Ahojte. Píšem s prosbou o radu, potrebujem iny uhol pohľadu.
Mám dceru, jej otec sa o nu nikdy nezaujimal a jeho zaujem začal až v čase, kedy si našiel priatelku s dvomi detmi. Ide mi o tom, že jeho sučasná priatelka dava na socialne siete fotky mojho dietata a mne sa vobec, ale vobec nepači. Može to robit? Aky vy na to mate nazor?
S otcom dcerky mame zle vztahy, stale sa sudime o spoločny majetok, on za mojim chrbatom vypisuje k nam do prace, do školky, kde špini moje meno, takže sa to rieši sudne a pravdepodobne na neho bude podane i trestne oznamenie,....Sme od seba už 3 roky (dcerka ma 4,5 roka) a jeho spravanie si neviem vysvetlit a dost ma to trapi, deprimuje, stresuje. Takže neviem, či moja reakcia na to, že na soc.sieti ona ako cudzi človek zverejnuje fotky mojho dietata je normalne a moja reakcia je prehnana, alebo to normalne nie je a mam to riešit.
Poradte mi :(
dieta je zverene do mojej starostlivosti a k otcovi chodi iba na vikend. Keby to boli fotky,kde je i on ako otec, tak to neriešim, ale je to iba fotka mojho dietata. A dost ma to zaskočilo, ked som to videla....takže preto potrebujem radu
@terina25 predpokladám že v škôlke im stačil jeden podpis rodičia aby mohli zverejniť fotku dieťaťa a nepotrebovali k tomu podpisy oboch rodičov.....otec nebol zbavený rodičovských práv takže jeho priateľka neporušuje nič pokiaľ s tým on súhlasil...matka by mohla žiadať jedine súdne o stiahnutie fotky lebo ona s tým nesúhlasí ako druhý rodič....
@mogaa takze prava otca sa dodrziavaju a prava matky nie? Ona si to nezela, on ano (mozno o tom ani nevie, mozno mu to je jedno), myslim, ze kazdy normalny clovek/sudca chape, ze situacia kedy si da nova partnerka otca do profilovej fotky dieta svojho partnera nie je standardna... aj ked by boli vztahy medzi vsetkymi v poriadku aj tak mi to pride zvlastne....
@essenceee co sa tyka fcb , tak na profilovu fotku vies pouzit nahlasenie profilu z dovodu zneuzitia identity niekoho ineho (v tomto pripade tvojej dcery), lebo profilovka ma byt tej osoby, ktora vlastni ucet. Co sa tyka toho odpadu, ktory ti robi zle - zacni sa branit, nenechaj do seba kopat a vlastne sa ti velmi cudujem, ze mu davas dceru, ked je hentaky ☹
Fotku mojich deti neda na FB bez mojho suhlasu ani moja vlastna rodina,vzdy sa pytaju ci mozu!O muzovej frajerke ani nehovorim.Notmalne by som zavolala priamo jej pokial mas s ex zle vztahy,predstavila sa a slusne ju poziadala aby fotky stiahla a viac to nerobila.Ze chces aby ste spolu vychadzali slusne a korektne.Ak neuposluchne tak by som to riesila aj inak.
Mozes byt rada ze s dcerkou vychadza a dokonca ju ma rada ze sa s nou aj odfoti... Ved ju neoznacila ak sa opytaju povie , ze priatelova dcerka... Daj si aj ty profilovku s dcerkou a neries ich zivoty aj ked je to tazke
Teba to stve lebo mas s ex zle vztahy, tymto akurat prilejes olej do ohna
Neviem no. Takto mi to príde, že veď nič také sa nestalo. Ale viem, že keby som sa ja v takejto situácii ocitla tak asi by som tiež penila. Najmä keď ide o cudzieho človeka.
v prvom rade to je vaše dieťa nie tvoje ...a ak otec súhlasí so zverejnením fotky ..tak s tým nič nespravíš, jedine prestať sledovať profil jeho priateľky
@27dianka no, ja dieťa zatiaľ nemám, takže nechcem mudrovat, ale aj ja sama ako dospelá osoba som zdrzanliva co sa tyka zverejňovania udajov o sebe na sociálnych sietach, (moj muz nemá sociálne siete vôbec) a nepáčilo by sa mi, keby ktokoľvek aj z rodiny daval na verejné sociálne siete fotky mojich detí bez mojho vedomia. Ľudia sa chcú často 'iba pochváliť', neuvedomuju si však rizika internetu a sociálnych sieti a ze tie fotky si môžu stiahnuť kadejake narusene osoby ci pedofili.
@essenceee ja ti rozumiem, ak expartner ubližuje aj po rozvode a robí to vedome, ako hore vyššie píšeš, že to riešite aj súdne, tak fotenie dcéry a profilove fotky sú robené zámerne a napriek. Ale to je aj o povahe a charaktere človeka. A ak niekto napíše že otec má rovnaké práva..áno ale o dcéru sa nezáujmal, ubližuje ti ako matke, dá sa nezáujmat o dieťa a zrazu záujem je a otec si uvedomí že má dieťa ? Da sa dieťa nelubit a po 3rokoch začať mať rád? To ide? Prajem veľa trpezlivosti, to asi budes najviac potrebovať
Napíš jej, že nech to nerobí a keď sa to nezmení, ries to s právnikom. Nejakého máš, keď sa sudite o majetok a to jeho vypisovanie? Nedávaj do toho moc emócií, stručne jasne vybaviť...
Ten chlap nebude normálny, vypisovať do roboty...to robí len niekto, kto nepozná hranice, inými slovami dáky psycho
Presne ako bolo spomenuté.. Mne tiež vadí že ex a jeho rodina vesaju malú kade tade a záujem žiadny.. Je otec? Je? Dovolil? Dovolil..
@iviacik presne, môj manžel tiež nie je na žiadnej sieti a ja spočítam na rukách počet fotiek čo sú zverejnené na ktorých sú naše 👫, naše tiež zverejňujem minimálne. Raz som dala na FB fotku z výletu, na ktorom boli bratove deti a musela som ju stiahnuť, aj keď sme na nej boli aj my, proste si to švagriná neželala a ja sa za to nehnevám. Jeho priateľka nemá právo. Otec a mama, nik viac!!
@ayanamirei už som to nahlasila, ofotila som si to, aby som mala dokaz a čo sa tyka ex, tak sa všetko rieši sudnou cestou, len to chvilku potrvá. Ďakujem za podporu
ano, presne tak. Keby to bola fotka, kde je aj jej otec, moj ex partner, tak by to bolo niečo ine. Ale že si da ako profilovu fotku foto mojho dietata je vrchol drzosti a pritom má svoje dve vlastne deti.
Nie je to prehnane. Tiez by ma to stvalo. Asi by som napisala dotycnej, ze si nezelam aby davala fotky mojho dietata na net. Ja napr som aj v skole podpisovala papiere, ci suhlasim, aby moje deti davali na internet na skolsku stranku. Bez tvojho povolenia to robit nesmie