Priateľ alebo bývalý priateľ

mychaellaa
7. apr 2023

Ahojte ženy, na úvod by som len napísala, že mám 24 rokov a ak jeden chlap odíde, tak príde druhý avšak po rozchode to takto jednoducho nevidíme.
Ide o to, že sa so mnou pred dvomi týždňami rozišiel priateľ v nedeľu( časté hádanie o maličkostiach úplných ale vie hádky som vyvolávala ja viac-menej). Je to môj spolužiak na výške a hneď v pondelok sme mali prednášku, kedy ma prišiel ráno zobrať pred byt a odviezol nás do školy. po škole sme išli ku nemu vedľa do mesta lebo mi to navrhol, že môžeme ísť ku nemu. V ten deň som cestovala domov a čakala ma dvojhodinová cesta vlakom... od vtedy ako som prišla domov mi písal celkom pekné správy akoby sme sa ani nerozišli avšak nepísal štýlom láska a podobne.. dohodli sme sa cez ten týždeň, že na víkend pôjdeme na náš spoločný byt(ten byt nie je jeho ale jeho známeho z rodiny) to sme sa dohodli približne v stredu ale to sme boli už rozídení...no pred tým ako sme tam mali ísť som mu napísala, že ho ľúbim a on mi tieto slová opätoval...strávili sme spolu pekný víkend ako keby sme zase tvorili pár, avšak deň pred odchodom som sa ho opýtala, či by sme sa nedali naspať dokopy, on mi na to povedal, že nad tým aj reálne uvažuje ale ešte potrebuje čas... tak ja som to samozrejme akceptovala avšak scenár sa zopakoval a opäť sme mali prednášku v pondelok a zase som išla ku nemu domov a tak zase na vlak a podobne.. no lenže tu nastal ten zlom, o ktorom by som chcela počuť Váš názor.... už mi prestal písať tak pekne ako mi písal v ten týždeň, pošle mi srdiečko alebo pusu keď niekde idem a na dobrú noc a dobré ráno...opýtala som sa ho ako to teda vidií či je tam stále tá šanca, že by sme sa dali naspať dokopy a on, že stále tá šanca tam je. akože ja som to hovorila aj kamarátkam a známym a oni všetci mi povedali, že sa mám na to vykašlať lebo sa zbytočne trápim ešte viac. preto by som chcela a rada si prečítala Váš názor na toto. odísť, ostať, vydržať kým sa rozhodne? najhoršie na tom je to, že o necelé dva mesiace máme štátnice a potrebujem sa učiť avšak nedokážem sa plne sústrediť na učenie a dokončenie diplomovej práce...Ďakujem ak ste si to teda prečítali až do konca....🙂

panelacikova
7. apr 2023

@mychaellaa ak si vyvolávala hádky pre fakt obyčajné debiliny, tak sa mu nečuduj. asi ťa má stále rád, ale nechce prežiť celý život v takom vzťahu, kde budeš pre niečo neustále vŕtať. možno chce dlhší čas, aby videl u teba, že sa chceš zmeniť, alebo že si pochopila, že si niečo nerobila správne a snažíš sa o zmenu. zas povedzme si otvorene, ak si rýpavý typ, nezmeníš sa zo dňa na deň. a toto si uvedomuje veľmi dobre asi aj on. čiže city voči tebe prechováva, ale má strach, aby sa to znova nezvrtlo tam, kde to bolo.

mychaellaa
autor
7. apr 2023

@panelacikova vyhladala som aj psychologa, s ktorým riešim tento problém a už po tých pár sedení viem, kde som robila chyby, a že mi vadili veci ktoré som robila aj ja:D

panelacikova
7. apr 2023

@mychaellaa no to je síce super, ale on môže mať v sebe obrovský strach, že to skĺzne do starých koľají. zrejme by si sa s ním mala seriózne a bez emócií porozprávať z očí do očí, vysvetliť mu, že na tom pracuješ a či je ešte šanca na záchranu vzťahu? no a uvidíš, aká bude reakcia.

mychaellaa
autor
7. apr 2023

@panelacikova povedal, že tá šanca tam stále je ale potrebuje viac času...

janetinka27
7. apr 2023

@mychaellaa ahoj, ak chce cas, daj mu ho ak ty sama chces. Ale teda by som sa zatial venovala uceniu a nie jemu. Ved mu sprijemnujes chvile ak som spravne pochopila a on milostpan ti dava za to iba nejaku nadej a srdiecka v spravach.
Vztah sa buduje a on ti predsa ani po tyzdni ani po dvoch tyzdnoch, pripadne po intimnych chvilach nedokaze odpovedat na tvoju otazku, pretoze sa za ten cas nestalo nic vynimocne, co by vas vztah posilnilo. Iba ste sa spolu stretavali tak ako doteraz...
Uc sa, vela zien v tvojom veku preziva to iste co ty, skola je dolezita a tvoj priatel... to sa este uvidi. Urcite by som s nim nespavala, ved nie ste spolu, jemu je dobre, ked si uzije a teba len trapi. Trochu taky vychcanec.

panelacikova
7. apr 2023

@mychaellaa tak mu ho dopraj. buď milá, pracuj na sebe a svojich chybách, stretávajte sa "s mierou", aby ste si boli vzácni a uvidíš časom.

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danica2711
7. apr 2023

pred rozchodom si bola hádavá a teraz strašne tlačíš na pílu...nečudujem sa, že je opatrný

mychaellaa
autor
7. apr 2023

ja mám stále v hlave len to, že ak by chcel tak by sme sa už dali naspať... ale chápem aj jeho, že ten čas potrebuje...len sa dosť trápim ked neviem na čom som :D

marca12
7. apr 2023

@mychaellaa cas na co? Tak mu daj ten cas a nekontaktuj ho,nechodnza nim,nechodns nim na prednasku. Daj si prioritu skolu a jeho budes potom riesit. Keby ta chcel,nebasni o case. Tym,ze sa mu ponukas,vie,ze ta ma len tak bez snahy a moze ta natahovat.

mychaellaa
autor
7. apr 2023

@marca12 asi máš pravdu keby chcel tak to takto nenaťahuje zbytočne..

eva8
7. apr 2023

Chápem ťa. Ale kým sa nerozhodne, daj mu čas do štátnic, nie sex. A sebe dopraj čas na učenie, teraz je dôležitá diplomovka, skúšky, štátnice. Vie, že ho ľúbiš, vie, že na sebe pracuješ, on tiež nie je bez chyby, pracuje na sebe, či si len užíva? Dôležitá je teraz škola, aj keď ti "on" chodí po rozume. Nechcem byť zlá, ale zdá sa mi, že ťa len využíva momentalne

mychaellaa
autor
7. apr 2023

@eva8 ide o to, že to robím preto aby som bola čo najbližšie v jeho blízkosti aj keď si tým sama ubližujem...nie je to veľa času? tak dlho do štátnic, ktoré sú tak o mesiac a pol?

eva8
7. apr 2023

@mychaellaa chces byť pri ňom, chces byť s ním, nechceš ho stratiť. Máš 2 možnosti. Vyckaj do štátnic (nie je to veľa času), alebo budeš pokračovať v stretávanie sa, ale bez otázok, presvedčis samu seba, že ťa má rád a budeš vo voľnom čase spokojne pracovať na diplomovke. Keď sa budeš trápiť, hrozí, že stratis aj jeho, aj roky štúdia. Ľahko sa povie "neubližuje si", ťažko sa to dá. Ale dá sa to. Ja som sa rozišla počas výšky a odrazu skúšky mi nešli, lebo som sa trápila. A potom som ho musela vytesniť z mysle, aby som všetko v škole dobehla. Nenechaj ho zahrávať sa s tebou ♥️🍀

svokrinjazykmonika
8. apr 2023

@mychaellaa no ty si dobre blbá, ste rozídený a ďalej mu dávaš. Už ste len kamaráti s výhodami. Jasné že ťa bude naťahovať že nooo, uvidíme do budúcna. Sex má a vzťah nie. Už ťa určite neľúbi

mychaellaa
autor
8. apr 2023

@svokrinjazykmonika tvrdí, že stále áno len potrebuje čas

beata_k
8. apr 2023

@mychaellaa Uz ta ma len ako poistku, pripadne na sex. O par mesiacov koncite a on ma zjavne v zivote ine plany nez zostarnut s tebou

taga
8. apr 2023

Potrebuje cas je akurat tak super nicnehovoriaca vyhovorka pre teba, kym ta to neprestane bavit...
Ocividne mu vyhovujes v posteli, vztah ukoncil, ale kym ti to nedojde, vyuzije tvoju naivitu a este si predlzi obdobie, kedy je sice slobodny, ale ma fajn milenku