Psychické týranie vo vzťahu

kristen1999
11. aug 2024

Dobrý deň, som 27 ročná matka, 5 ročného syna, rodičovský príspevok mam do 6 rokov dieťaťa, a bývame v rodičovskom dome otca môjho dieťaťa. Je to veľmi toxický vzťah, je to len láska jednostranná, veľmi trpím, všetko už sa to prenáša aj na malého! Plače, boji sa o mňa, o všetkých, začína sa to na ňom prejavovať! Musím brať lieky na nervy, Neurol, mám strašne bolesti tela, žalúdka, závrate, už nedokážem fungovať ako žena a matka.. Už som mala myšlienky, že si vezmem svoj život, neskončí toto peklo. Nedokážem milovať niekoho kto ma ohovára po celej rodine, ako mam vypadnúť z jeho domu, potom na volá naspäť a takto dokola. Odmietm sex a akékoľvek priblíženie tej osoby ku mne.., naozaj potrebujem pomoc, pretože to už psychicky neunesiem 😭😭😭😭😭

januska12323
11. aug 2024

Nemáš žiadnu rodinu kamarátky, ktoré by ťa obrazne prefackali? Musíš odtiaľ čím skôr odísť a už sa nevrátiť.

jaskolka
11. aug 2024

@kristen1999 No a prečo si stále s nim? Prečo nemôžeš nikam odísť? Rodičia, súrodenci, kamarátky? Co na to hovorí rodina? Prečo ich nepožiadas o pomoc?

martul
11. aug 2024

@kristen1999 okrem toho, že si sem napísala, čo robíš preto aby si odišla, aké máš možnosti? Čo je synovi keď si s ním doma?

sissy27
11. aug 2024

@kristen1999 nic ine ako odchod od neho nepomoze… takze poziadat o pomoc - blizku rodinu, kamaratky, krizove centrum a riesit to.
A ci sa ti to paci alebo nie - napriek nepriaznivemu zdravotnemu stavu dietata budes musiet hladat aj pracu. Nepises viac o dg, ale aj ked je to nieco vazne, existuju rozne zariadenia, denne stacionare, kde sa o dieta postaraju a mozes pracovat aspon na polovicny uvazok. Bohuzial, bez prijmu sa nepohnes.

cacianka
11. aug 2024

Čo ti bráni odísť ?
Bývanie, peniaze, dolámané nohy ?

maminkadeticiek
11. aug 2024

Ok tak si si poplakala a teraz nam vysvetli preco si doma s 5 rocnym dietatom,preco nepracujes,preco si stale doteraz v takomto vztahu v jeho dome?

melissa_19
11. aug 2024

Žiaľ pre človeka ktorý si tým neprešol to je ved sa zober a odid. Nie je to také ľahké.. taky človek nevie ako z takého kolobehu vyjsť a nevidí žiadne riešenie. Ak nemáš silnú psychiku co píšeš ze nemáš, zatni sa a oslov nadácie ktoré pomáhajú tyranym ženám, pripadne oztka.. určite sedenia s terapeutom, vedia ako postupovať v takejto situácii najprv si to obvolaj dohodni si stretnutie dajú ti riešenia pomôžu ti hlavne psychicky A das sa dokopy držím palce

oliolijanka
11. aug 2024

@kristen1999
"...Je to len laska jednostranna.."
Naozaj? Kto koho miluje? Lebo pises aj:
"..Odmietm sex a akékoľvek priblíženie tej osoby ku mne..."
Ty ho nemilujes, iba ho vyuzivas, aby si mala kde byvat.
Nehladaj nepriatela v tvojom partnerovi. Ty sama si si nepriatel. Si nepriatel svojmu dietatu a aj svojmu partnerovi.

Daj sa dokopy.
Ja by som vysadila lieky(ja by som ich ani nindy nezacala brat). Ale ty rob, ako chces.
Ak u partnera ostanes, "drz hubu a krok", kym sa osamostatnis. Ak to robit nechces, odstahuj sa hned.
Ine riesenie nie je.

A hlavne nehladaj pomoc u druhych. Sama musis konecne zobrat svoj osud a osud svojho syna do vlastnych ruk.
Ani tabletky, ani psychiater, ani zeny z modreho konika ta nevystahuju ani nepobalia. To vies spravit iba ty sama.

deti95060810
11. aug 2024

@oliolijanka si nejaká veľmi silná... že ty by si ani lieky nezačala brať...no možno áno, možno nie...
... niekedy sa v živote tak niečo rýchlo zomelie - zopár zlých rozhodnutí, do toho nepriaznivá živ. situácia, nepriazeň osudu a vezieš sa....
toto všetko človeka tak oberie o sily - najmä psychické že iné ako lieky ani nič iné neexistuje aby sa dal ako tak dokopy - aby sa načisto psych. nezložil ...

deti95060810
11. aug 2024

@sissy27 existujú rôzne denné stacionáre? možno v BA... 😉
na sK chýba neskutočne veľa zariadení pre deti s postihnutím... najmä do 18 rokov.
ani jedna vláda s tým nič nerobí... Ani Matovič so Sulíkom, ani Fico s Pelé...
do tejto problematiky treba naliať obrovské množstvo peňazí a to sa do toho nikomu nechce...

deti95060810
11. aug 2024

autorka skús pozrieť https://briezdenie.sk/

jumama
11. aug 2024

@oliolijanka Tvoj prispevok bol velmi neempaticky. Obet psychickeho tyrania je znevazovana, ponizovana, casto zmanipulovana. Bohuzial to ma dopad na nu aky ma, ze potrebuje pomoc a podporu, mozno aj tu liekovu. Nedokazes si predstavit, ake je to byt niekym tak velmi zdeptany. Aj keby odisla z toho vztahu zajtra, tak bude jej mozno aj rok trvat, aj dlhsie, kym zase najde samu seba, svoje sebavedomie.

sissy27
11. aug 2024

@deti95060810 existuju alebo nie??
Okrem toho autorka nepise ani kde ziju, ani aku dg dieta ma, mozno astmu ci ekzem a o rok tak ci tak pojde do beznej skoly…

oliolijanka
11. aug 2024

@jumama Lenze tu je obet psychickeho tyrania autorkin partner a nie autorka.
Predstav si to opacne. Ze ty by si mala v dome po rodicoch nastahovaneho partnera, nadopovaneho liekmi, ktory by ta nazyval osobou a odmietal by akekolvek tvoje priblizenie a sex.
Bol by v takom stave, ze vase pätrocne dieta by bolo v neustalom strese a malo potrebu ho(?) ochranovat.
Bol by ti v takom stave na nic, ale vyhodit by si ho nemohla. Ako dlho by si to s nim vydrzala?

Ak som aj bola "neempaticka" tak iba v zaujme autorky.

anonymous87
11. aug 2024

@oliolijanka ty evidentne o psychickom tyrani vies absolutne prd…len tolko k tebe…

Autorka: vezmi do hrsty poslednr zvysky sil, kvoli dietatu. A odid… a uz nikdy sa nevrat. Nedaj sa uz prehovorit, aby si sa vratila… bude to tazke? Jak hovado… ale musis kvoli dietatu… musis kvoli sebe… vyhladaj pomoc odbornika… psychicke nasilie je rovnake ako fyzicke… prosim pre dobro dietata odid… ver mi, viem o com pisem. Zvladnes to

enmery
11. aug 2024

@anonymous87 Táto Oli je štandardne mimo. Vždy v každej téme všetko otočí proti autorovi. Ona ma nejaký divný vlastný svet a rada ubližuje. Takže si ju netreba všímať.

oliolijanka
11. aug 2024

@anonymous87 Nerozumiem, preco mas potrebu navazat sa do mna, ked vies evidentne prd o tom, kolko ja viem o psychickom tyrani😁

Mimochodom... ako sa previnil autorkin partner? Ako ju tyra? Ze sa zdoveril rodine, ze si s nou nevie dat rady?
Citaj s porozumenim. Tebe stacilo citat "psychicke tyranie" a uz vies, ze autorka ma doma "serioveho vraha".
Autorka napisala iba, ze maju toxicky vztah, ona tu osobu, ktora jej poskytuje ubytovanie, nemiluje.

anonymous87
11. aug 2024

@oliolijanka no evidentne kazda citame iny prispevok 🙊
Pekny den

konicekmodry
11. aug 2024

@oliolijanka Ty musíš byť veľmi nešťastná a zatrpknutá žena .Si emočne plochá ,v každej jednej diskusii sa prejavíš.

oliolijanka
11. aug 2024

@anonymous87 Ved skopiruj z textu autorky, ako sa previnil jej partner. Bije ju? Odmieta jej objatie? Sex? Nedava im jest? Nemiluje ju?

Bola super a zacal ju ohovarat v rodine? Tomu veris? Alebo sa rodine zveril, ked uz nevedel ako dalej?

cacianka
11. aug 2024

@deti95060810 nezmylilacsi si diskusiu ? Tá o 25r synovi je inde

kristen1999
autor
12. aug 2024

@anonymous87 ďakujem.. Áno, veľakrát som sa pokúšala odísť. Je to už vyše roka.. On je tak upnuty namna, ako na osobu, že sa mi vyhráža vlastnou smrťou, ak sa pobalim a odídem.. Moj syn ide o škôlky od septembra, a ja do prace. Bývali sme v podnájme ale on sa rozhodol vrátiť sa do domu k rodičom. A ja som nemala slovo. Musela som. Ak sa stane ze si vezmem veci a idem aj na dva dni niekam preč, napríklad k mojim rodičom, mam milión telefonátov, správ, krik, plač.. Tento vzťah je toxický ale niekedy mám pocit že neviem odísť lebo budem musieť do konca života počúvať ze som upustila muža, ktorý ma miluje? Najprv ma z domu chcel vyhodiť, šla som k rodičom. Na ďalší deň že sa mám vrátiť tak to nemyslel.. Ako zlý sen a začarovaný kruh

kristen1999
autor
12. aug 2024

Ďakujem všetkým za pekne slova, určite sa pozbieram. A ostatným.. Byť vo vzťahu, kde miluje len jeden a snaží sa vydierať, cez dieťa, plačom, krikom, nadávkami, prosenim. Je to ešte horšie akoby mi dal facku.. Psychické týranie a nepochopenie pocitov druhej osoby, ale vidieť len svoje pocity. Je horšie ako fyzická bitka!

oliolijanka
12. aug 2024

@kristen1999 To som nepochopila. Cize milujes iba ty jeho, ci iba on teba?

cacianka
12. aug 2024

vyhrážanie že si niečo urobí, je len a len jeho problém, nie tvoj.
Je to dospelý človek, ked bol svojprávny splodiť dieťa, je svojprávny na svoje činy. na 99,98 % je to od neho iba vydieranie, manipulácia , je to zbabelec, nič si neurobí , a ak niečo, tak len tak demonštratívne, aby ho videli, hneď našli, aby ukázal bobo.
zablokuj ho v mobile, nech si volá na lampáreň, raz za deň iba pošli sms, prípadne fotku že dieťa je ok.
neviem ako máte poriešené právne stránky - zverenie dieťaťa tebe, stanovenie výšky výživného, ak to nemáš, rieš to urgentne. čím skôr podaj návrh na neodkladné opatrenie, uved že nemáte samostatnú domácnosť, ste sa odcudzili už dávno, aj napriek tvojej snahe sa neviete dohodnúť, najlepšie by bolo, keby si v tom čase podania žila napr. u rodičov, alebo v novom podnájme, aby si mala lepšie argumenty. môžeš spomenúť aj nátlak a vydieranie, ale že biootec nechce bývať mimo svojich rodičov, čo ty nemieniš akceptovať kvôli nevhodným podmienkam. do návrhu uved aj svoj návrh, kedy môže otec tráviť čas s dieťaťom, teda svoj návrh. Keby si mala nejaké dôkazy napr. sms, mejly, listy, qko sa správa blbo , tak by si mohla spomenúť že v období do riadneho pojednávania , teda od podania neodkladného opatrenia navrhujes preskúmanie psychického stavu. Myslím že kým nemáš prácu a príjem, mohla by si využiť pomoc Centra právnej pomoci, vyhľadaj si na nete aké majú pravidlá a kde pre teba najbližšie sídlia. Taktiež možeš osloviť nejaké OZ, neziskovky, ktoré pomáhajú zenám v núdzi, teda po právnej stránke a psychologickej, ako komunikovať s takýmto hmm ako nazvať, prepnutým chlapom.
Pozbieraj sa a bojuj, stojí to za to.

cacianka
12. aug 2024

@oliolijanka on vyvádza, manipuluje a vyhráža sa, lebo ju miluje a ked nebude s ním, tak sa zabije. Vyhadzuje ju z nájmu, potom od rodičov a vzápätí ju vola späť. Neustále tlaky a nátlaky, psychopatické zmeny nálad, raz je zlá mrcha, vzápätí ju miluje a bez nej zomrie, obesí sa....

kristen1999
autor
12. aug 2024

@cacianka ďakujem... ❤️❤️❤️

ema22270
12. aug 2024

Musis od neho odist, ak sa citis takto zle, trpi tym aj dieta, nie je to dobre. Ak mas kam odist, odid, ale uz sa nevracaj. Aj keby neviem co robil.

kristen1999
autor
12. aug 2024

@ema22270 odísť by nebol až taký problém. Som schopná spraviť všetko preto aby som zabezpečila syna. Ale jeho otec, ma vydiera, pred malým reve, že rozbíjam rodinu. Že už nebude mať malý spoločne vianoce a podobne veci... Mňa tento vzťah natoľko zničil, že som sa chcela sama radšej zabiť..

modra_kolobezka
12. aug 2024

@kristen1999 autorka drz sa! Zelam vela sil! Skus kontaktovat nejaku organizaciu pre tyrane zeny, najviac zo vsetkeho potrebujes psychicku podporu , aby si zvladla odijst a nenechat sa manipulovat