Ahojte, máme s priateľom 4 ročný vzťah. Všetko je v poriadku až na peniaze. Samozrejme že zarábam na Sk a z tohto platu sa nedá vyskakovať skoro 800€ na mesiac .. posielam mame niekedy 200€ no je to dosť často. Sťahovali sme sa do svojho asi pred 3 mesiacmi. Kvôli tomu že posielam toľko € na druhú "domácnosť" tú myslím tú maminu tak my si ani skriňu na oblečenie nemôžme dovoliť kúpiť. Priateľ má kolo 1300€. Platí hypotéku, byt platí. Ja platím svoje tri pôžičkyy ktoré som brala mame. Platim Tv a taketo blbosti a priateľovi neprispievam ani na byt ani s ničím lebo posielam mame. Sú v situácii že nemajú €. Mama zarába. Keď poviem mame, že jednoducho nemám jej už z čoho dávať, že už nevládzem ťahať dve domácnosti, tak sa jednoducho na mňa urazí. A za toto sa hádame s priateľom. Ja už nevládzem jednoducho. Dávam mame rôzne návrhy aby sa dostali z toho no ona si.aj tak.robi po svojom. Včera sme sa dosť pohádali že už nevládze ani on, skrz toho že ani spať nevie, lebo rozmýšľa nad situáciou aby bolo dobre. Ja neviem čo mam robiť. Už dake dva, tri roky jej dávam peniaze, ja nemám nič. Svoje úspory som jej dala všetky. Mala som dosť našetrené no skončili pri nej. Ako by ste riešili túto situáciu? Ďakujem všetkým za nejaké riešenia.
Ved tu existuje iba jedine normalne riesenie, nedavat mame peniaze. Je to dospela, zdrava zena? Tak nech sa postara sama o seba a nenici tvoju buducnost iba preto, ze je pohodlna a ty naivna.
Čiže pôžičky sú na tvoje meno? Aké vysoké a dokedy musíš splácať? Prečo im mimo toho ešte dávaš peniaze? Byt je aj tvoj, alebo len priateľov?
Predstav si svoj ciel: Nechcem platit pozicky za mamu, nechcem platit mame peniaze.
Da sa to nejako inak, ako ze to mame povies? Neda. Cize musis sa na to pripravit a oznamit jej to.
Ty si v nejakych pozickach ako dlznik? Alebo mama? Preco si brala pozicky pre mamu? Ak si to zvazis, ze vlastne ta takto financne zneuziva, tak o taku mamu ani nemusis stat. Mysli na svoju buducnost, ak veris ze s priatelom vydrzite "uz navzdy", tak uprednosti financnu stabilitu vasho paru.
Druha vec je - byt je pisany len na priatela alebo aj na teba? Aby si sa nedostala do rovnakej situacie ako s mamou - ze ty budes platit, ale vlastne ten byt nebude tvoj.
priateľ má pravdu, vaša domácnosť je ukrátená. Nevieme dôvody a okolnosti pôžičiek tvojej matky, spôsob života, no ak sa dá, nech si nájde brigádu.
PS: priateľ vedel od začiatku vzťahu, že platíš dlžoby?
odseknut mamu od tvojho prijmu a hotovo ..dost ze jej platis pozicky ... a ak priatel plati hypo a byt je na neho tak to nieje vase ale jeho kazdopadne ma riadnu trpezlivost ked ta tam nechava doslova zadarmo ... vzchop sa mame povedz nie a hotovo - uvidis ze najde sposob ako si pomoct
@autorka pises, ze mama pracuje, tak preco jej este posielas peniaze? nevychadza, alebo je proste len zvyknuta? no sama najlepsie vies, ze toto nie je udrzatelne dlhodobo ... tvojmu priatelovi sa samozrejme necudujem. ak chces mat normalny vztah (ci uz so sucasnym priatelom, alebo inym v buducnosti) odporucam si s mamou sadnut a porozpravat sa. ak nepomoze, useknut tuto financnu injekciu aj za cenu, ze sa urazi/nebude s tebou komunikovat..
Povedz mame, ze si uz velka a musis aj nieco jest a niekde byvat ak sa priatel cukne, z coho budes zit? Nie je Ti trapne, ze on taha a Ty posielas domov?
A prečo nemá tvoja mama peniaze?
Sama máš nízky príjem, na svoje bývanie priateľovi neprispievaš nič a mame, s ktorou ani nebývaš, platíš pôžičky a posielaš peniaze??? Akože prečo?
Prečo posielaš matke peniaze? Je chorá?
Prepac ale byt tvojim chlapom tak bud okamzite prestanes dotovať matku alebo sa k nej nastahuj a čau!
Ty jej platis televiziu a ine pozicky a ina to od teba vyzaduje inak je nasrana? A ty si nesvojpravna ci kieho sváka?!
Okamžite jej zrus dotacie a zachran si vzrah. Co keby priatel ochorel a vypadol na pol roka jeho prijem? To by ste sa rovno mohli len ist pásť.
Moj muz raz navrhol svojmu otcovi, ze mu bude mesačne pisielat 100e. To ked sa stazoval ako misi platit vyzivne esze na dalsich jeho 2 surodencov a svojej mame penzión. Tak som sa muza aj pred uz teraz svokrom opytala, kto bude jemu platit zase jeho 4000 cove kurzy a k tomu nase vydavky? A boli mi srdecne jedno ci sa on alebo svokor nastvu ci urazia! Tiez sme nemali na rozdavanie i ked sme si zili akurat dobre.
Normalne mamu utni a uvidis kolko bude nasrana. Urci si priority, vztah alebo dotovanie neschopnejvrodiny. Kto nema peniaze tak teda telku by som vobec nekupovala.
Keby si bola moja priateľka a mas pôžičky na svoju mamu, plus jej stale posielaš peniaze a nevidim, ze by sa mama snazila to riesit, tak by som sa s tebou rozisla a poslala ta k mame. Ved ty si ani rodinu nemozes dovolit založiť ani mat deti.
Prestaň dotovať matku a jej pôžičky a začni sa starať o svoju domácnosť s priateľom. By som ta poslala k mamičke, ked nič neprispievas a dotujes druhu domácnosť.
ty nie si povinna dotovat rodica ale zit svoj vlastny zivot...prestan jej platit
Čiže celá tvoja výplata ide na pôžičky, ktoré si brala kvôli matke a ešte jej aj platíš 200? A ty žiješ z čoho? Na mieste tvojho frajera by som ťa poslala domov. On ťahá celý podnájom, energie, nákupy a ty len všetko posielaš preč, životná výhra žena.
Pozicky viac na mamu neber, ak sa da aspon znizit sumu, ktoru jej posielas, co sa tyka tvojho priatela, ak to vedel hned od zaciatku, tak v com je problem.
Povedala by som, že rozhodne netahas dve domácnosti, ale iba jednu - maminu, partnerovi na byt neprispievas, píšeš, že platíš čo sa bývania týka iba tv a takéto blbosti, je to veľmi nerovnomerne financovanie. Byt je váš pol na pol?
Pôžičky su na moje meno, jej už nedajú, pretože je dlžníkom v banke. Ma malé dieťa. Jej priateľ je chory takže nemajú veľmi z čoho žiť. Veľa krát som sa s ňou za toto pohádala. Ach. Byt je jeho a nie sme zobratý. Všetky ste mi odpovedali tak ako to je. Ja to tak vidím tiež, musím to nejak stopnúť ach. ďakujem žienky
Priateľ má úplnú pravdu, iný by ťa už dávno hnal...
Je ki ľúto v akej situácii sa nachádzaš. V prvom rade pozeraj na seba a na svoj život. Myslím že mame si pomohla už viac než dosť.
Veď keď sú na tom takto tak nech si mama obehá sociálku a Úrad práce a pozisťuje si na čo má nárok. Ak majú malé dieťa ale priateľ je chorý a asi teda nepracuje tak aspoň mama musí niekde začať aspoň na brigádu) chodiť. Ty naozaj nie si povinná živiť rodinu tvojej mami. Ak chceš nevlastnému súrodencovi niečo kúpiť raz za čas to je maximálne ok. Priateľ má s Tebou veľkú trpezlivosť môj by mi toto netrpel ani keď sme boli mladý a bezdetný. Popri VŠ som vždy pracovala a čo sa dalo som v spoločnej domácnosti hradila.
Tvoj priateľ ta asi dosť lubi, keď doteraz toto toleroval
Matka je sebestačna tak nech sa stará, dieťa je jej, nie tvoje. Obdivujem priateľa, že ťa ešte toleruje, lebo ja by som to veru dlhodobo netolerovala. Dať matke všetky úspory, splácať jej pôžičky? Sa čudujem, že si bola vôbec ochotná ich vybrať. Nerozumiem tomu. Prvú ok ala už pri tej si zistila, že ju neplatí čiže ďalšiu by už nevidela. Pokiaľ nechceš prísť o priateľa (ktorý musí byť vážne fajn chlap, ked toto toleruje) tak ju hneď zruš, že jej viac už nepošleš ani cent a za svoj život si môže ona sama. Nech je urazena koľko chce. Len tých 200€ mesačne je za 3 roky 7200€ plus pôžičky plus úspory veď to je kopec peňazí.
matkin priatel je doma tak nech sa stara o decko a mama ide makat .. vsetko ma riesenie.. ty bud sebec a mysli na seba lebo cochvila prides o priatela a budes len sluzka a pokladnicka pre mamu ... vedela si na stare kolena spravit decko tak nech sa on aj stara .. a ty nebud hlupa .. cas nevratis a buducnost si zariadit musis sama
Jedna vyhoda je, že maš dobreho priateĺa..Z 800 eur sa neda velmi vyskakovat, splat pôžičky ( čo by mama mala platit) a 200eur jej neposielaj, nech si vybavi na Urade prace nejake davky v hmotnej núdzi..
Ked si robila mama dieta, spoliehala, ze ju budeš dotovat aj s jej priateĺom? Keby si mala 2000eur vyplatu, možno to utiahneš, takto si si uviazala na krk slučku.Ked priatel bude mat toho dost, ostaneš na ulici a bola velka chyba dat mame všetky uspory a platit jej dlhy a este posielat 200eur..
Tvoja mama je velmi sebecka, vyciciava ťa uplne nezodpovedne..Niekto tu napisal, ze je vyhra mat taku frajerku ako ty.Ja hovorim, že je vyhra mat matku ako ty..Ona je dospela, svojpravna, ma male dieta, priateĺa, nech hlada ine možnosti po uradoch a nerobi si nove dlhy, lebo TEBE to zlomi krk..
Poďakuj sa priatelovi a mama nech hĺada ine riešenie ako teba vyciciavať
Este ked si najdeš pracu za 2000 dajme tomu..ale je hlupost ťahat maminu domacnosť..Musi sa postarat v prvom rade ona !!
Úplne ťa stiahne na dno
@jamimo ano on vedel
no čo mi na to odpovieš??
@karolinakr veľa krát som jej neposlala už som to stopla. Ale viem že bude zase pýtať že nemá na šeky. Každopádne priateľovi som veľmi vďačná za to aký je a je mi to všetko ľúto
Nedávať mame peniaze.Co ine