Problém so susedmi

vivi142
6. okt 2024

Dobry den. Byvam v podnajme, a mam problem so susedmi nad nami. Cez den i v noci hudba na plne pecky, uz som sa snazila poprosit ich aby boli tichsie ale ani dvere mi neotvorili.. napisala som im list a poprosila ich este raz, aby bolo ticho aspon po desiatej.. no ziadna zmena... ako mam dalej postupovat v takomto pripade? Aj cez den je to rusive, ale kedze kazdy den vstavam o stvrtej do roboty tak vtedy je to fakt extrem. Dakujem za kazdu radu.

ssimusska
6. okt 2024

@vivi142 Keď rušia nočný kľud zavolať políciu, keď to nejde po dobrom.. 🤷🏼‍♀️

catca25
6. okt 2024

Domovnik? A vnoci policia, nocny klud sa musi dodrziavat. Pri prvom otvoreni dostanu slovne upozornenie, pri druhom pokutu a po tretom to uz riesi mesto.

viestta
6. okt 2024

@catca25 kde este maju domovnikov?

catca25
6. okt 2024

@viestta u nas napriklad, u sestry v cinziaku tiez... ci aj oni, to neviem, preto ten otaznik.

ukgirls
6. okt 2024

@viestta ja u mojej mamy maju domovnika a to je velka bytovka

viestta
6. okt 2024

@catca25 domovy dovernik, popripade zastupca vlastnikov nie je domovnik a uz vobec nema pravomoc riesit taketo veci.

ukgirls
6. okt 2024

@vivi142 ak su v podnajme najst majitela ak ruzia nocny klud volat policajtov ... ak je to naozaj zle poslat tam muza alebo xxl kamosa nech im skusi dohovorit ... hlavne im to neoplacajte rovnako hlasnou hudbou - inak budu trpiet dalsi susedia...

catca25
6. okt 2024

@viestta u nas aj u sestry áno. Samozrejme, vsade to funguje inak.

simca06022011
6. okt 2024

@viestta tiez mame sice dovernika, ale nasa domovnicka veru riesi vsetky veci :DDD

viestta
6. okt 2024

@simca06022011 ano, aj nasa. Hlavne take co nema. Ale s hlucnymi susedmi ani nainiciativnejsia dovernicka nespravi nic, moze im maximalne dohovorit.

simca06022011
6. okt 2024

@viestta nasa nie len dohovori, ona s kludom aj policajtov kazdy vecer zavola. Bez problemov.

viestta
6. okt 2024

@simca06022011 ak rusia nocny klud, tak policajtov moze zavolat hocikto, hlavne ten by ich mal volat, komu hluk vadi, nespoliehat sa na niekoho, kto to bude riesit za neho...

simca06022011
6. okt 2024

@viestta to som vobec nepovedala... ano moze zavolat hocikto, ale u nas v provom rade chodi riesit ona, vsetko osobne, lebo proste respekt ma ludi a ak nieco ona sama vola policiu hocikedy, ci na bezdomovca v dome alebo na hocico.

alenka58
6. okt 2024

kontaktujte majiteľa bytu v tejto veci

rozculena
6. okt 2024

@alenka58 majiteľ bude robiť poriadky s hlučnými susedmi?ťažko.

rozculena
6. okt 2024

158

alenka58
6. okt 2024

@rozculena treba aby to vedel a možno aj pomôže

nenne27
6. okt 2024

@viestta vsade?vy nemate?

nikaeli
6. okt 2024

@vivi142 nijak. Naozaj. Mala som takých susedov 11 rokov. Od prosenia, cez domovníka, sťažnosti na bytovom, políciu, hygienu.. nič.. keď je raz niekto blbec, nezmení ho ani smiešna pokuta. Naši susedia si dali záležať, aby úderom 22.00 prestali. Nakoniec som sa odsťahovala 🤷🏻‍♀️

viestta
6. okt 2024

@nenne27 nie, domovnika nemame, nikdy sme nemali. Kedysi bol domovy dovernik, teraz sa to vola zastupca vlastnikov bytov.

nenne27
6. okt 2024

@viestta aha, no ano, vola sa to inak, ale vsetci vieme vo co gou

viestta
6. okt 2024

@nenne27 ale nie vsetci vedia ake su jeho povinnosti a pravomoci, niektori si to predstavuju ako Hurvajz valku. Aj ti zastupcovia aj majitelia bytov. V konecnom dosledku nema pravo skoro na nic, akurat tak zvolat domovu schodzu a podpisovat vykony za udrzbu spolocnych priestorov, pripadne objednat opravara u spravcu.