Priateľ ma nepočúva

21. feb 2024

Ide síce len o nepodstatné veci, ale čo ma neskôr nebude počúvať ani vo vážnych veciach? Zažili ste už niečo také? Dokáže sa to chlap časom naučiť alebo to nebude nikdy vedieť?

crazy_cat_lady
21. feb 2024

@autorka nepocuva ta v zmysle, ked mu nieco hovoris/vysvetlujes (a potom si spyta, co si hovorila :D), alebo v zmysle, ze sa mu snazis v niecom poradit? a to ignoruje a robi si po svojom? alebo nejaku situaciu by to chcelo asi priblizit.. 🙂

pribinak
21. feb 2024

Čo znamená že nepočúva? Akože taras od rana do večera o všetkom možnom, alebo vysvetľujes niečo podatatne a on nič?

Lebo si to napísala tak nijak

autor
21. feb 2024

@crazy_cat_lady nepočúva v zmysle, keď sa o niečom bavíme. Napr. že neviem plávať, keď som to spomenula druhýkrát, tak pre neho to bola novinka. Alebo napr. sme boli pozrieť na sestrin dom, čo stavajú a keď som mu o pár dní vravela, že sa majú v lete sťahovať, tak si ani nepamatal o akom dome hovorím. Proste takéto blbosti len, ale predsa len je to divné, že ma nepočúva, alebo si to nepamätá.

autor
21. feb 2024

@pribinak síce to nie je od rána do večera, ale áno, také taránie.

reanda
21. feb 2024

podla teba su toto blbosti? no ja neviem

crazy_cat_lady
21. feb 2024

@autorka je pravda, ze chlapi trpia selektivnou hluchotou :D ale nepamatat si, ze sa niekto ma stahovat do domu, resp. si ani nepamatat, ze ste tam boli, to je trosku zvlastne :D

autor
21. feb 2024

@crazy_cat_lady však neviem, či mu pravidelné odchádza mozog na pol dňa, alebo čo mu je. Ja som len rada, že nemám nejakú alergiu, lebo aj to by zabudol a prizabil ma

deti95060810
21. feb 2024

nepamätá? možno má diagnózu,,, alebo je mysľou kdesi inde keď niečo rozprávaš.

autor
21. feb 2024

@deti95060810 no pri plávaní by mysľou inde mohol byť. Nepamätať si dom mi už ale príde trošku moc

deti95060810
21. feb 2024

prečo, ak nemá moc veľký záujem tak ho to vôbec nezaujíma...

janickacrazy
21. feb 2024

Možno veľa rozprávaš celý deň a on proste vypol príjem, niektorí chlapi to robia. Môjmu sa tiež občas stane, že nepočuje alebo zabudne, že som mu niečo hovorila. Alebo tie veci nie sú pre neho osobne nejak dôležité, tak ich vypustil z hlavy. Alebo ma problém s pamäťou.

katkaseiner
21. feb 2024

@janickacrazy ako pochopim ze zabudne mesiac kedy sa stahuje ta dotycna osoba, ale ze nevie ani o dome ktory bol pozriet...

liz_lemon
21. feb 2024

nie nadarmo sa hovori, ze ak chces niekomu zverit nejake tajomstvo, povedz ho muzovi, nikomu ho nepovie, lebo ta ani nepocuva

autor
21. feb 2024

@liz_lemon práveže také veci si naschvál pamätá. Ale tieto mu asi neprídu podstatné, preto ich vypustí z hlavy. Dufám teda, že ma niekde neutopí

reanda
21. feb 2024

a preco si s takym chlapom, ktory ta nepocuva a nie je pre neho dolezite, co mu hovoris?

autor
21. feb 2024

@reanda po prvé som si to uvedomila až teraz. A po druhé jedná sa len o takéto veci. Kebyže mu poviem, že mám smrteľnú chorobu a on na to zabudne, tak to by som nad rozchodom uvažovala hneď.

reanda
21. feb 2024

tak to si velmi nenarocna zena

gondyo
21. feb 2024

Poznám viacero takých mužov..jednoducho si nezapisujú do hlavy nič,na druhý deň sa pýtajú to isté..viackrát opakujú ten istý zážitok, príbeh...vôbec nevedia, že to už hovorili...alebo..si chorá? A na druhý deň..ty si chorá...????

betulinka1
21. feb 2024

Nedokáže. Nikdy sa to nenauci. Co pre neho nie je podstatne, tak to vypustí z hlavy. Cize nie ze nepocuva ale jeho mozog to vyselektuje a vypustí. Stava sa to ludom, co maju náročnú pracu na pamat a musia v praci vela premyslat. Ja zabudnem do 10 minut a spytam sa aj 3x na tu istu otazku. Inak viac sa mi to stava pri muzovi, ktoremu sa doma huba nezatvori a on stale stale rozprava. Moj mozog ho vobec nepocuva 🙈🙈🙈 akonahle rozprava monológ viac ako 15 minut. Ale ja mu to aj poviem, ze uz ta zial nevnímam alebo sa ho spytam, ze dýchaš aj pri tolkom rozprávaní 🤣🤣🤣 vtedy vie, ze uz mi dal vela ifnormacii.

autor
21. feb 2024

@gondyo vidíš aj to. Bežne mi hovorí viackrát ten istý príbeh. Robí to aj môj otec. Ale ten mal porážku, tak som myslela, že to je kvôli tomu. Ale už viem, že stačí byť chlap

gondyo
21. feb 2024

Asi tak😁

gondyo
21. feb 2024

A bohužiaľ sa to nezmení

zanka777
21. feb 2024

Vieš čo ja to mám niekedy rovnako ako tvoj priateľ ... Keď niekto na mňa rozpráva a veľa informácií naraz a ja som hlavou úplne ale úplne inde ... Že som mala v praci veľa ...stres... Chcem mať kľud pokoj tak už mám pocit že mi ani nie že mozog ale pamäť vypne... A potom keď mi to povie zas na druhý deň pre mňa je to novinka a samozrejme človek má na mňa nervy ale ja za to fakt nemôžem.... Proste to tak mám a sama s tým nie som ok.takze možno to bude aj prípad tvojho priateľa

danica2711
21. feb 2024

možno ho zahrnuješ príliš veľkým množstvom informácií, ktoré ho nezaujímajú a nepovažuje ich za podstatné, tak vypína odposluch. Ja som žena, ale robievam to v spoločnosti ľudí, ktorí príliš veľa melú o blbostiach. Skús rozprávať menej, veď nemusíš naňho hneď vyliať každú maličkosť. možno sa to zlepší. Resp. keď mu chceš povedať niečo naozaj dôležité, upozorni ho dopredu "teraz ma dobre počúvaj, chcem ti povedať niečo naozaj dôležité"

reanda
21. feb 2024

"staci byt chlap" - nie, nestaci.. to nie je tym, ze je chlap.. su aj chlapi, co pocuvaju.. a su aj zeny, co nepocuvaju.. dolezite je, dat sa dokopy s takym clovekom, ktory je schopny a ochotny pocuvat tolko a to, co mu hovorime.. a aj to vnimat.. ale ked ti staci taky, co si zapamata aspon to, ze mas smrtelnu chorobu a inak ta ma na haku, zije si v svojom svete a teba vobec nevnima, tak prosim, je to tvoj vyber

ckocka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz