Mám 22 rokov . A priateľ má 27 . Sme spolu 5 rokov . ( Bývame spolu 2r.)
Ja mu jasne hovorím že deti nechcem a není to niečo po čom túžim. On stále na túto tému naráža. Má na to komentáre.
Keď prechádzame okolo detských vecí tak hneď že aké sú zlaté malé. Alebo napr.keď počuje nejaké meno tak začne že " to by bolo pekné kebyže máme dievčatko" . Ja už neviem čo s ním robiť. Je to celkom vážna téma do budúcnosti. A tento nátlak z jeho strany mi vôbec nerobí dobre .
Ahoj,tak dôležité je ,či deti nechceš teraz a pár rokov ešte nie .alebo nechceš deti vôbec.
Ak on chce v živote raz deti a ty vôbec , tak to nemá vyznam
Ked ich nechces vobec a on tuzi po detoch, tak sa mozete rozlucit nadobro 😏
@lonely66 na začiatku tvrdil že deti nechce tiež :/
tak je možné, že si ho omrzela a chce ťa k rozchodu dotlačiť, tak si teraz zmyslel, že deti chce. čo keby si to skúsila overiť? vezmi HAK s tým, že o tom nebude vedieť a povedz mu, miláčik OK, súhlasím, poďme na to, chcem mať deti... ak do toho pôjde naplno, budeš vedieť, že to nie je pre teba. alebo sa zháči a začne cukať. vtedy to využil ako výhovorku, aby ťa odradil od budúcnosti s ním. tak či tak, nevidím v tom budúcnosť...
Tak musite si sadnut a dat vazny rozhovor o tejto teme a tak sa zariadit
@danielle21 ja sa snažím . A vždy mu vysvetlím že prečo ja po tom netúžim. A on vždy povie niečo v zmysle že mi ukáže aké je to krásne . A že určite zmením názor .
Tak je to bezne, ze ludia ohladom deti menia nazor. V 20ke to clovek moze citit uplne inak ako v 30ke a este inak v 40ke, ak sa dovtedy nepodarilo. Tu podla mna nie je sanca, ze jeden druheho presvedcite, lebo je to vase citenie. Bohuzial, ak by sa dlhsie na tomto citeni nic nezmenilo, tak je lepsie ist od seba, otazka deti je zasadna vec.
@lonely66 má 22, začínali spolu v 17. Čo tam chces v 17tich riešiť plánovanie deti?
A autorke: ak to vidíš tak, že deti určite nie, resp nasledujúce roky nie, treba to otvorene povedať. A radšej sa rozísť, ak v tom neviete nájsť spoločnú reč. Ja som sa na deti roky necítila, preto tvoj postoj najmä vzhľadom na tvoj vek chápem.
Urob mu laskavost a nechaj ho ist vlastnou cestou
Mate rozdielne predstavy o buducnosti v dost podstatnej veci, mali by ste to ukoncit a najst si kazdy casom taky vztah, v ktorom bude tvoj partner chciet to iste, co ty
Podľa mňa si mladá a on už je vo veku kedy by si to vedel predstaviť, povedať v 22 že v živote nechcem deti je také .... No proste len minimum ľudí ktorí si to v tomto veku povedali časom nezmenili názor...ale ak si ty uvedomuješ že teraz deti nechceš a najbližší rok dva tri si ich ani nevieš predstaviť zišla by som z kratšej cesty, on bude naliehať čím ďalej tým viac lebo už má ten správny vek a zabrať dostanú aj iné stránky vzťahu...
@ukulela ale však on bol ten, čo jej tvrdil, že ich tiež nechce.....
a mimochodom, ja poznám babu, ktorá keď mala 20, vyhlásila, že deti nikdy nechce mať. že si nechce pokaziť život (jej slová). dnes má takmer 40, tie deti naozaj nemá (je normálne vydatá, žijú spolu celkom harmonicky, žiadne vážne problémy...).
oni sú spokojní. ale oni sa zhodli. chcela som tým napísať, že prešlo 20 rokov a nezmenila názor. dokonca mi vtedy povedala, že už od 16 vie, že deti nechce... smiala som sa jej, že raz názor zmení. nezmenila 🙂
@autor ja tiež tak plus mínus od 20 tky tvrdím že deti nechcem a stále som názor nezmenila a ani sa nechystám.Len daj bacha aby ti ten tvoj krásavec dieťa ozaj nespravil a potom ešte aj nezdupkal a nakoniec budeš na to všetko ešte aj sama.Aby si nebola slobodná mama.Lebo takých hrdinov bolo čo velmi chceli deti a potom zutekali ked už boli na svete.Nezvládli to.Inak si to predstavovali atd.Ved je tu toho aj plný koník takýchto tém.Bud sa dobre chráň alebo chod od neho
ja som deti tiež nechcela. nemám rada deti ale vôbec. ale keď som otehotnela, tak to jedno konkrétne som veľmi chcela. milujem ho celým srdcom. ale po jeho narodení som už tiež žiadne deti nechcela… takže ja ti neviem poradiť. myslím že deti napĺňajú život. ale je pravda že pred narodením môjho mi to nechýbalo…
Ja si tiež myslím hoď sním vážnu debatu. A jasne mu povedz že ty deti nechceš lebo je dosť sebecké ostať sním a nedať mu možnosť stať sa otcom ak on potom túži. Jasné že na začiatku vzťahu nechcel deti veď ty si bola ešte mladučká na to ale teraz to už asi vidí inak.
Nie je nic nestandardne, ze jeden aleno obaja casom/vekom zmenia nazor, my sme s muzom boli presvedceni, ze deti nechceme az sme jeden den chceli 🤷♀️ nastastie obaja...tvoj nazor sa moze zmenit alebo aj nie, faktom je, ze v tejto chvili minimalne chces nieco ine ako tvoj partner a obaja nie ste v tom vztahu spokojni, chce to vazny rozhovor a pripadne aj ist od seba ak to inak nepojde a uvidis co buducnost prinesie
Tak ho nechaj, nech si založí rodinu s inou.. Zbytočne sa rozčuľuješ. Ono, človek dieťa nechce je presvedčený o tom a z ničoho to príde.. U teba sa to stať môže ale nemusí.. Samozrejme s ním hoď reč ako si to predstavujete. Lebo ho ukrátiť v živote o to aby sa stál raz otcom bude sebecké od teba.
Nech sa darí
Hlavne si nasad antikoncepciu lebo moc by som sa na neho nespoliehala ked ich tam moc chce ( ak ovšem uz nemas) ...
Ale v tomto pripade nevidim vyznam byt spolu a stracat cas Vas oboch
@lonely66 na zaciatku ked mala 17 sa mali rozpravat o detoch? Ktora 17 rocna na 100% vie ako to v buducnosti bude s jej vztahom k detom?
@autorka a cim to ze zmenil nazor? Co sa mu v zivote prihodilo ze zrazu tam velmi tuzi mat deti?
Kazdopadne al sa jeho postoj zmenil a tvoj sa nemeni a nezmeni, naozaj nema vas vztah buducnost
my sme sa s mužom dali dokopy keď som mala 15, vždy som vedela, že chcem deti, to človek proste vie a cíti, že raz chce mať rodinu, čiže posla mňa v 17 nie je skoro riešiť takéto veci ako tu niektoré píšete… 22 rokov nie je skoro na dieťa, je to ideálny vek, ale ja som zástanca toho mať dieťa po 20tke je skvelé…keby nie som na VŠ tiež by som mala bábätko skôr ako v 25 rokoch…
autorka, sadni si s priateľom a ešte raz mu to vysvetlí… ak veľmi túži po deťoch, čo je pochopiteľné vzhľadom na vek, a trvá na tom, nemá význam, aby ste vo vzťahu zotrvali… je to ťažká téma, ale veľmi dôležitá, dieťa je veľký záväzok pre oboch, počas tehotenstva aj po narodení sa môže všeličo zmeniť, vzťah sa môže buď zlepšiť alebo narušiť skrz hormóny atď, nie vždy je všetko také ružové ako sa na prvý pohľad zdá - aj toto je fajn keby si uvedomil 😊 každopádne vo vzťahu treba nájsť kompromis, ale ak ani jeden z vás nie je ochotný pristúpiť k zmene, najlepšie bude ísť od seba
Ahoj, ja som mala kedysi tiez takehoto ale ex partnera. Stacilo mi polozit mu naspat jedinu otazku: A ty sa uz chces zenit? A bolo po vypytovani ze kedy budeme mat dieta...ten vyplesteny pohlad, na to asi nikdy nezabudnem 😂. Lebo reku ja deti na divoko nechcem... A som stastna, ze sa tak nestalo. Az o dekadu neskor, ked aom dokoncila vysku, picestovala atd, som stretla svojho milovaneho manzela, sme spolu 10r, manzelia a uz mame 2 deticky 🥰
Podla mna ho pustit dalej a nenatahovat to, ked nechces mat vobec deti a on sniva o detoch, tak je taky vztah nezmysel. Toto je za mna jedna zo zakladnych veci, co chce partner, ci deti, dom, napr psa/ macku a ci sa na tom vobec zhodnete.
Sadnut s nim a rozpravat.
My ti do hlavy mevidime. Nechces deti teraz, alebo vobec? Ak nie teraz, a casom mozno ano, tak si stanovte cas, kedy zas tu temu otvorite. Spokojne za 3 roky.
Si este velmi mlada, vela zien v tom veku este deti nechce. Dokonvit skolu, najst dobre zamestnanie, trochu pocestovat, nasetrit, aby ste pocas rodicovskej financne netrpeli. A toto on musi pochopit.
Ak to nechape a nechce pochopit, tak chodte od seba, aby si on mohol najst partnerku, s ktorou tie deti bude mat.
Moja sestra v 22 tvrdila ze sa nikdy nevydá a nebude mať deti. V 24 bola vydatá a tehotná. Ma už aj druhé a nemenila by ich. Čiže sa kľudne môže názor zmeniť. Ja som chcela deti vždy a minimálne 2, teraz mam jedno a druhe neviem ci chcem a to nie je náročné. Proste sa človek vekom mení. Ale keď ona nechce teraz, darmo ju on bude presviedčať a ona robiť niečo čo nechce. Čiže za mňa sa porozprávať a keď tak sa rozísť.
@vanilkovazmrzka viem o 2 ženách, ktoré vedeli v tak útlom veku, čo v tomto smere chcú a čo nie. jednou som ja, vedela som, že chcem mať deti. napokon mám jedno, chvalabohu zaň. no a spomínala som tú druhú babu, dnes už má tiež 40 a tá sa takto mladá vyjadrila, že deti nechce a nemá ich... takže niektorí to majú už v tak mladom veku upratané, ako si asi predstavujú život po tejto stránke. a zjavne aj autorka to upratané mala...
ak nechceš deti nikdy, choďte od seba... načo je toto dobré? to ste si nevedeli vyrozprávať na začiatku, kto si to ako predstavuje v živote?