Ahojte, sme s mojou manželkou 8 rokov, máme 2 deti, dom, vlastne zazemie. Vekovo okolo 35. Máme veľmi dobrý vzťah. Ja podporujem manželku, doprajem jej čas pre seba, starám sa o deti o domácnosť, kupujem jej darčeky, pozornosti, radi tra ime čas spolu, chodíme na dovolenky, výlety, divadlo, vyjdeme si na večeru. V posteli takmer stále obaja dosiahneme orgazmus. Manželka podporuje aj mňa, stara sa o domácnosť, deti, pracuje, stara sa o seba a aby bola stále atraktívna. Jednoducho všetko klape. Bojím sa ale či to takto môže vydržať navždy, nemôže sa vzťah pokaziť? Na čo so dávať pozor? Ďakujem
@lindous Ahoj, viackrát som sa jej to pýtal. Odpovedala, že ona je šťastná ako to je a nič jej nechýba. Minule sme sedeli v obývačke a v rádiu dávali nejakú anketu, kedy ženy dávali mužom body 10 z 10 ale, a potom nejakú otázku. Zapojila sa a odpovedala tiež. Potom som sa jej pýtal, čo na mužoch sa jej páči vo všeobecnosti. Ešte som sa dozvedel, že by som na sebe mohol zapracovať v tom, aby som sa jej viacej páčil a viac sa o seba staral. Schudol som nejaké to kilečko, cvičil, dobre sa obliekal a pekne vôňal. To ze sa jej na mužoch páči
@11brano11 tak potom, ako je napísané vyššie, si to nepokaz sám neustálymi pochybnosťami, lebo ti to zničí vlastná hlava... mne by prišlo zvláštne, keby môj partner hľadal validáciu nášho vzťahu u cudzích žien na MK resp. sa pýtal niekoho iného ako MŇA čo má pre náš vzťah robiť, komunikujte spolu a dobre bude, užívaj života, držím vám prsty 🙂
@11brano11 nemusíš mať strach, že sa niečo pokazí. Ale skúsila by som stále udržiavať vášeň. Je už len na vás dvoch, ako ten vzťah okoreníte vášňou, ale tá sa nesmie vytratiť a musíte ju obaja vnímať.
ahojko my mame stastne manzelstvo cez 20 rokov. v prvom rade nezakladajte si na vzhlade, to casom opadne, vekom sa telo cloveka meni... dolezitejsie su emocie, harmonicke vztahy, vediet nie len prijimat ale aj darovat a nemyslim tym materialne veci drzim palceky
@anketkarka áno práve o to sa bojím, aby sa vášeň nevytratila z nášho vzťahu. Viem, ze veľa vzťahov pri malých deťoch trpí a manželia sa odcudzia. Preto sa snažíme tráviť čas aj sami spolu, zavolám starých rodičov aby postrazili deti a ideme do divadla, na večeru vín do mesta. Alebo si dokonca aspoň raz do roka spontánne kupime letenky do Barcelony, Paríža a pod a na 3 dní od letíme sami od všetkého preč a sme máme ten čas iba jeden pre druhého
@11brano11 normálne spolu žite, moc by som nerýpala neustálymi debatami, čo zlepšiť atď. Lebo vtedy sa aj bežné nedokonalosti môžu nafúknuť a ľudia sa preto začnú trápiť. Ste dvaja ľudia so svojimi nedokonalosťami, vážte si jeden druhého, robte si radosť a to je celé. Zbytočné analyzovať podľa mňa.
@11brano11 hlavne sa neboj, lebo strach Ťa oberá o mužnosť, kreativitu a uberá Ti voľnosť v živote. Skús s manželkou prebrať tému vášne vo vzťahu. A skúste obaja koreniť vášňou vám dvom presne na mieru. Ale hravo s ľahkosťou, nie násilne o pod tlakom strachu. Sebavedomie muža je vždy pre ženu príťažlivé.
@11brano11 Užívaj si krásny vzťah lebo ako správne tusis nič dobré netrvá večne 😆 Neboj sa žartujem. Ak si rozumiete, orvorene komunikujete máte veľký potenciál že spolu takto šťastní a spokojni zostarnete.
Len sa treba vyrovnať s tým že čas je neúprosný a aj keď sa o seba obaja staráte 30rocny vzhľad nevydrží do 60tky. Dôležité je aby ste na sebe videli aj duchovnú krásu nielen tú fyzickú.
@11brano11 neexistuje príliš dobré manželstvo🙂 To by ste museli byť obaja dokonali. Kriza príde, možno maličká, ale tie vždy prídu. Aj z "luxusu" sa človek môže časom nudit. Dôležité je ako z nej vyjdete. Aj v práci, keď príde výzva, tak je to príležitosť na postup, keď ju bravúrne zvládneš a sef si to všimne. Tak je to vo všetkom.
@11brano11 nie je podstatná vášeň, podstatná je láska a láska je rozhodnutie.
Ja neviem. Vzťah sa zakladá na maličkostiach. Opisujes samé výlety a akcie. Ak by dosla finančná kríza, potom čo? Chýba mi tam to obyčajné. Spoločné pozornosti voči druhému. Úsmev, pohladenie, výlet do prírody, spoločné raňajky...veď možno to máte, ja by som zapracovala týmto smerom a nehnala sa len za tými vecami. Neviem či chápeš
@anketkarka máš na mysli vášeň konkrétne v intímnej oblasti alebo všeobecne?
@hipuska chápem, ale práve že my nie sme vôbec materiálne založení. Dovolenky a výlety to áno, obaja milujeme cestivanie ale hlavne kvôli poznavaniu a času stravenemu spolu a zážitkom. Výlety samozrejme aj obyčajne, námestie rohliky, sadneme na bicykle a ideme. Pohladenie, objatia a bozky to patrí k nám. Každý den rano, cez den, večer. Spoločne raňajky, teraz sme si dali rohliky s maslom, džemom a medom 🙂
@11brano11
To ako tu popisuješ váš ideálny vzťah mi ihneď pripomenulo dokonalé vzťahy manželiek z Wisteria lane. Dokonalé navonok, no každá z nich ukrývala svoje tajomstvá. Kukni "Zúfalé manželky" (Desperate Housewives). 😉
Kontrolní otázka: "Čo robí ideálny a milujúci manžel na MK? 🤔
Keď je koze dobre, ide sa na ľad šmýkať....zo skúsenosti 🙂
@11brano11 to všetko, co si vymenoval, netreba brat ako samozrejmost. A možno to znie hlupo, ale neprivolavat zle veci stylom "mame sa tak dobre, ze to snad nie je možné. Som zvedavy, kedy sa nieco pokazí".
Lebo niekolko idelanych rodin podobných tej tvojej prezilo velké tragédie. Ale tak to je život...
Presne nie vzhľad ale to spojenie dvoch ľudí čiže aj spoločné záľuby ,jedla ,vedieť sa na seba tešiť ... Držím palce a hlavne dôslednosť vo vzťahu
Dôležité je, aby ste boli obaja úprimní k sebe i k tomu druhému. Netvárili sa, že je všetko v poriadku a nič vám nevadi len preto, aby ste si nepokazili svoju idylku. Lebo , keď raz niečo existuje niekedy a niekde sa to časom prejavi, ci chces alebo nie.
Teda hovoríš jej aj to, čo sa ti nepáči, s cim nesúhlasíš? Ako riešite medzi sebou nezhody a konflikty?
Niekto ma možno predstavu, že vzťah bez konfliktov je ten dokonalý a problémy ho len narúšajú. Avšak pokial viete efektívne rozprávať a riešiť nezhody, tak to vzťah naopak posilní a ty nebudes mat take veľké obavy, ako zvládnete i náročnejšie obdobia.
@fido69 hned aj mne zablikala kontrolka :D prve co mi napadlo, ze ide lovit ine zeny, uzasny manzel 🙂
@3princezne podla toto chlap nepíše. Alebo je príliš zženštilý. Už len tie jeho slovné spojenia: ,,schudol som nejaké to kilečko, rohlík na raňajky, ísť preč od všetkého, mať čas sami na seba……. Mne tam chýba testosterón 😅😅😅😅 proste také niečo mužnejšie, ráznejšie, rozhodné.
ked ta chytaju take uzkosti, ze sa nieco moze pokazit, zajdi na pokec k psychologovi
O tom sa rozprávaj s ňou, či je niečo čo vám chýba, čo by ste chceli inak...