Problémová švagriná

ivankatomasko
20. jan 2024

Manželka môjho brata sa správa toxicky a nemá na to žiaden dôvod. Nemá rada našu rodinu a hlavne mňa. Ignoruje ma, mala voči mne a mojim deťom už zopár histerických výstupov. Nafukuje maličkosti, len aby sa mohla hádať. Dokonca si niektoré veci vymyslela. Vyriešila som to tak, že sa s bratom vôbec nenavštevujeme. On s jej správaním nesúhlasí, ale nepôjde proti nej, lebo chce mať doma kľud. Rozvádzať sa nechce, lebo ona by sama nevedela ich deti uživiť. Dozvedela som sa, že ma ohovára po meste, vraj jej deťom nekúpim žiaden darček. Sama pritom vie, že k nim nechodím práve kvôli nej. Cudzí ľudia nám dali vedieť, že o mojom ďalšom synovcovi rozšírila po meste nepekné veci.
Neviem kde je problém a prečo sa tak správa. Vydiskutovať sa to s ňou nedá, lebo na všetko reaguje krikom. A ja neznášam konflikty. Máte niekto podobnú skúsenosť?

Poštvala proti nám už aj svoju 7 ročnú dcéru, ktorá je na jej strane.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
felycity
21. jan 2024

Treba sa uplne odstrihnut od nej, nekomunikovat, neriesit. S bratom si to odkomunikuj, stretavaj sa s nim bez nej, ak nechce nic nenarobis.

moonlight1210
21. jan 2024

@ivankatomaskos nechaj ju. Ked bude ohovrat celu rodinu, ludia instinktivne vycitia, ze problem je u nej. Kazdy s nou bude sucitit len v prvych momentoch. Po case zacnu predpokladat, ze ona je ten problem.

Navyse konflitne povahy nemaju konflikt za zivot len s par vybranymi ludmi.

Ludom, co vam o nej povedia, co zas roznasa za reci, hovor nieco ako: Vies co, s nou je vecne daky problem. Ja uz si ju ani nevsimam. Aj sme sa snazili, ale u nej vyriesis jednu vec a hned ma problem inde. To sa neda donekonecna. Uz ju ignorujeme. Ona si aj tak kazdeho polroka najde daco dalsie. Fantaziu ma bujnu. Naco sa tym trapit?
Das tym najavo, ze viete o jej povahe, beriete ju rozumne s nadhladom, ste v prijatelnej miere ustretovi a posles do sveta odkaz, ze problematicka je ona.
S kymkolvek sa o nej bavis, nedaj sa zatiahnut do vysvetlovaciek, obhajovania, ci ohovarania (aj ked ta nova informacia, co si zas vymyslela, nastve, ci sa ta dotkne). Zachovaj klud a skonstatuj, ze tej zene niet pomoci.
Najprv sa zda, ze vyhrava ten, kto viri vodu a robi najvacsi krik. No ked zachovas pokoj, obrati sa to proti nej.

A tvoj brat ma stastie, ze jeho zena si svoju povahu zatial vybija na okoli. Raz sa obrati i proti nemu. Postoj “len aby bol doma klud” mu celozivotne nepomoze.

domkakvet
21. jan 2024

@ivankatomasko nijako to neries, ak ona sama nechce, tak si ju nevsimaj.

ivankatomasko
autor
21. jan 2024

Ďakujem za rady. Rodina si to vlastne už uvedomuje a berú ju s nadhľadom. Len ma mrzí, že moja neter sa pridala na jej stranu. Brat zas skonštatoval, že zámienka konfliktu je úplná hlúposť (ktorú ešte nafukla, aby sa mohla hnevať).

ivankatomasko
autor
21. jan 2024

@moonlight1210 No, ona pracuje len pár hodín do týždňa. Na bratovi je teda finančne závislá a má pred ním rešpekt.

moonlight1210
21. jan 2024

@ivankatomasko aj to sa raz zmeni. Raz si dovoli ist aj proti nemu. Jej povaha vlastni ju, nie ona ju ma pod kontrolou.

cacianka
21. jan 2024

A čo iné chces s ňou urobiť ?!
Bratovi jasné a rázne vysvetli, kde je pes zakopaný a kde pramení problém. Povedz mu že on a jeho dieťa sú u vás vítaní, dvere otvorené a pomocná ruka pripravená, ale jeho ženu s jej veľkou toxickou papulou tolerovať nemienite, preto ich domácnosť navstevovat nebudete. Že veľmi dobre viete ako vás ona ohovára a vytvára huckanie proti vám, ľudia už veľmi dobre vedia odkiaľ vietor fúka a kto má problém ( vy to nie ste). Kľudne mu povedz, že pokiaľ bude ohovárať naďalej, šíriť klamstvá a urážky, ste pripravení podať trestné oznámenie.
Nech vie presne čo sa deje, aj to že to viete vy, a aký máte slušný postoj.