Rada ohľadom svokry

19. jún 2023

Ahojte, nebudem písať omáčky, lebo sa to všetko popísať ani nedá, ale budem sa snažít iba to najpodstatnejšie priblížiť....mala som úžasnú svokru, bola mi ako mama, môj manžel stále na ňu kydal a upozorňoval ma, aby som sa s ňou nespolčila, že je to zlý človek a že dodnes má traumu z detstva...svokra je extrémne ustrachana osoba. Pred 7 mesiacmi som porodila naše prvé bábätko a slová môjho manžela sa začali napĺňať. Už do pôrodnice mi začala vypisovať, aby som kúpila monitor dychu (bola som proti), pekne vysvetlila, že nebudem čakať na niečo, čo sa proste nestane, že som pozitívny človek...Začala mať pripomienky, ak mali prísť pozrieť svoju vnučku aj moji rodičia do pôrodnice, vraj ju nakazia..no ešte som tomu nedávala nejakú váhu, po dvoch týždňoch som šla s bábätkom k našim na návštevu,bývajú vedľa v bytovke a vtedy spravila naozaj prvý výstup,ktorý som proste nechápala.Zavolala manželovi, že či vie kde som (smskovali sme si dosť často a ja som nemala nikdy dôvod jej niečo zatĺkať) a či som normálna ísť na návštevu s bábätkom niekam. No a v tomto duchu pri hocijakej príležitosti to pokračovalo doteraz. Stále niečo,že sa nevieme postarať o bábätko, my nič nevieme, už aj to že kojim je zle, lebo mala je na mňa tým veľmi naviazaná ( ak ju ona vezme na ruky, tak len so slovami, že teraz sa isto rozplače a aj tak tomu vždy je) no vrchol bol teraz keď som šla osláviť bratrancovi 18-stku s celou mojou rodinou,manžel bol v práci...Volal mi úplne nasratý, že mu volala a brutálne začala na mňa nadávať, že som vzala malú niekam oslavovať( bolo to vo vnútri v dome) a že začala aj po ňom zjapat že čo to je za otec, že si nevie ustrážiť vlastne dieta

autor
19. jún 2023

Pokračovanie : ....jeho to tak už vytočilo, lebo vraj toto zažíval celé detstvo a nedovolí aby to robila aj s našou dcérou...Po tomto som stratila už aj ja trpezlivosť, no určite sa zase ozve a ja neviem ako slušne ju poslať do prdele a aby nám už dala pokoj ....Za celých 7 mesiacov života našej dcérky som nepočula od nej nič pozitívne a keďže som ludomilny typ, neviem ako slušne jej povedať, aby sa už do mňa a mojej dcéri nestarala

aurinia
19. jún 2023

Nevšímať si, telefón sa dá aj nezdvihnut.....slušne vysvetliť svokre limity za ktoré nemôže....

kristinapetronela
19. jún 2023

Porozprávať sa s ňou ,povedať jej ,a potom uvidíš čo bude ale podľa mňa nie je normálna a malej bude tiež dávať rozumy keď bude väčšia

tosomja
19. jún 2023

Milá svokra, vy ste mali možnosť vychovať svoje dieťa, postarať sa, dať mu všetko, čo ste mohli. Teraz sa starám ja. Je to naše dieťa, my rozhodujeme, čo bude, vy sa tak môžete pohrať, pomojkať, nie vychovávať, ani nás, ani naše dieťa. Kľudne príďte na kávu, príďte pokočíkovať, ale ak chcete mať blbé pripomienky, ušetríte si čas a námahu. Aj naše nervy 😃

syslik81
19. jún 2023

prestat jej hovorit kam idete co robite .. ak znova zacne upozornit ju nech prestane a ak nie polozit telefon ,nestretavat sa kym nezacne navstevovat psychologa etc ... ak nebude chciet odstrihnut ju uplne alebo aspon minimalizovat

autor
19. jún 2023

@aurinia
@kristinapetronela vedela by som vám rozprávať aj týždeň, aké nepochopiteľné veci dokáže vypustiť z úst, napr. Keď bol manžel malý a šli niekde na dovolenku, chcel palacinky a tie prišli s borovkami a vraj spravila taký bordel na celú reštauráciu, že určite zle pozbierali tie borovky a on zomrie na otravu, že hanba extrémna...no a si predstavte, že toto už robila už aj s nami...fakt extrémne sialenosti...nepochopiteľné...

kvetinka75
19. jún 2023

tak ja by som obmedzila kontakt a nerozprávala by som jej , kam chodím. A odporučila jej psychologa, alebo až psychiatra, pretože normálne toto nie je. A povedať jej na rovinu, že keď s tým neprestane, budete nútení s ňou prerušiť kontakt.

autor
19. jún 2023

@tosomja toto už nepomohlo, niečo podobné som jej už s úsmevom a naozaj jemne povedala...sme mami a vždy robíme pre svoje bábätka všetko jak najlepšie vieme, no nie ? 😔😊

maryetta
19. jún 2023

Mila svokra…. Ja som mama. Ja som za dieta zodpovedna. Vyprosim si aby ste nam denno denne dirigovali co mozeme a co nie. Dakujem.
A zaroven by som s nou znizila komunikaciu ozaj na nevyhnutne veci a uvidis ze pochopi.

autor
19. jún 2023

@syslik81 no ono to je tak..ona sa spýtala, čo idem robiť napríklad na druhý deň, ja nikdy neklamem proste a keď viem že nič zle predsa nerobím nemala som nikdy najmenší dôvod jej niečo zatĺkať ...

tosomja
19. jún 2023

Tak takto...
Ahoj nevesta, čo máte zajtra na pláne?
Dobrý deň, svokra, ideme na palacinky s čučoriedkami, prečo sa pýtate?
Joj, nie že si dáte tie palacinky, lebo sa otravite!
Prinesiem aj vám? 🤣🤣

autor
19. jún 2023

@maryetta no to už na mňa vulgárne vraj nadávala....byť inej povahy, tak už by som mala byť na ňu šialené nahnevaná a zrušiť kontakt úplne...no samozrejme nám aj veľmi pomohla, bývali sme u nej v byte, ktorý neprejimala...boli sme tam celé tehotenstvo, nájom sme platili, ale smiešny...no a asi mám pocit stále nejakej vďaky a tak neviem ju odstrulihnut úplne a samozrejme myslím aj nato, že je to jej prvá vnučka...ale ako som spomínala som strašný ludomil až prehnaný a preto som sem aj písala, chcela sa poradiť ako ďalej...no najlepšie bude asi naozaj prestať komunikovať úplne :(

gejb
19. jún 2023

Obmedzila by som kontakt naozaj na minimum. A nehovoriť jej nič, ved ste dospelí ľudia! nie ste povinní sa hlásiť kam idete, dokedy tam budete, hadam aj čo tam budete jesť..ved to je choré... nech sa uvedomi, nie ste ma jej spagatiku zaveseni. Zjavne jej to nedopina, tak nech jej manžel vysvetli ze ešte jedna taka poznámka a už vaše dieťa neuvidí.. lebo na hrubé vrece hrubá záplata.

Teraz čítam ze na teba vulgárne nadávala? Tak beriem späť.. pre dobro vašej dcéry sa nestretavajte. Ta mala to bude vnímať a počuť ci vám rozpráva, naozaj nebude pre ňu dobrý vzor.

autor
19. jún 2023

@gejb manžel ten po nej ide až moc ..on nemá najmenší problém jej všetko povedať narovinu ako je ..on teraz napríklad ma poprosil aby som prestala úplne komunikovať a potom dodal že to ale nechá na mňa a podľa môjho úsudku...on napríklad jej už nedvíha telefón a ani neodpisuje vôbec....

autor
19. jún 2023

@tosomja 🤣🤣🤣🤣

gejb
19. jún 2023

Ale asi robí dobre. On s nou žil odmalička. Co si opísala tak mu spôsobila celkom slusne traumy a ako dobrý otec a nechce aby to zažívala jeho dcéra...

autor
19. jún 2023

@gejb presne to mi aj povedal...len 5 rokov pred tým to dosť dobre na mňa hrala, lebo mali sme naozaj pekný vzťah my dve...začalo to naozaj až narodením dcerky

mikadooo
19. jún 2023

Ja by som jej povedala, že babka, ale to je NORMÁLNE, ísť s dieťaťom na palacinky, ísť s ním na oslavu narodenín, nedržať ho/ju doma pod pokličkou... Ak si myslíte, že to nie je normálne, porozprávajte sa a nejakým psychológom, alebo s vlastnými kamoškami, či si myslia, že je to nenormálne, objednať si palacinky s čučoriedkami 🤷. Ona bude mať v sebe nejakú brutál traumu. Mám v okolí také mamičky a vždy to bolo spojené s veľkým ohrozením ich dieťaťa v detstve. Či ty ako laik s tým vieš čosi spraviť - neviem. Možno len v duchu si len opakovať, že ona za to nemôže, nie je duševne ok. Naozaj nie je podľa mňa. A teda k tomu kontaktu. Ja by som jej pokojne povedala - nič vám nepoviem, čo budeme zajtra robiť, pre vaše vlastné dobro, aby ste pokojne spali.

glorikarebeka
19. jún 2023

Bývate v spoločnej domácnosti?lebo inak si neviem predstaviť ako je možné,že vie kde ste

autor
19. jún 2023

@mikadooo presne to takto vnímam aj ja a svedomie mi nejako nedovolí ju úplne odstrihnúť, aj keď by som mala....veď ona zato nemôže, ale keď sa zamyslím este hlbšie, každý máme možnosť pracovať so svojimi traumami, ak nám niekto povie, že robíme niečo zle, aspoň sa zamyslieť, už len jej synovia jej miliónkrát povedali, že sa musí zmeniť.... No nie? ...

autor
19. jún 2023

@glorikarebeka nie nebyvame....vidíme sa raz za tri týždne cca...len ona mi dosť často volala alebo písala smsky...a ja som nemala dôvod ako som už vyššie spomínala zatĺkať...je to jej prvé vnúča, posielala som jej fotky, ono je pravda, že je to aj moja vina, lebo som jej vždy odpísala vždy zdvihla ....

zuza265
19. jún 2023

@autorka za svoje traumy tvoja svokra nemoze, ALE odkedy je dospela moze absolutne za vsetky svoje ciny a spravanie. To, ze ma nejake traumy, ju neopravnuje ich rozosievat dalej.

maryetta
19. jún 2023

Nie nemusis uplne. Len ju proste nemusis informovat kam ides. Co robis. Lebo vidis ze prave toto je kamen urazu.
Ci ako co si mas od nej pytat povolenie kam mozes? Nikam len k nej ci ako?
Ved ono je super ze dcerku bravas. Ved aj sa socializuje. Neviem si predstavit ze co teraz? Mas byt do kedy s nou zatvorena doma??
Ono vdacnost je jedno. Ale vidis ze toto uz dobrotu nerobi.

domkakvet
19. jún 2023

Prestat jej hovorit co robis kam ides a ignorovat sms aj telefonaty, ked sa s nou stretnes nemala si cas zdvyhnut, lebo si mala vela prace.

autor
19. jún 2023

@maryetta nie nie toto nie je kameň urazu...tých je omnoho viac...ohľadom prikrmov ohľadom úplne všetkého...len ja som vybrala práve tieto konkrétne dôvody, lebo ma momentálne nič iné nenapadlo .. šla kocikovat, tak mala pripomienky že ju slabo obliekam alebo horúco...skrátka nič nebolo dobré čo robím ...nič...

mikadooo
19. jún 2023

Vieš čo, ja sa nesnažím iných meniť. Už som na to príliš veľká. Proste to akceptujem, že každý sme praštený spôsobom sebe vlastným. Ale to neznamená, že si nechám skákať po hlave. Môj muž mal takú babku manipulátorku, neviem, ja som sa na tom skôr snažila poučiť, ako pracovať s takýmito ľuďmi. Milo, slušne, ale asertívne si vytýčiť svoje hranice. Nech sa rozčuľujú, nech nadávajú, ale nebudem to brať osobne, proste je to ich problém, že sa mi nedokážu nestarať do života a vytáčať sa nad mojimi rozhodnutiami. Vždy to vieš zaobaliť tak, že nechceš JEJ spraviť zle, tak radšej nech sa nepýta. Na to nemá čo povedať 🤷. Alebo zvrtnúť tému na niečo o nej. Je to ťažké, ale dá sa to časom naučiť. No úplne najlepšie je odosobniť sa od toho celého a nevnímať to ako osobné útoky na teba. Ale chápem, že je to ťažké, ak napríklad spolu komunikujete často. Vidno, že chlap je už alergický. A možno aj u teba to časom tak skončí, že jej prestaneš dvíhať telefóny a odpisovať a zistíš, že si to mala spraviť už dávno... 🤷. Možno by si sa aj ty mohla poradiť s nejakou psychologičkou, že ako na takúto osobu, aby vám neničila život a nevycucávala energiu 🤷.

nataly420
19. jún 2023

Nevysvetlíš je chorá …. Ona si to ani neuvedomuje aké nezmysli rozpráva . Zvažovala by som pomoc odborníka. Skus sa porozprávať s psychiatrom a vysvetlit mu možno ti pomoze pochopiť a vysvetlit ako pracovať s takým clovekom poprípade poslať ju k nemu. 😂 Lebo ona sa nezmení. Príde mi nefer ju úplne odstrihnúť bez nejakých pokusov o nápravu.

maryetta
19. jún 2023

Ignorovat. Alebo proste povedz ze dobre a nic viac. Rob si svoje. Jemine sak mas svoju hlavu. Svoj jazyk. Nemozes sa takto nechat terorizovat.

babulkomale
19. jún 2023

Ok, nemala si dovod zatlkat, ale uz mas.
Napis: neviem, uvidime...zabudaj citat spravy od nej....
Tipujem ze takehoto cloveka naprevychovas a casom asi odstrihnes.
Pretoze to ona ma traumy, uzkosti a musela by ona vedome pracovat terapeuticky aby sa toho zbavila.
A to zrejme nie je mozne s jej obmedzenym videnim sveta, aby si take nieco uvedomila.

dankanka
19. jún 2023

Budes musiet zacat klamat..ak jej chces nieco odpovedat. Vymyslat si, obcas sa zatajit.. nepride mi vhodne uplne zrusit kontakt, je to rodina. Ja by som jej narovinu povedala, ale nie kazdy to dokaze. Ono to aj dost preriedi vztahy co je nie vzdy dobre.