Baby mam takú dilemu. Som tehotná actrosku vadí, že priateľ vybehne sem tam niekam. Doteraz mi bývalo veľmi zle, ledva som fungovala, ale cez ten víkend nevravím ze každý ale proste vypadne niekam. Predminulý víkend bol na oslave, bola som pozvaná aj ja ale kvôli tomu, že mi bolo zle som nešla prišiel ráno a v nálade, potom ďalší víkend sme boli spolu na výlete a tento ho už volali kamarati vypadnúť na zraz a zjavne u niekoho x nich aj prespi. Mňa to celkom štve, nevravím vždy sa spýta ci môže a ja mu nič nechcem zakazovať .. tak neviem ci prehanam ale už by som nechcela, aby chodil von na také "alkoakcie" s kamošmi.
Cize Ti teraz alkoakcie neprekazali ale ked si tehotna uz Ti prekazaju?
Poviem Ti nieco skor nez sa narodi babo, muz sa nezmeni lebo "sa stal otcom". Ano, nie je to vyhra, ale takehoto si si ho vybrala, takze si to treba v sebe vysporiadat ako sa veci maju.... Drzim palce.
Inak co sa tyka ze chodi na akcie bez Teba, to je OK. Mne ked bolo zle a nemohla som niekde ist, prave naopak som muza poslala. Nemusime obaja doma sediet, co by tu robil, kym mi nijak nepomoze....
Vidím dva problémy:
1. komunikácia
2. áno, preháňaš
Treba si s ním odkomunikovať, čo by si chcela alebo nechcela a nejako rozumne to zdôvodniť. Že ty si tehotná a je ti zle ešte nie je dôvod na to, aby ostal 9 mesiacov zatvorený doma a pozeral na teba. Ja by som toto od nikoho nechcela. Samozrejme ak by to boli kamoši a ožieračky každý týždeň, tak by som mu k tomu povedala svoje, ale zas aby sa už nikdy nikam nepohol, to mi príde trošku mimo.
A teda sorry, ale typická žena - som nasraná, ale nepoviem mu to, radšej budem predstierať že mi to nevadí len nech nie som za stíhačku, ale zdutá budem...
jasne ze prehanas.. nechodi kazdy vikend.. bol aj s tebou .. na oslavu si ist mohla aj ked len na otocku ... co mas ediet pri tebe ked aj tak na nic nemas chut a naladu .. sama pises ze je to len sem tam .. a vzdy sa ta spyta .. tak ak ti to tak strasne vadi povedz nie a hotovo ..
No mne sa nezdá normálne ,že chceš aby ti sedel pri riti a už nikde nechodil bez Teba .Nemá mať žiadne koníčky ,kamošov ,máte lepiť len na sebe ?To je choré .Nechceš si ho dať do klietky ?Veď nechodí každý deň .Najdlhšie vydržia spolu páry ktoré majú každý zvlášť svoje koníčky ,kamošov a trávia čas i osamote .Mne by taký muž liezol na nervy ,čo sedi len doma ,nemá záujmy a kamošov .
Máme dve deti, takže povinností okolo domu a detí kopec. Aj tak mi nevadí, keď chodieva hrávať raz týždenne hokej, raz týždenne hokejbal, raz za čas s kamarátmi či kolegami von. Nikdy nás nezanedbával, vždy uprednostní rodinný program a vždy so mnou preberie takéto plány. Ja mám tiež okrem našich spoločných kamarátov svoje kamarátky, s ktorými sa stretávam či chodím cvičiť. Takže na tom, čo píšeš Ty, nevidím nič zlé a mám pocit, že to trošku preháňaš. Možno si to viac všímaš a berieš vo svojom stave. Drž sa zdravého rozumu a zlatej strednej cesty a Ty sama vieš, kedy je to v norme (mať svojich kamarátov je naozaj dobré) a kedy si s ním sadnúť a prebrať, že Ti niečo už vadí. 🙂
Ja sa priklonim k tebe, tiez sme si uzivali, ked sme boli bezdetni. A mne pride zase prirodzene, ze clovek postupne prepne na rezim rodica. To neznamena, ze ma byt doma zavrety, ale uz to neni o prespavackach kade tade a o chlastani do nemoty (ze musi potom niekde prespat). Su aj ine sposoby uzivania si zivota. A ked dobre pocitam, vidim kazdy druhy vikend, to je fakt dost, ako si bude zvykat, az tu bude male babo, tiez bude takto chodit? Takze ja tu vypichnem to, ze asi ti najviac vadi ten alkohol, ci?
A doteraz ti nevadilo, že chodil na chlastačky? Alebo si si naivne myslela, že otehotnieš a prestane? A ešte taká maličkosť...keď sa dieťa narodí, už ho ani neuvidíš, lebo plačúce dieťa bude pre neho nočná mora a z domu bude permanentne utekať😝
Podla mna ti to teraz tak prekaza lebo ty si doma, lebo ti je zle a viac mozno vnimas ze si zavreta doma cely tyzden a on ide von.
Za mna ak to nie je kazdy vikend ze sa ide flakat s kamosmi, nepije pod obraz bozi kazdy mesiac ale len sem tam beriem.
Ja mam tiez kamosky, som casto vonku, na kavicky, babsky vikend a tak isto milujem byt doma, upratat, navarit ci s muzom ist do kina, na vylet alebo doma pozerat filmy.
Z tvojho opisu to podla mna neprehana, ale ja s nim nezijem. Skus mu to naznacit, ze si teraz citlivejsia a bola by si rada keby je castejsie s tebou doma
Jeeej, ženy ale ste tu niektore tolerantne. Vam by vobec nevadilo, ze muz sa raz - dvakrat mesacne nachlasce, pride domov rano alebo na druhy den a vy za ten cas doma kojite, prebalujete a riešite grcky, koliky? Lebo toto autorku o par mesiacov caka ak jej priatel neprehodi vyhybku do rezimu "mam rodinu". Netreba byt nalepeni nonstop pri sebe ale toto co autorka píše vyzera tak ze jej partnerovi nedochádza, ze casy sa menia a zacina v ich zivote nova faza.
Je normálne, že ide von s kamarátmi, pokiaľ ty nemôžeš, ale podľa mňa nie je normálne, aby niekde prespával, alebo pil s niekým do rana. To nie je nič dobre pre žiaden vzťah. Človeku, ktorý niekde pije do rana by som ja nemohla veriť
@lili1313 A to je presne ten dôvod, prečo veľa mužov deti nechce...Museli by prejsť do iného "režimu" a ten sa im nepáči 😂 Ukáž mi muža, ktorý rád umýva pokadenú riťku...utiera grcky...uspáva uvrieskané dieťa...NO a do toho všetkého frustrovaná, nervózna a hysterická ženská😝
@mandarinka555 ukaz mi zenu ktora to robi rada. Mna to teda tiež netesilo 🙂 ale o to nejde, niekto to musi spravit, len by si partneri v tomto pre oboch tazkom obdobi mali byt oporou.
@julia_a_romeo vsak nech ide ale zase v takej frekvencii s celonocnymi chlastackami a prespavackami je podla mna vysoko nad mieru vyzreteho cloveka. Moj aj obcas ide, ale pride v pouzitelnom stave a v normalny cas. Ma aj hobby, ktoremu sa venuje mimo domu a tak isto aj ja. Existuje aj nieco medzi zivotom "ruka hore" a "zavrela ho a on ostal doma".
Zjavne ti to vadi,tak je nacase hodit s nim rec o tom,ze sa ti to nepaci. Mne by tiez vadilo,keby chodil kazdy druhy vikend na celonocne chlastacky.
@julia_a_romeo predminulý vikend prisiel az rano a opity, tento vikend ide u niekoho prespavat, autorka to nazýva alkoakcie... To si musí ona uvazit či to takto maju bezne, ale toto čo popisuje je teda dosť.
A možno z toho tehotenstva nie je až taký nadšený, tak uteká...
@lili1313 Píše, že prišiel v nálade, nie pod obraz. Takisto z popisu jedného mesiaca nevieme, ako je to bežne. Aj u nás sa stáva, že je mesiac či dva akcií viac a potom málo, nedá sa to zovšeobecniť. Môj muž chodieva aj na akcie, kde sa pije, ale sme spolu 19 rokov a ešte som ho inak ako v jemnej nálade nevidela. Ja tiež chodím s kamarátkami na pohár vína, porozprávať sa. Chodieva pravidelne ešte od školy s kamarátmi raz ročne na predĺžený víkend do Tatier a alebo v lete jeden víkend pod stan či na beh na Zelené pleso - tiež s prespatím. Máme deti, aj malinké boli a nikdy som s tým problém nemala. Ako som písala - oni sa poznajú najlepšie a sama musí vedieť, kedy je to v norme a kedy cez čiaru.
Tak ale nemala si si urobiť dieťa s mužom, ktorý každý víkend chodí s kamošmi piť. Môj ide von s kamošmi 1-2 ročne, opitý nepríde nikdy a nikdy nepríde ráno. Ale mať chlapa, pre ktorého je chodenie s kamošmi a chlastanie do rána normálne a čuďovať sa, nuž čo ti na to povedať. Povedala si mu to? Že idete mať dieťa a to je pre teba dôvod, aby chodenie chlastať skončilo? Čo ti na to povedal?