Priateľ mi nadáva a je vulgárny

ivi85
25. jún 2020

Ahojte, idem si k vam po nestranne nazory.mam s partenrom s ktorym zijem 11 rokov 2,5 rocne dieta. dlho sme sa on snazili a jeho prichod na svet ako aj startovacia ciara boli velmi tazke....nas vztah uz aj pred dietatom nebol idealny no teraz je to cista katastrofa.je priserny cholerik, vkuse, na vsetko a na vsetych iba nadava. jeho slovnik je vulgarny aj pred synom. nonstop iba nadava.staci mu malicko, hoc ked neurobim co chce do par sekund a uz je scena na svete.zacne mi nadavat, urazat ma, ziapat, a to vsetko pred malym. drobec ho ma rad, ked sme sami doma tak stale hovori tato sem, tato tam...no sam s nim malokedy chce byt, vzdy uteka za mnou.partner nema ziadnu trpezlivost, ocakava ze maly ho bude uz v tomto veku na slovo posluchat a ze bude iba dobrucky....ak tak nieje, je ohen na streche.to iste ocakava aj odomna, poslusnost a respekt.potrebuje mat doma vyupratovane co je u nas problem kedze maly je dost narocny.ja by som sa aj mala kam odsahovat , pri partnerovi som uz s psychikou na tom zle,a viem ze pre male deta su taketo hadky a ataky velmi zle. problem je ze s malym riesime lekarov koli podozreniu na autizmus. a ja si uvedomujem ze ak sa dg potvrdi, bude s nim treba neustale chodit na rozne terapie, ja som bez auta a neviem soferovat a financne si to neviem predstavit utiahnut.mam sice nasetrene, no v takomto pripade by sa peniaze rychlo minuli a co potom.a desim sa toho ako by som zvladala sama dieta s takouto diagnozou,viem ze bude potrebovat pevnu ruku a otca ,preto tak vaham a neviem co je horsie....vdaka za precitanie a nazory, pripadne osobnu skusenost

petkaaa
25. jún 2020

Zamyslieť sa nad tým, na čo si s ním mala dieťa, keď to asi nebolo medzi vami v poriadku asi už teraz nemá zmysel.
Ja by som odišla. Žiadna kaša sa neje taká horúca ako sa varí, nebude to také zlé, ako si teraz predstavuješ. Pre teba aj syna bude určite lepšie, keď budete sami, bez stresu, v pohode a nie v panike, čo zase bude, alebo aby ste obaja poslúchali. Inak poslušnosť.... haló? Ty máš poslúchať muža? Nie ste náhodou rovnocenní partneri? On je taký ideálny vo všetkom, keď po tebe kričí, keď niečo nie je hotové?

ckocka
25. jún 2020

Dopredu vylučuješ riešenie.
Pevnú ruku takéhoto otca ... pri partnerovi som uz s psychikou na tom zle,a viem ze pre male deta su taketo hadky a ataky velmi zle... ? To má byť lepšie ako zostať sama?

maca1984
25. jún 2020

vies ze pre dieta toto nie je vhodne prostredie,ty si psychicky na tom zle ...ako sama pises.A premyslas s nim ostat?Nikdy nic nie je take cierne,ako sa na prvy pohlad zda.Odisla by som

deti95060810
25. jún 2020

ja by som ešte zostala. Najskôr si spravila vodičský, poobzerala sa po nejakom byte, troška si to premyslela čo a ako ďalej a potom.... odišla.

zuzikak
25. jún 2020

otazka na teba - odkial mas nazor, ze ak by dieta malo autizmus potrebuje pevnu ruku otca ???? Ak si ty na tom pri nom zle, ako bude dieta, ktore potrebuje specialny pristup ? Ty si jeho sluzka, ked vyzaduje vyupratovane ? Nech si skusi byt s dietatom 24/7 a skusi mat dom akoby ste ho ponukali realitke a nie akoby ste v nom zili...Trpiet psychicky ty aj dieta, to ti stoji za tych par penazi, co on zarobi ? Myslis, ze toto ozaj potrebujete ? Peniaze alebo mily a laskavy pristup manzela a otca ? Ak je spravny otec, myslis, ze ked odides, nebude ochotny odviezt dieta k lekarovi ? Ak nie, je to o jesitnosti alebo mu ozaj pojde o zdravie decka.
Ked si na toto zodpovies, sama sa rozhodi....Ak budes u rodicov, vedia ti postrazit dieta na to aby si si spravila vodicak, prip.vie soferovat tvoj otec ? Hladaj moznosti preco sa niektore veci daju, nie vyhovorky preco sa nedaju....Kludne si napis na papier plusy a minusy (aj spoluzitia, aj oddelenych domacnosti) a sama budes vediet ako sa rozhodnut.

ckocka
25. jún 2020

@zuzikak Aj ja som doteraz žila v domnienke, že autistické dieťa potrebuje trpezlivosť a pochopenie. Kedy to odborníci zmenili na pevnú ruku cholerika?

zuzikak
25. jún 2020

@ckocka Presne tak. Mam v okoli deti s autizmom a viem, ze tieto deti potrebuju minimalne 3x vacsiu trpezlivost ako zdrave deticky (aj keby slo o hranicny autizmus). O ziadnej pevnej ruke nikde nie je odborny nazor... Neviem odkial zakladatelka temy na toto prisla.

ckocka
25. jún 2020

@zuzikak Ja len pritakávam tvojmu príspevku.

zuzikak
25. jún 2020

@ckocka pozmenila som svoju odpoved pre teba lebo som ta najprv zle pochopila. Nazor mame rovnaky... 😉

evamea
25. jún 2020

Toxický vzťah a cholerický otec, ktorý vybuchne pri prvej možnej príležitosti, isto nie sú vhodným prostredím pre dieťa, ktoré je zdravé, nie to ešte s touto diagnózou.

laguna28
25. jún 2020

@ivi85 môj názor je taký, že sa to u tvojho partnera bude stupňovať a agresivita neostane pri nadávkach. Ak máš nejakých príbuzných, popr. rodičov, súrodencov čo by ti mohli pomôcť, tak ich o to poziadaj a skús sa od neho odlucit. Sama píšeš aký je cholerik a že ťa po psychickej stránke zložil. Ja by som pri ňom neostala. Keď depta teba, tak nebude mať problém zdeptat aj dieťa.

janeninka
25. jún 2020

@ivi85 celkom rozumiem že máš obavy ako to dáš. Ale hľadaj riešenia a dôveruj sebe že ich budeš vedieť nájst aj V buducnosti. Terapie pre dieťa sú skvelé no to gro sa odohráva každý deň v domacnosti. Vlastne by ma neprekvapilo ak sa dg nepotvrdi a jedna sa len o prejavy z dovodu toho čo zaziva.. mozno by ti pomohlo ventilovat všetky obavy strachy najhoršie scenáre a k ním si napíš aj nejaké dostupné riešenia

ivi85
autor
25. jún 2020

Hej viem že máte pravdu a sama som začala riešiť vlastne bývanie,chcem pokračovať aj na aute.chcela som vedieť hlavne názory nezaujatych ľudí.,že potrebuje pevnú ruku A otca som nemyslela ako trestanie a podobne ale pevne hranice aj od otca čo deti s Pas okrem láskavého a špeciálneho pristupu tiez potrebujú .už sombola xkrat zbalena no máme zamrazene posledné embryo,ja inak otehotnieť nemôžem a napriek tomu že si plne uvedomujem ako to medzi nami je a že dieťa ďaľšie s ním nieje záchrana vzťahu ,predstava že nechám to embryo zničiť je pre mňa veľmi ťažká to si vie predstaviť iba žena ktorá toto prežíva a rieši.nic nieje čiernobiele

ckocka
25. jún 2020

@ivi85 Tak tomuto naozaj už vobec nerozumiem.

ivi85
autor
25. jún 2020

@ckocka Comu nerozumieš? Ja nepíšem že s ním idem otehotnieť neplánujem nič také len je jednoducho ťažké urobit taký krok kedy zavolám do centra a oznámim že môžu embryo zničiť. Že to nechápeš je ok,to nepochopis pokiaľ vies otehotnieť prirodzene

ckocka
25. jún 2020

@ivi85 Ja by som sa starala predovšetkým o dieťa ktoré tu už je. Ale to som ja.

cacianka
25. jún 2020

@deti95060810 + nasetrila co najviac do zasoby

dilino
25. jún 2020

Dieťa ktoré je autista potrebuje hlavné kľud, pokoj, a svoj systém a nie cholerického večné nervozného otca čo len kriči je nervozny chce aby všetko bolo po jeho hálooo kompromis je kde.Ty si jeho partnerka nie služka, a aby si na tebe vybijal tu jeho zlosť a cholericku povahu.Chce aby bolo po jeho no jasné ešte čo by nechcel toto je realita a mal by poznať slovičko kompromis a uľahčiť ti situáciu ked si celý deň z malým doma a nie že pride z roboty a má ťa na háku aj malého .Dúfam že druhe dieťa s nim mať nechceš či chcela by si ja by som na tvojom mieste aj ked chcela ale určite nie s nim.Kde je choré dieťa tam sú starosti a verim ti že je to naročné ale ked máš kam odisť aj s malým riešenie sa vždy nájde tak netrp ani nikdy nevieš ked je vybušný že ťa môže aj fyzický nápadnuť a zbiť to v navále hnevu je taký človek nevyspitateľný. Pripravuj sa na odchod mysliš si že tvojmu synčekovy robi dobré ked naňho otec kriči ved pri chorom dieťatom musi byť kľudný a nie že kriči a je nervozny.Malý to citi že tato je nervozny a to nevplyva dobré na jeho zdravie.Ty pišeš on by chcel tak,mať poupratovane poriadok, kriči na teba no na mňa by to nebolo. Ako pišeš ak máš kam ísť nevahaj neni o čo stať a hlavné ak by prišiel za tebou sľubovať s prosikom že sa polepši never nepolepši sa iba prázdne sľuby.Drž sa veľmi ti držim palce aby si to všetko zvladla.

ivi85
autor
25. jún 2020

@ckocka Hej to chápem a aj sa starám .no to neznamená že s chladnou hlavou a samozrejmosťou dám zničiť nádej na ďalšie dieťa,Ty by si možno ano

ckocka
25. jún 2020

@ivi85 Fajn. Prečo si začla túto diskusiu? Aké nezaujaté názory a z nich vyplývajúce riešenie si očakávala?

ivi85
autor
25. jún 2020

@dilino toto všetko ja si veľmi dobre uvedomujem a sama ľutujem že som neodišla už skôr, keď ešte malý tak nelipol na ňom. A áno ďaľšie dieťa chcem,aj koli sebe aj koli malemu, nie nechcem ho s ním ale keď viem ako to somnou a otehotnenim je tak je hrozne ťažké sa takto rozhodnúť viem čo je správne len myšlienka na to že znicim uz existujuce embryjko z ktoreho by mozno bolo dietatko ma proste stále bolí.toto som v sebe ešte stále nespracovala a vždy nakoniec ostanem skrz toto

ivi85
autor
25. jún 2020

@ckocka aj také ako máš Ty a ostatné baby.ja nepíšem že nemáte pravdu,ja píšem prečo je pre mňa tak ťažké urobit definitívny krok.na bývaní už pracujem a za pár mesiacov aj budem mať, auto chcem neskôr tiež ale to neznamená že sa nebojím spraviť takto zásadnú vec.

ckocka
25. jún 2020

@ivi85 Tak už posledný príspevok: A zostať v súčasnej situácii sa nebojíš?
Zásadná vec je navždy si už odteraz nečinnosťou pokaziť život. Iba odvaha ku zmene može priniesť niečo lepšie.

rachel36a
25. jún 2020

Ja mam syna s autizmom...na terapie chodim vlakom a autobusom...taketo deti ovela horsie znasaju prave vase nezhody, hady a urazky...prave kvoli dietatu by si mala takyto vztah opustit

ivi85
autor
26. jún 2020

@ckocka áno bojím a preto som si zabezpečila bývanie

kocurikpupcek
26. jún 2020

veru i po mne zo zaciatku vyzadoval moj muz hotelovy poriadok pri malom dietati. Vadili mu kocky na koberci, topanka pred botnikom ci hrcek na linke. proste blbosti.A prekonavali sme fakt tazke obdobie. Skusal na mna tie svoje komandujuce finty.Ale nedala som sa. Odisla som k rodicom. Pripadne, ked zacal pindat, tak som ako opakujuca platna dookola s kludom omielala, ze 2 topanok pred botnikom, nie je ziaden bordel.
Casom skrotol, a ked mu nieco vadi, tak ruky ma. A to sme mali/mame zdrave dieta/deti. Neviem si predstavit tvoje psycho pri dietati, ktore vyzaduje speci pristup. Toto vezmi do svojich ruk, aj tvoj muz si musi uvedomit vela veci. Inak vas strati.Nemoze byt vsetko iba po jeho. Sprava sa ako rozmaznane decko. Ked nie je po jeho, robi ti teror. Toto nie je partnerstsvo. To je ako drezura.

ivi85
autor
26. jún 2020

@kocurikpupcek áno viem,on zasa nieje ľavý,aj umyje riady aj prácku vyvesi a smeti vynáša iba on ,vlastne to je aj všetko s čím mi on pomôže,ja som nepísala ze on nič neurobí,len všetko toto čo spraví si aj odnadava ako mi robí sluhu a podobne. Samozrejme s kvetnatym slovnikom.mas ale pravdu s tou drezurou,on ma mindraky este z detstva a od svojich rodicov a prenasa to na nas.

kocurikpupcek
26. jún 2020

@ivi85 s kludom mu povedz, nech sa skludni. Ziaden krik na neho, ale ze ty si si takto vztah nepredstavovala. Normalne mu povedz, ze ti az zviera hrud, ked ma dojst domov a vzdy je nieco zle. A ziadne take, ze ON pomaha tebe. Ved to nie je iba tvoje dieta. Dieta je vase, domacnost je vasa. Ty mu nemas co dakovat, ze bol pre teba a dieta vysypat smeti. Rovnako ako on ti nedakuje, ze varis a staras sa o domacnost. Proste co nespravis uz ty, moze sa chytit aj on. Nie si spotrebic...
Ale to musis s kludom. A stale omielat dookola. Ak nedojde k nejakemu pokroku, potom uz len dat ultimatum, ze takto to dalej nejde a nemienis akceptovat jeho naladicky a zurivosti. Drz sa!

ivi85
autor
26. jún 2020

@kocurikpupcek ďakujem za konštruktívnu odpoveď. Ja som to už aj skúšala s kľudom no takmer vždy sa nechám vyprovokovať a to je presne to čo nechcem.on má aj dobre stránky a hlavne máme spolu zamrazenu nádej na ďalšie dieťa. Preto tak váham s odchodom hoci baby vyššie má išli za to ukamenovat,kým sa ma toto netykalo tak som nechápala ako môžu ženy s takýmto mužom ostať.... Ale v pláne mu mám oznámiť že má čas pokiaľ sa neskončí prerabka bytu a ak dovtedy nezačne na sebe pracovať, príde o rodinu....dovtedy sa ja musím sama so sebou vysporiadať s tým,čo má tu tak drží

denissa007
26. jún 2020

@ivi85 ahoj, neporadim ti ci zostat ci odist, to uz je tvoja volba, neviem ake prejavy ma tvoj syn ktore nasvedcuju autizmu, ale je dost mozne ze jeho “spravanie” je sposobene aj prostredim a podmienkami v ktorom zije, citi nepohodu ktoru prezivas, skus si odsledovat ci sa to zhorsi ked sa nechas vytocit, ked nie je klud doma, aj ked si v pohode, ci to ma na neho vplyv… neviem ako dlho mozes mat zmrazene embryo, ale budu ho vkladat tebe, k tomu ti chlapa netreba, aj ked chapem ze tuzis po komplet rodine, zelam vela stastia a spravne rozhodnutie