Ahojte. Som s priateľom 7 rokov, mame obaja 28 rokov. Žijeme už skoro 5 rokov v spoločnej domácnosti. Vždy to bol veľký gentleman. Uctil si ma a tým mi od začiatku učaroval. Na moje sviatky si vždy dal záležať, aj na Vianoce, Mikuláša...
Pred 2 rokmi sme prekonali krízu, ktorá trvala 3 mesiace. Máme to za sebou, dokonca sa aj zmenili veci, kvôli ktorým predtým tá kríza vznikla.
Tento rok je priateľ iný... Na moje narodeniny mi len týždeň dopredu povedal, že nevie čo mi má kúpiť a tak si mám vybrať hodinky. Okrem toho mi nedal nič. Ani kvietok, drobnosť... Nič. Zamrzelo ma to a aj som mu to povedala. O necele 2 mesiace som mala meniny. Celý deň nič, ani mi nezablahozelal. Potom mi na konci dňa povedal či pojdeme niekam na drink keď už mam tie meniny... Veľmi sme sa pohadali lebo ma mrzelo že takto sa tváril že na mňa zabudol... Potom mi kupil darček a dal mi ho o 3 dni... Ale nemám rada dary z vynutenia
Na 7-me výročie ktoré bolo tento týždeň sme sa šli najesť. Bavili sme sa o tom že veľa ľudí je spolu dlhe roky, potom sa rozídu a hneď si nájdu partnera s ktorým majú deti, dom a svadbu.
A tak som ho podpichla, že ani ja nemám ešte prstienok. Obrátil to na žart a povedal, že si chce byť na 100% istý pred tým ako si ma vezme...
Som žena, ktorá zarába viac ako on. Keď nakupujem handry na seba tak za svoje. Vždy som upravená, každý má chváli že nepoznajú tak elegantnú ženu. Staram sa o seba, doma upracem, cez víkend vymyslím program, keď vstane a je unaveny idem mu spraviť raňajky, medzitým navarim obed, nakupim.
Jemu sa akosi nič nechce, na nič nemá energiu... A keď je unavený tak sa snažím mu to uľahčjt aspoň doma.
Sex mávame pravidlene, tam je všetko v poriadku.
Proste mám pocit že mňa si asi nikto nechce vziať... A nepáči sa mi ako ma začína brať asi ako samozrejmosť a nemusí sa snažiť...
Ale prosím ťa, elegantná je každá druhá žena pre muža....preklepni si ho, či ti "náhodou" niekde s nejakou elegantnou nezahyba...možno zisťuje kde to bude na 100%, keď tebe už naznačil, že očividne si chce byť istý ale nie je to tak ani po rokoch
prepac za moj staromodny nazor, ale 7r sa poznate, 5 rokov ma doma sex... na co by si ta bral ked ma vsetko co chcel? hospodinku, partnerku... on nic viac nepotrebuje. dnes je moda byvat na divoko a potom zeny vyplakavaju ze si ich chlap nechce vziat.
Taka si priliš lipneš na sviatkoch meniny narodeniny mikuláša načo toto je dobre že mi da len hodinky ani drobnosť nie urob si sama radosť pozri podľa mna to nikám nevedie ani si ťa nechce vziať podľa mňa ak by chcel tak to urobi a nežartuje.V takých veciach ako je manželstvo a robi si žarty nič moc.Za 7 rokov ak by chcel tak si ťa vezme a nevrav že nie.To nie je že ste spolu rok 7 rokov je dlha doba žiť na divoko .ON na manželstvo nebude.
To za 7 rokov este nevie, ci si ta chce zobrat? Mrzelo by ma to. Mne muz povedal hadam v prvy rok vztahu, kedy sa vezmeme, a tak sa aj stalo. U neho som vedela od zaciatku, ze chce mat rodinu. Tomu tvojmu to ocividne vyhovuje, ako to je. Full servis, bez zavazkov, kedykolvek moze najst "lepsiu". Tiez mam taku kamosku, co mala "pohodlneho" partnera roky a po rozchode s nim si velmi rychlo zalozila rodinu s inym. Exovi ostali oci pre plac, no.
Opisala si sa ako superzena. No co my vieme, mozno by chcel menej dokonalu partnerku? Tazko povedat
@0silvia0 takže sa mám opísať nejako menejcenne aby mal tento príspevok pre vás hodnotu?
Píšem na rovinu ako veci sú... Nehovorím že som dokonalá, ale starám sa o seba, aj o domácnosť, aj o neho... A mrzí ma že nemá iniciatívu... Kedysi sa veľmi snažil vo všetkom a teraz mi už na narodeniny ani nič nedá, na meniny ani nezablahozela a proste si nemyslím že chcem tak veľa...
@kacena4 spoločne bývanie sme chceli obaja a neľutujem toto rozhodnutie. Boli sme spolu 2 roky a riešili sme hypotéku, pričom sme vtedy davali 15000€ z vlastného aby nám vôbec chválili hypotéku.
Takže pochopiteľne sme neriešili hneď svadbu... Nikdy som si na týchto veciach veľmi nezakladala, ale zamrzelo ma keď mi na výročie povedal že si chce byť najskôr na 100% istý mnou...
Ja neviem čo viac mám akože preňho ešte robiť...
A skúsila si sa s ním o tom otvorene porozprávať? Prečo sa to tak zmenilo? Možno to on tak nevníma a potrebuje to od teba počuť 🙂
problem je podla mna to staranie, ved nie je domace zviera o ktore sa treba starat 🙂 Nerobi mu prosim Ta mamicku. A druha vec, to ze si chce byt na 100 per isty tebou tak tam by som hodila rec co sa mu nepaci, a kedy si bude isty. Kamoska tak 7 rokov tiez zabila cas nakoniec ju nechal a do roka sa ozenil s inou uz maju aj dieta. A pri kamoske mal tiez take reci ako ten tvoj. Vadilo mu na nej, ze je pohodlna a on bol skor turisticky typ a zdalo sa mu ze kamoska ide po peniazoch
@di1234 no viackrát... Ja som toho názoru že všetko treba komunikovať a povedala som mu že nič nevymysli pre mňa, ani plan na víkend, ani výlet.. ideme niekam len keď to zorganizujem a po novom dostanem darček na sviatok len keď si ho sama vyberiem, čiže sama som s tým mala robotu a hodiny a hodiny som hladala na internete a on nemal starosti s ničím
Povedala som mu že ma mrzlo, že si nedal záležať... A potom som mala meniny a znova mi ani nezablahozelal, celý deň som bola v tom že zabudol
Potom prišlo výročie a povie mi že on si vlastne ani neni mnou na 100% istý... Cítim sa potom hlupo... Neviem čo mám ešte viac robiť...
On keď mal narodeniny kupila som mu letenky a byvanie a šli sme na 5 dní do zahraničia... 😔
Možno ťa kríza ktorú ste prekonali zanechala niečo v ňom. Prečo ste mali tu krízu? Aký bol dôvod?
@klementinka58 my sme vo veľa smeroch podobní, mame veľa spoločného... No očividne to musím s ním prebrať, lebo ak to nemá teda budúcnosť tak nech nestrácam čas s niekým kto ani nevie či som preňho pravá... Dopriala by som mu niekedy takú ženu ktorej by musel platiť všetko, ak špirálu na mihalnice... Alebo takú lenivu ktorá nič doma nespraví... Takú čo chodí 90% v leginach... Aby videl
no niekedy aj ta prilisna starostlivost je na skodu, lebo ta zacne vnimat ako matku nie partnerku
Jasne dal najavo, že už nemá záujem taký, ako to bolo na začiatku. Možno šetrí a možno kupuje darčeky inej. Neorganizuj. Nechaj to naňho. Možno chce byť doma.
Spoločné bývanie. Vtedy ste sa mali zapísať na kataster ako manželia.
Keď ti on nevie povedať, v čom má problém, nech ti to napíše.
Píšeš, čo máš viac ty robiť. Ale opýtaj sa samej seba, čo on robí pre teba... Váž si samu seba.
On nemá viac robiť pre teba? Skús sa menej snažiť. On má "bojovať", aby si si ho chcela vziať a nie že ty mu máš dokazovať aby si ťa chcel vziať...
Akože čo ťa po 7 rokoch testuje.?..
Tu krízu ste mali kvôli čomu?
@mikitilik29 no on sa so mnou prestal baviť na 3 mesiace... Naozaj prestal. Zdul sa na jedej party, mal rodinné problémy a keďže som vtedy ostala sama uprostred noci, nahnevala som sa. Chcela som to prebrať a on ma začal ignorovať... Chodila som za ním denne a on odchadzal z miestnosti a nebavil sa so mnou... 3 mesiace, mohla som kričať, plakať...
V tom období som si písala s jedným kolegom, akože nebolo to tajomstvo, proste som potrebovala niekoho s kým si pohovorim nakoľko sestra žije preč...
Ale davno máme tuto vec vyriešenu, priateľ sa mi ospravedlnil, lebo ja už som reálne balila kufre že ho opustim a potom sa spamätal a od vtedy už nemáme takéto problémy s komunikáciou a ja sa s kolegom už vôbec nebavím, vlastne už ani nie sme kolegovia lebo ja som dostala inú pracovnú príležitosť
Pochopte že som bola 3 mesiace doma v tichu... Len som sa potrebovala porozprávať s niekým
@klementinka58 myslím že máte pravdu, uberiem na mojej pozornosti a uvidím či si to všimne a bude s tým niečo robiť... Ano som veľmi starostlivá a asi aj to je moja chyba... Akože keď ho poprosím on uprace, nakupi aj navarí... Ale sam od seba už nerobí nič pre mňa
A mňa nebaví o to žiadať... Asi aj o ruku sa mám požiadať sama
... @autorka, skusim sa napojit na Tvoju otazku "Ja neviem čo viac mám akože preňho ešte robiť..." Uprimne, momentalne viac nic, pretoze podla opisu vkladas do vztahu po vsetkych strankach viac ako ocakavas spät. Nie je to vyrovnane, Ty mas urcite ocakavania, ktore on vidi inak, a pritom nemusi byt zly alebo nevsimavy, len to citi a vnima odlisne, skratka (momentalne) nejdete na jednej vlne, hoci Tvoja snaha o zosuladenie a ustretovost je naozaj velka. Skus trosku zvolnit, netlac tak na spolocny program, striehnutie na datumy a naznaky o svadbe (i ked len zo zartu) ... Rozhodnutie vziat si Ta by malo byt spontanne, intuitivne, a najmä chcene, s pocitom, ze Ty a jedine Ty si ta, s ktorou chce raz zostarnut a prezit vsetko dolezite v zivote so srdcom na dlani ... O tom sa nemusi ani uistovat, ani presviedcat, to musi skratka vediet ... Nechaj mu priestor a cas, nech si utriedi priority a ono sa to casom samo ukaze, ci si pre neho ta prava ... Silno Ti drzim vsetky palce, aby si bola najma vnutorne stastna a lubena 🍀 (ci uz s nim alebo s niekym, kto o Tebe nebude musiet pochybovat alebo 100%- ne sa uistovat)
v prvom rade hlavne zisti co mu na tebe vadi, ked si nie je na 100 per isty
Ja som to nemyslela v zlom. Skor mi to pripada ze sa prilis snazis, prilis riesis, prilis vsetko prezivas. Mozno by ste mali trocha zvolnit. Dali ste sa dokopy velmi mladi, ste dlho spolu, mozno tvoj partner sa neciti este na vazne zavazky, svadbu, deti. To my nevieme. Mozno ste sa osobnostne posunuli kazdy inym smerom.
mozno mu vadi tvoja povaha, naozaj toto by som riesila ako prve ze co mu vadi, kedsi nie je isty
Motýle a zaľúbenosti a dobýjanie je fuč ste spolu 7 r a je to nuda.Bud budete mať dieťa a posuniete sa ďalej, alebo sa rozidete.Tvrdo napísané, ale vidíš, že ťa už berie ako samozrejmost a rutinu.Spoznali ste sa mladí, skoro začali spolu bývať.po 7 r ma už niekto jedno manželstvo za sebou
@luccija no deti nechceme zatiaľ obaja, ja sa sústreďujem ma kariéru a on si tiež popri zamestnaní rozbieha aj vlastný biznis
Možno ozaj veľa riešim... Teda určite 😅 vždy som všetko v sebe veľmi riešila
On nie je zlý človek a som zaňho rada... Len ma to poslednou dobou zamrzelo nakoľko nevidím dôvody na jeho levinost a bezhodlanost. Krízu máme 2 roky za sebou...
Ja som ani nečakala že ma ide požiadať o ruku a ani to nepotrebujem k životu teraz
Ale zistenie, že on si vlastne mnou nie je istý... To ma dostalo + ten jeho ľahostajný prístup
Kedysi si dal záležať na všetkom... A to zarabal menej peňazí... Teraz si už asi myslí že mi nemusí nič ani dať k sviatku, rovno nech sa tvári že o žiadnom ani nevie
Pričom som mu povedala že sa mi to nepáči
Ja by som tie darčeky absolútne neriešila to mi vôbec nepríde podstatné. Sme dospelí ľudia a radšej si vybrať niečo čo naozaj chcem a je to praktické a využijem. Mňa by napr. letenky v dátume podľa partnerovho výberu nepotešili, ale to som samozrejme ja. My sme napr. tiež šli na dovču v deň mojich menín a partner mi večer na hoteli pri drinku povedal “Tak teda pekné meninky” a bolo to pre mňa úplne postačujúce. Je super, že ty sa na sviatky snažíš a vymýšľaš atď., ale rob to nezištne bez tej premisy, že to očakávaš recipročne. Skôr by som s ním riešila podstatnú vec a tou je, prečo si tebou nie je istý. Na darčeky sa vy*er 🙂 sú dôležitejšie veci.
Po 7 rokoch je tu uz len ra realita. Vsak si vyber co sa ti paci na barodeniny, meniny, Vianoce ci Mikulasa. Uz mu dosla fantazia, uz ste spolu dlho aby bol "kuzelnik" ... och ako si sa natrapila s vyverom hodiniek!!! 😭
Vy uz by ste mali riesit svadbu, ale preco ked deti este nechcete, chcete karieru. Tak nech sa rozhodne ci chce s tebou byt... ty si tiez dlho nekenila a po akom case si si zacala pisat s tym kolegom?
"On nie je zly clovek" - ved v poriadku, nemusi byt zly clovek, ale zjavne to je clovek ktory po 7 rokoch intenzivneho (! byvate spolu, nie ze sa vidite raz do tyzdna) vztahu NEVIE ci chce s Tebou byt. Nepoviem keby mate 20, ale v Tvojom veku pre mna bola hranica 2 roky intenzivneho vztahu, ze musime vediet ci spolu chceme byt a vytvorit rodinu, alebo nie.
Apropo podla mna ma doma taky fullservis ze nemas nic viac robit. Uz teraz robis ako frajerka nadstandard. A to mu plne vyhovuje. Preco by to menil, ked vlastne ani deti teraz neplanujete a navyse sa jasne nevyjadris ze je to usporiadanie pre Teba dolezite?
A ja som taky fullservis robila az manzelovi.
Ale ako hovoris, riesenie je na rovinu prebrat, uplne racionalne, vas vztah a jeho smerovanie. Po 7 rokoch sa nemozes nechat odbit nejakymi "neviem" odpovedami. Lebo ak nevie, tak dovi.
Drzim palce, vyzeras schopne.
A načo by si ťa bral keď si mu poskytla všetko čo v manželstve bez toho aby si ťa musel vziať.
Podľa toho čo píšeš si až moc "samostatná a šikovná). Všetko si vieš zariadiť sama, tak že v podstate muža ako by "nepotrebuješ". Ja som dosť pochopila o tej mužko-ženskej energií po vypočutí podkastov od Denisi Riha Palečkovej.
Tak ja nechápem potom...stažuješ sa, že svadba kde nič tu nič, ale on nie je zly...veď však stačí, že si tebou nie je vôbec istý a dáva to už dosť dlho najavo. Na čo ešte čakáš? Že to vyžehlí ešte nejakými hodinkami načas?
Navrhujem nepodpichovat, ale otvorene sa porozpravat. Nie je nic horsie ako cakat, ze muz si domysli.