Ahojte,
potrebujem poradiť v oblasti randenia. V podstate mám onedlho 26 rokov a zatiaľ som nemal ešte vzťah. Párkrát som bol vonku s dievčatami, ale nikdy to nebolo pravé rande, väčšinou skor nejaké kamarátske stretnutie..
Nedávno som na zábave stretol dievčinu, vypýtal som si jej číslo a navrhol stretnutie na kávu. Súhlasila bez váhania. Na ďalší deň som jej zavolal, chvíľu sme sa rozprávali a pozval som ju von. Súhlasila, ale doplnila „niekedy“, čo ma trochu zmiatlo. Dohodli sme sa, že sa upresníme, keďže obaja máme teraz nabitý program. Navrhla, aby som si ju pridal na sociálnej sieti, kde sa dohodneme bližšie. A tu je moja dilema:
Mám čakať, či sa ozve ona, alebo ju kontaktovať prvý? Ako dlho čakať ?
Ak sa mám ozvať ja prvý, je lepšie zavolať alebo napísať?
Ak sa stretneme, čo zvoliť: prechádzku, kávu, alebo nejakú aktivitu (napr. bowling)?
Je vhodné priniesť malú pozornosť, napríklad čokoládu?
@petercen ahoj, no ja na tvojom mieste by som sa ozvala prvá, nech vidí že máš záujem.
Napísať či zavolať ? Napísala by som.
V tomto ročnom období by som volila kávu/kino/ aj ten bowling znie super .
Ozvi sa jej prvý, napíš jej na tej sociálnej sieti, kde sa chcela spojiť... čo zvoliť ako aktivitu je naozaj individuálne, keď nevieš čo má rada, začala by som tou kávou, obedom, možno drinkom, vínom, tak aby ste sa vedeli porozprávať, ale niečo čo viete rýchlo ukončiť, keby to nešlo podľa predstáv 😅... ak sa bojíš, že sa náhodou nebudeš vedieť rozkecať, aj aktivita je fajn, my sme boli na prvom rande korčuľovať na ľade, ale už sme sa poznali... trošku ju "prestalkuj", vyzisti či je aktívny typ, čo by sa jej mohlo páčiť 🙂
Nevyčkávaj a napíš jej, navrhmi jej prechádzku a že by ste si v rámci nej sadli niekde na čaj 🙂 trochu ju spoznaj, na prechádzke sa pýtaj čo rada robí, čo má rada a tak nabudúce budeš vedieť aky program zvoliť a čo jej doniesť 🙂 držím palce 🍀
@petercen urcite sa jej ozvi ako prvy, ale na prvom rande je asi lepsie zvolit prechadzku s nejakym posedenim v teple ( je pomerne chladno). No a potom by si mohol nieco navrhnut, ci to kino, bowling.. moja prva dlhsia znamost navrhla na druhe rande plavaren - suhlasila som, bolo to pekne stravenie casu 🙂.
@petercen ty sa prvý ozvi. Nič nemusíš nosiť. Prechádzka v prírode, po meste alebo galeria, vystava, kino, pripadne niekde sadnúť na kavu, čaj, koláčik, ktorý ty zaplatíš.
Ozvi sa prvý. Daj možnosti.
Ale fakt by bolo super,kebyže máš niečo zaujímavé. /klzisko, Zoo. ...a podobne-podľa možností, čo máš v okolí/.
Ale aby sa dalo zhovárať. Takže kino podľa mňa nie.
Napis jej ty a pozvi ju na prechadzku a drink, ci uz kavu/caj, alebo varene vino plus zakusok. Veceru az na dalsiu schodzku. Kino urcite nie, ved sa mate spoznat a tam sa tazko porozpravate. Nosit nemusis nic, staci ked gentlemansky zaplatis.
@petercen Najlepsia moznost na prve rande je nejaka akcia konkretna, nie ze prechadzka. Uvedom si ze prechadzka je tlak jak swiña lebo gelu prechadzku budete obidvaja musiet byt na 100% "v robote" vymyslat temy na rozhovor, analyzovat co odpovedat, kam sa pojde, ako dlho to bude atd- proste brutal stres pre vsetkych. Plus jej to nemusi padnut dobre lebo proste nevie do coho ide a ako dlho tam bude a prechadzka je ultra "one on one" aktivita non stop bez prestavky.
Ak ale vymyslis nieco co je dopredu nie iba o tom vasom rande ale primarne o niecom co sa da v tichosti prijmat a sem tam si prehodit oar slov( vernisaz,futbal, koncert hocico ) tak stres je uplne ze maly lebo sa mozes zrelaxovat vo "vire udalosti" .
Plus sudruzka nadejna partnerka bude mat ovela jednoduchsie rozhodovanie lebo pride do"hotoveho" a nemusi slohovat ze co ma rada kam chce ist ako dlho a pod. Vsetky tieto veci tak budu moct vyplynut ovela prorodzenejsie.
Tak som jej teda napísal, bola už niekoľko krát online ale vôbec neodpísala, môže to niečo znamenať alebo iba zbytočne si domýšľam? Chcem počkať do konca nedele a ak neodpíše tak v pondelok jej chcem zavolať.
@petercen nedomýšlaj si. Ja by som nevolala. Pripomenula by som sa len správou. Držím palce.
Kľudne jej v pondelok zavolaj. Písanie prináša veľa nedorozumení...ľudia si radi domyslaju medzi riadkami. Ale musíš s tým rátať, že je coskoro Silvester, takže možno tieto dni má už program alebo už je niekde na chate.
Keď budete na rande , pýtaj sa jej čo má rada, čo rada je, pije, kde rada chodí, aké má rada koníčky, filmy, hudbu, či je spoločenská? Lepšie budeš vedieť vytvoriť pre ňu ďalšie aktivity....a hlavne ju budeš spoznávať.
Mne manžel doniesol vždy nejakú malú pozornosť na rande...veľmi ma to dostalo, nič veľké len tyčinka napr. moje obľúbené ľadové gaštany, pred Vianocami ručne vyrobený pozdrav...podporil niekoho alebo niečo čo má rád on.
Vedel to tak čarovné dávať, mal takú kapsu s chlopnou a keď ju pomaly otváral s iskrou v očiach a so slovami "niečo pre teba mám" ,mala som pocit ako na Mikuláša. Veľmi rada na to spomínam.
@petercen ak máte v meste napríklad vianočné trhy, tak ju pozvi tam - na punč a pripadne, že by sa jej niečo malé páčilo pri prechádzaní trhov, tak jej urob radosť...prípadne si dajte dobré jedlo
Môže byť vyťažená, ale keby chcela, čas odpísať, že sa ozve neskôr by si podľa mňa našla, takže by som to asi brala s rezervou a nedávala do toho veľké nádeje... ak sa teda medzi tým neozvala 🙂 ...žiaľ, aj to sa stáva, v prípade že ešte neodpísala, ja by som určite nevolala, lebo viem, že ak niekomu neodpíšem, určite nechcem aby mi volal 😅 max. by som sa pripomenula budúci týždeň prianím do Nového roku, ale ak sa neozve, tak sa neozve a keď budeš na to tlačiť, ničomu nepomôžeš
Hlavne nezacni byt dotieravy, lebo ju odplasis. Ked ti neodpise, NEVOLAJ. Ked pôjdete von, nic jej nenos
Napis jej prvy na socialnej sieti. Na prve rande by som ziadne premotivovane aktivity nevymyslala, nepoznas ju tak aby to nebol krok vedla. Prve rande zvolit aktivitu kde nemusite sediet oproti sebe ako na vysluchu takze radsej prechadzku, ked bude zima tak ist vramci prechadzky na kavu a skus si sadnut vedla nej, nie oproti nej aby si nebol nervozny z tolkeho ocneho kontaktu. Za kavu zaplat (cely ucet). Nosit nemusis nic. Potom jej uz len volaj.
Priprav si konkretnu zaujimavu aktivitu a vybal to na nu.Ze ty ides tak ci tak ci sa neprida ale musi to byt hotova vec kde sa nerozmysla ze kam pojdeme kedy atd....daj jej nieco zaujimave pod nos a cakaj iba ano nie nic viac z jej strany. Z reakcie uvidis na com si.