Mám priateľa 5 mesiacov. Je to super chlap a veľmi mi na ňom záleži. Je mi s ním dobre, ale zaľúbená nie som. Išla som do vzťahu prvý krát v živote s ním tak, že sa možno zaľúbim časom, ale zatiaľ sa nepodarilo. Som zaľúbená do jedného chlapa z minulosti, ktorého poznám cez pokec z čias keď som bola single. Je to len zaľúbenie, nič viac. Viem že je to človek nevhodný na partnerstvo, ale aj tak s ním neviem prerušiť úplne kontakt a z času na čas nakuknem na pokec. Minule to v mojom mobile zahliadol môj priateľ. Čakala som, že to bude riešiť, že mu to vysvetlím a naozaj to bude dôvod na to, aby som na pokec už prestala chodiť. Ale on to nerieši. Je mu to akoby jedno a vôbec sa tvári, akoby to vtedy v mobile nevidel. Nechápem jeho postoj. To akože mu je to jedno? Alebo čo to znamena? Záleží mi na ňom, a preto som už naozaj prestala na ten pokec chodiť. Ale on o tom nevie a môže si myslieť, že to robím stále a aj tak je so mnou. To ma tak veľmi ľúbi? Ja by som sa chcela tiež zaľúbiť do neho, ale proste mi to nejde. Mám ho len rada za to aký je úžasný, všetko nám klape a je nám spolu dobre, ale nechápem že už mi nemôže asi dôverovať a aj tak je so mnou ďalej. Už ma napadlo, že čaká on kedy sa s ním ja rozidem pre niečo, ale ja si ho vážim a nechcem o neho prisť.
Máš priateľa, zaľúbená nie si. Tak ho pusti, nech hľadá šťastie inde, pretože takto nebudeš šťastná ani ty a ani on... Alebo sa rozmyslí, na čom ti v skutočnosti zaleží - či na virtuálnej alebo skutočnej láske.
Bože zase. A prečo si potom s nim? Ved ho nechaj teda inej, ktorá si to bude vážiť.
Tvoju otázku, ako to vníma tvoj priateľ, ti tu nemôžeme zodpovedať, to ti je hádam jasné.
A s týmto priateľom sa rozid, láska už nepríde. Toto je také sebecké, že ho neľúbiš a nechceš o neho prísť.
Cele zle. Neviem naco ste spolu. Ocividne ani on teba nelubi. Budte spolu kym do toho nevstupi niekto treti alebo sa na to rovno vykaslite. Buducnost to nema
Ja mám v sebe upratané a vážim si ho. Riešim jeho zvláštny postoj v príspevku. Citom sa nedá rozkázať, ale možno sa dá byť s človekom len preto, že k sebe pasujete a nie je tam láska. Naivnú predstavu, že všetky vzťahy okolo mňa sú o vzájomnej láske som opustila už dávno. Je viac dôležité si človeka vážiť a aj dôverovať. On mi už asi nedôveruje a ja teda strácam dôveru v neho cez tento zážitok. Lebo som čakala, že budeme to riešiť, keď sa také stalo a on nič. Rozmýšlala som ja, že to sama otvorím. A v podstate som otvorila aj keď som nespomenula pokec. Ale povedala som mu čo pre mňa znamená a ako mi na ňom záleži. Ale kedže nevie o čom bol ten rozhovor na pokeci čo objavil, môže si domyslieť kadečo a nemusí mi veriť. A asi ani neverí. Tak prečo je ďalej so mnou? Tak veľmi ma ľúbi, že mu nezáleží na dôvere? Alebo je to vypočítavosť a za chrbtom si rieši iné a on ma vlastne podvádza? Mne na tom vzťahu záleží. Jemu akoby to bolo jedno.
Z tvojej poslednej odpovede mi nepríde ze to máš upratané. Láska je základ...zvyšok ani nekomentujem. Skôr či neskôr sa aj tak rozidete
aký ma význam, že s ním si keď ho nemiluješ? on o tom vie, aké pocity k nemu máš/nemáš? k príspevku - prečo mu nepovieš keď ťa niečo trápi? ste spolu krátko a práve začiatky vo vzťahu zvyknú byť tie najkrajšie, v tom vašom ale nevidím perspektívu, preto nerozumiem prečo v tom obaja zostávate
A čo si čakala? Že Ti urobí hysterickú scénu? ... možno berie váš "vzťah" rovnako ako Ty ... vlažne, len aby som s niekým bol atď. ... a upratané to v sebe teda nemáš.
Celkom nerozumiem, čakáš, že urobí žiarlivostnú scénu ? Opýtaj sa ho, čo k tebe cíti, tak sa to najlepšie dozvieš...lebo sú naozaj dve možnosti, buď ťa naozaj tak veľmi ľúbi, že ti všetky "prehrešky" odpustí, alebo mu na tom vôbec nezáleží, lebo tiež ťa má len rád, ale neľúbi ťa...a áno, na vzťah treba lásku, síce každý ľúbi iným spôsobom, ale musí tam byť, inak to je len priateľstvo.
Minule tu bola diskusia, kde si žena pozvala kamaráta s sebe na kávu, manžel vyrobil žiarlivostnú scénu a bol za to najhorší na svete. Teraz zase chlap na písanie s kamarátom nereaguje, nevyčíta a zase je zlý, že ako to, že mu to nevadí. Tak ja už neviem. Ani ho neľúbiš, tak čo od neho vlastne chceš?!
Keď si prečítate príspevky tu a aj vzťahy v okolí ma utvrdili, že určite to nie je o láske. 99% je o potrebách. Veľká väčšina ľudí čo si nahovára, že sú vo vzťahu z lásky si to len nahovára. Sú to rôzne dôvody prečo sú vo vzťahu, niekedy úplne aj podvedomé a nie zámerné, ale láska z oboch strán úplne v minimálnom množstve vzťahov. Bohužial.
@salamistka
@dzulli1980
Scénu nie. Ale čakám, že keď človeku záleží, tak sa aspoň o tom porozpráva. Ja som mala veľké nutkanie to nezametať pod koberec a riešiť to. Pričom mne by malo vyhovovať, že to nechce riešiť a nerobí scény.
Ty by si asi chcela, aby začal kričať, žiadať vysvetlenie a tak by si mala pocit, ze mu na tebe záleží, kým tebe na ňom bohvieako nie.
On ta svojim postojom zaskočil a teraz nevieš, ci on k tebe vôbec niečo cíti. To už sa ti asi nepáči. No ktovie, možno aj on je z tebou "len pri forma" a miluje nejakú krásku z Pokecu.
Nuž urob vám obom láskavosť a choďte od seba, lebo keď toto robíš a riešiš po krátkom čase vzťahu, tak neviem si predstaviť, co budeš robiť po rokoch života s človekom ku ktorému necítiš ani si necítila lásku.
Ano, máš síce pravdu, ze síce dosť párov žije "bez lásky" ale tam ide hlavne o to, že na začiatku tam bola aj chémia, aj cit, len rokmi sa to pretavilo do inej podoby. Tie páry majú z čoho čerpať,(ak pravdaže chcú) ku čomu sa vrátiť v čase krízy, spomenúť si, ze ako kedysi veľmi dotyčného milovali a podobne
U teba však od začiatku toto nebolo... Nemas na com stavať, nemáš také "spomienky" ze z toho muža som mala motýliky, tetsz už síce nie sú, ale mam ho rada, chýbal by mi, vážim si ho atď...
Ty proste si šla do vzťahu už s tým, ze miluješ iného. A takýto "vzťah" dlho nevydrží.
@h2 prečo tu ťaháš inú ženu? Ja som to nebola a nechápem to prirovnanie nás dvoch. Ja som ten pokec zámerne nenechala zapnutí ako skúšku. Vedela som, že tam nemám písať a komunikáciu na pokeci som už visakrát prerušila a nemá logický dôvod prečo s tým chlapom neviem prerušiť kontakt. Nič od toho nečakám a viem že mi to len škodí, ale neviem sa odstrihnúť. Je to ako droga. Chcela by som sa odľúbiť, aby som sa vedela zaľúbiť do toho správneho. Možno čakám, že v tej komunikácii mi konečne dá nejaký dôvod na odľúbenie a ja budem voľná. Veľmi si to želám. Ale city nemajú logiku. 😔
@jaskolka to je len romantická predstava o motýlikoch. Pevný a plnohodnotný vzťah môže byť aj bez počiatočných motýlikov. To je skôr o vyspelosti dvojice. Nečerpajú z ničoho. Proste zámerne budujú a záleží im na vzťahu, na tom druhom. Aj v čase kríz si vážia čo majú a nechcú to stratiť. Motýliky sú len romantická výhovorka. Pekná ale naivná ak to, že klape vzťah zvaluješ na nich. A pri zrelom človeku nečakáš scény. Ale to, že mu záleží na vzťahu a nebojí sa otvoriť tému nedôvery, lebo je to dôležité vo vzťahu. Dôvera a aj otvorená komunikácia.
@h2 *zapnutý 🫣
Nie, láska nie je len romantická predstava, ktorá nemá ináč žiadny význam. A nie, nežije väčšina ľudí vo vzťahu bez lásky. Láska je predsa úplný základ vzťahu, bez toho by ani žiadny vzťah nemal vzniknúť. Ja chápem, že ťa mrzí, že svojho priateľa nemiluješ a že by si ho chcela milovať, lebo ináč je pre teba ideálny a rozumiete si. Ale keď to tam proste nie je a neprichádza to, tak podľa mňa takýto vzťah nemá budúcnosť. Osobne si napríklad neviem predstaviť sex, keď tam nie je láska. Hoci, ako tak čítam diskusie o kamarátstvach "s výhodami", veľa ľudí s tým problém nemá. Pre mňa osobne nepochopiteľné.
Prečo sa o tom neporozprávaš ty s ním?
To o com hovoris, ze netreba lasku a staci dovera, komunikacia... Tak to bola pravda mozno tak v case dohodnutych sobasoch a neexistujuceho rozvodu, ludia nemali na vyber, tak sa takto utesovali.
Ale v dnesnej dobe? Zajtra sa moze priatel od teba zdvihnut, lebo zisti, ze ho nemilujes, alebo pozajtra ty od neho odides, lebo tvoja znamost na pokeci ti navrhne vztah.
Sama seba klames a este aj priatela, tento vztah si drzis, len aby si nebola sama. A teraz si zistila, ze si ho ohrozila a priatelovi je to jedno, hrozi rozchod, tak tu splietas jedno cez druhe, este by si chcela, aby ziarlil alebi ti robil sceny, lebi to je dokaz lasky a toho, ze ta neopusti? 😀 Mi pripominas emocionalne vyprahnute zeny ,,uz ma nebije, uz ma nemiluje".
Urob mu láskavosť a rozíď sa s ním. Neviem či si čakala žiarlivostnú scénu alebo čo. Ty ho máš rada ako kamaráta on teba zrejme tiež tak prečo by mu mal vadiť nejaký ďalší na pokeci?
Autorka, do istej miery možno máš pravdu.. Vzťahy z rozumu existujú a možno sú aj celkom stabilné. Aspoň kedysi to často tak bolo. Majetky, prospech, spojenie rodov atď...
No u teba je veľký problém práve to, ze si zaľúbená do niekoho iného. Ono aj s tým by si ešte mohla žiť, ale teba láka byť s ním aspoň cez ten Pokec v kontakte.
A riešiš, prečo partner reagoval, ako reagoval. Podľa mňa on veľmi dobre vie, co k nemu cítiš, respektíve necítiš a možno to dava tetsz príležitosť"vyjsť s pravdou von" a od toho sa odraziť. Lebo to, ze ho neľúbis, to jednoducho človek vycíti, aj keby si neviem ako sa snažila.
No možno aj on ta berie tak, ako ty jeho a je mu tým pádom v podstate fuk, ze v tvojom srdci je iný chlap.
Na toto ti vie odpovedat iba on
“Čakala som, že to bude riešiť, že mu to vysvetlím a naozaj to bude dôvod na to, aby som na pokec už prestala chodiť.”
Ako mozes povedat, ze to mas v sebe upratane, ked zodpovednost za svoje ciny obratom ruky takto hadzes na druheho?
Ty nevnimas ten rozpor vo svojom mysleni?
Cely tvoj problem je, ze ty nemozes verit sebe a vies to. Vies, ze to nemas upratane, ako si nahovaras.
A odtial pramenia tvoje pochybnosti, neistoty a neochota dat doveru.
Neviem, co mas za sebou za citovy karambol, ale takto sa to rozhodne “nelieci”.
Prvy vztah, usetrim za zbytocnych nadeji. Chemia nepride casom. Ak vztah nezacina iskrou, nepricarujes ju tam.
Čo presne tam zahliadol, že máš otvorený pokec alebo si podrobne čítal správy, v ktorých doslova vyznávaš lásku niekomu inému ? Lebo ak by spravil scénu kvôli tomu, že máš nejakú sociálnu sieť a s niekým si tam píšeš, pre mňa by to bol o dosť väčší red flag ako to, že nereaguje…tiež neriešim čo ma priateľ v mobile, nie lebo ho nemám rada a je mi ukradnutý, ale preto, že mu jednoducho dôverujem… nezhadzuj na neho, že ty s tým nevieš prestať, keby on spravil toto, keby on spravil tamto… nie, spraviť to máš ty… ale teda, mám pocit, že si s ním vo vzťahu, len aby si bola vo vzťahu, ukončí to pre dobro oboch, obaja si zaslúžite byť s niekým, koho naozaj ľúbite a kto ľúbim vás… medzi dobrým chalpom, do ktorého sa neviem zamilovať a zlým chlapom, na ktorého sa hneď namotam je kopa dobrých chlapov, pri ktorých preskočí aj ta iskra… naozaj si vieš pri tomto predstaviť celý svoj život ? Nebude ťa vždy lákať niekto, u koho nájdeš tu chémiu, ktorá tu chyba ?
Nie si zalubena a zalubenie do teraz neprislo, ale je to fajn clovek, s ktorym vsetko klape, tak ze treba sa rozist, lebo toto je len kamaratstvo, ktore ako vztah skor ci neskor skonci, lebo nema perespektivu vztahu, zbytocne stracas cas a tiez plytbas aj tym jeho casom.
Na sex stačí chémia. Chémia tam je. Pre žiadnu známosť neodídem, lebo to mám upratané v sebe, že aj napriek tomu, že ho nemilujem, tak chcem byť s ním, lebo takto funguje väčšina vzťahov a keď tam nelietajú city veľakrát je to stabilnejšie ako emočne labilne vzťahy. Lebo v dlhodobom vzťahu len v 1% ide o lásku z oboch strán. Už som napísala, že žiadne scény som nečakala a som rada, že neboli, tak neviem čo mi tu tlačíte za výroky, keď sú len vaše a nie moje...On asi aj vie, že ho neľúbim. Len on tvrdil, že ľúbi mňa. Potom by mal mať snahu komunikovať. Ja som sa ho snažila ubezpečiť, nech dôveruje, aj keď chápem, že som si to posrala sama. Prijala by som svoju zodpovednosť a rozchod, lebo by som si ho aj zaslúžila. Takto je to akoby čakačka, kedy sa so mnou rozíde. Ďakujem vám za iné pohľady na našu situáciu. Veľmi mi to pomohlo.
@lindous zahliadol len otvorený pokec. Nevyznavam tam lásku. Kľudne by som mu ho ukázala, ale tváril sa, že nechce vidieť a nechce sa o tom baviť.
Neviem... Mne to príde, ze ty si "skočila" do prvého vzťahu neskutočne z rozumu, a čakáš, ze príde iskra a zalubis sa....koľko máš vlastne rokov? Lebo píšeš, akoby si mala 45 minimálne a za, sebou XY zlých životných skúsenosti.
Ok, chápala by som to, keby ste spolu 15 rokov, mate 2 deti, hypotéku a iskra dávno vyprchála.. Ale chceš s tým človekom byť, lebo proste vás toho veľa spája, vieš ze ste si oporou, ze stojíte pri sebe a neviem čo ešte.. Tak áno, budeš sa snažiť to nanovo v sebe obnoviť, alebo nejako sa zamilovať.
Ale ty? Je to tvoj prvý vzťah, iný si nemala, nemáte nijaké záväzky,on vie ze ho nemilujes, si zaľúbená do iného,ale nechceš vzťah zrušiť, lebo...
Lebo prečo? To skutočne chceš takto žiť 5,10,15,20 rokov? Len tak, lebo to je s ním dobre, lebo vás spája nejaký záujem o niečo? A on fakt chce žiť s osobou ktorá k nemu ani na začiatku necítila štipku lásky?
Mne to pripadá zvláštne od vás oboch, akoby ste sa báli, ze už nikto iný nikdy nepríde, tak budeme spolu, však dako to dáme..
Však sa ho to normálne opýtaj, ci nechce dáke vysvetlenie, alebo sa úprimne porozprávajte o celom vašom (úprimne trochu zvláštnom) vzťahu.
Potom je jeho reakcia podľa mňa úplne normálna, akože áno, pokec je tak trochu pochybné miesto a možno by mi blikla nejaká kontrolka, ale osobne by som tiež okolo toho nerobila výsluch, pokiaľ by mi priateľ nikdy nedal žiadny iný dôvod na podozrenie, lebo ani mne by sa takýto výsluch nepáčil… a keby si chcel vypisovať s inou, môže to robiť aj na FB aj IG… áno, je to o otvorenej komunikácii, ale tento rozhovor môžeš otvoriť aj ty, keď sa tak o tom potrebuješ porozprávať…
Nechápem
Teba serie, že ti nedal kopačky?
Možno je tiež na pokeci a píše s inymi, preto to nerieši, aby si nahodou nezačala riešit aj ty jeho