Priateľova ex

2. okt 2024

Potrebovala by som trosku Vas nazor na tuto situaciu. Priatel ma syna, 6 rocneho z predch.vztahu. Ja som nebola dovodom rozpadu. Maly k nam chodi 2x do tyzdna a kazdy druhy vikend. Kazdy vecer si pise s mamou (alebo naopak s otcom, ked je u nej). Posiela mame srdiecka, pusinky atd. To iste robi aj matka dietata, ze posiela srdiecka a pusinky synovi na muzov mobil - pre syna. Oslovuje ho zlato, dobru noc (svojho ex). Moj chlap odpise iba dobru. Ak mu ona posle fotku so synom tak na tu fotku da srdiecko. Aj ked tam je ona. Uz som mu vravela, ze mi to vadi, ze nech na tu fotku da palec hore ked su spolu ale ked tam je iba syn, nech da kludne srdiecko. Ano, ziarlim. Chlap na mna vybehol, ze je to matka jeho syna, v penazenke nosi ich spolocnu fotku. Ked som sa ho opytla na dovod - kedysi sme tvorili rodinu, mam sa za nu hanbit? Ked nieco potrebuje, ide jej pomoct, skoci do lekarne ked potrebuje lieky. Zaroven tvrdi, ze sa z nejakeho dovodu rozisli (on ju nechal, ona to vraj dost zle znasala a tvrdila po rozchode, ze ho stale lubi). On tvrdi, ze ju uz nechce, ze sa stali veci, cez ktore sa nedokaze preniest. Tak potom co je medzi nimi? Priatelstvo? Alebo je to len obycajne rodicovstvo?

deti95060810
2. okt 2024

ak ti to vadí - tak sa vykašli na neho a nájdi si chlapa nezadaného ale hlavne bez dieťaťa...
si myslím že časom tvoj súčasný s maminkou sa dá dokopy... nemá to v sebe vyriešené.

apolka77
2. okt 2024

Začni pracovať so svojou žiarlivosťou lebo zničis váš vzťah.
Čo je na Tom , že pomáha , ide do lekárne atď.? Aspoň vieš že je to starostlivý muž.
Keď budeš stíhačka začnete sa vzďaľovať a potom nebude prekvapená keď okrem pomoci ho to bude ešte viac ťahať k ex...či myslíš že sa bude tešiť domov ked mu budeš vyčítať aký smajlík dal svojej ex.? To je choré . Spamätal sa skôr ako to všetko zničis.

grof_monte_christo
2. okt 2024

Si typ ženy, ktorá potrebuje muža bez záväzkov. Toto nie je pre teba.

viestta
2. okt 2024

Vela s tym nenarobis. Vybrala si si jazdenku so zauzivanymi zvykmi a zavazkom, kvoli tebe zvyky menit nebude. Ked sa cez to nevies preniest, tak si najdi nejakeho nepouzivaneho. Alebo zacni respektovat, ze syn je jeho rodina a (nastastie) dokaze komunikovat aj s jeho matkou slusne a bez problemov. To o nom hovori viac ako sa tebe zda. Zas to, ze ti to tak strasne vadi celkom dost vypoveda o tebe, aj ked si to nemyslis.

balaskovae
2. okt 2024

toto je veru vec, ktoru ty neovplyvnis. stale bude nieco medzi nimi, neurobis s tym nic. skor ci neskor sa k sebe vratia, ona by ocividne velmi neprotestovala a tvoj partner to v sebe asi tiez uplne ukoncene nema.

h2
2. okt 2024

To nemyslíš vážne, že keď on dá na fotku svojho syna srdiečko, tebe to vadí, keď tam je aj ona. Ešte ti aj vysvetlil, že o ňu záujem nemá, ale tebe ani to nestačí. Takýmto štýlom budeš čoskoro bývalá aj ty.

vanilkovazmrzka
2. okt 2024

Prehanas to.

mirola
2. okt 2024

ja mam so svojim ex presne to iste, piseme si vela, posielame fotky, dokonca u mna casto prespi, alebo ja u neho, s malym chodime spolocne na vylety aj na dovolenke sme spolu boli, spolu mu nakupujeme oblecenie, riesime kruzky, posielame si srdiecka.. sme rozvedení 3 roky, nezijeme spolu 4 roky... nic sme za tie roky spolu nemali, nevnimam ho ako samca, ale ako otca mojho dietata, ktory je nasou sucastou uz na vzdy.. a vies co robi mi to radost, ze takto fungujeme, ze maly nema rodicov co by sa nevedeli vystat, zasmiat a ze ked sme spolu je pohoda, plus komunikacia ano kazdodenna je velmi dolezita pri vychove dietata...
a mam partnera, a keby co i len raz spravil scenu, ze mu to prekaza tak by sme sa asi rozlucili.. bohuzial moje dieta je pre mna prednejsie.. a jeho otac a vztah s nim je pre mojho syna jedn z najdolezitejsich zivotných pilierov v tomto veku... on musi vidiet a citit, ze rodicia napriek tomu, ze sa rozisli su na seba dobrí, su dolezití a vazia si jeden druheho..
ja by som sa na jeho mieste s tebou ani moc nebavila uprimne.. nic zle nerobi, bud to budes akceptovat alebo chod dalej

viestta
2. okt 2024

@mirola 👍

komplikovana
2. okt 2024

Srdiecko na fotke neznamena, ze ju miluje. Ak ti povedal, ze ju nechce, tak mu ver. Zalezi viac ako sa sprava k tebe.

jaass
2. okt 2024

Hm no, neviem, buď rozchod lebo on sa nezmení, nechce to zmeniť. Alebo sa s tým musíš vysporiadať. Ja by som takto nedokazala žiť 🙄

biba_18
2. okt 2024

ja by som robila všetko preto aby so bola lepšia ako ona - takže preč žiarlivosť, preč výstupy, dobrý vzťah s dieťaťom, žiadne rozhovory o bývalej mimo bežnej prevádzkovej komunikácie (pokiaľ on sám nezačne) ... o chvíľu bude mať malý vlastný mobil, nebudú musieť komunikovať cez ňu...

matulka1981
2. okt 2024

@mirola doslova ti v dobrom "závidím " tento vzťah s exmanželom ....niet nad to ked sa rodičia aj ked rozideni /rozvedeni vedia spolu dohodnúť a vzájomne sa rešpektovať a vyjsť si v ústrety ...dieta to potom o moc lepšie znáša ...

ahhola
2. okt 2024

A musis brat chlapa zo secondhandu? Si na to odkazana??? Ta ho este pritiahne naspat a ty s nim stracas cas. Skus sa zamysliet, ci si s tebou len nezvysuje hodnotu v očiach exky. Kopni ho do oneho... 🚩S chlapmi je to bieda, ale da sa najst aj nepopisany list.

annamarin
2. okt 2024

Dáva srdiečko kvôli synovi, nie kvôli nej. Nakúpi jej lieky a stara sa kvôli synovi - ten uvidí dobrý rodičovský priklad a aj bude mať zdravú maminu. Nevidim v tom nič, že by ju balil alebo čo.

mirola
2. okt 2024

@matulka1981 tiež sme si zo zaciatku presli kadecim.. rok sme sa nebavili... ale ani si nerobili zle.. teraz sme to dotiahli tak, ze kazdy mame byt v tom istom dome ... niektorí ma varovali, ze nech to nerobim, ze pridem o sukromie atd.. chvalabohu nestalo sa tak.. ja mam byt na druhom poschodi a otec maleho na 4 poschodi... maly moze behat len v papuciach ku komu chce.. veceria u mna, u otca sa hra, spolu ho vedieme do skolky niekedy.. alebo on vedie ja vyberam ... casto ludia nepostrehnu, ze nie sme tradicne fungujuca rodina... maly ma za domom aj buducu skolu.. a ja som stastna, ze nebude musiet vlacit knihy na cely tyzden od jedneho rodica k druhemu... plus aj to, ze ex je dobry v anglictine a matike.. ja skor slohy, dejepis, biológia.. proste mozeme sa s nim ucit podla potreby ... to kto co viac ovlada.. velmi som rada za tento stav.. a mozno preto to vnimam tak, ze by som si to nenechala vziat kvoli dakej "drame" vo vzahu... ktory mozno ani nebude na cely zivot.. kedze syn nas potrebuje a od toho sa aj bude odvijat jeho cely zivot..

betulinka1
2. okt 2024

@mirola coooo? To zase musi byt trosku divne aj pre to dieta, raz tam spi otec, raz priatel… co ja viem, myslim si, ze je to mätúce pre to dieta a pre mna ako dospelú divne. A to posudzujem z toho, ze zijeme v spojenej rodine od 3 rokov deti, mužov syn je v striedavke, s jeho ex aj jej muzom si tykame, volame, dokonca si posielame úrody zo zahrady, kolace a tak… Cize uz nase vztahy povazujem za nadštandardne a prajem to kazdemu dietatu, aby to tak fungovalo. Ale co si opísala ty si neviem predstavit, ani z pozície toho dietata a ako manzelka si ani neviem predstavit, ze by chodil moj muz s ex na dovolenky, vylety a prespal by u nej. Zase nejaka hranica byt musi a aj dobre vztahy sa daju udrzovat v ramci tych hraníc.

yna1
2. okt 2024

Nemyslim si, ze to srdiecko patrilo jej, ale synovi, panabeka. 🙂 Nestresuj a hlavne neprehanaj, lebo skoncis rovnako ako ona. 😉 Toto este v zivote nikomu vo vztahu nepomohlo, tak nevymyslaj. Ak ti povedal, ze k nej nic uz neciti, tak to tak je a viac zbytocne neries.

misiak7777
2. okt 2024

S tými srdiečkami na fotky to je ok, ale teda aby svojho ex stále oslovovala zlato, tak to by mi vadilo

mirola
2. okt 2024

@betulinka1 ex tam spi len vtedy ked maly strasne moc chce.. a spi s nim .. ja spim v druhej izbe... je tam kvoli nemu, nie kvoli mne....
moj priatel ma tiez dve deti ... v striedavke viac menej tiez.. a ked mame deti aj on aj ja nikdy nespime spolu.. ja som so svojim dietatom a on svojimi, alebo ideme spolu vsetci na chatu, dovolenku, vylet.. ked su deti u druheho rodica .. sme spolu u jedneho z nas v domacnosti, alebo ideme niekam na vylet.. vyhovuje nam to tak

misiak7777
2. okt 2024

@mirola akože u seba prespavate aj keď bývate v jednom dome????

mirola
2. okt 2024

@betulinka1 ale vy ste manzelia to je ine... my sme frajeri....

mirola
2. okt 2024

@misiak7777 ked maly chce aby spal otec s nim u mna tak ano... ja u neho doma nie, ale na chalupe 100km od BA ano ked za nimi tam idem.. napriklad budeme tam aj vianoce.. aj s mojou mamou, babkou proste cela rodina pokope

vierkainka
2. okt 2024

Nema to v sebe vyriešené...ty si ina taká náplasť.Utekaj co najrýchlejšie, zaslúžiš si byť milovaná.A ak dovolíš,dam ti nevyziadanu radu,je vsak pre tvoje dobro: s rymto chlapom si dieťa nerob.Neudrzis,ani ho tym nezmenis.

autor
2. okt 2024

Lenže, ta exka to robi tak, že syn nahra dajme tomu hlasovku "dobru noc ocko"...pošle fotku, kde sú spolu. Ona vysmiata, v pyžamku. A potom ešte mu napíše, čo malý robil cez deň. A potom na koniec "dobru noc zlato" akože oslovenie môjho priateľa. On sa cíti povinný jej odpovedat na všetky správy. Aj keď neutrálne, napíše ok. Alebo odpíše dobrú aj tebe. Alebo, keď mu napíše pekný deň, on jej odpíše: pekný deň. Akúkoľvek diskusiu o nej odmieta, nehovorí o ich vzťahu, nehovorí o nej. Dokonca, ak by som niečo negatívne povedala na nu, osopi sa na mna

ahhola
2. okt 2024

Plati to, co ti pisem 13.31.

Je to James Bond, alebo preco sa zahadzujes prave s nim... 🥀

betulinka1
2. okt 2024

@mirola ale my sme to tak mali aj keď sme boli frajeri. A ani ked sme spolu ešte nežili, že len sa stretávali, tak muž nikdy nechodil k ex spať. Ale ja to samozrejme nechcem hodnotiť, každý nech si žije ako chce. Len či aj dieťa z toho nie je také domotané. Ale tak, ked spolu nežijete, tak to asi tak to dieťa nerieši.

autor
2. okt 2024

@ahhola ja som len chcela vedieť, či ja robím chybu a mám sa na to snažiť povzniesť alebo je jeho správanie v poriadku

aylinn_
2. okt 2024

Bola som v situácii ako je tvoj partner a musím povedať že je to veľmi stresujuce a náročné.
My sme sa rozišli v dobrom , po rozchode sme fungovali ako kamaráti , tiež sme si posielali fotky navzájom keď malý bol u toho druhého. Tiež sme si pisali aj každý deň , že ako malý , čo robí a tak. Dokonca zo začiatku sme volávali cez kameru skoro stále. Potom som si našla vzťah , kde môj už ex žiarlil a robil mi scény. Zatrhol mi akýkoľvek kontakt s ním. Povedal že jeho otec s ním ma svoj vyhradený čas a nemá otravovať s fotkami a telefonátmi keď je malý umňa. Nechala som sa zmanipulovať a nakoniec som si otca môjho dieťaťa zablokovala na whatsappe a komunikovali sme len cez smsky a len ohľadom malého. Nič navyše. Denne som tŕpla aby mi náhodou nezavolal alebo nenapísal aby zas nebol cirkus.
Chápem aj teba chápem aj jeho. Je náročné zrazu ten kontakt obmedziť alebo zmeniť štýl komunikácie keď to mali takto zaužívané kým si tam nebola ty. My v tom teda mame jasno navzájom už k sebe nič necítime takze ten náš kontakt bol naozaj kamarátsky. Tu je to asi na tebe ako sa k tomu postavíš.
Asi by som sa nezameriavala na to čo robí ona ,
ale na to aby ti tvoj partner dokazoval že naozaj k nej už nič necíti len sa snaží byť dobrý otec a vychádzať s matkou jeho dieťaťa. A malá rada, poriadne si premysli či ti to za to stojí , či si na to pripravená, pretože oni najbližších 14 rokov budú v kontakte, pojdu spolu aj na malého stuzkovu , na malého svadbu atd. Nikdy to nepojde úplne bez kontaktu 😊 veľa šťastia a pevne nervy

misiak7777
2. okt 2024

@mirola chápem aj nechápem.. nikdy by som takto fungujúceho partnera nechcela. Samozrejme nesudim