Prvá návšteva u jeho rodičov

28. júl 2023

Ahojte, bola som 1.x u priateľa a jeho rodičoch (1.x s nimi), prespala som tam - plánovane. Prosím o Vaše pohľady, možno mám svoj len skreslený. Som zvyknutá, že nejakú iniciatívu preberá hostiteľ (znie to agresívne, ale neviem to inak popísať). Keď k nám niekto príde, pohostim, komunikujem. Dámy, ja som sa tak trapne uz dlho necitila 😳 Zoznámili sme sa a celý čas ticho pri kave sedeli. Ešte aj priateľ. Snažila som sa o počasí, niečo im pochválila a po 2 vymenených vetách znova 5minútové ticho. Este ze boli zapnuté televízne správy, aspoň sme to pozerali, občas dali nejaký koment🙈 Oni sa ma nespýtali absolútne ze nič za tých pár dní. Prišla im nejaká rodina, my sme sedeli na gauči, oni dlho vlastne ani neregistrovali, potom akurát pozdravili. Nie som princezná, že čakám ceremónie, ale postupne som sa tam cítila divno a ci vôbec chcú, aby som sa k nim prihovorila. Zažili ste niektorá niečo také? Spravila som chybu, mala som sa im viac prihovárať? Priateľ len povedal, že zoznámte sa tiež bol ticho 😕

pandusica
28. júl 2023

Mozno to je taka rodina🙂 ja napriklad tiez nechapem, ked sme u rodicov mojho muza a oni dokazu aj tri hodiny sediet v jednej miestnosti a byt ticho, my doma premelieme vsetko. Ale ano mali by sa aj oni posnazit, ked niekto pride na navstevu.

colsami
28. júl 2023

Kolko mate rokov a ako dlho ste spolu?

kulumulu123
28. júl 2023

Neviem co si o tom mysliet... Uprimne tiez by som nebola bohvie ako nadsena keby mi syn privedie priatelku 1x a ostala by u nas spat citila by som sa asi tiez dost blbo...
Ale mozno sa to nestalo 1x a pre tvojho priatela je celkom normalne ze kazda slecna ktoru predtym predstavil rodicom rovno ostala cez noc... Neviem nepounam niko so zucasnenych tak neviem ako to naozaj mate...

tiezjedna
28. júl 2023

daj tomu čas... niektorí ľudia ho potrebujú, aby prijali nového "člena rodiny". Radosťou by som neskákala, ale brala by som to tak, že sú proste iní, ale neznamená to, že som nevítaná.

deti95060810
28. júl 2023

mňa manž. tiež keď prišiel predstaviť rodičom - najmä matke, s otcom som sa poznala z práce, tak som rovno prespala u nich - chcel vtedy priateľ teraz už mm, aby som ostala na noc a to som mala domov nie ďaleko - 30 km.
neprišlo mi to zvláštne... aha jasné bola som tehu v 6 mesiaci....

deti95060810
28. júl 2023

autorka, možno je to u nich bežné že sú tichšie...
brat domov doniesol predstaviť svoju priateľku - s ktorou už býval, môj otec sa jej opýtal pár vecí - nič extra len tak o nej nejaké info a ona zareagovala - sa opýtala že koľko ešte bude ten výsluch trvať - presne tak to sformulovala....
ostala som bez slov....🙄

thereisabear
28. júl 2023

A priateľ sa inak ako správa? Je ukecaný? Spoločenský? Ako ti ich správanie vysvetlil? Jemu to neprišlo zvláštne?
Nič zlé si nespravila, asi sú len proste takí. Alebo sa predtým pohádali a nemali chuť nič hovoriť. Tiež by mi to bolo nepríjemné.

kvetinka75
28. júl 2023

Mozno je to taka rodina. Dcera ked v minulosti priviedla priatela tiez som.nevedela o com sa s nim bavit. Podstatne veci som o nom vedela a co budem vytahovat rodinne zalezitosti pri prvom stretnuti? Uz neskor to bolo ine. Ked niekam isli pokecali sme kde boli ako bolo . Co rodicia a pod.

17alexis
28. júl 2023

@deti95060810 to nemyslíš vážne, omg...a ešte sú spolu? 😅

autor
28. júl 2023

Mame 29 a 31. Bývam daleko, preto spala. A priateľ mal viac žien, čo tam nosil. Tak možno už sú otraveni a brali ma ako na páse 🙂

oli18
28. júl 2023

Asi byvale priatelky to zabalili po tom prvom stretnuti. 🙉

hankab
28. júl 2023

U nasich na navsteve je tiez vacsinou ticho 😅 mama je uplny introvert a nerada keca, ale ked je doma jej muz, tak ten vyspoveda kazdeho ako na vysluchu, pyta sa vela, az to niekomu moze prist otravne. Treba ich tak brat, nie kazdy je ukecany a potrebuje vediet vsetko este aj o tvojich prapra rodicoch, si pre nich v podstate cudzi clovek, aj ked to blbo vyznie.

ahhola
28. júl 2023

S týmto filmom zazenies všetky rozpaky z frajerov ej familie😃😂😨

Z rodinného alba (TV film)💦
Dráma
Česko, 2002, 82 min
Réžia: Václav Křístek
Hudba: František Svačina
Hrajú: Zlata Adamovská, Tatiana Dyková, Richard Krajčo, Matěj Hádek, Vladislav Beneš, Jan Vondráček, Ondřej Novotný, Jan Cimický, Heda Čechová-Bayer, Pavel Novotný, Jana Krausová, Gabriela Wilhelmová (viac)
(ďalšie profesie)
Obsahy(1)
Televizní scénář Bohumily Zelenkové se skládá ze dvou povídek, které spojuje jedno téma: rodiče a děti. První pod názvem Rituál vypráví příběh hořké lásky, který je postaven na konfrontaci čtnáctileté Jany se světem svých rodičů a jejích vrstevníků... ♦️Druhá povídka Hledání představuje o pár let starší dívku, která po několika nezdařených známostech propadne představě, že zdrojem a původcem jejich nezdarů jsou matky dotyčných mužů. ♦️Obě povídky váže i podobné tragikomické vidění světa. (oficiálny text distribútora)

colsami
28. júl 2023

Tak ak je to 30rocny priatel ktory uz "mal viac zien" tak ano mozno su z toho rodicia otraveni a neviem sice co znaci viac, ale asi to dlhorocne vztahy neboli... Ktovie. Ved uvidis ako sa to vyvinie ak spolu budete dlhsie/vaznejsie.
Ci su taki, alebo Ta zatial beru len ako "o polroka mozni pride s inou".

Skor by ma trapilo, preco este 31rocny nebyva samostatne, to je fuk ci v najme alebo vlastnom, a bolo by mne osobne neprijemne prespavat v byte u (cudzich) rodicov dospeleho chlapa.

domkakvet
29. júl 2023

Bola to prva navsteva nijako by som to neriesila.