Pekný večer prajem, potrebovala by som poradiť, som cca 3 roky vo vzťahu s mužom, ktorý je milý a rada s ním trávim čas. Viackrát som mu navrhla Začať riešiť spoločne bývanie, bývame od seba 130 km ( on vo veľkom meste, ja v malom). Mám syna, s ktorým má dotyčný fajn vzťah. Náš vzťah ale partner neposuva ďalej v rámci bývania. Ja mám svoj byt a on žije s matkou. Keď riešime tému bývanie, tak sa vždy pohadame, on hypotéku brat nechce a hotovosť na spoločné bývanie nemáme. Uvažovala som o predaji bytu a zvyšok by sme vzali hypo, no on je proti...neviem či to má budúcnosť...rada si prečítam pohľad iných ľudí, či to má vôbec význam..
Mama hotel je mama hotel ... v žiadnom prípade nepredávaj svoj byt ... 3 roky je dosť na to, aby sa rozhýbal ... očividne nechce.
Keby s tebou planoval buducnost, po troch rokoch uz hadam planuje aj spolocne byvanie a zacne hladat optimalne riesenie.
130km, 3roky bez posunu, zije s mamou....no neviem neviem...kolko ma rokov?
@mabenn má 33 rokov
pri matke mu je dobre... a kto vie pri kom ešte všetkom..😉
Svoj byt urcite nepredavaj a aka je jeho odpoved na byvanie, okrem toho ze sa pohadate, chce ostat u mamy, alebo chce setrit, alebo aku ma predstavu?
A nenavrhla si mu aby sa nasťahoval k tebe? Ako ste na tom s prácou? Kto by bol ochotní tu svoju obetovať? 130km je dosť na denne dochádza nie. Máš syna, takže by si bola ochotná meniť školu a ísť 130km ďaleko do jeho mesta? Takéto otázky ste riešili? Lebo to je podstatné..keby si sama je to iné, ale máš dieťa..jemu to možno takto vyhovuje, mama mu doma všetko porobi, s tebou nemusí byť každý deň a raz za čas si ešte aj vrzne 🙂
Prosím ťa, žena,nikdy nepredaj svoj byt. Kvôli chlapovi nikdy. A po 3r nechce nič spoločné, pošli ho. Tvoj syn si tiež zaslúži trošku lepší vzor
Nechcete bývať u teba?
@lakebabe u mňa kľudne ale on má prácu v mieste bydliska čiže denne by dal 260 km
Tak nech si pohľada prácu u teba ty poskytnes bývanie on si za to nájde novu prácu celkom fér ty nikdy byt nepredáj max ho daj do najmu
A syn je s tým tiež v pohode? Ze by prišiel o kamošov a nová škola atď.. a navrhol ti vôbec, že by ste išli do podnájmu v jeho meste? Baby dobre radia, za žiadnych okolností svoj byt nepredavaj kvôli chlapovi.🙂
Tak podla toho kolko ma nasetrene mu vypocitaj za kolko nasetri na byt a potom mu vysvetli, ze to je neskoro, lebo predpokladam, ze to asi len tak skoro nebude, ak nebude riesit spolocne byvanie aj cez uver, tak sa na neho vykasli a druha moznost ke, ze zatial pojdes byvat k nemu, ale tam pocitaj s tym, ze tam dlho nevydrzis.
Čo priateľova mama a ty a tvoje dieťa?
Sú tu názory, že kvôli chlapovi nepredat svoj byt. Ja sa pýtam prečo? Prečo potom idú mladí ľudia do kúpy spoločného bývania? Prečo si neriešia každý zvlášť?
@avonladyba lebo je to chlap ktorý nejavi aktívny záujem spolu bývať. Ona preda byt on doloži kúpia čosi spolu a za chvíľu sa rozidu. Co potom s bytom a hypotékou nikdy spolu nežili chalan sa spolieha na mama hotel autorka ma dieťa, to nie je situácia dvoch 20 ročných slobodných co idú spolu do hypo
@avonladyba pretože riešenie je hodené na ňu. Ak sa rozídu,ona bude v keli a jej dieťa príde o domov, istotu. On ako chlap nemá vôbec snahu urobiť niečo pre svoju budúcu rodinu. Ak ju a syna vôbec berie ako budúcu rodinu
Keby s tebou chcel byť, už by ste boli spolu.
Zbytočne navrhuješ možnosti. Jemu to takto vyhovuje. Keby nie - riešil by to.
A dosť možné, že to.nie je o tom,že ťa nemá dosť rád, ale možno má len nezdravý vzťah s matkou, ktorá ho zaväzuje, aby ju nenechal samú...A podobne...
autorka ty si ochotná veľa spraviť pre vaše spoločné bývanie , len tvoj partner sa ku tomu akosi vôbec nemá...
mala by si prestať tlačiť na pílu...
Poznám tieto typy... Čo nechcú brať hypotéku a za mňa by to bolo proste nemysliteľné v tejto dobe
Kamoška má takéto frajera, zdedil pozemok a 10 rokov si staval postupne chatu a potom tam začal bývať ale ešte to nemá hotové...
Toto je zásadná otázka vo vzťahu a rozhodne nepredavajte vlastný byt
A jeho rodičia nemajú hypoteku na byt v ktorom žijú? Či oni ju platiť môžu?
Isto by som sa k nu nasilu nesťahovala, a duplom nie, ak tu má syn svoje zázemie. Taký chlap za to nestojí, nevnucuj sa mu. Hádam by si na takéto drúka nevsadila všetko, svoj byt, prácu, hypo.
Vo vasom veku, po 3 rokoch vztahu - keby s tebou naozaj ratal do buducnosti, uz davno by ste spolu byvali. Nepredavaj ziadny byt. Ako casto sa vlastne vidite? Ako casto je s tvojim dietatom?
Aj ja som mala s manzelom na zaciatku vztah na dialku, ale ja som zbalila jeden kufor a sla za nim. Keby to nevyslo, zas by som ho zbalila a sla na cas spät k rodicom. Ty tuto moznost nemas.
Bud nech pride k tebe alebo si na zaciatok nieco prenajmite. Ak uvidite, ze to funguje mozete rozmyslat nad inymi variantami, ale bytu sa urcite nevzdavaj.
@patricia255 jeho otec zomrel pred 5 rokmi, matka je teda vdova. Hypotéku nemaju na byt.
Ži svoj život s dieťaťom,vo svojom byte!!!!! A nevesaj si na krk mamin cecek! Ten chlap síce visí na cecku svojej matky,ale v tomto má viac rozumu,ako ty!
Nie nepredal a by som byť a nie kvôli chlapovi by som nevytrhla dieťa z prostredia ktoré pozná a je jeho domovom.
Keby ten chlap zato stal a chcel by s vami budúcnosť hľadá riešenie ako prísť bližšie k vám.
Takto mu to vyhovuje, mama hotel a občasná partmerka
Tiez si myslim, ze to nema buducnost. Prilis vela proti... vzdialenost, dieta, mamicka, byvanie. Jemu to takto proste vyhovuje. Vela by toho musel zmenit v zivote a to sa mu nechce. Ja byt tebou, tak sa do toho nehrniem a nic nemenim, je to riskantne.
Takých čo nechcú brať hypotéku lebo veď mamahotel už bolo. V rodine sme to tiež mali, krásna ,šikovná kočka a jej ex si vždy išiel svoje: Načo si budem brať hypo. Ja budem mať byt keď mama zomrie.... No ako logika nula. Bývali kade tade po podnájme ale sesterka už chcela niečo svoje. Dala mu rok na rozmyslenie a keď stále nič poslala ho kade ľahšie. Dlho sama neostala a má super muža, krásneho syna a druhé na ceste (všetko za 4r.). Ten jej ex stále býva s mamkou a vôbec nikam sa v živote nepohol. Akože doba je aká je a bez hypo sa málo kto dostane k vlastnému bývaniu.
Určite svoj byt nepredávaj!