Ahoj, nejdem si po radu alebo niečo podobne, chcem sa len troska posťažovať. Pár dni dozadu som prišiel na manzelkynu neveru, pri konfrontácii to poprela, žeby s ním spala, ale podľa správ v telefóne čo som čítal, jej to neverím. Vysvetlila mi to, že niekto jej polychotil tak sa to začalo, ale že išlo iba o spoločnú kávu a rozhovory, Nič viac, no viem zo správ viem, že bola u neho doma, niekoľko krát. Už som prešiel fázou plaču, seba obviňovania a teraz mám zlosť. Zatiaľ som neodišiel, ale stále nad tým rozmýšľam, len sa bojím, že budem sám, bojím sa, že naše 2 deti to nebudú dobre znášať. Teda len ta mladšia dcéra, ma 9. Staršia ma 16, tak snáď ta by mala byt v pohode. Otázka či ľúbim svoju ženu? Áno, ľúbim, každú vrásku, každé znamienko, aj to kolekcie naviac 🙂 … Urobil som chybu ja, že som si ju prestal všímať? Áno, dostali sme sa do stereotypu a prestal som jej vravieť čo pre mňa znamená, a že ju ľúbim. Chodím do prace a doma mám ešte dielňu, kde som trávil veľa času … chcel som niečo vybudovať, malú firmicku, pre nás 4-roch. Nemá niekto stroj času????? Chcem to vrátiť spať!!!!! Hnev sa strieda si slzami, som unavený neustáleho rozmýšľania čo ďalej. Neviem či môžem jej veriť, čo robí, kde je a skym sa stýka, sledovať ju nebudem, Boli to …. Strašne to boli …. Napáda ma otázka, ženy stále rozprávajú ako muži podvádzajú a sú svine, ja taký nie som, pre mňa je rodina posvätná, a nespravím nic, či by ju malo ohroziť, tak preco na to zabudla? Vychádza mi z toho, že to bola moja chyba, ja som zišiel z cesty a pokazil som to, mrzí ma to …
Pateticke… stalo sa, nezmenis to. Musite sa porozpravat, ako dalej, ak obaja budete mat zaujem vztah udrzat, a bude obojstranna ochota pracovat na zlepseni, nemusi to pre vas znamenat koniec.
Urcite to nie je tvoja chyba a ked uz tak spolocna. A ano moze byt pravda ze si sa zene "menej venoval" ale to neznamena ze ona ma otrcat svoju .... inde. Takze urcite sa z toho neobvinuj. Ak mala nejaky problem mala ho riesit a nie teda neverou. Ale to samozrejme plato vseobecne teda aj naopak. A uz je naozaj len na vas ci to ustojite alebo pojdete od seba. Cas ukaze...
Moj nazor je, ze nevera je vzdy chyba len toho, kto ju vykona, nech si hovori kto chce co chce. Nevernik vie totiz velmi dobre co sa chysta urobit, nestoji mu ten druhy s pistolou pri hlave…Ak vo vztahu s niecim nie som spokojna, tak to treba riesit inak a nie hladat inde. Alebo ak hladat inde, tak najprv ukoncit jedno az potom zacat druhe…
ako sa k tomu postavila tvoja zena? ako sa sprava teraz?
@lelelienka presne. Akoze jasne ze nezaujem je zly ale mohla to riesit inak. Ale v podstate nemame moc zabranit nevere druheho. Niekedy nepomoze nic je to jeho rozhodnutie a zlyhanie.
Ja viem, že odveci, prepáč... ale to "polychotil" - ako som to videla, ja som normálne ani ďalej nemohla čítať 😀
A k veci - komunikácia, komunikácia, komunikácia.
Ako sorry na vine ste obaja, ale najväčšiu vinu nesie tvoja žena, keď je doma problém, má ti to povedať, a nie skákať hneď do postele inému, prepáč, ale snáď niesi taký podpapucnik a toto klamstvo nebudeš tolerovať, buď zub za zub alebo rozvod iná možnosť by u mňa nebola, deti to prežijú ako všetci už sú veľké
Rozprávali sme sa, nechce aby som odišiel, problém je, že neviem čo chcem ja.
Ked chlapovi niekto polichoti, berie to len ako fakt/konstatovanie.. Ked zene niekto polichoti, zacne si namyslat 😉 ... Tento rozdiel jej asi pohol nohami do V a tebe nasadil okrasu jelena. Zeny castokrat myslia a ocakavaju, ze si chlap domysli, lebo sudia podla seba, ale chlap si nedomysli, lebo chlapi su z Marsu a zeny z Venuse.
Ked raz zena osedla ineho zrebca, uz sa naspet nevrati a spali mosty, iba ak by nasla v sebe velmi vela chochmesu uznat si chybu a spravit kroky k naprave, tak nejaku lavku naspet este najde, ale to uz bude mat tak krehke zaklady, ze na tom panelak nepostavis.
@nurrasty daj si cas.
je zaujimave a zvlastne, ze keby podviedol muz, vsetky tu budete radit, aby sa zbalila a odisla a definitivny koniec...
No k veci.
Potrebujes cas, upratat si to v sebe, zistit ci este dokazes v buducnosti svojej zene verit, no hlavne, ona je ta, ktora teraz musi spravit aj nemozne, aby ta presvedcila. Ty jej musis dat na to priestor, ale nesmies jej to pri kazdom konflikte vykrikovat a vracat sa spat. Skus zajst za psychologom, porozpravat sa, vyrozpravat, mozno ti pomoze najst cestu.
@lelelienka veľmi pekne napísané. Robím s ľuďmi, zažila som už rôzne situácie. Nedávno mi jeden pán 70- tnik povedal:" toľko sa stane koľko slušná žena dovolí". A k téme, som žena, ale keby som muž, aj tak na určitý čas odídem, aby sa manželka uvedomila. Má sa veľmi dobre pri Tebe.
@nurrasty ja Ti neviem poradiť ohľadom manželky, akurát len by som chcela napísať, že pozor aj na tu staršiu dcéru. Áno, ma 16, no to je stále veľmi citlivý vek. Vyzerá dospelo, kadečo vie, no nemusí to dospelácky zvládať. Aby s ňou ešte neboli väčšie problémy, ako s tou mladšou.
A ved skúste poradňu, ak manželka bude chcieť. A treba byť viac spolu. Snáď to sú len tvoje pocity, možno naozaj s nim bola len na káve. Véd ju pozvi aj Ty na rande.
Nie je to tvoja chyba! Nikdy nie je chybou podvedeného, že ho ten druhý podviedol. Ak by sa aj vinou tvojho správania začala zaujímať o niekoho iného, tak v prvom rade si má dať do poriadku jeden vzťah, kým začne druhý!
Teraz k tvojmu správaniu: pokiaľ budeš plakať, prosiť ju a obviňovať seba, nikdy svoju ženu nezískaš späť. Ženy chcú muža, nie takúto bábovku. Sorry za úprimnosť.
Nie. Tvoja vina to není. Aj keď sa ti to bude snažiť možno nahovoriť. Keď chcela druhého mala sa s tebou najskôr rozísť. Potom si mohla robiť čo chcela s kým chcela
@nurrasty a prečo nechce, aby si odišiel?keď som neverná ratam s tým, že sa na to príde a ukončíme to.
Nie, že všetko pokazila spraví smutné oči, tebe spraví bezsenné noci a povie, že neodchádzaj.Tvoja chyba to nie je flakas sa, máš frajerky, piješ?Neber jej zlyhanie na seba.Bola by som odmerana a čakala čo spraví ona, ale už nikdy to nebude dobre.
Ako už radili vyššie. Na čas by som ti radila odísť .
Máš nárok na pokoj a odstup. Deťom by sa povedalo,že nutne musíš na čas odísť. Jej by som povedala, že sa potrebuješ rozhodnúť.
Lebo ty rozmýšľaš z každej strany ,lenže ak ona nie je 100 percentne rozhodnutá nerobiť tieto veci, tak je otázka času,kedy to urobí znova.
Keď odídeš, dáš tak čas na rozmýšľanie aj jej.A tak si môže viac uvedomiť,čo by stratila.
Nie je to tvoja chyba .Aj keď by si napr.robil v zahraničí a cítila by sa sama....aj keď by boli okolnosti akékoľvek, nie je to tvoja chyba .
tak dôležité je čo chceš ty . Ak sa chceš rozviesť , tak sa rozveď, to je to najjednoduchšie .Hodina dve na súde. Ale to čo nastane potom je horšie . Ono sa ľahko rozvádza s človekom ku ktorému už nemáš citový vzťah, ale stáť tam proti žene ktoru v podstate miluješ a ktorá ani nechce aby si odišiel je podstatne horšie. Ak by to bolo vážne zo strany tvojej ženy a ak by sa zaľubila do toho chlapa , ver tomu , že by rýchlo pálila mosty, ženy nefungujú tak ako muži že sú neverní ale kľudne sa vrátia domov k svoje žene. A z domu neodchádzaj , zbytočne len zvýšiš nervozitu a napätie.
@nurrasty žena potrebuje spoločnosť. Preto si ťa brala, ženám (aspoň za seba hovorím) záleží na blízkosti.
Je super,že si chcel nieco vybudovať,ale budoval si to ty pre seba, nie s nimi. Manželka chcela niečo iné budovať - vzťah (neobhajujem ju,ale ak si takto 16.rokov žil,ťa samota tiež bolí). Ešte to nevzdávaj, myslím že to môžte dať, keď si vzájomne odpustíte, pomoc je Boha. Drž sa.
Čas ti ukáže čo robiť,niekedy sa to samé,, vykryštalizuje,,...ale odišla by som od nej...
@julinka65 jaka chyba oboch? Ona roztiahla nohy sama niekomu a ak bola nespokojná vo vzťahu mala sa najskôr rozviesť. A to isté platí o niktosoch chlapoch ktorí podvádzajú svoje manželky s výhovorkou, ze sa im dosť nevenovala tak si našli bokovku. Stále je to len vina toho kto podvádza
@anaj_janka a čo ich mal zavrieť do garáže nech robia s ním?jeden chodí na ryby, druhý do garaze tretí presedi na gauči.Keby sa rozvádzali všetci co sa cítia občas osamelí a nikto sa im nevenuje to by bolo zle
@nurrasty v takychto pripadoch je to chyba oboch. tazko teraz polemizovat, kde to zacalo a co to vsetko spustilo. musite teraz prist na to, ci ostat spolu alebo pojdete od seba, ci chcete zmenit doterajsie fungovanie, alebo skor nefungovanie.