Prosím o triezvy pohľad. Zamilovala som sa aj ja?

13. júl 2024

Mam 50+. Spoznali sme pred 13 rokmi. Po mojom i jeho rozvode. Nebola som pripravena na vztah.
Medzicasom sa ozenil, odstahoval sa mimo Slovenska. Boli sme v telefonickom kontakte tak 1, 2x za rok sa ozval. Rozvadza sa, s manzelkou neziju v spolocnej domacnosti viac ako 2 roky. V zime si nasiel priatelku, prisli do nasho mesta, stretli sme sa, sli na vylet a dohodi sa, ze za nimi pridem cez prazdniny aj s uz dospelym dietatom, ze nam pozicia jeho byt a on bude u priatelky.
Kamarat sa rozisiel s priatekou asi mesiac pred planovanym prichodom, dieta odmietlo ist, sla som sama len z povinnosti, pretoze program bol zariadeny, listky kupene. Absolutne sa mi nechcelo. Tie 3 dni boli nadherne! Uplny reset, vela sme sa nasmiali, vela sme videli, ziadne intimnosti. Vecer pred odchodom naznacil, ze najradsej by ma uz nepustil.
O rok odide na studia aj moje druhe dieta. Ostanem sama. Tak som sa zasmiala, ze ak pocka ten rok, nastahujem sa k nemu, ak sa s nikym dovtedy nezoznami. Ze to nechame na osud. Cisto, aby rec nestala.
Nastal problem. Zacali sme o tom realne uvazovat! Od mojho navratu domov si neustale piseme. Keby si bol isty, ze pridem, ten rok pocka a budeme sa medzitym navstevovat. Samozrejme, tie navstevy by uz neboli len platonicke. A odrazu - nezmeni sa to na sex turistiku?! Vyrastali sme v rovnakej casti mesta, nepoznali sme sa, ale mame podobne spomienky, podobne zmyslanie, nazory, pozname navzajom nase deti. Vieme aj o svojich "muchach". Nechat vsetko po starom a ostat navzdy sama, alebo na stare kolena si uzit vo dvojici a v buducnosti nebyt sama? Pracu by som si tam nasla.
Porozpravat sa s mojimi detmi? Je to vobec vhodne im to spomenut? Po studiach sa na Slovensko nevratia a ja za nimi nepojdem.
Na chlapa som cas nemala, aj ked zaujemcovia boli. Teraz by sa cas aj nasiel, ale uz zaujemcov niet. Muzske rameno mi chybalo, ale zvykla som si. Prijat to muzske rameno? Bolo by o mna postarane, je taky typ, ja by som sa on postarala tiez, starostlivost o domacnost a clenov domacnosti sa stala mojou rutinou. Nevadilo by mi, keby ten vztah nevysiel, ale aky priklad by som dala mojim deton? Som dost konzervativna. A kym nebude ten rozvod ukonceny, vedela by som sa s nim milovat? Cize vysledok: zajdem za nim az po vysporiadanom rozvode. Osud to vyriesi. Co si myslite? Ziarlila by som, keby si nasiel inu, tento moj novy pocit smerom k nemu ma zarazil, zalezi mi na nom. Na druhej strane viem, ze by na mna pockal, keby si bol isty, ze pridem. Len s nerozvedenym nedokazem mat intimnosti, aj ked ziadost je podana.
Vopred dakujem za triezvy pohlad. Zamilovala som sa aj ja? Pouzivam privelmi rozum? Co si myslite?

doriiis
13. júl 2024

Veľký pozor si daj nato,že prečo sa dotyčný rozchádza so ženami ako na páse
Aby si neskončila nie že sama ale aj so zlomeným srdcom v cudzom meste.

doriiis
13. júl 2024

Lebo z môjho nezainteresovaného pohľadu to vyzerá tak,že manželku opustil kvôli priateľke a priateľku kvôli tebe.Aby si nebola iba ďalšia čiarka v diari.

lindous
13. júl 2024

Som síce o dosť mladšia, ale keď si predstavím, že by takéto niečo zažívala moja mamina, tak by som jej to veľmi priala a nechcela by som, aby bola sama, no zároveň by som sa aj bála, keďže jemu tie vzťahy nejak nevychádzajú a niečo za tým asi bude...ale myslím, že deti sú už dosť veľké na to, aby si im v tomto dávala nejaký príklad o nehynúcej láske a keď to nevýjde, tak to nevýjde, netreba z toho robiť väčšiu vec ako to je, voči nim je to podľa mňa úplne okej a toto by som neriešila, mysli hlavne na seba... ja by som ti poradila dať tomuj šancu, randite, skúste to, spoznajte sa lepšie, ale bez špekuľovania o tom čo bude o rok, príde mi hlúpe, že sa máš k niečomu zaviazať a niečo prisľúbiť, keď ešte nie ste vlastne ani spolu a nemáte vyskúšaný vzťah..

januska12323
13. júl 2024

Chcela som ti napísať choď do toho a potom si všimnem, že ešte nie je rozvedený, mal frajerku a už aj teba stihol namotať ?? On nemá čakať na teba rok, ty máš čakať či sa rozvedie a možno potom budovať kamarátstvo.

marca12
13. júl 2024

Deti by som do toho netahala,je to tvoj zivot. Mna zaraza to,ze rok mal priatelku a este nie je rozvedeny? To nestihol za rok poriesit rozvod?

cacianka
13. júl 2024

Vieš dôvody oboch rozvodov ? Nesmrdí to niečím?
Ak vieš byť samostatná, doma aj tam u neho, nebudeš takmer nijako na ňom závislá - myslím tým že budeš mať zadné vrátka ( byt, úspory, plat), niečo čo v sebe budeš mať ako istotu že keby to nevyšlo, nezostaneš v prdeli - tak choď do toho. Pomali, s rozvahou aj s motylikmi.
Aj tak si ponechaj nejaké svoje tajomstvá, napr.kolko máš úspory...😁
Nikdy nie si stará na lásku, nemusí to byť tá prudká mladícka, ale aj v zrelom veku môže byť krásna, partnerská.
PS. Postupuj pomali, nenapadne aby ste boli spolu až po jeho rozvode, teda ak sa dá. ( Ja by som rada videla aj jeho rozvodové papiere 😇😉🙃)

jaskolka
13. júl 2024

Čiže on sa ešte nerozviedol, mal už priateľku, s tou sa rozišiel tesne pred stretnutím s tebou a už chce byť s tebou? A najradšej by ta už nepustil?
Neviem, ale asi to by ma odradzalo, aby si aj ty o chvíľu nebola takou "odkopnutou" priateľkou, lebo pánko stretne ďalšiu, ktoru nebude chcieť najradšej pustiť

matkahelka
13. júl 2024

1. pre mna velky vykricnik, ze chlap v takom veku takto strieda zeny, ze este nebol rozvedeny, uz mal jednu frajerku a uz chce dalsiu frajerku (teba).
2. ty si konzervativna, ale takyto chlap neverim, ze bude cakat mesiace, kym sa rozvedie, kedze sex s nim nechces, kym je ofiko zenaty (co je samozrejme spravne).
3. je skvele, ze beries ohlad na deti, ale nemas skolkarov, ktori by mali problem zvyknut si na noveho otcima. dospele deti, navyse zijuce mimo, ziju svoje zivoty.doteraz si svoj zivot zila s detmi a pre deti, je na case zit aj pre seba. urcite budu deti spokojne, ked ta uvidia stastnu a ty si po rokoch zasluzis mysliet v prvom rade na seba. ale na tohto konkretneho pana, pozor. vela stastia!

fido69
13. júl 2024

Úžasný príbeh o akých sa píše v románoch. A ty ho žiješ! Daj tomu voľný priebeh. Nič neriskuješ, pretože pokiaľ by si ho odmietla ostaneš osamotená rovnako ako keby váš vzťah nepodadol podľa tvojích predstáv. A ak je aspoň malá šanca na úspech, tak to bude ako výhra jackpotu pre oboch. Držím palec 👍

koniarova
13. júl 2024

Bohovský chlap do života, čo sa permanentne rozvádza. Si naivná.

koniarova
13. júl 2024

@fido69 zoskoč prosím z toho ružoveho jednorožca. Chlap, ktorý sa permanentne rozvádza asi nebude najostrejšia ceruzka v peračníku.

berta100
13. júl 2024

No ..za mňa obrovské red flag striedanie žien .V tom veku a nevie sa usadiť s jednou ženou je na zamyslenie .Zrejme typ chlapa čo nevydrží s jednou ženou ,potrebuje neustálu zmenu ..za mňa nie ,no ty sa musis rozhodnúť ,či ísť do rizika s takým mužom .Keby to bolo na SK poviem skús ,uvidíš ale vysťahovať sa za ním v 50+ ,začínať niekde od nuly ,no tak máš môj veľký obdiv .Veľa šťastia .

lonely66
13. júl 2024

a nenapadlo vám viacerým, že vôbec to nemusí byť tak, že on je typ, ktorý strieda ženy? že to môže byť tak, že on je typ, s ktorým sa nedá dlho vydržať? a možno sa nerozišiel s frajerkou on, ale frajerka s ním?
autorka - jednoznačne sa prikláňam k názorom ostatným. nerozvedený chlap, ktorý stihol mať už medzitým aj frajerku, by nebola partia pre mňa. o deti tu teraz nejde, sú dospelé. ide o teba, aby si nenarazila do hovna.

oli18
13. júl 2024

Tak s takym chlapom by som ja do vztahu neisla. Tieto rozvody a rozchody nic dobreho nevestia.

sante81
13. júl 2024

Si zodpovedná , pozeráš ďaleko dopredu a uvažujes racionálne.
Deti sa nepýtaj, venovala si im čas, obetovala si svoj osobný život
To že je 2x ženatý, a medzitým mal inú priateľku - tu by som spozornela - ale ☝️
Ja z vlastnej skúsenosti viem že je ťažké nájsť v tomto veku spriaznenú dušu, človeka v ktorom si vyskladas všetko, možno mal tiez smolu na vzťahy, možno mal príliš veľký pocit osamelosti
Každa z nás by urobila niečo ine, ja by som to skúsila 🍀

koniarova
13. júl 2024

@lonely66 a nie je to v podstate to isté? Čo on nevydrží,alebo ženy s ním?

jumama
13. júl 2024

Ja som tiez chcela napisat, co niekto vyssie, ze s kazdou zenou sa napokon rozisiel a to nevies ani o tom, ze kolko ich mal este takych, o ktorych nevies.

Co rychlo vzplanie, rychlo aj zhori. Zaciatky vztahov su pekne. Strasny pozor si ale daj na tu intenzitu - sama vidis, ci ti ta jeho intenzita a naliehanie mozno su alebo nie su prijemne. Intenzita a spriaznenost dusi su znakmi love bombingu v narcistickych vztahoch.

Co sa stane, ak mu povies, aby trosku spomalil? Co sa stane, ak mu neodpovies na 10 smsiek denne? Zvysi sa jeho naliehanie, alebo bude trpezlivo cakat alebo spravi nejaku triangulaciu, teda niekoho dalsieho spomenie, s kym ta porovna a prinuti o neho sutazit?Skus si tak nenapdne partnera testovat, ci mu nevadi, ak neprezivas tak intenzivne vsetko, ked si vyziadas cas na rozmyslanie a podobne. Ci vtedy nie je citit, ze sa hneva. Skus mu povedat, ze mu eraz dva dni nebudes pisat lebo nieco... a co to s tym vasim intenzivnym vztahom spravi. Mozno si povies, ze je to hnusne, takto racionalne to robit, ale zas, neopalis sa, zides z kratsej cesty. Ak je totiz uprimny, nenastve sa. Ak je narcis, tak as nastve. Tak este zintenzivni svoj tlak, zvysi spravy, zasle darceky... Narcis si musi dokazat moc. A v okamihu, ako podlahnes, strati zaujem a zacne sa nicenie. Ak si uz aj ty bola rozvedena - co bolo pricinou? Mala si partnera narcisa? Nepadni do toho zas, spmen si na priebeh takeho vztahu, na to, co to s tebou robilo.

Tym neznizujem hlbku pocitov ktore mate, mozno ti prisiel taky vztah do cesty, aby si ho zazila, aby si este objavila svoju zenskost. Ale zaroven ak by si urobila velke zmeny v zivote, mysli uz aj trosku dopredu, laska moze byt aj tam pritomna, kde je pritomny aj rozum.

lonely66
13. júl 2024

@koniarova v konečnom dôsledku vlastne aj áno. len som reagovala na tie závery typu, že je sukničkár. možno nie. možno je len blbec. a už mu na to niektoré prišli

koniarova
13. júl 2024

@lonely66 😁😁😁😁

autor
14. júl 2024

Dakujem vam za vsetky reakcie ❤️ Kazda jedna odpoved ma prinutila zamysliet sa.
Spomeniem len tieto:
@lindous potesil ma tvoj pohlad
@fido69 vyludil si mi romanticky usmev na tvari, co sa mi davno nestalo
@sante81 pohladkala si mi dusu
@marca12 to mi napadlo prve
@jumama pootvorila si mi oci spomenutim mojho rozvodu

Aby som kamarata ocistila. Viem, ze manzelku mal velmi rad, bol do nej zamilovany, dost sa trapil. Az ked spolu neboli vyse roka, v septembri minuleho roku sa prestahoval do mestecka, ktore je blizsie k jeho praci. Az v zime sa zoznamil s jeho priatelkou, on nechce byt sam. Rozisli sa nie kvoli mne.
Ta moja navsteva bolo nieco bezstarostne, oddych. Ako surodenci, ktorych on nema, vyrozpravanim si utriedil myslienky. (Nic neradim, len pocuvam) Preto nam bolo tak dobre. Pretoze sme nic nemuseli riesit. Bezny zivot je iny.
Ostaneme v rovine kamarastva, ziadne cestovanie.
Dakujem vam, potrebovala som pohlad od niekoho, kto ma nepozna, vsetci ste mi pomohli.

marca12
14. júl 2024

Ak je to takto ako pises,tak by som do toho isla. Ja som za to,ze radsej prezit aj ked len par mesiacov stastna ako lutovat cely zivot,ze som to aspon neskusila. Z rozchodu sa vies otriast,poplaces si,par tyzdnov budes smutna a ides dalej. Nastav sa tak,ze to nemusi vyjst,neupinaj sa na neho,ale chod do toho. Kolko ludi v zivote stretnes,s ktorymi ti je takto prijemne?

luccija
14. júl 2024

Má aj nejaké deti?mne sa nezdá divné, že sa ľudia okolo 50 rozvedu zaujímavé, že aj druhú si zobral a tá priatelka bola len tak, aby nebol sám.Nemas čo stratiť hlavne sa nezbav bytu.

domkakvet
15. júl 2024

Zaujimali by ma dovody rozchodu, ak su pre teba akceptovatelne, tak chod do toho s tym, ze si das pozor na to, aby mu neslo iba o sex.