Prvý vážny vzťah

31. aug 2024

Ahojte, mam 27 a uz 7 rokov mam priatela (tiez ma 27). Je to moj prvy vazny vztah. Rozumieme si, radi spolu travime cas, sme k sebe dobri, podporujeme sa. Mam ho rada, on mna asi este trosku viac. Vazim si, ze je na mna dobry. Minuly rok ma poziadal o ruku a suhlasila som. Byvame spolu uz 2 roky a je nam spolu dobre. Ani neviem, ako to presne vyjadrit, iba sa zamyslam, ci si ho beriem zo "spravnych" dovodov. Prve roky to bola laska, teraz je to z mojej strany skor, ze ho mam rada a vazim si ho, ale neviem, ci sa takto zmenia pocity v kazdom dlhodobom vztahu - z lasky na partnerstvo/najlepsich priatelov/najblizsich ludi? Kedysi, ked sa ludia brali v 18-20 rokoch, tak im take veci ani nestihli napadnut. Musi to byt na manzelstvo "laska ako tram"? Nas vztah je skor bezpecny pristav, domov, ale ja som spokojna. Je to dobry predpoklad na manzelstvo? Nechcem sa nahanat za nejakym inym vztahom a nevazit si, co mam, len to neviem s nicim porovnat, kedze je to moj jediny vztah. Ako to vnimate vy?

barka1
31. aug 2024

Je to ten najlepši predpoklad pre manželstvo. Do 2 rokov vyprchá zamilovanost a nasleduje láska a vzťah, ktoré su rozhodnutím hlavy.

lindous
31. aug 2024

Na vzťahu treba pracovať, udrživať ho... ja sa budúci rok vydávam po 6 rokoch a áno, môj partner je môj najlepší kamarát, najbližší človek, domov, ale stále je tam aj iskra, vášeň, zábava a neviem si predatviť, že toto by tam nebolo... "mám ho rada" sa mi zdá tak nejak málo, ale tým nechcem povedať, že by si to mala ukončiť, či ujsť, skôr možno zapracovať, skúsiť nakopnúť, to čo sa vytratilo...

drago12587
31. aug 2024

Po 2 ch rokoch začina realny vztah . Motyliky odleteli, zacina život o dôvere, kompromisoch, pomahani... Ked maš dobreho chlapa, rob všetko aby si mu nedala dôvod sa menit . Váž si čo máš, tráva nie je určite zelenšia nikde inde..

h2
31. aug 2024

Áno, je to výborný predpoklad pre manželstvo. Najmä toto: "Mam ho rada, on mna asi este trosku viac."

autor
1. sep 2024

@h2 Naozaj myslis, ze to je lepsie, ked muz lubi trochu viac ako zena? Aj ked neviem, ci existuje par, kde sa lubia narovnako alebo je to tak, ze vzdy jeden lubi trochu viac🤔

autor
1. sep 2024

Dakujem za nazory❤️