Rodič manipulátor nevie čo chce

18. sep 2023

Chcel by som sa niečo spýtať. S rodičom našťastie už nežijem, keďže to bol brutálny manipulator, ktorý vedel len psychicky týrať, urážať, podceňovať, vydierať. Snažím sa samozrejme s tým človekom vychádzať, pre môj duševný pokoj. Zaujíma ma ale jedna vec. Tento človek mi chce niečo dať/darovať (niečo čo on sám nevyužije). Avšak mení neustále názory. Raz povie, že to dá, pričom mu to mám zaplatiť. Ja si vravím dobre, nerobí mi to problém. No príde opäť a povie, že mi tu vec dá len dočasne. Potom zas o niekoľko dní povie, že mi to nedá. A takto sa stále naťahuje a ja neviem ako sa mám zachovať. Povedal som, že už po tej veci netúžim a tá osoba sa urazila. A vyčíta mi že čo s tou vecou má ona robiť. A potom opäť kolotoč viet typu: ja tu vec predám... a na ďalší deň opäť že mi to dá ale bude to kontrolovať či sa o to starám. Rozhodne to už nechcem prijať, lebo viem, že by mi to beztak vzala, lenže ja neviem ako jej vysvetliť že to nechcem (bez toho aby pustila scény). Kontakt s ňou udržujem pre pokoj v rodinách. Môže mi niekto vysvetliť, či to tejto osobe robí dobre, že mi raz povie tak a raz tak? Prípadne prečo to robí?

mamickalisticka
18. sep 2023

Veď manipuluje podľa nálady a ako sa zobudí. Takého človeka len poslať niekam a vôbec nič radšej neočakavat, lebo keby ti to predal/daroval, hocičo, ešte si to pride vypýtať alebo nejaké iné problémy vzniknú, lebo si skutočnosť zasa prekrúti podľa svojho

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
18. sep 2023

ťažko hovoriť o niekom koho nepoznáme... asi je veľmi nerozhodný človek

popocathepetl
18. sep 2023

Toto je ako cez kopirak. Keď dostaneš tu vec, bude chcieť revanš v nejakej podobe, keď odmietnes, si nevďačný. 😅 Poznáme to veľmi dobre. Nič nechci, nikomu nič nemusíš vysvetľovať. Nechcem a hotovo, nech to predá. Ta osoba nikdy nebude spokojná. A tebe odporucam ísť sa porozprávať s nejakým psychológom - pretože život s takou osobou veľmi poznačí dušu. Psychológ ta naučí viac sa ľúbiť (tato osoba ta to nebola schopná naučiť) a byt viac asertivny. Neber tu vec len kvôli tomu, aby si niekoho urobil šťastným alebo aby bol pokoj v rodine, lebo to aj tak nenastane!!! Urob si tak, aby si bol spokojný ty.

januska12323
18. sep 2023

Nechcem a hotovo, opakovať ako verklik.

domak2
18. sep 2023

Ved nech si to zoberú ostatni členovia rodiny keď sú takí múdri.

kandelabra
18. sep 2023

To je ich klasicka taktika. Stale nieco vymysliet, aby s tebou mohli zametat, aby mali pocit, ze nad tebou maju moc. Teraz takto a o 5 minut nieco uplne ine. A mimochodom po rodine to rozniesol kto? Z tvojho komentara dedukujem ze ona - to iste, rodina si musi o tebe mysliet to, co chce ona. Nuz s takymi ludmi len razne, bud ano alebo nie, a ked vidis, ze uz zacina spekulovat a menit podmienky, nedat sa vtiahnut do jej hry.