Priateľ mi neustále rozpráva, že nemám počúvať svoje EGO a každý problém skončí pri ňom, že za všetko možem ja a moje ego.
Ja som naozaj dlho tomu verila, že mám neriešiteľný problém sama so sebou lebo sústavne mi dával za vinu, že všetky hádky a konflikty sú zapričinené mojim egom alebo moja rekacia nekorešpondovala s jeho verziou.
Verím, že všetci ho máme (ego), niekedy je ho počuť viac, inokedy menej, niekto sa vie odosobniť a vnímať, že ono je teraz v popredí.
Ale akurát premýšľam či on nie je práve ten čo nepočúva to svoje, resp. počúva a ono rozpráva skrz neho zakaždým, keď ma ide kritizovať.
Ja nie som dosť dobrá nič vybaviť, nič vyriešiť, nič dokončiť, nič zmyslupné povedať, nič dosť dobré navrhnúť atď.. bežne počúvam, že za vetko može moje ego zakaždým, keď oponujen. Pritom zakaždým, keď niekomu o našom konflikte rozpráva, tak je počuť len toho uplakaného chlapca v ňom, ktorý ukazuje prstom na všetkých okolo len aby odvrátil pozornosť od seba. “Ona za to može lebo je taká a taká…”
To čo ho robiť nebaví, tak vtedy ma chváli do nebies aká som v tom dobrá, ale to čo baví jeho tak si myslí, že urobí najlepšie práve on, každeho pozná a všade bol a je držiteľom patentu na všetko.
Ale ja sprostá nie som. Alebo som??
Stretli ste sa s tým?
Nevieš uviesť nejaký príklad?
No chudáčik, sprav pre neho dobrý skutok a seba aj so svojím egom zober preč. Irónia samozrejme
@januska12323 prečo chudáčik? veď z toho príspevku nevieme, či mu autorka už svojími rečmi nelezie na mozog. Každá minca má 2 strany.
Veď mu to povedz, to o tom malom chlapčekovi vnútri... Najlepšie vykomunikovať si to zoči voči 🤷. Náš názor nie je až tak dôležitý. Každopádne, keď by pán EGOista sedel na gauči a čakal, kým niečo spravím ja, lebo sa mu nechce, asi by potom videl to moje ego, ako švacne dverami a ide sa najesť von, pápá a môže rozmýšľať, či má pochváliť tú stenu, za to, že sa tak pekne belie a aj svoj žalúdoček môže pochváliť ako pekne škvŕčka. Nenechaj sa manipulovať blbými rečami, človek, ktorý rozpráva o egu, smrdí egocentrizmom.
@gribka1 Napríklad dnes - dala som reklamovať jeden kus nábytku s tým, že vlastne ma nabádal on nech to urobím lebo bol posledný mesiac v záruke. (Mohol to vkľude urobiť aj on.) (Podotýkam, že ten nábytok som musela kúpiť, uhradiť a doviesť ja lebo on nebol schopný to urobiť pol roka. Mal to pôvodne vybaviť on lebo tam údajne niekoho pozná.) Od výberu, kúpy, reklamačného oddelenia, technika som riešila len ja. Zajtra nám ma byť doručený nábytok, ale doobeda potrebujeme byť mimo obaja. Tak navzdory roznym mnou navrhnutym rieseniam s reklamacnym odelenim sme sa dohodli, ze do deviatej hodiny ho doručia. Tak som mu oznámila, že takto to bude a v tom začal, že mu mám dať telefónne čislo, že on to vybaví lebo zas údajne pozná pol firmy. Vravím, že netreba, je to vybavené k našej spokojnosti. Ale potreboval si znova niečo dokázať, tak začal s tým, že nemám počúvať svoje ego a on by to vybavil lepšie. Že všetko musí riešiť on. Pritom nevyriešil nič. Iba rieši čo by riešiel, ale riešenie nikde a to pri veľa veciach tak. Áno su veci čo rieši výhradne on, ale rovnako ja riešim veci, ktoré riešim len ja.
Mame ist s malym k lekarovi (objedna sa cez rezervacny system, nami volenym terminom a casom, ak je volny) tak urobim tak ako nam to vyhovuje ale v tom pride princ a zacne rozpravat ako treba prist o 11 na obed, ked tam nikto nebude lebo preco by mal on cakat, pritom s chorymi detmi sa chodi u nas do osmej. A mnoho ineho proste on vie vsetko lepsie nez ja a ked realne nieco treba tak a kde je a ako a kedy a preco tak povedz porad urob
Zaslúžiš si medailu, že si s ním, dokonca už aj dieťa máte. On sám je ego, jedno veľké samoobdivované ego. To čo robíš ty je nič, to čo robí on, aj keď mu to trvá dlho, lebo sa mu nechce, to je proste niečo úžasné. Dáva ťa dole, lebo je egousta. Len ja, ja, ja viem všetko najlepšie. A to čo nechce robiť on, tak na to si mu dobrá, a zahrá divadlo aká si v tom dobrá, len aby on nemusel. To je manipulátor. Proste sa nedaj. Nechaj ho robiť všetko, keď nič nevieš.
@earlgrey keď si prečítaš jej ďalší príspevok pochopíš
@januska12323 Áno, už som čítala...beriem späť 😁
Chcela som ti poradit rozchod, ale vy mate spolu dieta… tak asi rozhovor a prip. poradnu, resp. on by potreboval psychologa
autorka, na základe týchto popísaných situácii môžem s istotou skonštatovať, že žiješ s chujom. vy ste zobratí?
Kokos mam doma hundrosa ale teda beriem spat po prečítaní tvojho príspevku je moj v pohode. Jeblo by ma z toľkého mudrovania.
No ja mam podobneho doma,manipulator jak vysity,jednoducho sa ho nesmies bat.davaj si pozor, vekom to moze byt este horsie,Tak pochopila som ,ze este vy ste mladi par, ( male dieta ) ak vycitis ze manipuluje s tebou,hned sa obrn ,ze aj ked sa ti nechce ,tak ho konfrotuj .Ak budes ustupovat,,po case to s nervami nevydrzis..Poznam z vlastnej skusenosti.Ak by sa stalo, ze je schopny ta aj udriet,skonci s nim,ked chces byt zdrava
@autorka
Paneboze, to je vol🤦. Kde chodite na takych somarov.
Normalne ti vyrobil problem, ktory nemas, a ty sa na to este aj pytas🤦
Táto jeho stránka sa prejavila rokmi, spočiatku bol vemi milý muž, podporujúci, spoľahlivý a ochotný, potom pár rokov pred štyridsiatkou a pri zmene pracovného kolektívu sa stal z neho jeden otrávny muž. Nie je to tyran, ani agresor, ale je neznesiteľný na počkanie. Aktuálne máme pokoj v rodine, keď neragujem na jeho somariny, ale sú situácie kedy reakovať chcem lebo dakedy ho musím z jeho omylov vyviesť. Možno sa vprace do kože, keď prejde jeho kríza stredného veku alebo čo to je, alebo bude zo seba robiť idiota.. neviem..
update: Technik tu už bol pred pol hodinou, nikoho to nestálo nič, ani stres z času ani z vybavovania. Prišiel ešte pred bežným rozvozom, aby vyhovel mojej požiadavke. Muž sa “tľapká po pleci” ako SME TO DOBRE UROBILI. 🙂 krásne ráno priatelia, idem dopiť kávu a hor sa na povinnosti
Hej poznám takého, ale aj má pravdu o tej žene 😀