojimi otazkami mu to stastie mozno pokazis... resp. minimalne mu mozes vziat ten usmev z tvare, co ma....
podla mna to su take tie standardne obavy - nic zasadne... Ak by vsak mali pocit, ze autorka bola do tehotenstva a vztahu vmanipulovana, ak by mali pocit ze sa im meni pred ocami ---- ani vtedy by jej to nemali povedat, resp. prave vtedy uz vobec nie. Pretoze ak je partner manipulator, o to viac treba byt s dietatom zadobre .- aby ju manipulator od nich neodstrihol, aby stale mali nad k jej zivotu aspon nejaky dosah...
falos sa da brat ak by slo o kamaratku /ale opat nie ak ide o partnera, o ktorom si ta kamaratka mysli ze je psychopat/ ale v pripade rodicov, len preto ze povedali nejake poznamky a vyslovili obavy si sami medzi sebou... nie, tu podla mna nejde o falos z ich strany, oni sa s tym takto vyrovnavaju a aj ked sa to autorka dozvedela, nemala by to brat osobne a uz vobec nie ako nejaky utok voci nej samotnej.... tak to isto myslene nebolo.
@kaktusik007 Veď nemyslím tak na priamo, nahrubo. Ale je to ich dieťa, vedieť si povedať tak, aby sme si neublizovali by mali dokázať. Ak to s ňou nevedia prebrať, nech si to rozprávajú doma medzi štyrmi očami a nie v prítomnosti inej osoby. To by bolo fér nie?
No čo ti poviem, moja mama sa vôbec netešila, ked som jej oznamila, že som tehotná, bola som v tvojom veku. Na rovinu sa tvárila skôr zhrozene ako nadšene, ale aspoň bola úprimná. 😅
@gribka1 oni sa predsa rozprávali doma medzi sebou, brat nie je cudzí. Taktiež je možno autorka aj taká citlivejšia, jednoducho tieto veci ťažko riešiť - to človek len čaká ako sa to vyvinie a môže len ponúknuť pomoc, keď ju treba.
23 nie je skoro, moja sestra sa v 23 vydala a v 24 mala prvú dceru
Podla mna je to skoro a nemas vybudovane vlastne zazemie.
Mas vobec za sebou nejake pracovne skusenosti, kam sa mozes potom vratit? Alebo mas za sebou len vysoku a budes hladat ako absolventka, akurat ty uz budes mat este aj zavazok, o x rokov viac a ziadnu prax? Ja ako rodic by som napriklad nebola nadsena z tohoto.
Tiez ,,priatel je zabezpeceny" no to je pekne, ale priatel z pohladu legislativy je cudzi clovek, znamy, okoloiduci. Povinny je zivit len dieta, nie aj teba. Teraz je vsetko krasne, ale mozu prist hadky, bude ta vyclenovat z penazi ci vyhadzovat z bytu a tvoja zachrana budu len rodicia a byvanie u nich. Asi by im bolo lahsie na dusi, keby si mala svoje byvanie (alebo aspon spolocne s manzelom, teda mat na nieco narok) a tiez nieco nasetrene.
Ja nevidim problem v tom, ze mas 23 ale skor v tom, ze byvas u priatela, ktory je sice zabezpeceny, ale ty mas stale len tu pomyslenu igelitku. Nemozu tvoji rodicia vidiet v partnerovi nieco, co ty este nevidis? Mozno maju obavy, ze sa vratis do detskej izby.
Mam 23 rokov mimochodom