Ahojte. Píšem sem, lebo som už zúfalá. Nemám sa o koho oprieť. Začnem tým, že som nikdy nemala šťastie vo vzťahoch. Momentálne som bola v 2 a pol ročnom. Nenávidím svoj rozum, svoje zmýšľanie. Odzačiatku sa správal ku mne zle. Pil, vypisoval druhým, klamal ma. Veľakrát keď mu nevyhovovalo že som tam ma posielal preč. Ja som od neho veľakrát odišla s tým, že už ho v živote nechcem vidieť, ale napriek tomu ma vždy presvedčil, že sa všetko zmení, že sa on zmení. A ja som mu vždy naivne uverila a vrátila som sa. Nikdy to tak ako hovoril nebolo. Momentálne som psychicky zrútená, on hovorí, že on mi nič zlé nerobí. Stále pije. Nie každý deň ale minimálne 3x do týždňa. Niekedy sa opije až tak, že zaspí po sediačky alebo na zemi, alebo rozbil sklo na dverách, čo nevedel chodiť. Vypisoval druhým babám, nech idú zatrtkať do lesa, za koľko by šli, že je 100 eur ochotný dať. Mne mal problém dať zozačiatku na nákup. Najhoršie je, že keď som si to konečne uvedomila, ako sa správa, zistila som že som tehotná. Neviem čo mám robiť neviem kde mám ísť skúšala som byť aj s ním ale on ma psychicky ničí ďalej. Chodí si s kamarátmi pije a klame ma. Hovorí, že on nič zlé nerobí. Včera mi povedal že dať si pivo neni nič zlé. Ale mne to neskutočne vadí keďže on sa nevie správať. Dokonca mi povedal , že je veľa chlapov čo majú rodiny a chodia do bordelu. Mala som z neho pocit, že to je aj jeho predstava o živote. Aj to mi urobil že bol raz v bordeli. Povedal mi že pozrieť dievčatá. A neverím že mi bol verný. Nedokážem mu po tom všetkom veriť. Nechcem s ním už byť. Ale nemám kam ísť a sama to nezvládnem keďže mi odmietol dávať peniaze. Prosim nesudte ma. Ja sa nenavidim tiez pee to, ze si neviem vazit samu seba. Ze som bola hlupa. Potrebujem pomoct. Neviem co mam robit. Nemam kde byvat.
Nemáš kam ísť? V každom meste sú ubytovne, penzióny. Nemáš žiadnu rodinu? Žiadnu kamosku?
Odmietol ti dávať peniaze….ty nepracuješ?
Prepáč, ale toto nie je, že nemáš šťastie vo vzťahoch, toto je veľmi zlý vyber partnera
Chcela som od neho iba aby nepil a bol mi teraz oporou ked ho potrebujem. Ale dockala som sa len toho, ze si robi co chce a maximalne mi povie ze on nic zle nerobi ze len ja to prezivam . A ano. Ja to prezivam cim dalej viac a horsie. Nezvladam to uz s nim psychicky. Chcem odist prec. Od neho od celej rodiny lebo oni v nom vidia aky je dobry a dokonaly a ja ta zla. Samozrejme preto, lebo im povie iba svoju pravdu a velakrat vymyslenu.
V prvom rade sa s nim rozid a v druhom rade vyhladaj psychologicku. Mas velmi vazne patologicke spravanie, a potrebujes odbornu pomoc. Neviem ci by nebolo lepsie dat to babatko na adopciu, ludia sa o male babatko pobiju. Pripadne aj zvolit anonymny porod.
V druhom rade - čo tvoji rodicia, rodina, surodenci, priatelia,...?
Vyznie to kruto, ale realne bud ty zacnes niečo so svojim zivotom robit, alebo budes taky zivot aj zit. To ze si vo vztahu s grazlami je tym, ze sama mas chore myslenie.
chod za mamkou a porozpravaj sa s nou
@pribinak ano velmi zly vyber partnera. Ja som si to vsetko uvedomila neskoro. Pracujem ale ako to zvladnem sama strasne sa toho bojim. Ci sa dokazem o dieta postarat. A ci to financne zvladnem.
@zmrzlinka2021 ano presne toto som chcela spravit ked som od neho odisla poslednykrat. Chcela som ist k psychiatrovi. Kedysi som bola stale vysmiata kazdemu som pomahala a teraz sa neviem postavit na nohy. Hlavne teraz som chcela byt v klude ale ja to nedokazem stale len placem.
Máš len jedno dieťa. To je zvládnuteľné. Máš predsa príjem z prace. Ak je on otec dieťaťa, žiadaj výživné
Nemáš žiadnu rodinu? Čo tvoji rodičia? Takmer v každom meste sú zariadenia pre matky s deťmi.
Nápis z ktorého si mesta, baby ti poradia kde sú aké zariadenia
V zariadení dostaneš psychologickú i právnu pomoc. Budem úprimná, ty potrebuješ psychologickú pomoc
@autorka
Zbal si veci a proste odid od neho.
Vies, darmo tu budes vyplakavat, toto nikto za teba neporiesi.
Urob, ako ti radia.... aj @pribinak ... Máš prácu. Vyhľadaj centrá v tvojom okolí. Napíš do Charity,- poskytujú potravinovú pomoc každý mesiac. Želám veľa síl. Nańho nemysli. Len na seba a maličké. Klinický psycholog- v nemocnici je zdarma. Psychiater ti predpíše lieky- čo teraz nepotrebuješ. Potrebuješ usmerniť do budúcnosti. Choď za rodinou a povedz im čo je vo veci. Aká je skutočná pravda. Ak majú súcit, pomôžu ti. Držím palčeky, Anjeli nech ťa chránia. Mysli na niečo pekné. Akú budúcnosť si predstavuješ
Vyplakavanie a vylievanie si svojich pocitov nepomoze. Treba konat, urob aspon prvy krok. K rodicom mozes ci nemozes ist?
@0silvia0 nemozem :(
@0silvia0 chcem konat len sa neviem odrazit. Byvanie ked som hladala je financne narocne v dnesnej dobe. A z rodicovskej to neutiehnem neskor. Odstahovala by som sa aj do ineho mesta . Len aby som to utiahla .
Toto sama bez pomoci nezvladnes. Vyhladaj si nejake DSS alebo azylove domy a daj si pomoct. Moja sestra pracuje v takomto zariadeni, nie je to home sweet home ale v tvojej situacii na zaciatok kym sa odpichnes je to najlepsie riesenie. Aj ked mam trochu pocit, ze budes tomu debilovi davat milion sanci. Drzim palce a dufam, ze sa mylim.
Chces a trufas si dieťa nechať?
Kde si bývala dovtedy, kým si ho nespoznala?vrátila by som sa k rodičom aspoň dočasne.S partnerom to musíš ukončiť to je alfa omega čo ďalej.A určite choď k psychologicke, psychiatrovi si závislá osoba na zlom toxickom partnerovi
Preco nemozes k rodicom? Len preto lebo maju skreslenu predstavu o tvojom partnerovi? Alebo su tam vaznejsie dovody?
@whatever1 doma sa len hadaju. Otec pije prvu ligu, nikdy nam nic nedal nepomohol. Nikdy nemal s nami vztah. Ked som presla okolo neho na ulici ani sme sa nepozdravili. Ako dvaja cudzi ludia. Este ja som vyplacala uvery za mamu ked som zacala pracovat. Ked som zacala neskor v 26 studovat ani s tym mi nepomohol. Povedal ze jeho povinnostou bolo zivit ma do 25. A ani to nerobil kedze mama musela brat uvery. Myslim ze on by ma vyhodil nech som s partnerom. Uz to raz urobil. A mama je chora a vyhadzuje nas z domu. Ma znicene zdravie kvoli nemu. Mama je na invalidnom dochodku dostava 200 eur. Kamaratky mam ale kto by mi pomohol v tejto situacii? Kazdy sa trapi sam ako vie. Ja by som potrebovala len klud konecne. Bojim sa aby bolo vsetko v poriadku s malym kedze vsade kde pridem mam stres. Najhorsie su prve 2roky. Isla by som aj skor do prace ak su pre deti jaslicky. Len keby sme to byvanie mali. Socialne byty neviem ako sa vybavuju a kolko to trva. Ci by som mohla byt aj v inom meste. A so skolou sa mozem rozlucit :( som v 3 rocniku ale toto sama nezvladnem. A psychicky som na dne.
@whatever1 a nedokazem im ani povedat co sa deje co mi robil. Lebo jedine co by mi povedali ze kde som.mala rozum? Naco som s nim bola? Co som si vybrala to mam. Takze to dusim vsetko v sebe. A on ked sme sa kedysi aj rozisli, moja mama sa ho pytala co sa stalo. A on jej povedal ze lebo tazko pracuje a dlho je v praci a sem tam si da pivko. A ani toto som.jej nedokazala vysvetlit ze to tak nie je. Ze to nie je len tym.
Vsetkym len rozpraval to co mu pasovalo. A pred jeho rodinou zo mna robi len tu najhorsiu. Nedokazem sa uz ani s nimi stretnut a bojovat. Pretoze aj tak stoja na jeho strane lebo on nic zle nerobi. Oni ho v tom este podporuju. Preto hladam oporu aspon tu. Lebo mi nepride normalne aby sa muz takto spraval k zene.
@elizabet173 presne toto som si hovorila :( je to vsetko moja vina. Nevazila som si samu seba. Mala som to ukoncit hned pri prvom podraze a nenechat sa nahovorit. Prenho bola vsetko len sranda. Ale mne to ublizilo strasne. Tie spravy ked som citala. To jeho pitie a chodenie do rana. Preto som bola uz rozhodnuta navstivit psychiatra este ked som nevedela ze som tehotna. Lebo uz vtedy som bola na dne. Cele dni som len lezala a plakala nedokazala som nic urobit. Zivot stratil zmysel pre mna. Jedine co som v zivote chcela bola stastna rodina. To co som ja nikdy nemala. Vzdy som bola na poslednom mieste aj ked som mala narodeniny boli prednejsi kamarati a alkohol. A bohvie o com vsetkom este neviem kedze on je rodeny klamar. Chcela som bojovat za nas ale nemam ako :( skusila som s nim ostat ale mna uz az trasie ked ho vidim a ked vidim ze ma vypite. Nezvladam to vobec. Aj keby si uz len to jedno pivo dal. A jeho postoj, on je stastny spokojny robi si co chce. Uzival si vianocnu atmosferu s puncmi v ruke, kym ja som sa sama o seba starala a trapila. Kedze mi byva zle a nemohla som jedlo ani citit a cez to som varila. Velki vam dakujem za podporu. Uz len to ked citam ze to nie je len moj nazor ze nie je dobry clovek. Lebo doteraz som uz videla len v sebe chybu. Ze ja som hrozna zla neschopna a ako mi moze vadit to pivo. Lebo on a jeho rodina ma o tom presvedcili.
Pocas tohto vypisovania tu na internete co si spravila? Lebo toto ti fakt nepomoze.
Kde je tvoj priatel? Balis si uz veci?
Na100 % ta kamoska na par dni vezme k sebe, priatelia si vzdy pomahaju, a ty si mozes uz vecer hladat podnajom, staci izbu v sharovanom byte, to mas za 200 EUR.
Babo das na adopciu a budes pracovat, makat na sebe.
Nema zmysel tu hovorit o jeho alkohlizme, spravani - proste konaj. Zavolaj mu do prace, ze si sa rohodla dat sancu inej zene, ktora bude lepsia ako ty a ze odchadzas, a bal si veci.
@zmrzlinka2021 pisala som do poradne alexis, cakam na pomoc od nich co sa tyka byvania aj psychicku. Zhanala som byt a u nas pod 300 400 eur nic nenajdes . Skusala som si prepocitat ci by som to nejako nezvladla s uverom na 2 roky. Kym nebudem moct pracovat. Z poradne mi ponukli pomoc z vybavickou. Na socialny byt cakas v poradovniku. Pisem preto lebo potrebujem podporu. A jemu kebyze poviem ze dam sancu inej zene tak mi ho maximalne bude chciet vziat a ja sa zblaznim. Toto nezvladnem psychicky. Takze odneho pomoc nemozem cakat. Urobil by mi uz uplne peklo. Vidim co dokazali robit s jeho mladsim bratom a postvavat ho proti svojej matke. Som momentalne uz prec ale dokedy? Na par dni ma vezme kamaratka ale co potom?
@autorka a dietatko si chces nechat? Nebolo by lepsie riesenie dat ho na adopciu?
@zmrzlinka2021 neviem co mam robit. Rozmyslala som nad tym ale neviem ci s tym dokazem zit ze moje dieta vyrasta inde a bezo mna. Ja som si take vzdy priala a vzdy peknu rodinu. Teraz som si hovorila ze mozno to dieta mi ma dat silu do zivota a zmysel. Snazila som sa aj ked som bola s partnerom neprezivat to co robi. Zit len pre to male ale nejde mi to.
ahoj, nenapisala si odkial si, chápem že to tu asi nechceš zdielať. , ale v BA v Petržalke tiež existujú
azylové domy pre matky s deťmi, určite by ťa nasmerovali aj po právnej stránke..ci si bábatko necháš
je tvoje rozhodnutie.. mňa len napadlo ak on ešte nevie o Tvojom tehotenstve, pre teba aj dieťa bude najlepšie keď sa o ňom ani nikdy nedozvie, lebo ti nikdy nedá pokoj a dieťatku zničí život..neuviesť ho v rodnom liste a s ním prefušiť akýkoľvek kontak je jediné tvoje vykúpenie..
Skus sa spojit so zenou/zenani podobneho osudu, mozno najdes aj tu na modrom koni. Dve zeny s detmi by to mohli zvladnut, jedna moze brigadovat, druha strazit deti, popripade sa striedat.
Drzim palce.
@0silvia0 áno akurát mi to napadlo a našla som jednu stránku tu na koníkovi. Idem skúšať šťastie.
Tal by som zvazila ci si to dieťa nechať. Vážne.
@autorka Ja by som sa ti vobec nečudovala, kebyze ides na potrat... alebo das anonymny porod
A ja by som mu o tehu ani nehovorila, a už vôbec nedávala do rodného listu, aj tak pochybujem ze by sa zaujímal a ak, neviem ci by som chcela aby moje dieta bolo s takým debilom.
môj chlap ešte počas vs keď byval po rôznych privátoch tak jeden rok mal na byte aj dievča z detského domova ktoré v 16 otehotnelo a od jej 18 sa s chlapčekom pretlkali ako sa dalo ( mala 21 vtedy) , nemala nikoho kto by jej pomohol, malý bol šikovný ale čo z toho keď sa každú chvíľu sťahovali, stále nový ľudia, ona robila, bud bol malý sam niekedy alebo dávali pozor na neho cudzí ľudia, raz sa vraj museli vysťahovať aj neskoro v noci co sa jej nepodarilo zohnať ubytko, celý život mali len v 2 kufroch, mysli hlavne na to malé aký mu dáš život a ci by už vyššie spomínaná adopcia nebola naj riešenie
Koľko máš rokov? Robíš niekde ? Čo tvoji rodičia ?