Pred časom sme svokrovcom oznámili, že budú mať prvé vnúča, chlapčeka. Zo strany svokrovcov však neprišla žiadna gratulácia ani radosť, iba sa spýtali či chodím do práce. Neprišla ani otázka z ich strany či je všetko v poriadku so mnou a hlavne s bábätkom. Takúto reakciu som však aj čakala, keďže vzťahy máme v zmysle že sa stretneme občas s nimi, občas zavolajú alebo napíšu s manželom a to je tak všetko a je to tak dlhé roky. Ohovarali nás po celej rodine za všetko, nič im nebolo nikdy dobré, mali a aj nás majú za neschopných ľudí, nechceli aby sme sa zobrali, vadilo im že sme si kúpili vlastné bývanie atď (doteraz neviem z akého dôvodu).
Moja otázka znie, ako by ste sa zachovali v takejto situácii vy napríklad v čase keď už bábätko bude na svete?
Keď takto reagujú nepôjdu sa o bábätko potrhať ani keď sa narodí, vlastná skúsenosť. Správala by som sa tak ako doteraz.
@natall113 áno, bohužiaľ s tým som sa už zmierila. Okrem toho bývame od nich cca 60km.
Nerieš...keď vás ohovarali tak nečakaj od nich nejakú radosť. Oznámila by som ešte pohlavie a keď sa narodí a už to nechaj na nich či prídu alebo kedy a tak. Je na nich aký vzťah budú mať a vnúčatom
Nijako, zmier sa s tým, asi chcú byť v očiach tvojho dieťa iba akýmsi ujom či tetou nie dedko a babkou. U nás prešlo aj desaťročie bez záujmu.
@natall113 pohlavie vedia
Evidentne hormony pracuju. Mne tiez nikdo negratuloval a som tu. Prosim Ta, nie kazdy sa pyta, maju svoj postoj. Bodka
Ja by som to nehrotila - vacsina tehotnych totiz berie ako pytanie sa na jej zdravotny stav ako otravne a nevhodne😅🫣😂Uplne vazne.. pockaj,kym sa male narodi, zacne byt *pouzitelne* a bude to ine...
Mozno potrebuju len cas na to, aby tuto informaciu spracovali a nejak si to v hlavach usporiadali, ze co ich caka. A mozno ani nie, bude im to jedno, ci maju vnuca alebo nemaju. Nemozes si vynucovat nejaku pozornost voci svojmu dietatu, ak oni to tak necitia.
Keď sme s manželom čakali dcéru (prvé vnúča svokrovcov) tak reakcia svokra ( manžel má rodičov rozvedených) bola citujem "dúfam že ale odomna nič nechcete". Dcéra má tri roky a dedka videla možno dva krát. On sa vôbec nezaujíma takže sa nestretávame. Chcela som aby dcéra mala pekné vzťahy so starými rodičmi ale nútiť ich nemôžem.
PS: aktuálne máme už dve deti a svokor postoj nezmenil
A ty a tvoja rodina potrebuje takychto ludi v zivote ?
A k tvojej otazke, neriesila by som ich, ak by maly zaujem spravaju sa inak. A problemov vam asi uz spravily dost, ci si prajes dalsie ?
Ver, nie všade je to ideálne - ak ste mali vlažné vzťahy doteraz, tak očakávaním potomka sa to nezmení. Prijmi to a bude sa ti ľahšie žiť. Sústreď sa na seba a manžela, ich nepotrebujete.
A aké gratulácie očakávaš? Nejaké pompéznosti, alebo niečo podobné?
@mandarinka555 myslím že autorka nečaká žiadnu senzáciu ale možno len slovo gratulujeme a trochy radostí. Zas na druhej strane ak majú také vzťahy ako opísala nečakala by som od nich nič
@kornelies nie je to hormónmi. Nepotrebujem aby sa ma to každú chvíľu pýtali ale myslím že je prirodzené sa aspoň raz opýtať, či je všetko v poriadku
@natall113 presne tak. Nečakala som pompeznosti ani slzy. Čakala som možno iba úsmev namiesto "chladu"
Ked mate take vztahy ako mate, ja by som od nich necakala ze vobec nic. Pokial sa spravaju tak, ako si opisala, tak nejake vnuca "im je jedno".
@muchotrafka298 ja som ani necakala nejakú reakciu plnú sĺz, úsmevu a tesenia sa ale zase, nečakala som ani toto. Zmierena som s tým dávno, len iné je keď ignorujú nás a iné keď budú ignorovať vlastné vnúča ale bohužiaľ s tým nič neurobím 🤷♀️. Zamrzí ale ide sa ďalej
Ja som pri druhom tehotenstve (4.vnuk a opat chlapec) zazila take reakcie od svokry, ze mi to bolo luto...Boooze, zase chlapec...a skrivene usta od nevole...Svokra upredostnovala inych vnukov, odmietala postrazit co i hodku. Ti sa odstahovali 500 km a teraz by jej aj moj syn bol dobry. Ziadny vztah a syn tam chodi 2x rocne.
@kornelies aj v našom prípade som mala pocit že je minimálne svokra sklamaná že to bude chlapček
A vy sa ich pytate ako sa majú?
A teda, by som pockala, ako budu reagovat na vnuca, maly nech vie, ze ma babku a dedka, mozno rokmi budu mat s nim iny vztah. A svoj by som asi udrziavala ako doteraz
@enoula áno pýtame sa ich ako sa majú. Oni sa to nepýtajú nikdy
Autorka, neries. Zbytocne si ublizujes a ubllizujes aj Vasmu manzelstvu. Matky su vzdy svate pre synov. Ani to pred muzom nehovor, v starobe sa nemusis aspon o nich starat. Ako sa budu oni chovat, tak sa budes aj ty. Mat sucasny rozum a male dieta, tak si najdem aupairku na obcasne varovanie, ked babky nefunguju.
A však ste nemali nikdy nejaký úprimný vzťah, prečo by sa to teraz malo zmeniť
Vsak doteraz ste mali vztahy viac ci menej chladne, neprejavovali ani privelky zaujem ani o vlastneho syna ani o jeho zenu tak neviem aky zazrak sa mal stat, ked sa dozvedeli, ze na ceste je vnuca. Zrejme si nechcena nevesta, tou ostavas aj nadalej. Ci sa to prenesie aj na vnuca je zbytocne dopredu riesit.
Tak nie každý sa teší aj ja mám takú starku ktorá nemá potrebu sa starať, nemá potrebu vedieť nerieši nás vnúčatá ani svoje deti… to proste neobplyvnis mne to nahrádza aspoň druha Starka ktorá by za nás aj dychala..
Jasne že rodičov to sere hlavne oca lebo je to jeho mama
Nijako, bola by som k nim slušná a uctiva.