Priateľ mi klame

14. júl 2024

Ahojte, chcem sa spýtať, či mala niektorá z Vás skúsenosť s priateľom o ktorom sa dozvedela, že je neuprimný. Ja už neviem, čomu veriť. Snažím sa žiť čestný život a preto ma to uráža. Už som niekoľkokrat zmiernila, že ma uráža a vadí mi jeho spôsob detinskej manipulácie. Priklad: Niečo potrebuje, volá Vás k sebe je milý a následne niečo potrebuje a Vy potom neviete, či to cele bolo len divadlo. A takto akoby sa správa ku každému, ozve sa a stretne, len ak účelovo. Myslím, že si to na ňom všimli i ostatní, len to neriešia,, ved s nim nie sú v emocionalnom spojení. Ja som to mesiace nevnímala, to boli len sľuby a sľuby a teraz už od neho nič nečakám, čo povie. Už sa naňho jednoducho nemôžem spoliehať a dosť ma to hnevá a aksom skutočne zvedavá ako sa zachoval k sľubu, ktorý mi dnes a včera dal po ďalšej konfrontácii. Konfrontáciu inak berie ako svoj osobný útok a hneď to otáča proti mne, vyhráža sa rozchodom, atď. Mňa to v tej chvíli veľmi bolí, pretože sa mi začnú mliet mysľou veci ako či mu skutočne na mne nezáleží, ani na tých mesiacoch, ani na ničom vlastne. Akoby mu všetko bolo jedno. Snaží sa len prežiť a ja už uvažujem nad tým to skončiť, ešte raz ma oklame, bude sa vyhrážať ci nesplní svoj sľub. Neviem totiž už ako inak sa zachovať, aby sa konečne zamyslel nad tým ako sa správa a aké je to odporne, tie manipulácie voči ľuďom, ktorí ho majú radi. Ak máte skúsenosť, prosím podeľte sa, budem rada.

pribinak
14. júl 2024

Takýto ľudia sa nemenia. Klame a klamať bude.
Takze byt na tvojom mieste by som začala uvažovať či takéhoto priateľa naozaj musím vo svojom živote mat

dzulli1980
14. júl 2024

A to načo Ti je taký partner? ... ak dúfaš, že sa zmení, budeš nemilo prekvapená ... nezmení sa, naopak, ešte horší bude.

viestta
14. júl 2024

Preco cakas, ze ta este raz oklame, nestacilo to co bolo doteraz? Ty fakt cakas na to, ze mu nieco spadne na hlavu a stane sa nejaky zarak a on sa zmeni?

enmery
14. júl 2024

Ty si nesvojprávna?Previazané o radiátor?Aj keď si dobrý človek, treba sa zmieriť s tým, že sú na svete aj takíto ľudia a nezmenia sa kvôli tomu, že ty to chceš. Strácaš čas s niekým takým a pritom ti utečie 10 ďalších, ktorí by Ti skutkami dokazovali svoju lásku sami od seba a bez sľubov. Nerieš prečo on nechce, maj sa rada a nechaj ho ísť a do budúcna si všímaj činy a nie sľuby a reči. Radšej budem celý život s človekom, ktorý by mi nikdy nepovedal "ľúbim ťa", ale dokazoval by mi to svojimi skutkami, činmi a správaním.

januska12323
14. júl 2024

Tiež neviem načo čakáš. Je to len frajer, nemáte deti, dom, nič, stačí sa prestať stretávať.

mojemenonikto
14. júl 2024

A akú by si chcela počuť odpoveď? Že sa zmení? Nie. S najväčšou pravdepodobnosťou nie. Ľudia sa predsa postupne spoznávajú a ty si teraz zrazu narazila na jeho vlastnosť, ktorá ti vadí. Buď rada, že už teraz. To sa stáva. Musíš sa len rozhodnúť, či budeš s tým aj v budúcnosti v pohode a stane sa to súčasťou vášho lifestylu, alebo to okamžite ukončíš s vedomím ako dobre si urobila. Lebo keby si si to uvedomila až o desať rokov neskôr, keď možno budeš s dvoma deťmi na rodičovskej, totálne odkázaná na svojho partnera, tak by to bolelo oveľa viac, to mi ver.

rebellefleur
14. júl 2024

Typicka narcisticka porucha osobnosti..

earlgrey
14. júl 2024

Kopni ho do riti...ja som sa raz stretávala s jedným mužom a bola som dosť hlúpa (priznávam - ale ponaučila som sa)...tiež som sa snazila robiť pre toho človeka maximum, zdalo sa mi, že robí aj on, ale bola som zaslepená...neskôr som si uvedomovala, že sa vlastne stretávame len vtedy, keď to vyhovuje jemu...a zabil to tým, keď som ho poprosila, aby v jeho dedine skočil k jednej pani, bývala cca 3 domy od neho, môjmu dieťaťu pre jednú vec, ktorú som od tej pani chcela kúpiť...vymýšlal, hľadal výhovorky...tak som to v tom momente skončila...resp. stretávanie to pár mesačné...keď žena je ochotná spraviť čokoľvek (samozrejme sú určité hranice) ale muž nemá ochotu ísť ani po blbú hračku pre moje dieťa (čakalo nás alergo vyšetrenie, vedela som, že to bude des a hrôza pre moje dieťa, chcela som dieťa potešiť hračkou obľúbeného zvieratka z rozprávky). Veľmi ma to zamrzelo, že ani takú hlúpu vec pre mňa nevedel urobiť...tak takého človeka v živote nepotrebujem...dovidenia 😀

cookie29
15. júl 2024

🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩 🚩

a prosim Ta neubezpecuj sa, ze sa zmeni/dospeje/ked pridu deti... lebo ano, zmeni sa k horsiemu...

mantilka
15. júl 2024

Žiaľ charakter sa mení len veľmi málo....a v podstate to nie je žiaľ. Predsa by si nechcela robiť z človeka plastelinovu figurku, lebo to iste by čakalo aj teba. Keď dozreje tvoj priateľ, dozrejes aj ty a zistíš, že ľudia sa menia len velmi malo. Podstatne črty charakteru zostávajú po celý život. Buď bereš a zvykneš si alebo rozchod. Zmeniť sa môže, že začne viac pomáhať v domacnosti, ale povaha sa nemeni.

svetlovlaska37
15. júl 2024

Ahoj .presne toto som zazila.. nezmení sa..bude to len horsie..mna mal ako tu ktoru vyuzival, upratala som mu, navarila .pomahala so vselicim..on mne nikdy s nicim..sadol ku telke a neriesil..a popritom si uzival s inou sex .ktora vraj bola krajsia .a mna mal ako sluzku.. manipulatori sa nikdy nezmenia..len k horsiemu..utekaj kym ta uplne neznici..nevedia milovat nikoho..ked chces napis mi správu..je tazke sa od nich odputat ale da sa to..casom nebudes chapat ze si s nim zila a dovolila mu aby sa ku tebe takto spraval...a xim dalej budes s nim, tym bude ku tebe horsi ..az si najde inu a teba odkopne.a ver mi ze to bude tazke .cim si dlhsie s takym človekom tym ti necha vacsie rany na dusi