Ahojte,… mám dieta a nasla som si partnera. Plánuje ma požiadať o ruku a viem, že chce aspoň jedno vlastne dieťa. Diksutujeme o tom uz dlhsie, ale ja mám asi traumu už z prvého dietata, aké to bolo strasne tazke všetko, ako som plakala od únavy a podobne. Rozmyslam zo vztahu vycuvat nech najde svoje stastie 🥹 ja sa veľmi bojim, že druhé dieťa nedam. Moj maly ma 3 roky a od 9 mesiacov som s ním bola sama. Uplne sama čiže bude partnera, rodiny.. priatela nadovšetko lubim ale neviem ako z tejto situacie..
Však kľudne môže byť otec doma a ty budeš pracovať
Velmi sa asi ani nepoznate, ked ma maly 3r a od 9m si na neho sama… nehrnula by som sa ani do svadby, ani do dietata tak skoro, najprv si bud ista ze nebude taky isty ako ex… lebo zivot s dietatom moze byt aj krasny, ked mas toho praveho partnera po boku.
Uplne ti rozumiem. Chape to len ten co to prežil 24/7 s bábätkom sam. Vies co podla mna nezahadzuj vztah a muza, ktory si ta ide zobrat z toho dovodu, ze to bolo tazke. Teraz budete dvaja. Skus vyhladat psychologa a postavit sa tej traume aby si pochopila, ze si silna zena, ktora vsetko zvladne.
@cyberk ako dieta by chcel tak do 3 rokov (kvôli veku) ale ja proste neviem,… jednak ako pises ty, aby to nedopadlo ako s ex a zasnúbení predsa mozme byt aj dva roky, nechcem mat svadbu do tyzdna
Ak máš nevyriešenú traumu z pôrodu, alebo strach presne neviem z čoho, tak na to je psychológ. Lebo toto ti bude ničiť každý partnerský vzťah. Je normálne, že chlap, ktorý ťa ľúbi a plánuje si ťa vziať, chce mať aj dieťa. Ak máš ty strach mať ďalšie dieťa, to by si mala riešiť, nie vycúvať z každého vzťahu. A ťahať niekoho za nos a 2 roky byť zasnúbená je ozaj neférové správanie.
A nechces si vyskusat,ake je to porodit dieta do milujucej rodiny? Ved by ste nanho boli dvaja,malo by vas oboch a ty oporu v muzovi. Vsetko,co si nezazila pri prvom,si mozes teraz vynahradit pri druhom.
Však prečo hádzať hneď flintu do žita.Ved máš malé dieťa tak určite nie ste dlho a si mladá. Najprv si užite spolu tvojho lepšie sa spoznáte a časom uvidíte ako sa vyvinie situácia. A či bude ten pravý pre obidve deti. Nech máš istotu že sa vie postarať o vás a neskôr o všetkých.Ak ťa naozsj chce počká...veď nie je kde sa ponáhľať.
Ja ta uplne chapem. Som slobodna mama od rizikoveho tehotenstva sama na vsetko a je to zahul. Dieta ma len par mesiacov a uz mi prebehla myslienka, ze ak by som raz stretla noveho muza, ci by som bola ochotna ist do dalsieho dietata. Lahko sa hovori damam vyssie, ze porodis dieta milujucemu muzovi do kompletnej rodiny.... no aj moj ex bol vzorka, ze ani v najhorsom sne po takmer 10 rokov by ma nenapadlo, ze si rozmysli mat uplnu rodinu a necha ma na to samu - ze chce byt len otec raz ked bude dieta sebestacne... ja by som uz nevedela rozlisit, ci to bude dalsi otec roka alebo nie. Lebo naozaj od ex to nikto necakal, ja uz vobec nie. Zatial som presvedcena o tom, ze ine dieta by som nechcela skrz toho, aby to nedopadlo rovnako. Uvedomujem si vsak, ze sa mi zuzi vyber na kandidata do vztahu a to na muza, co uz dieta ma. V pripade, ze by vztah nedopadol dobre, o " nic nepridem". Ty uz partnera mas, neporadim, ale drzim palce, aby tvoje rozhodnutie bolo co najlepsie 🙂
Priznam sa ze ja ked pocujem vetu "priatel chce dieta" tak by som spozornela.... Ktory chlap (predpokladam ze ste na zaciatku vztahu resp. nie dlhe roky spolu) tuzi hned po dietati? Vsak vacsina sa z toho snazi vykrutit co najviac sa dá.... A aj to planovanie ze poziada o ruku..... ake planovanie? Činy robia chlapa. Ja som asi pesimista, ale aby si nedopadla tak, ze zbucha dieta aby si ta "poistil" a ostanes aj bez manzelstva a este s dvomi detmi na krku.... Najprv treba budovat pevny vztah. Ci na to nema trpezlivost?? On si ta chce zobrat len ak si jeho potencialna maternica?
Ja som to tu nie raz pisala, keby mam noveho partnera a vidim na nom ze naozaj tuzi po dietati, radsej by som sa ho vzdala a chvilu bola sklesla a smutna ,aby si on nasiel stastie niekde inde. Lebo dieta musis chciet aj ty, kazdy ho ma chciet len a len kvoli sebe,nie kvoli inej osobe.
Predtym nez ste sa dali dokopy ste tuto temu neriesili ? Ja mam rada veci hned narovinu ,celkovo o vsetkom.
Mám milujucého manžela, nápomocného a spoľahlivého, ale do druhého dieťaťa sa neodhodlám. Bola to pre mňa riadna skúška, hoc malá je anjelik, ale veľmi ma preskúšalo zdravie. Z popôrodnej depresie z pôrodu som upadla do zápalu štítnej žľazy. Ráno som plakala, že som unavená. Z autoimunitného ochorenia sa mi zapálili kĺby, bolelo ma aj státie. Keď som si čupla, vstala som so slzami v očiach. Teraz to mám ako tak v poriadku, ale aj tento stav je vybojavaný. Mnohí mi hovoria, že s druhým bábätkom to môže byť ľahšie. Vždy im odpoviem, že rovnako môže byť aj ťažšie. Vraj myslím negatívne, ale veď nikto z nich nevidí do budúcnosti. A ak sa stane, že to bude ťažšie, prišla by som im klopať na dvere? Že to nie je tak ako vraveli, tak nech prídu vypomáhať? Preto nech je rozhodnutie len tvoje, pretože ty budeš stávať k bábätku, ty budeš doma s dvoma deťmi. Nikto, jednoducho nikto nevie aké to bude s druhým bábom a s druhým partnerom. Lebo ak teda druhé bábo, musíš ho v prvom rade chcieť ty.
Muzov najlepsi kamarat sa takto spoznal s byvalou, ked mal jej syn zopar mesiacov. Ju opustil manzel, ked otehotnela. Ked ju on poziadal o ruku, maly mal tiez okolo 3 rokov, s tym, ze ju lubi, chce s nou mat rodinu, rozisla sa s nim, lebo sa strasne bala, ze by ju aj on opustil tehotnu a druhykrat by to sama uz nedala. Uz neviem kolko rokov dozadu to je, ale on si uz potom nenasiel ziadny trvacnejsi vztah, tento rok oslavil 50 a mam pocit, ze ho chyta depresia, z toho, ze nema deti a ze uz ich ani nebude mat.
Ale teda, chapem aj teba a tvoj strach. Musi to byt tazke. Sama musis vediet, ci by si to zvladla s 2 detmi alebo nie.
Je to veľmi krátky vzťah na takéto vážne kroky. Ako sama vravíš, zasnúbení môžete byť aj 2-3 roky a potom uvidíš ako ďalej a či vôbec sama budeš chcieť ďalšie dieťa.
@plamienka555 veľmi chváli tvoj postoj a úplne s tým súhlasím. Aj keď muž sa podieľa na domácnosti že 100 percentne, aj tak je väčšina povinnosti ohľadom deti na žene a keď je zdravotný problém, treba to naozaj zvážiť. Presne, čo by človek siel klopkat na dvere druhým že pomôžte? Preto aj my ostávame pre 1 dieťati.
tvoj priateľ nie je tvoj priateľ ked na teba tlaci s deckom. Je vôbec normalny? On nebude tehotny, ani rodit nebude, ani po večeroch kojit apod. Posli ho dakde, snad sa nebudeš podriadovat jemu preboha. Ty riskujes viac, ako on.
No vidiš a teraz by ste na druhe dieťa boli dvaja od narodenia. Horšie ženy ako ty zvládli postarať sa o dieťa. Ano, ťažke to je, o tom potom. Ale zober si mňa. My sme nikdy nechceli mať deti a teraz budeme mať už tretie. A všetko je tak, ako má byť 🙂