Priateľ si potajomky kúpil chatku. Čo by ste si pomysleli na mojom mieste?

11. apr 2022

Ahojte, pred cca hodinou som sa dozvedela, že môj priateľ, s ktorým som skoro 5 rokov a 2 roky spolu žijeme, si kúpil nejakú chatku. Potajomky. Úplne náhodou to vyšlo najavo. Šokovaná som. Riešime spolu bežne každý prd a toto zatají?

hsara99
11. apr 2022

Možno som optimista, ale nemalo to byt prekvapenie/darček pre teba? 😅

autor
11. apr 2022

@hsara99 určite nie, ja som zvedavá s akou báchorkou príde

eeffka
11. apr 2022

No ja by som si pomyslela ze si kupim tiez nieco svoje. A prestala by som sa na neho viazat, nie preto ze investoval svoje peniaze, ale ze som mu nestala za zmienku.

zuzanockamt
11. apr 2022

Autorka: Je to len priateľ, jeho peniaze, môže kupovať čo chce.
Asi zadné vrátka, investícia, keďže hodnota peňazí klesá 🤷 No a asi tých 5 rokov pre neho neznamená to, čo pre teba.

autor
11. apr 2022

@eeffka no toto ja veru asi nerozdýcham, cudzí vedia a ja vyzerám ako debil, skoro som sa prepadla keď mi to bolo spomenuté a ja som vyvalila oči.

lavinis
11. apr 2022

No, tak toto je pruser ak ma pred tebou tajomstva

autor
11. apr 2022

@zuzanockamt Hej, asi neznamená, k peniazom sa vyjadrovať nebudem keďže to nie je tak ako to vidíš ty, naša situácia je iná v oblasti financií.

autor
11. apr 2022

@lavinis áno, obrovský prúser

060106
11. apr 2022

A nevies ako dlho tu chatku uz ma?

tosomja
11. apr 2022

A čo ti na to povedal on? Ani by som sa ho nepýtala, prečo ti to zatajil. Skús mu navrhnúť "poďme na romantický víkend na nejakú chatku, napríklad do ....na tú tvoju" že ako zareaguje. 🤔😂

autor
11. apr 2022

@060106 ešte neviem

sissy27
11. apr 2022

Prečo si myslím, že toto nie je jediný vážny problém vo vašom vzťahu?

zuzanockamt
11. apr 2022

A aká, keďže nie ste manželia? Čo zarobí, dostane, zdedí atď. všetko je jeho.

autor
11. apr 2022

@tosomja prevalilo sa to keď bol na odchode, tak vie, že o tom ja už viem.

panelacikova
11. apr 2022

autorka: však pozri do katastra, tam nájdeš aj dátum nadobudnutia (zápisu do LV). a čo sa týka tvojho sklamania, no mňa by to teda poriadne nasralo...
@zuzanockamt tu nejde o financie, tu ide o to, že je rozčarovaná, že on má pred ňou tajnosti. autorka si je veľmi dobre vedomá toho, že čo nadobudol za slobodna, to patrí výhradne jemu. ide tu o jednu z týchto možností:
a) je sklamaná z toho, že on jej to nepovedal, pretože tým spôsobom mohol naštrbiť jej dôveru alebo
b) je sklamaná preto, lebo si myslela, že keď spolu žijú už 2 roky (a poznajú sa 5), tak že jej asi navrhne kúpiť niečo spoločné...

autor
11. apr 2022

@sissy27 problém sú tajnosti a klamstvá, ktoré občas počúvam, bohužiaľ

tosomja
11. apr 2022

Tak už len sa ho spýtať, čo s tou chatou plánuje. Možno naozaj pre vás, len nestihol povedať 🙂

tykat
11. apr 2022

A inak spolu riesite financie? Co kto kedy kupi, co nekupi, z akych penazi, kto ma kolko penazi a co s nimi planuje robit.
Akoze na jednej strane by ma to mrzelo na druhej by som si povedala jeho peniaze-jeho vec. Nie ste manzelia, nemate asi spolocne zavazky a ani peniaze.

autor
11. apr 2022

@panelacikova no musím zistiť kde to konkrétne je a preskúmam, ja som zvedavá s akou verziou príde

zuzanockamt
11. apr 2022

@panelacikova Veď som jej napísala, že on tých 5 rokov vidí inak ako ona. Očividne s ňou nejaké spoločné plány nemá. Možno len spoločnosť, vyplnenie času, full servis.

sissy27
11. apr 2022

Tajnosti, klamstvá a tak trochu si naznačila, že aj peniaze… prečo si s ním? Až taký dobrý sex, že toto toleruješ?

filipka250
11. apr 2022

Ja uz ked citam, nie ste manzelia, su to jeho peniaze, je mi zle. My sme manzelia dva roky, spolu sme 15 rokov. Byvame spolu uz ani neviem kolko rokov. Takze kym som nemala sobasny list, tak mi vsetko malo byt jedno a az ten zazracny papier vsetko zmenil???!

panelacikova
11. apr 2022

autorka, ak ťa to uteší trošku, tak ja som s bývalým žila cca 10 rokov, mali sme aj dcéru, tá mala 7, keď som od neho odišla. myslela som si, že viem o peniazoch, no nevedela som. do mesiaca po našom odchode si jednorázovo splatil hypotéku vo výške takmer 30000 eur. stačí ti? a to sme mali spolu aj dieťa, ba kedysi sme premýšľali aj o tom, že sa vezmeme. a jemu sa podarilo predo mnou na tajnáša utajiť toľké peniaze za tých 10 rokov. akože áno, zarábal slušne, takže ja som nikdy neriešila, koľko má na účte. očividne však mal tých účtov viac, potajomky, aby som nemala ani šajn....

@zuzanockamt pozri v tomto príspevku môj "príbeh". a to pritom odchod a rozchod som inicovala ja, on akože plánoval žiť so mnou asi až "do smrti", prípadne neviem, dokedy, i tak mal peniaze bokom. faktom však je, že tam doňho hodne mamička hústila, takže mu asi vnukla takúto myšlienku... hrozne som z toho ostala zaskočená. ale ako píšeš, bolo mi jasné, že nie sme manželia, i tak som nemala na ne právo. ale už mi bolo jasné i to, že prečo sme sa nevzali (opäť šlo o iniciatívu jeho mamičky). asi sa bála, že okrem toho, že som jej ukradla synčeka, že ukradnem aj jeho peniaze 😀

zuzanockamt
11. apr 2022

@filipka250 Z právneho hľadiska áno.

panelacikova
11. apr 2022

autorka: na stránku katasterportal.sk si zadaj jeho rodné číslo (to hádam vieš) a ostatné údaje. mala by si to vyhľadať bez problémov.

panelacikova
11. apr 2022

@zuzanockamt právne áno. z morálneho je to sviňa.

zuzanockamt
11. apr 2022

@panelacikova a prečo by si nemohol šetriť bokom? Veď na chode domácnosti sa podieľal a na dieťa prispieval, či? Nič iné mu zo statusu priateľ nevyplýva.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. apr 2022

@tykat on má voči mne jeden finančný záväzok, dohodli sme sa, že prvoradé bude splatiť to mne keďže mu to zachránilo existenciu atď a až potom iné veci. Príde mi to na môj úkor a porušenie sľubu a dohody, pred dvomi mesiacmi jeep, teraz chatka, najbližšie to bude čo? Nie je to fér, potom nech si nakupuje čo chce.

zuzanockamt
11. apr 2022

Máš ten finančný záväzok zmluvne ošetrený? Ak nie, tak hold smola.