Ahojte,mám problem zo sestrou a s jej priateľom
Akoby som začala...
Mám sestru ktorá má 41rokov ja mám 23rokov.Sestra žije u nás s jej priateľom už asi 12rokov a s ich synom-moj synovec.Ide o to že sestrin priatel je alkoholik.Sestra ho dotuje peniazmi s nášho rozpočtu.Ja jej dávam 150€ a aj s tých peňazí mu dáva € na cigarety a na pivo(Nejaké drobné si nechá a potom si kupuje malé hrušky).Po infarkte bol PN asi rok,potom ho udal vlastný 22ročny syn lebo neplati výživne.Už na neho podal aj trestné oznámenie.Robil 2týždne v potravinách a v pondelok ho vyhodili.Od včera je zase PN.
Mal infakt v byvalej robote,vtedy nepil asi 3mesiace..Bol ako tak v pohode.Prešli 3mesiace a znova pije,nonstop a potom na každeho kričí dokonca aj na moju chorú mamu a mojich chorých súrodencov.Mne dokáže povedať že som k*rva alebo že sa chodím k*rviť.
Keď som toto počúvala týždeň alebo dva v kuse už moja psychika bola na bode 0...
Sestre som povedala že ak on tu bude budem sa musieť s priateľom odsťahovať k nim na východ...Stále do mňa huči či som normálna lebo na východe nič neni a neni tam práca.Stále sa zato hádame.Ja som jej povedala kvôli čomu sa chceme s priatelom stahovat,teda hlavne ja.Priateľ robí v Nemecku a chodí ku mne na týždeň max dva.Ja to tu už psychicky nedávam u nás.Sestra na mňa kričí že vôbec ma nezaujíma že mám psychicky chorú mamu a aj 2súrodencov.Ešte povedala že mám íst na východ ale že sa nemám už vracať späť domov.
Ako mam toto riešiť?Ako by ste to riešili vy?
Koho je dom v ktorom byvate....?
@babybear nevies ist za priatelom do Nemecka, mamu umiestniť v domove dochodcov, nech ma svoj klud.
Nemôžeš odísť za priateľom do nemeck asi tak by som to riešila, bývať takto nakope všetci by ma porazilo, dúfam ze bývate aspoň vo velkom dome a nie v nejakom 2 izbaku, lebo to už by som bola ozaj preč..
Priateľ robí na stavbe..Rozmyšlame s priatelom už dospelácky...
Priatel si chce zobrať úver aby sme si kúpili byť v okolí SL...Ja by som si tam našla prácu v hociakých potravinách..Prax mám.Teraz robím zástupkyňu a niekedy sa ani sústrediť nemôžem lebo neviem ako doma...Čo zase bude...
@kvietok2012 50% mamin a tatko ked zomrel tak jeho polka sa rozdelila medzi nás -súrodencov
Stratila som sa kto s kým býva. Neviem začo platíš sestre keď tam tiež bývaš. Dospelácky by si uvažovala keby si sa s ňou nehádala ale rovno riešila vlastné bývanie keď už zarábaš.
@januska12323 Všetci spolu bývame v rodičovskom dome.Povedala mi že jej mám prispievat aj ja do rozpočtu lebo sa tu sprchujem a jem.
Si dospela zena, nemusis ju trpiet ani s jej ochlastom. Mame sa cudujem, ze im to toleruje. Sestre by som nedala ani euro, max tak mame. Zober sa a chod za priatelom. V Nemecku si najdes pracu lepsie platenu. Alebo si porieste svoje byvanie. Nemusis sa nechat doma tyrat.
@babybear zisti si ako to je po právnej stránke… či náhodou nemusia všetci vlastníci súhlasiť s tým, kto v ich nehnuteľnosti byva. On nie je jej manžel, je to cudzi človek. Možno by ste s tým (vy, ostatní vlastníci) vedeli pohnúť. Mne toto príde úplne šialene aby vás tam terorizoval a obmedzoval CUDZI ČLOVEK vo VAŠEJ VLASTNEJ nehnuteľnosti. Moc Ti držím palce. 🙏💕
mama ako väčšinový vlastník min. 50% domu a potom malej časti podľa počtu detí -spoludedičov ( 4 deti a ona ) má pravdepodobne 60%, a vy po 10%, tak môžete trvať na tom aby henten alkoholik odišiel, možete ho vyhodiť, alebo ak vyvádza volať policajtov, dať ho vykázať z domu a vybaviť zákaz priblíženia, zákaz vstupu do domu.
peniaze na poplatky (voda, plyn elektrina, smeti treba dávať mame, ona musí uhrádzať platby, všetci podľa podielu, nie hentakej ... sestre. Iba poplatky. stravujete sa každý osve, za svoje, vy čo sa znesiete a žijete si môžete hospodáriť (nakupovať a variť spolu), sestra nech si varí za svoje a za svoje kŕmi príživníka. nie za vaše €.
Ten jej krásavec môže ist sediet že?Ked neplatí výživné
@babybear keď viete kde žije, u vás, môžete poradiť kde ho nájdu. Taký teplý bonz nie je zlý. Pomôžete chalanovi, zbavíte sa agresívneho ožrana.
Hypo - byť si kúpte s rozvahou, v lokalite kde je viac možností práce, zamestnaj sa preto nechápem prečo sa pýtaš či môžeš ísť na podporu.
Teraz sa hneváš že dávaš € sestre a živíte z nich ožrana, protivníka, nebude ti blbé byť závislá na priateľovi s jeho byte ? Zarob si na svoje potreby sama.
Ty jej prečo dávaš peniaze?