Prosím, čo mám robiť? Otec psychicky tyra mamu. Je to dlhodobejšie, ale teraz sa to už nedá vydržať. Odchádza nám pred očami. Nič ju nebaví, nemá síl s nim bojovať, nič nechce riešiť. Žiadne riešenie podľa nej neexistuje.
Je pravda, že aj my sa vyhýbame konfliktom, lebo je naozaj nepríjemný človek a človek má z neho nejaký prirodzený strach. Keď som mu raz povedala v kľudne všetko čo som mala na srdci, mama to mala doma ešte horšie a nás ignoroval dlhú dobu.
Mama sa ho bojí, okráda ju o dedičstvo. Keď si vypije ani nechcem vedieť čo sa doma deje.
Oni bývajú sami. My už máme svoje rodiny
Čo robiť???? Na koho sa obrátiť? Má niekto osobnú skúsenosť?
Ked mama nechce nic zmenit, nic nezmozes. Musi ona chciet. Zial, je to tak
@viestta lenže to je zúfalé pozerať sa na to a nemôcť nič urobiť
moja matka žije s manipulatorom, ktorý ju dáva psychicky dole. pokiaľ ona nechce, nespravíš vôbec nič 🤷
@vevebono a tiež si skúšala pár krát hodiť reč s otcom? Ja 2x a vždy to dopadlo veľmi zle
to nie je môj otec, mali sme s mamou zle vzťahy aj predtým, dala sa dokopy s týmto kktkom (všade bol, všetko počul, všetko vie, každého zhadzuje) a strašné závady ostali medzi nami, nakoniec si vzala vnukov na týždeň na prázdniny a vyslovene im zakázala rozprávať o tom kde boli, čo robili a čo majú. vtedy mi blikla kontrolka a ja sa s ňou nerozprávam už 3 roky, ako som sa dozvedela, že sa potajomky vzali. pozerám sa na to tak, že čo si chcela, to máš.
ešte keď spolu začali som sa jej snažila rozlepit oči, ale neúspešne, ten tvor medzi nás vrazil klin. Nebaví sa dokonca ani so svojím synom 🤷♂️
V rodine nemáte chlapov čo sa postavia na vašu stranu a keď už je veľmi zle zašiel by som na políciu a keď už nič iné poradiť sa.
Ja ti verim, ze ti to srdce trha na kusy, ale zial vela s tym nanarobis
Nemôžete majú vziať k sebe?
Ako keby som čítala o svojej mame presne toto isté jej robí môj otec
Pokial je taka vlacna, ze to len trpi, owbo nevie kam z konopi, vzala by som ju k sebe a pomohla jej. Pokial sa aktivne dookola rozhoduje istavat s takymto clovekom, nespravis s tym nic.
Je možné, aby sa k vám mama presťahovala?
@markusrasford strýko. Ale to pomohlo na 3dni. S tou políciou to reálne zvažujem.
Mama k nám nepôjde. Ona má dokonca možnosť odísť do iného bytu. Nie je schopná urobiť veľké rozhodnutia.
Boji sa samoty, alebo zmeny? Najradšej by sme ju rovno presťahovali, ale nemá 5rokov
Zobrať ju na pár dní na nejaký pobyt? Kúpele? Niečo podobné, aspoň na týždeň, dva? K moru? .... podľa mňa keď človek odíde z toho prostredia a nemusí byť nejaký čas s tým tyranom, tak aj viac naberie odvahu od neho odísť. Možno vtedy by si dala povedať, že ok odchádzam,a už rovno odtiaľ ju presťahovať do iného bytu a pod.....preč od týrana.
Takýchto tyranov poznám dôverne, otec takto zničil mamu doslova psychicky aj fyzicky, už sú obaja na Božej pravde vo večnosti. S otcom sa to už naozaj nedalo vydržať, aj sme chceli aby od neho odišla, ale žiaľ srdiečko to už nevydržalo a odišla skôr ako sme sa my rozhýbali. Čo mi je naozaj ľúto, až neskôr mi napadlo to sme mohli, a ono sm mohli urobiť...ona samozrejme veľmi nechcela, ale vtedy mať ten rozum čo teraz, inak to zariadim..... myslím že sám od seba ten človek nemá silu odísť od tyrana, ale keby ste ju nejako "vmanipulovali" do toho, aspoň a nejaký čas, tu dobolenku a pod, aby si oddýchla, aby nebola v tom permanentnom strese a strachu aby trochu pookrial. ....Keď som bola ešte dieťa, mali sme možnosť byť na mesiac rpec od otca, a ako ja som nespoznavala moju mamku, bola úplne ako vymenená, keď nebola v jeho prítomnosti...... myslím, že tvoja mamka nemá síl na nič aby sa nejako rozhýbala. On z nej vyciciava životnú energiu, je to strašné......utrpenie. držím palce, aby ste aspoň trochu mamku vytiahli z toho marazmu..... držte sa!
@majusik1304 ďakujem veľmi pekne za skúsenosť. Len ju jen problém vytiahnuť aj do druhého mesta. Ale skúsim aspoň na týždeň ju vziať niekam do Tatier. Veľmi dobrý nápad. Ona naozaj nemá už žiadnu chuť do života. To by ma veľmi štvalo keby odišla skôr ako to individum.
Choď mu dobre vynadať a pohroziť, že ho udáš na polícii ešte raz sa dozvieš, že ohrozuje mamu. A potom to aj reálne urob.
Zober mamu k sebe, nájdi jej psychoterapeutku a dobrého právnika na rozvod