Pýta sa len zo slušnosti?

16. feb 2024

Ahojte. Ako by ste reagovali na taketo spravanie od znamej? Nestretavame sa casto, mozno tak 1-2x do roka, skor si napiseme. Teraz mala sviatok, tak som jej popriala a ona sa podakovala a spytala sa, ako sa mi dari. Na co som jej odpisala a spytala sa aj ja jej a ona nic. Uz tyzden. A takto to robi bezne, proste sa spyta a uz nereaguje, neodpovie aj ked sa jej aj ja spytam. Ako by ste to brali?

unicornlady
16. feb 2024

Tiež poznám takého človeka. Napíše, potom odpíšem a ďalej nereaguje.

januska12323
16. feb 2024

Ste len známe a nepotrebuje ďalší kontakt. Keď ti to nevyhovuje nemusíte si ani želať na narodeniny nič sa nestane.

autor
16. feb 2024

@unicornlady Presne tak aj ona.🙄Kolkokrat sa ozve sama od seba, za ako sa mame, ako sa nam dari? Odpisem a opytam sa aj ja a ona nic. Uz mi to zacina liezt na nervy, lebo nechapem, naco sa potom pyta a pripomina.

autor
16. feb 2024

@januska12323 To ano, len ked nepotrebuje dalsi kontakt, preco len nepodakuje a pyta sa?😆Niektorych ludi tazko pochopit.

0silvia0
16. feb 2024

ak ti ona tiež nepíše na tvoje sviatky, pokojne by som tieto formálne gratulovačky ku sviatkom zrušila.

bublinka44
16. feb 2024

Hmm a čo keď čaká, že sa budeš na niečo sťažovať? Aby napr. mala klebety a mohla šíriť ďalej? Či to je blbosť? Predpokladám totiž, že je napíšeš, že sa máte dobre a tým pádom nemá ďalej čo s tebou rozoberať. Ale to je len taký môj tip.

autor
16. feb 2024

@0silvia0 Aj ona gratuluje mne. Vzdy si na sviatky zagratulujemr vzajomne, no tieto jej otazky nechapem.

autor
16. feb 2024

@bublinka44 To netusim. Neviem, co caka… nemyslim, ze by bola taka na klebety… tazko povedat, nevyznam sa v nej. 😏

bublinka44
16. feb 2024

Stále je to len známa, čiže ju nepoznáš dokonale a dokonale nemôžeš poznať ani kamarátky po x rokoch, čiže toto tiež môže byť dôvod. Každopádne byť tebou, ak nechceš prerušiť kontakt, tak jej len popraj a buď na jej otázky neodpovedaj, alebo odpovedz a nepýtaj sa na ňu. Potom ju podľa mňa prestane baviť pýtať sa.

0silvia0
16. feb 2024

tak keď si len gratulujete, tak si zapamätaj, že na ďalšie správy neodpovedá a stačí poslať len gratuláciu a na ďalšie otázky netreba odpovedať. To je všetko.

kvietok2012
16. feb 2024

Odpis len strohé "ďakujem" , nič viac.

guudy
16. feb 2024

Autorka, ja som mala taku znamu, ktora mi odpisala, ze sa ozve/zavola neskor a uz sa neozvala, az na dalsi sviatok. Po rokoch som ju odstrihla uplne tym, ze som jej proste nenapisala k sviatku. Ona sa este ozvala, ale nereagovala som na nu uz.
Neznasam jednostranne ‘vztahy’…

zuzanka.zuzu
16. feb 2024

to robím aj ja, ani som nevedela že to je problém 😀 chcem byť slušná, nie si pokecať. spýtam sa ako sa má a čau... ale tu sa hneď dozviem že vlastne chcem vedieť drby 🙈

tamitamitami
16. feb 2024

Moja mama toto tiež zvykne robiť že neodpíše/prípadne odpíše o týždeň.
Proste má toho veľa a na messengeri odpisuje keď má čas. Ona je názoru že ak niekto potrebuje niečo dôležité zavolá a ak to dôležité nie je tak to počká kým bude mať čas.
Prípadne začne konverzáciu keď ten čas má, vymení si pár správ a ide robiť niečo iné (a potom kým sa zase dostane k tomu odpísať prejde aj týždeň ale stane sa že aj zabudne a nenapíše potom už vôbec) 😅🙈.

marcellka32
16. feb 2024

@tamitamitami presne tento typ ľudí nemám rada ako tvoja mama, že začne konverzáciu kedy má ona čas...ja tomu hovorím ignorácia ;)

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marcellka32
16. feb 2024

@chodec15 až na to, že žijeme na Slovensku;) a keď sa niekoho spýtam ako sa má, tak ho aj vypočujem /prečítam spätnú odpoveď.... patri to k slušnosti

tamitamitami
16. feb 2024

@marcellka32 Všetky jej kamarátky (známe) vedia ako to má a sú stým vporiadku. Keď si chcú riadne pokecať tak si zavolajú. Jasne že keď potrebuje niekto niečo dôležité tak odpíše ale správy štýlu čo máš nové kľudne nechá aj týždeň tak a venuje sa im keď môže. Ani mne na messengeri občas neodpíše a musím jej volať 😂. Proste je nastavená úplne inak a pri tom sa bavíme o mladej žene.
Ale som si 100% istá že nikdy za tým nie je žiadny negatívny úmysel len iné nastavenie.

muchotrafka298
16. feb 2024

Klasicky small talk, na ktory odpoved necaka. Alebo v style. Mam sa OK, ty ako? A s tym , ze ona uz neodpise. Nepoklada to za podstatne, ste zname, co sa parkrat za rok vidia a gratuluju si k sviatkom.

danica2711
16. feb 2024

ak to robí stále, tak si už na to zvyknutá, nie? Ak ti to zrazu vadí, preruš s ňou kontakt, ak nie, mávni nad tým rukou a ideme ďalej

autor
16. feb 2024

@danica2711 Kedysi sa s nou dalo normalne pozhovarat. Toto robi posledny priblizne rok.

kacenocka2
16. feb 2024

Nabudúce slušne poďakuj a hotovo

ailiba
17. feb 2024

Podla mna sa pyta len so slušnosti. Odpis jej, ze len "dobre", alebo neodpisuj vobec. Evidentne jej je to jedno.