Psy v byte a susedia

13. máj 2024

Zdravim,

Dnes ma upozornila suseda že kvôli psom používam často výťah 😅 pracujem na HO a mám dvoch psov. Jeden starší venčim cca každé 2 hodiny. Sťažovala sa že miname priveľa elektriny, je toto podľa vás podstatná sťažnosť? Priznám sa ostala som úplne zaskočená.

januska12323
13. máj 2024

Pani suseda nemá čo robiť keď si robí čiarky za používanie výťahu.

lucka_ke
13. máj 2024

máš nárok používať výťah koľko potrebuješ, nemáte predsa stanovený počet použití na 1 deň aj u nás majitelia psov chodia von častejšie ako ja čo idem ráno a večer, jeden sused chodí podobne ako ty pomaly každú hodinu hore dole plus sa doma nudí tak ešte aj do pivnice majstrovať, stále stojí výťah u nich na poschodí ale má na to právo

butterflyeffect
13. máj 2024

Zabudni na to a neries, stara asi nema co robit doma. To rovno ten co byva na prvom alebo druhom by sa mohol stazovat ze ten na osmom spotrebuje viac elektriny lebo ide dlhsiu cestu…

kacena4
13. máj 2024

neries ak ma pani problem nech chodi pesi a usetri ti elektrinu platis tak nech cusi

pinkgirl
13. máj 2024

Aká sťažnosť? Vôbec sa tým nezaoberaj! Teta sa asi veľmi nudí a robí všetkým susedom čiarky koľko krát za deň čo robia🙂.

egonsk
13. máj 2024

opytaj sa susedy, ci mysli, ze rekonstrukcia schodiska (vychodene lino, alebo zodrata dlazba na schodoch) je lacnejsia ako tie centy za elektrinu minute mesacne 😁

egonsk
13. máj 2024

@butterflyeffect neviem ako je to teraz, ale v starsich bytovkach ludia na prvom a niekde aj na druhom poschodi neplatili za vytah elektrinu, ale nemali ho ani pouzivat 😁 (niektore dokonca mali zablokovane prve poschodie kedysi)

syslik81
13. máj 2024

moja mama byva na prizemy a kedze babky si odsuhlasili novy vytah kt ide o pol poschodia nizsie-do suterenu k zadnemu vchodu musi uz aj ona zan platit aj ked ho nepouziva-domov to ma 7 schodov ... proste babky su babky a vzdy sai najdu dovod rypat .. pokial su ticho necuraju taka si v pohode.. sa spytaj susedy ci nechce namontovat pipacky ako v praci aby presne vedela kto kedy ide hore dole

vanilkovazmrzka
13. máj 2024

Povedz jej ze nech ho aj ona pouziva castejsie, prechadzky 3x denne jej zamestnaju hlavu rozumnejsimi vecami

kakakina
13. máj 2024

Tým ľudom už fakt prepína ?Mbe sa sťažoval sused že nemám mať kvety na balkóne ,lebo mu na hlavu spadnú .15 rokov ich mávam 🙈

mandarinka555
13. máj 2024

A ty sa nevieš brániť? Navrhni jej, že keď sa tak veľmi nudí a špehuje ťa, že venčenie tvojich psov ju zamestná a keď bude po nich zbierať 💩 , nebude mať čas premýšľať nad kravinami😝 Treba sa vynájsť a babu odpálkovať.

dorottka
13. máj 2024

Kasli na nu, mozes pouzivat vytah, kolko len chces, u nej to uz bude daky mentalny problem, ktory nie si ty povinna riesit a skoda tvojho casu a energie... ignore. Vazne, nech som byvala kdekolvek, vsade sa nasli take osoby, jedine, co pomohlo, bolo tvarit sa, ze su vzduch... vzdy to velmi rychlo preslo. Ked im totiz nesytis tu ich potrebu pozornosti, tak si najdu inu zabavku.

jaskolka
13. máj 2024

@egonsk áno, u nás u rodičov to presne tak bolo, na 1 poschodí výťah vôbec nezastavil. Na prízemí tiež boli dva byty a tí obyvatelia výťah tiež neplatili.

luccija
13. máj 2024

Ľuďom už úplne prepína.Platis za výťah tak sa smelo voz🙂

lukbe
13. máj 2024

@jaskolka to bolo niekedy. Na prvom boli akoby zaplombovane dvere na výťahu a vtedy tí, ktorí bývali na 1. poschodí, neplatili za výťah. Teraz už platíme, tak sa vozíme, hlavne s nákupom 😉.

tykat
13. máj 2024

Zacni chodit vytahom kazdu hodinu, aj bez psa. Ved ked si za to platis tak to vyuzi na maximum 😁

rozculena
13. máj 2024

tiež bývam na prvom,výťahom chodím 1x za týždeň s nákupm.......platím tak,ako ten na 13tom....😉 sakra

zelenina1
13. máj 2024

Najviac ju vytrestas, ak ju budes ignorovat. Vytah si pouzivaj ako chces, ked zacne na teba cokolvek hovorit, zacni pozerat do blba/do telefonu. Neinteraguj s nou, bud neutralna.

katka700
13. máj 2024

Rozmýšľam ako to napísať slušne. Je to taká typická slovenska sedlacina.
Namiesto toho aby riešila prečo toľko stojí prevádzka výťahov a koľko je marža bytového druzstva (keby to bolo stratové tak to súkromné správcovské spoločnosti nerobia) buzeruje susedov že veľa používaju výťah.
Navrhni jej nech sa zavedie elektronicky systém na kartu a každý bude mať nárok na 10 zvezeni mesačne. Zvyšok sa bude chodiť pešo - vraj to znižuje riziko infarktu.

modraslamka
14. máj 2024

😅😅🙏👍

jesenzima
14. máj 2024

Ženy, mám známu, ktorá má v rámci platenia mesačných nákladov zaúčtovaného aj psa a platí o nejaké euro mesačne viac, ako ti, ktorí psa nemajú, takže asi táto pani susedka nebude jediná, ktorá má pocit, že kto má psa, má viac platiť 🤷

margotka17
15. máj 2024

To sú tie bytovkove tetusky asi, čo vedia všetko a fungujú ako kamery. Vedia kto, kde, kedy, koľko krát..... Nerieš to, veď výťah je pre všetkých podľa potreby však?

autor
15. máj 2024

Dievčatá tak suseda ma zastavila znova, zevraj problem je okrem častého používania výťahu aj strach obyvateľov nastúpiť k psovi dnu. To som už ignorovať nemohla. Povedať o koho sa jedna nechcela. Po schodoch starší pes chodiť nesmie ani už nedokáže. Mám z toho veľmi nepríjemne pocity keďže zakazdym keď opustím byt mám pocit že nás niekto sleduje…

lukbe
15. máj 2024

Treba jej na rovinu povedať svoje. Ak sa niekto boji psa, tak si počká na voľný vytah. Normálni ľudia sa vedia dohodnut. Nechápem, prečo jej rázne nepovieš svoj názor.Ty nemas mať prečo výčitky.

klodky
15. máj 2024

Povedz jej, ze ty mas zas strach vyjst z bytu kvoli nej a jej debilinam. Od teraz nech laskavo nevyuziva spolocne priestory, a do bytu nech splha cez okno.

drianaa
15. máj 2024

Nezvyknem sa vyjadrovať k takýmto témam, len si prečítať a počudovať sa nad ľudskou hlúposťou, ale tak toto by ma extrémne vytočilo. Ja bývam na prvom poschodí a prvý rok ako sme tu bývali som výťah použila 1krát, potom s malým dieťaťom častejšie, ale v živote som neriešila, kto ho používa častejšie a kto menej často a platila som zaň rovnako ako všetci 😂 keď sa ona bude náhodou sťahovať alebo čo, tak ten výťah bude používať oveľa častejšie ako každé 2 hodiny, a keď sa teda niekto bojí nastúpiť ku psovi do výťahu, nech použije schody ako by si mala teda ty, no nie? Alebo počká… ale počkať, to väčšinou dôchodcovia nemajú čas čakať na nič, len frflať na všetko majú čas 🙂 nechcem krivdiť, nie všetci sú rovnakí, ale oveľa menej tolerancie sledujem pri nich ako pri mladších ľuďoch

tibortomasik
15. máj 2024

Pošli ju do piče

rozculena
15. máj 2024

@jesenzima 😲 výťah sa platí na osobomesiace....chcem vidieť vyúčtovanie...čo tam má? Psomesiace?