Ahojte. Potrebujem sa vypísať a možno dostať konečne odpovede na moje domnienky.
Sme vo vzťahu 1,5 roka. Už má dosť svete jedna vec a tým je priateľova kamarátka. Poznám jeho kamošov, viem, že ma pár ďalších kamaratiek, ale s tými sa ani moc nevídajú. Ale táto konkrétna mi už lezie na nervy. Povedal mi, že je to ako jeho sestra, že si rozumejú a je to jediná kamoška s ktorú si píše viac. Stále za nim chodí, o stretkach mi hovorí, len posledný čas, čo boli akcie u nás tak som ani o tom nevedela a pozval ju dopredu a mňa akosi vynechal 🙂. Tak som si ju prekukla na soc. sieti, kde sním mala vo výberoch kde mala aj ostatných kamošov fotku, bola pri ňom nacapena a vyznania ako je on jej domov. Toto má už extrémne nasralo a s priateľom sme mali vážnu debatu. Ten len na mňa kukal, ako hysterčím, pre nič, za nič...dozvedela som sa, že mu ešte platí kávičky na ktorých s ním bola. Kamošom to tak robí. Absolútne sa mi na nej niečo nezdá a už ani na ňom. Vyčerpáva ma to už. Nezdá sa mi to, mám tušáka, že v tom bude viac.
Aj ja som taká kamoška a na mieste tvojho partnera od takej stíhačky, ako si ty, utekám. Pochop, že ak by spolu mali niečo mať, tak by mali dávno pred tebou. Neznášam ženy, ktoré zničia staré priateľstvá svojich partnerov len preto, že sú insecure.
@mamamasama to nie je žiadne staré priateľstvo, pozná ju kratšie než mňa a posielala mu ešte srdiečka
Tak potom nepotrebuješ MK na to, aby si vedela o čo ide 🤦🏻♀️
Ja ti ciastocne rozumiem, co citis. Mala som podobnu skusenost, moj ex mal taku blizku kamaratku, hovoril o nej ze ju berie ako sestru.. ale ja som to nedokazala pochopit. Teraz, s odstupom casu viem, ze problem nebola ona, ale moje nizke sebavedomie a zavislost na ex. Bola som mlada, hlupa a obetovala som vsetko pre jeden vztah s muzom (bol to moj prvy vazny vztah). Tvoj priatel ta neklame, ved je k tebe uprimny, myslis ze by ti narovinu povedal, ze su si tak blizki, keby spolu nieco mali? Muzi takto nastaveni nie su. Popracuj na sebavedomi. Pomoze ti to.
Kamarátstvo medzi muzom a ženou neexistuje! Vždy je tam sympatia z jednej strany, pričom z druhej strany nie je opätovná. Viem podľa seba. Mala som kamošov v podstate obdivovateľov. Tvárila som sa, že o tom neviem. Väčšina z nich po čase to na mňa skúsila a bolo po kamarátstve, keďže som odmietla.
Možno si priateľ ani neuvedomuje sympatie kamošky a ona platonický čaká na príležitosť.
Otázka znie. Má ťa kamoška priateľa? Myslím, že nie. Keby mala sotva by chodili na kavicky.
Z takého trojuholníka by som vycúvala. Je to naozaj ťažka situácia. Ani sa ti nedivím, že žiarlis. Nie je normálne sa deliť o muža s cudzou ženou.
Keby to bola sestra, sesternica...nepoviem nic.
Pozná ju kratšie ako teba, čiže ju spoznal už keď ste boli spolu (otázne je aj kde) a už mu je ako sestra??? no určite...
Keď je mu ako sestra, tak to rozoberajú všetko, teda aj váš vzťah? On to nemusí vnímať ako ona, ale samozrejme mu to robí dobre. Ona by chcela viac a ide na to pomaly. A ak sa poznáte dlhšie, ty si mu mala byť tá kamoška, nie ďalšia v poradí. Nemáš nejakého kamoša s ktorým môžeš praktizovať niečo podobné, lebo on to nejako nechápe zatiaľ.
Ja nemám ani jednu takúto kamarátku. Nevidím na tom nič zlé, že nemám, podľa mňa medzi mužom a ženou takéto niečo nemôže fungovať. Teda nie medzi sexuálne zdravými jedincami Homo Sapiens. A hovoriť o geneticky cudzej žene, že mi je ako sestra, mi príde trochu divné. Tak isto divné, ako keby som o vlastnej sestre hovoril, že ma sexuálne priťahuje. Spomínam si, keď som mal 5 ročný vzťah, tak takéto kamarátstva mať mi nikdy ani nenapadlo. Divím sa, čo za tému sa tu vôbec preberá.
Mne by to vadilo...
Na čo potrebuje kamarátku, keď má na rozhovory, zábavu a všetko ostatné mňa? Toto by mi vŕtalo v hlave a určite by som sa na to opýtala aj jeho. Ak ju spoznal až po tebe, tým dupľom... To čo je 🤦🏻♀️
Ona si ho pomalu zpracovává, jemu to dělá dobře- ten její zájem a lichocení. Chlap to nekdy nepozná hned. Možná ji bere zatím jako kamošku. Ale bacha na ni. A jestli on nechápe, že je to přes čáru, tak mu to vysvětli, jak by se cítil, kdyby to bylo naopak. Nebo se domluv s kamarádem a taky s ním choď ven. Ale to, že začíná zatajovat, že byl s ní....to už bych klidná nebyla.
@mantilka mám 3 kamošov. Všetci z nás sú v šťastných manželstvách s deťmi. Boli sme si na svadbách, naše polovičky sa poznajú a nemajú problém s tým, že ako partia chodíme na chatovačky. Vždy je to len a len o priateľstve. Existujú aj výnimky. Priateľov mám už dekády, manžela pár rokov.
On ju možno berie naozaj len ako kamarátku, len je otázne, ako ho berie ona. Posiela mu srdiečka, toto kamarátky nerobia, respektíve robia, keď chcú byť viac ako kamarátky.
Taketo silne kamaratstva medzi zenou a muzom nie su. Moze byt kamarat/kamaratka, take bezne v partii, ze sa stretavaju, ale toto nie. Este povie, ze je ako sestra a pozna ju 5minut aj s cestou. Vzdy tam je z jednej strany viac a ten druhy sa tvari, ze nie. Vacsinou ten co je vo vztahu. Z jeho strany tam nemusia byt take velke sympatie, ale ona ide po nom.
Zbožňujem tie nevinné kamarátky ....bola by som zvedavá,ako by sa jej páčilo, keby bola na tvojom mieste ...srdiečka ani nekomentujem, na kerú riť potrebuje lajkovať srdiečkami??? Provokácia nič viac
Mala som takeho kamarata, ale akonahle sme prisli obaja do vaznych vztahov, tak sme respektovali nasich partnerov a prestali sme sa sami dvaja stretavat. A ja som ho nikdy nebrala viac ako kamarata, poznali sme sa od škôlky. Moj muz mal tiez take kamosky a odkedy sme spolu, tak sa s nimi sam nestretava. Toto sme si nemuseli ani dohadovat, samo to vyplynulo.
@mantilka úplne súhlasím, tak si nájdi aj ty kamoša a rob to isté čo on . Som zvedavá čo by na to povedal? Moja rada znie daj mu jasne na výber, áno môžeš keďže TY si jeho priateľka a uvidíš aj keď ja si myslím že by si si mala nájsť niekoho pri ktorom nemusíš ,,bojovať,, prvé miesto ak vieš čo tým myslím
Ja na kamarátstvo medzi mužom a ženou verím, sama mám výborných kamarátov, s ktorými si aj napíšeme aj srdiečko pošlem, keď ma niečo poteší (nikdy som na tom nevidela nič romantické, srdiečko pošlem aj kamoske, aj cudziemu človeku), no všetci máme svojich partnerov na prvom mieste… takže to, že ju uprednostňuje a zavolá niekam skôr ju ako teba, obzvlášť, keď vie, že ti to vadí, by ma donútilo sa nad našim vzťahom zamyslieť… bez ohľadu na to aké s ňou má úmysly a že je to žena, byť na druhom mieste a bojovať o niekoho pozornosť naozaj nepotrebujem, na to si dosť vážim samu seba a ockavam to aj od partnera
Nuz..zenska intuicia sa nezvykne mylit..ale tu mozno ta baba chce viac, ako on.. priatelstvo medzi muzom a zenou existuje @mantilka, @cimage, mala som kamosa, kde medzi nami naozaj nic nebolo ani z jednej strany. Obaja mame svoje rodiny, deli nas vzialenost, ale ..on bol moja super kamka s pipikom a ja jeho super kamos s prsami. A mam dalsich kamosov, kde to je tiez tak. Ano, dakedy z jednej strany je to viac ako len kamaratstvo, aj to som zazila, jeden z nich je otec mojich deti.. autorka vsak musi ziskat cas, aby zistila, ze je to naozaj len nevinne. Srdiecka na fotky ci komenty neberiem ako nejaky zaujem, srdieckuju si aj chlapi navzajom...
@pukina
tiež si to nemyslím. Ale on ju má upratat aby vedela kde je jej miesto a ako sa ma ku nemu (ne)správať. Chlapovi to dvíha ego, je nevyzrety. A to ja na zbytocne ziarlive sceny nemám ani nervy ani energiu.
Tiež som mala zadaných kamosov/kolegov. Boli super ale vedela som ako sa správať! A nie vyznávať sa fb a podobne sprostoty.
@mamamasama ale ja hovorím o takých čo s tebou trávia osamote čas....ako výnimočný priateľ. A zdá sa, že ona nikoho nemá. Sama by mala uznať, že sa treba trochu stiahnuť.
@mamamasama je rozdiel v partii a je rozdiel dvaja super kamoši (muž a žena) , ktorí trávia často osamote čas....ta kamoška asi nie je zadaná.
Ja hovorím o kamaratstvach, keď ťa muž vyhľadáva a je veľmi často s tebou, ako s naj kamoškou...už sa to blíži k chodeniu.
Funguje vo Vašom vzťahu intimita? Nemyslím sex a veci okolo ale skôr rozhovory o "ničom a všetkom", proste či sa vieš so svojim frajerom porozprávať ako s kamarátom. Lebo ak napr. toto nefunguje medzi Vami, on to podvedome hľadá inde. ale z jeho strany môže ísť naozaj len o naplnenie tejto potreby. Z jej strany - ona možno vidí cestu ako sa k nemu cez tie rozhovory dostať. Hovorím z vlastnej skúsenosti, kedy nám vo vzťahu nefungovalo "kamarátstvo" a ja som si proste túto potrebu vyriešila inde - teda mala som muža s ktorým som sa rozprávala, on však mal ale aj bočné úmysly a to keď som zistila tak to celé skončilo. Ja som si nehľadala milenca ale kamoša na pokec.
Možno on to myslí naozaj úprimne, keď ti vraví,že je to iba kamoška, ale mne by sa to tiež nepáčilo na tvojom mieste. Ťažko povedať, kde je pravda