Prosím Vás je tu niekto kto by mi vedel poradiť ohľadom rozvodu . Alebo niekto kto sa pred nedávnom rozvádzal??? Ďakujem 🤗😘
@sunny8 napríklad ako dlho trvá od coho to záleží, s mužom nemame žiadny majetok , čo ake potvrdenia , muž sa uhrádza že aj starosta bude dávať posudok na mňa ze aka som . Koľko trvá kým vám príde domou dátum súdu- rozvodu
@herminka26 papiere vypisoval ex ale nič netreba od starostu treba rodné listy OP sobášny list potvrdenie z práce sme potrebovali ale máme deti o majetku nebolo nič to je iný proces tam sa len pýtala sudkyňa že či bývame spolu. O mesiac nám prišlo predvolanie a o ďalší mesiac bol súd. Trval 15min (obaja sme súhlasili) .. ale teraz keď je tá korona všetko môže trvať dlhšie .. aj samotné vybavovanie papierov
@sunny8 áno myslím aj na to že koli tej korone bude dlhší čas na vybavovanie . Takže to môže byť rýchle. Keďže sme dohodnutý obaja na rozvode- o rozvod podávam ja . Aj na vyzivnom. Zatiaľ spolu kym syn neskončí prvý ročník ale pomaly sťahujem.
@sunny8 ja mám opatere jeho babku . Ale keďže je korona tak chodí len on hore za ňou. Alebo svokre pomoct
Majetok sa rieši až po rozvode. Na rozvode sa rieši sám rozvod a uprava sryku s detmi, najrychlejšie je keď budete mať spisanu rodičovsku dohodu a budete dopredu dohodnuty. Ked si dobre pamätam podanie rozvodu je 33 eur. Zvyšok zavisi od vytaženosti sudu,ale teraz sa všetky konania rušia lebo je korona. Na samotne pojednavanie treba doklad totožnosti, papiere o vyške prímov, rodny list, sobašny list, aj rodny list dietata. Dieta na pojednavani zastupuje kurator. Zvikne sa žiadat tabulka nákladov na dieta.
starosta dáva posudok? to čo za hlúposti si vymýšľa ten tvoj mm. Však starostovia by nič iné nerobili celé dni len by vypisovali posudky na rozvádzajúcich.... 😀😀 takú hlúposť som ešte nepočula...
@herminka26 tak, keď ste dohodnutí na rozvode načo by starosta dával posudok?😊či potrebuje sa Ti vyhrážať do poslednej chvile?Záleží podľa okresu v Ba čaká kamarátka už 8 m.
@eliska13 áno aj s tym na mňa išiel. Aj citovo s čo sa týka deti
@deti95060810 neviem ani ja . Preto som.skusila napísať sem že ako to vlastne je . Povedal ze je zvedavý aký posudok na mňa napíše starosta . A že to pôjde somnou aj do práce proste všade. Ale aj citovo šiel na mňa s deťmi. Syna mi prehovoril aby mi povedal že nechce odísť. A popri tom sa teší že pôjdeme preč kde bude kamaratou v dedine . Nie ako tu čo nič nieje pár deti tu . Ani obchod . Do školy a škôlky som deti viezla a potom nakúpila ale zase po pravde nie ďaleko len kúsok
@stefi_k my sme dohodnutý na rozvode a aj na vyzivnom sme sa dohodli. Spolu nevlastnime nič. A keď som zdedila tak som kúpila čo bolo treba aby sme normálne bývali. Ako ľudia. Ale to si berem .
Ešte raz majetko pravne vyrovanie nema nič spoločne s rozvodom to sa rieši po rozvode. Ked ste dohodnuty tak spište rodičovsku dohodu, môžeš to rovno uviest v petite rozvodu. Naozaj nerozumiem čo to ma spoločne zo starostom a pod, preto sa čudujem, že hovoriš že ste dohodnuty a na druhej strane rieši posudky, lebo ak ste dohodnuty spišete dohodu súd už nema čo skumat. ak sa aj odstahuješ a budeš už byvat odelene od manžela a nie v spoločnej domacnosti aj na to sa bude prihliadat.
@stefi_k ďakujem Vám. Ja len píšem čo mne on povedal .
@stefi_k skúsim nájsť tu rodičovský dohodu na nete . Ešte raz dakujem
@herminka26 prosím ťa nedaj sa oblbnúť.... tvoj mm klame, starosta nepíše žiadny posudok ani do práce ani na súd...on s tým nemá nič spoločné...Starostovi je úplne jedno či sa rozvádzate a aj to kde pôjdeš do práce - žiadne posudky nepíše.
@deti95060810 on klame celé roky . Keď to tak vezmem manželstvo máme založené na klamstve hádkach občas sme boli v sebe . Nechápe tomu ze všetkého bolo dosť. Vyplatil sa dlhou ktoré narobil bývalou. A veľké ktoré mi zatajil a bral pôžičky poza môj chrbát atak . A už ozaj nevládzem. Nerobí mi problémy že sa sťahujem pomali .
@
@deti95060810 ďakujem. Aj som goglila ale nič také som nenašla. Čo povedal on . Preto si overujem všetko. Aby som bola pripravena
@herminka26 zlodej kričí chyťte zlodeja😀tak on má dlhy, ty si kúpila veci do bytu, znášala vyplácanie dlhov na úkor rodiny a on ešte bude hovoriť o nejakých posudkoch?
Sudy uz zacinaju robit v normalnom rezime, co sa tyka deti, vzdy sa snazia co najrychlejsie, no bohuzial dva mesiace sa nerobilo, takze bude cca dvojmesacny sklz, idealna je rodicovska dohoda, tiez mi ju mal chlap podpisat teraz, ustne sme boli dohodnuti a ked to dal pravnik na papier, uz vymyslal, takze asi tak. Nastastie sme neboli zobrati.
@eliska13 áno. Začal aj s citovo ohľadom.deti
@monjez nájdem na nete tu dohodu a dám mu ju podpísať.
@eliska13 ale ja som.ta zlá lebo som povedala dosť. Naťahoval ma do klamstiev aj medzi jeho rodicou . Svokor nevie o svokre a aby svokra nevedela . Aj keď mám pomáhali. Ale keď niečo muž šiel za nimi . Sami sme skoro nič nevyriešili keďže to sa nedalo keďže roky mal exekucie a veľké . Napríklad ja som vzala deti do Talianska aj keď len na jeden deň od skorého rána až po noc . On bol V madride s jeho sestrickou a otcom . Syna nevzal . Lebo by to nezvládol. Keď syn zvládol byť na slnku a behať po taliannsku tak prečo by nezvladol madrid. Ja stále beriem deti kade tade keďže toto je mala dedina ledva je tu 10 deti ktorými sa nestretava. Aj na výlety somnou. Tam kde ideme bude mať všetko v dedine prostredie skolu rodinu . Budúcich kamaratou . Tu nemáme nič deti záväzná do školy a do skolky aj keď nie ďaleko a hneď v dedine nákupom keď treba .
Tento týždeň sme mali súd. Môžeš mi napísať
@deniska2706 prosím čo sa tam pýtajú. Budú komunikovať aj s deťmi? Keďže syn ma 7 rokov .dcera 3 roky.
Čo presne potrebuješ vedieť ?