Ahojte, mam v sebe taku malichernost, ktora mi uz ale dlhsie lezi v hlave. Svagrina ma dcerku a ja 2 deticky. No a pred rokom na vianoce prisla k nam s rukami plnych hraciek, ze to mam zabalit a dat jej dcere pod stromcek. Vsetko to stalo 30 €. A mam vybrat obom mojim detom nieco do 30 €. Povedali som si ok. Na to prisli svokrovci dali mi na darcek pre deti 50 € so slovami, ze aj neter dostala tolko. Ja si hovorim kurna ale ja mam 2 deti ne jedno. Po tom co svokrovci odisla manzel prisiel za mnou ci je to normalne a ci ma sa nasledne snimi porozpravat. Povedala som, ze ne mozno blba nahoda a riesime somariny. Lenze toto sa stale opakuje uz vyse roka..
Ja nikdy nezabudnem na meniny/narodky a na moje a mojich deti sa zabuda. Den deti, mikulas tak neter dostane jeden balicek a moje deti tiez jeden. Riesili by ste to ? Pride mi, ze riesim v sebe blbost a su aj horsie veci ako toto.
Neviem ci pomoze ze sa ozves, každopádne ta chapem...
Ja by som to neriešila.
Asi by mi to vadilo. Hlavne ten jeden balíček. Neviem aké staré máš deti, ale už len to ze obe deti majú iné preferencie, čo ak jedno dieťa si praje bábiku a druhe auto? Neviem no, pride mi to zvláštne
Tak manžel by sa mal určite ozvať. Ja toto našťastie nepoznám, svokra vždy všetkým dá rovnako, či už peniaze, alebo napr sladkosti.
Asi by som to riesila ak by ma to zralo a chapem ze ta to zerie.A ano mal bybto riesit manzel a je super ze to riesit chce.Nastavit si limit na dieta.Ak 20 tak 20 ak 30 tak 30,to je ok,ale proste na kazde dieta lebo inak sa vase deti citia ukratene a vy tiez.Mal by si manzel toto prebrat s rodicmi aj so sestrou.Ze sa nebudete pozerat na hodnotu na rodinu,ale na 1 dieta.
u nas sa to dialo ked, som bola mala, lebo ked sa stretla siroka rodina a len my sme boli dvaja dostali sme jeden darcek, tak moj mladsi brat sa rozplakal... moja mama mi uz ako dospelej potom povedala, ze to vtedy vyriesila tak, ze im povedala, ze ked nemaju na druhy darcek nevadi len nech jej povedia, ze ona druhy kupi a uz sa to nikdy nestalo
Čo ak by ste mali ešte aj tretie? Nech to rieši manžel, sú to jeho rodičia.
tak ak to nevadi detom ... kazdopadne uz to mas v sebe a uz si kvoly tomu podrazdena - tak nech sa medzirecou manzel spyta rodicov ... u nas sestra dostavala na deti stale a moja len ked sme prisli na sk raz za rok - ale brali ju na vylety aby si ich uzila tak neriesim .. a brat chudak ani deti nema tak co ma dostavat aj on nieco?
Si nevdacna a malicherna.Keby aj nič nedali je to ich rozhodnutie.Den deti a Mikuláš? Na to maju rodicov...Na každú nedeľu by si darček nechcela,lebo však nedeľa? Ty kokos...
A ja sa zas idem modliť za normálnu nevestu.
Ja napisem moj nazor, ktory je iny ako predosle. Ty svagrine das na darcek pre dieta 30 eur, ona da pre tvoje deti tiez 30 eur. Ci keby mas 5 deti, ona ma dat 150 eur? To iste tvoji svokrovci daju jednemu svojmu dietatu pre vnuca 50 eur, a tak isto daju aj druhemu svojmu dietatu pre vnucata 50 eur. Ale napisem aj moj druhy nazor, nikdy ma nezaujimalo kolko eur dali svokrovci druhemu vnucatu, je mi to jedno 😃. Co chceme nasmu dietatu kupime.
Ale prosím tá …..vykasli sa na to. Ideš robiť cirkus v rodine za posratych 30 eur? Alebo kvôli dvom čokoládovým vajciam?
Sú to malichernosti. Tuto ti podaktoré nápisu áno riešila by som to. Never tomu. Ani by nepipili
Tvojej deti prežijú šťastne detstvo aj keď dostanú o jedného Mikuláša menej
Je kopec deti, ktoré nedostanú nič. Sú zdravé a štátne
Aspoň sa im zuby nepokazia
Riesis blbost a dobre si si odpovedala. Keby si mala 7 deti tak kazdemu maju davat tolko? Nerozumiem.
Skús presvedčiť švagrinú na ďalšie dieťa, potom to bude spravodlivé.
Tiež by som sa nad tým pozastavila, ale len tak sama pre seba. Ak by im mal niekto niečo povedať, tak manžel.
@janinah lol, malicherna? 😀 ale ze deti mozu mat traumu, ze na nic blizka rodina kasle, tak to je v pohode, ze?
@natalienka12 ved nech si znizi na 15 a 15, ale nechapem, preco by mali dostavat napr jeden spolocny balik, ved to je kravina
Ja by som skoro.neriesila hodnoty darceku, ale to, ze dve deti maju spolocny darcek. Nevadilo by mi, ze je teda lacnejsie, ale nech ma.kazde dieta svoje, lebo to podla mna je dolezite.
Inak máte dobré vzťahy alebo len také aby bolo? Na meniny, narodeniny ich pozývate a dajú darček?
@janinah aka malicherna?ved ma 2 deti,cize by bolo podla teba ok ak im babka da na mikulasa 1 lizatko so slovami podelte sa obaja?tak bud nech nedaju nic a nebude dovod na plac,alebo nech nedavaju peniaze,ale kupia kazdemu drobnost.autorke nejde o sumu ako taku,ale ze neberu fakt ze deti su 2.
@queen_mary jasné...deti už teraz vedia počítať a vedia čo je to 30 ci 50 eur a ich hodnotu...trauma,lebo dostávajú darčeky každú chvíľu? Traumu im vyrobí akurát ta ich matka,ak nezmení svoj prístup...
Ty netušíš co je to kašľať na vnúčatá....
Ano, je mimoriadne trapne riesit ake/kolko/v akej hodnote davaju stari rodicia darceky. Neries, je to malicherne, nizke, ubohe a len kukam kolko je tu"spravodlivych"zien.....grc
@simona92101 berie niekto do úvahy fin.situaciu starých rodičov? A fin.situaciu mladých? Možno je autorka oveľa bohatšia ako ta druha rodina...
A nestačím sa čudovať,že ju vôbec niekto obhajuje...
Každopádne toto keby riešili moje dcéry na nete ci inde,tak prísun darčekov by skončil raz a navždy...
@queen_mary ty asi nepoznas význam slova trauma.
Deti môžu mat pocit krivdy ale určite nie traumu
Zas nedramatizujme zbytočne
Nie neriesila, a hlavne by som sa zamyslela aky davas priklad svojim detom, mali by si vazit akykolvek darcek, v akejkolvek sume.... Stari rodicia, svagrina nie je bezodna studna na peniaze a darčeky
Význam slova „ malicherný ” v Krátkom slovníku slovenského jazyka
Krátky slovník slovenského jazyka
malicherný príd.
1. lipnúci na maličkostiach, úzkoprsý, op. veľkorysý: m. človek
2. bezvýznamný, nepatrný: m. dôvod
3. nízky, mrzký, podlý: m-é klebety;
Pôvodný význam gréckeho slova „trauma“ je rana. Pojem psychická trauma označuje zranenie psychiky, ktoré býva dôsledkom významne zaťažujúcej skúsenosti. Samotná udalosť nie je traumou, stáva sa ňou až jej dopad na človeka, ktorý ju prežil. Vo všeobecnosti udalosť pôsobí traumatizujúco, ak vážne ohrozuje zdravie alebo život človeka, či iných ľudí, ak je nečakaná, nekontrolovateľná a sprevádzaná prežívaním veľkého strachu a bezmocnosti. Ľudia, ktorí boli vystavení násiliu, zažili dopravné nehody, prírodné katastrofy, vážne telesné alebo duševné ochorenia (vlastné alebo svojich blízkych), zanedbávanie či týranie v detstve, nesú vo svojej psychike i na tele stopy týchto skúseností. Asi jedna až dve tretiny ľudí sa z jednorazovej traumy zotaví aj bez odbornej pomoci. Časť ľudí vďaka traumatickým skúsenostiam dokonca osobnostne vyrastie. Ak sa však človeku nepodarí zaťažujúce skúsenosti prirodzene spracovať, jeho nervová sústava, ako aj iné systémy organizmu, si uchovajú pamäť na tieto skúsenosti. Tak vznikajú rôzne ťažkosti – na telesnej aj psychickej rovine – ktoré môžu pretrvávať celé roky a desaťročia. Obzvlášť kritické sú stresujúce zážitky, ktoré majú niektoré z týchto charakteristík: sú zvláštnej intenzity; dejú sa opakovane; dejú sa v detstve, kým sa človek ešte vyvíja; zahŕňajú najbližších ľudí (ako páchateľov alebo obete); alebo sa úplne vymykajú racionálnemu pochopeniu.
Hodnotu darčekov by som neriešila ale to že dve deti dostanú jeden mikulášsky balíček je trápne
Neviem či by som to riesila ale malého babka moja svokra je spravodlivá a dáva deťom rovným dielom je jedno či má nevesta resp dcéra jedno či tri deti každemu dá rovnako a aj keď sa yu do teba niektoré obuli podľa mňa je to tak správne deti to už vnímajú hlavne tie väčšie v rodine a nič si nezazlievajú žiadne plače ani smutok nie je a na vianoce ale aj inokedy ked sa stretneme je tá atmosféra pohodova bez stresu
Tak poďme...autorka,v akej cene dostali na vianoce od vás dar tvoji rodocia a v akej svokrovci? Presne to uiste v tej istej cene?
@angeli121212 kebyže tie dary boli inak,tak atmosféra je stresova a bez pohody? Tak to vás ľutujem, ak vám toto vyrába sviatocnu atmosféru...
Vieš čo, toto bude vždy. Keď dostane jedno dieta za 30 a tvoje každé za 30, bude nespokojná ona, keď to bude opačne tak ty. Čo by mi ale vadilo, že dve deti dostanú jeden balíček, jeden spoločný darček. To by som sa teda ozvala.