Problémy vo vzťahu

29. aug 2024

Ahojte, nemám sa moc komu vyrozprávať keďže kvôli mužovi som prišla o všetky dobre kamošky tak skúsim tu.. ide o to sme s mužom už 10r. a posledný rok sa to len tiahne dolu vodou jeho povaha sa strašne zmenila.. a to nehovorím že začal aj viac piť.. neviem čo dalej keďže máme deti ale takto mi to tiež nevyhovuje keďže roky mi idú a mladšia už nebudem.. Býva často nervózny na deti len vyhukuje nervózne nevie vôbec s nimi jednať to sa bojím aby sa neodzrkadlilo na nich.. na mňa tiež len nervózne výprava, viac menej čo je doma tak sedí na telefóne alebo P.C. jeho spoločensky život je nulový ani k svojim rodičom nechce ísť že ho to otravuje minule som mu navrhla aby sme si kúpili lístky na koncert povedal že nemá rad ľudí a hlavne kde ich je veľa takže nikde so mnou nechce ísť ale keď ja chcem ísť tak mi to začne vyčítať.. už sme sa veľa krát o tomto bavili zmenil sa na dva dni a bolo to to iste znova keď som mu aj povedala že keď sa to nezmení že odídem že takto žiť nechcem tak si z toho nič nerobí a povie že si chod.. mám pocit že si je so mnou istý a vie že neodídem kvôli nemu často bývam aj nervózna na deti lebo ma to hnevá že ani o tie sa nepostará vlastne on keď je doma tak chodia len za mnou keď niečo chcú ako keby za ním nechceli kvôli nervozite alebo čo mám pocit možno si to len namýšľam ale príde mi to tak.. intímny život tiež je na nič ale veľa krát už nemám chuť naňho ani pozerať po jeho chovaní.. kopec x aj škaredo mi povie pri nejakej hádke a potom ráno stane ako keby sa nič nestalo.. už som rozmýšľala že pôjdem sama k psychológovii ale neviem..

gribka1
29. aug 2024

Tak toto celý život? Raz deti odídu a ty s týmto čudom zvyšok života? Ak necgce spolupracovať, je to len kus nábytku v domácnosti. A to sa mení podľa potreby.

januska12323
29. aug 2024

Prestaň sa odchodom vyhrážať a naozaj to urob. Čo také stratíš keď to urobíš? Doma nepomáha už teraz, psychicky deptá teba aj deti, nadáva ti, pije, rodine sa nijak nevenuje. Nič?

luccija
29. aug 2024

Ste na konci...záleží ako s tým naložis ty.Nenapisala si jedine pozitívne slovo.Preco si prišla kvôli nemu o kamarátky?pije, nestará sa o deti, na teba je nepríjemný...aspoň zarobí, alebo čo ťa pri ňom drží?takto pôjdu dni, týždne, deti ti to raz vytknú a ty budeš nešťastná a piť bude viac a viac
Choď k psychologické dostaneš nestranný názor a možno naberies odvahu zmeniť zivot

taktotedanie
29. aug 2024

Precitaj si to po sebe viackrat ty chces ist k psychologovi ? A akoze naco? Postazovat sa, ze mas doma arogantneho, hlupeho asociala, ktory sa nevenuje detom a teba ma za obycajnu handru?
Toto chces aby deti videli kazdy den?
Zbal seba aj deti a nech si doma sedi sam blbec

autor
29. aug 2024

@gribka1 presne tohto sa bojím že raz deti vyrastú a čo bude a myslím že to by sa len kopilo keďže deti nie sú ešte veľké že by šli z domu..

@luccija pretože mal obmedzoval načo potrebujem za nimi chodiť načo si s nimi toľko píšem a podobne.. to že ako bude reagovať okolie a kvôli deťom že im teraz nič nechýba majú všetko a keď budem sama či to všetko utiahnem bojím sa toho neznáma kvôli ním

@taktotedanie áno keď si to takto prečítam po sebe je to jasne.. ale ťažie je to urobiť.. hlavne máme spoločný byt na hypo ako toto cele by prebehlo jasne že by sa musel predať ale neviem vôbec čo všetko by bolo okolo toho

lindusss2016
29. aug 2024

To akoby si mojho exmanzela opisovala.... A presne preto je uz len EX... este potrebujes nejaku radu?

taktotedanie
29. aug 2024

Len kvoli tomu to nechces riesit? Ludia sa rozchadzaju a vlastnia milionove majetky, hypoteky, spolocne firmy….
Kvoli tomu ze mate hypoteku s nim budes zit?
Potom klobuk dole pre tebou , kvoli peniazom by som toto netrpela, maj k sebe a svojim detom aspon stipku ucty

drago12587
29. aug 2024

Je vyhoreny . Zo života.. jeho žena mu hovori, že sa chce rozist.. nema svoj život, nič mu nerobi radost.. ty mysliš na seba a na deti.. na neho nemysli nikto.. podobnych chlapov poznam desiatky.. rodinny a sukromny zivot sa toči okolo ženy a deti.. je uuuplne jasne,že ten človek to v živote vzdá a uzavrie sa.. ty vidiš len dôsledok.... Hladaj pričinu.. predstav si seba v jeho koži.. kolko času mu venuješz ako ho povzbudzuješ a snažiš potešit... Žiješ pre neho ako jeho žena ? Mysliš že vyprat a upratat chlapovi stači ? .že je o neho " postarane?" To zvladne sam lavou zadnou.. . niečo ho zmenilo.. urcite nebol rovnaky v den ked si ta bral.. chlapi piju, ked im na debatu nezostal nikto , len oni sami.... Ale si privelky sebec na to sa vcitit do keho kože.. vidiet svoje chyby a dlhoročne zanedbavanie.. ak bol roky dozadu iny, tak sa sam od zeba nezmenil..

vler
29. aug 2024

Deti "nemaju vsetko". Mozno maju veci ale maju nestastnu nespokojnu mamu a ver mi ze vnimaju dusno doma, tu nepohodu a neprijemnu atmosferu

enmery
29. aug 2024

Ty si nervózna na deti kvôli nulovému mužovi?Jasné, že Tvoj odchod neberie vážne, pretože namiesto toho xxx si nasratá na deti a jasné, že ich to ovplyvní. Pije, nadáva Ti namiesto zmysluplnej komunikácie,ktorá má byť vo vzťahu, nič doma nerobí. Len mobil. Toho sa drž ako kliešť!To je terno! Ešte Ti aj kamošky zakázal. 😒Fakt ženy, kde ná tých mužov chodíte, ešte ich osoravedlňujete a tvoríte takých zo svojich synov tým, že s nimi ostávame. Potom je svet samý cct ako drago🙄

gribka1
30. aug 2024

@drago12587 Konečne som pochopila, prečo sú tu ženy nešťastné. A to vlastne samé sú na vine, lebo páni tvorstva sú vyhorení, preto pijú, zasúvajú inde, nadávajú a ponižujú, oni stratili slobodu. Majú deti, kvôli nim sa im zeny nevenujú, žena má ískať a dávať muzovi pocit, aký je jedinečný, aby chúďatko nestratilo chuť do života, deti sa samé o seba postarajú, dajú si mliečko, prebalia, neskôr sa samé budú učiť a aby som nezabudla, tak si aj teploty znížia sami. Ach jaj

drago12587
30. aug 2024

@gribka1 to mám zo psychologicky orientovanych článkov od parovych terapeutov ... Take menšie samoštudium, chcel som vediet, prečo sa ludia rozvadzaju.. a na tomto sa zhodli viaceri... Po narodeni dietata ide všetka energia a čas na deti a pár sa odcudzí.. to je príčina..začnú sa navzájom citovo zanedbávať.. po rokoch vidíš dôsledok.. mne to dáva velkú logiku..

gribka1
30. aug 2024

@drago12587 Môžu mať pravdu, veď aj ty, ale ak by si odpozoroval reálne páry, reálne rodiny, ak by si bol bútľavou vŕbou ľuďom, a budeš hľadať dôvod, tak najviac čo som odpozorovala ja, je niečo čo si muži doniesli z domu, keď neboli nijako zaťažovaní, boli obskakovaní, bez zodpovednosti, oni jednoducho nezvládajú byť hlavou rodiny. Čakajú, že sa ich niekto ujme, namiesto, aby s manzelkou robili veci spoločne, trávili by ho spolu a viac času by mali aj na seba.

drago12587
30. aug 2024

@gribka1 čo je hlava rodiny ? Zabezpečit byvanie, auto, uvery, šeky, robit tažke životne rozhodnutia, zarabat peniaze alebo pomahat v domacnosti .? Samozrejme kto ma lahku pracu a pracuju obaja rovnako tak by sa mali rovnako podielat aj doma. Ak je mama na rodičaku, alebo ma len part time pracu potom ma samozrejme hlavnu ulohu doma bez debaty. Kolko chlapov tych žien pracuje dakde na stavbe cele dni a noci a ked maju den volna tak len vypnu a lezia.. žena vidi len " ma dnes volno a nepomoze" .. pritom keby vyskušala len jeden den jeho pracu, prespala by 3 dni... Samozrejme neplati na kazdy pripad, ale je vela takych.. ako som už niekde pisal, znamy zobral ženu na 2 dni do jeho prace ked mu vyčitala, že domacnost je na nej. Od vtedy nepovedala na to aky ma ona " tazky zivot" ani slovo :D ..

gribka1
30. aug 2024

@drago12587 Hlava rodiny znamená, ochrana hniezda, bezpecnosť Je to jedna bunka a majú spoločne fungovať aj rozhodovať aj podržať sa. Ako sa dohodnú, že budú fungovať je na nich dvoch. Čo tu vyťahuješ nejakého segiňa na stavbe. Je to ich rozhodnutie ako budú spolupracovať a kto bude čo ťahať. Tak ako žena nepotrebuje len jeho zarobené peniaze, tak nepotrebuje muž len čisté trenky.

drago12587
30. aug 2024

@gribka1 čo je vlastne starost o domacnost ? Ja upracem dom za hodinu, s tym že je aj vyprane aj ako tak niečo rychle navarene ... Ked som bol single, robil som to každy den.. na to si nikto nemôže stazovat , že je slúžka.. ženy maju v 90% pripadoch lahšiu pracu su doma skôr ( ak vôbec chodia do prace) .. nerozumiem, ako niekto napiše, že nestiha.. ano s deckom je to tažšie, ale ked to pred tym zvladli ženy s 5-7 detmi bez práčky, umyvačky, to ešte kopali v zahrade, nemali polotovary atd... Ved pranie automaticky odpada ako praca.. hodiš do pracky, počkaš hodinu a za 3-5 min vyvesiš :D co je to za praca .. ženy by mali navštivit prace ich chlapov sem tam..

gribka1
30. aug 2024

@drago12587 Starosť o domácnosť? Som to niekde spomínala? vravím, že sú ženy slúžky? ja myslím, že každý môže pracovať a zároveň sa starať o tú domácnosť a deti. Aj on aj ona. Čo ja viem? Nakúpiť, uvariť, udržiavať domácnosť v čistote, mať čisté prádlo, niektoré majú záhrady, starostlivosť o rodičov? Ak nemáš deti ľavá zadná, či žena či muž. Čo tu vlastne riešime? Ak si zažil zaplakanú ženu, že robí slúžku, pravdepodobne má manžela, ktorý myslí, že je to nič a doma ani slamkou nepohne, dokonca ani zo stola tanier po sebe neuprace, lebo veď žena je doma, nech sa stará. O deti ani nezakopne, lebo veď žena je doma. Ok, ak drie, je unavený, ale ak má dovolenku, ktorú majú tráviť spoločne, tak kdeže, on si chce oddýchnuť. No toto je jednoznačne nefunkčné. No a ešte k tým starodávnym mamám, so siedmymi deťmi, kde vlastne všetky deti sa o seba museli starať, od najstaršieho, ktorý musel už pomáhať a ostatné vychovávať mladších súrodencov. Ináč by také h***o stihli ako dnes.