Rozisli sme sa s priateľom s ktorým som bola 7 rokov, mame 6 rocneho syna. Vratila som sa k rodicom aj so synom. Ale zarážajú ma reakcie ľudí keď im poviem o rozchode. Každý jeden človek mi na to povedal že a veď mozno sa ešte k sebe vrátite. Prečo to tak berú? To je naozaj taka tragedia keď sa rodicia rozídu? Veď nie sme ani prvý ani posledný…
Presne tak. Aj my sme šli na nejaký čas od seba, stalo sa to raz. A počúvala som také isté reči, takže normálka. Jedným uchom dnu a druhým von, nerieš, tvoj život.
a co riesis akoze??😀
1) Luďom je úplne jedno či ste sa rozišli alebo nie.
2) Keď im povieš o rozchode predpokladajú že očakávaš reakciu.
3) Ťažko možeš očakávať že s tebou budú dopodrobna rozoberať prečo, ako a kto za to može aby boli schopní k tomu vyniesť nejaký zmysluplný verdikt. Takže povedia niečo čo podla nich ešte dáva nádej, čo je spoločensky únosné. Že ty v tom vidíš nejaký nátlak alebo odsúdenie je tvoja interpretácia.
Ludia nevedia, ako maju reagovat. Tiez, ked sa napr. dozvedia, ze som rozvedena, tak citia prekvapenie, sucit... Oni nevedia, co ste vo vztahu mali a ze pre teba je to uz vyriesene a asi s tym uplne ok.
Je to len take, ze proste maju potrebu nieco povedat, myslia si, ze ti tym pomozu, ze ta nejako utesia. Ale teda casto to tak nie je. Velakrat ludia ani neuvazuju co povedia a povedia prve co im napadne. Neviem ja by som sa nad tymto nejako ani nezamyslala.
tak ano,, moze to byt len zdvorilostna komunikacia,,mozu vyjadrovat urcitu lutost nad rozpadnutym vztahom, nejakym tvojim trapenim,,,, ako zas by som za tym nieco hlbsie napr, ze ti praju zotrvanie,, v nejakom nefunkcnom vztahu nehladala....no a to je presne to,, ze ked sa s niekym stretnes po dlhsom case,, ani nevies,, ako sa mozes ocitnut nepriamo v diskusii na MK... to je presne to,, nech ti povedia hocico,, vzdy to ta druha strana berie negativne
je to len small talk, co ti maju povedat.. prehodia par slov a v skutocnosti im je to jedno.. vobec to neries...