Prestávam si ho vážiť

5. máj 2024

Po ôsmich turbuletnych mesiacov, počas ktorých sa somnou i viackrát snažil rozísť, no mňa zakaždým prepadol pocit paniky a viny. Pozerám sa naňho, uvedomujem si, že to po tom všetkom asi nikam nevedie. A chcem už vôbec aby niekam viedlo? Stretli sme sa v osamelosti, každý úplne iný, iné hodnoty, záujmy... Nemal z toho vzniknúť,, vzťah "ale možno zo vzájomnej osamelosti sme si akosi zvykli, že je tu niekto. Každý so svojimi zraneniami, každý so svojimi zápasmi a každý so svojimi tajomstvami. Dodnes ho nevnímam ako starého známeho, tým aká som opatrná a tým, že tie najväčšie poklesy pred sebou ukrývame, nevnímam to dodnes ako dôverné puto. Toľko som sa strachovala, toľko,, snažila "... A teraz? Hľadím naňho a zisťujem, že nie je takým akým by som ho chcela mať, že som ho po celý ten čas vnímala inak. Ja nie som ani zďaleka dokonalá. Nemám ani sebavedomie, ani koníčky. Mám pocit akoby nemám vlastne nič. Len v poslednej dobe a z toľkého trápenia sa to vo mne akosi začína meniť. Neviem, čo má nasledovať. Či sa moje city ešte zmenia a na čo hovorím si, keď on nie je ochotný... Nechávam to tak, viem len toľko, že už to tam niekde vnútri vzdávam, že už potrebujem začať žiť pre seba.

lindous
5. máj 2024

Keby takto o mne rozmýšľal a hovoril partner, bola by som radšej, keby sa so mnou rozišiel ako strácal môj čas… neviem čo presne je zle, ale al čakáš na to, že on sa zmení, tak zmení a ak čakáš na to, že tvoje pocity sa zmenia, tak keď už to raz dospelo k tomuto stavu, tak skôr iba k horšiemu a bude ti vadiť stále viac a viac

lubkovaandrejka
5. máj 2024

Ahoj, z toho,co si napisala dedukujem len to, ze ste spolu len aby si nebola sama. Ak nemate spolocne skoro nic, tak sa s nim rozid. Ak tam city nie su uz teraz, nebudu ani neskor. Skus byt isty cas sama, spoznavat samu seba, najdi si nieco, co ta bude bavit a casom urcite spoznas niekoho, pri kom si povies, ze to je ono.

lindous
5. máj 2024

Už mi nejde upraviť príspevok, malo tym byť “ ak čakáš na to, že sa zmení, tak nezmení”

viestta
5. máj 2024

Tak zacni zit pre seba. Obvinovat seba samu nikde nevedie. Nie ste pre seba vhodni. Cim skor to skoncita, tym lepsie. Ty sa bojis samoty, ale tym udrziavanim vztahu na silu nicis sama seba. Sama pises, ze ten vztah nestoji ani za deravy gros, tak na co ti je taky vztah?

fotoarch
5. máj 2024

mimo otazku ale musím... tvoj rukopis poukazuje, ze si skvely literat ..

lubkovaandrejka
5. máj 2024

@fotoarch tiez mi to napadlo.😀

fantaghiro21
5. máj 2024

ja si myslim, ze ak vas neviaze nic, zoadne dieta,.. v prvom rade musis najst samu seba, svoj ciel v živote, hodnoty, zaujem...Potom si aj hodnotovo sadnes s partnrom.
Ak ta nic nebaví, tak si s nikým nesadnes

klementinka58
5. máj 2024

Dnes su tu same filozoficke vztahove temy🙄🫣

januska12323
5. máj 2024

Prosím ťa, nechaj ho ísť, zaslúži si priateľku, ktorá chce jeho samého a nie len nebyť sama.

anketkarka
5. máj 2024

Nechápem takýto postoj k vzťahu a partnerovi. Chce sa so mnou rozísť a mňa prepadne panika? Prečo panika? Neriešim dôvod, prečo chce rozchod?
Nemal z toho byť vzťah? A čo z toho málo byť Tvojím pohľadom?
Žila si si v ilúzii aký je, nebol taký ako si chcela, ale nechcela si byť bez neho? Aby si nebola sama? Čo znamená pre Teba samota?
Vzdávaš to vo svojom vnútri? Vzdávaš prerábať ho na svoj obraz? Nahovárať si city, ktoré tam neboli a len si si ich nahovárala, aby si nepriznala, že sa bojíš samoty? Čo vlastne vzdávaš? Nevieš čo MÁ nasledovať? Čakanie? Na čo?
Vo vzťahu sa dá žiť pre seba. A zvalovať to na druhého, že nežiješ lebo si s ním vo vžťahu je tiež ilúzia. Nežiješ pre seba, lebo si si to nedovolila. Nedovolila si si byť k sebe úprimná, a preto nemôžeš byť úprimná ani k nemu.

autor
5. máj 2024

@fotoarch 😅

autor
5. máj 2024

@anketkarka Vlastne máš pravdu.

natiblaskova
5. máj 2024

A čo tak ostať priateľmi rozísť sa v dobrom? A nájdi si prosím psychológa. (nemyslím to zle)

konicekmodry
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
astronaut321
5. máj 2024

Musíš rozlíšiť, či sa chcel s tebou rozísť, alebo niečo na tebe zmeniť, tým, že hrozil rozchodom. Pokiaľ sa nedokážeš prispôsobiť druhému, nemôžeš očakávať, že sa prispôsobí on tebe. Niekedy je všetko len otázkou komunikácie a aj najhoršie problémy sa môžu vyriešiť. Máš pocit, že ho nedokážeš ľúbiť, ale ja si myslím, že hocijaký plamienok dokáže zapáliť správna iskra. Keby sa chcel s tebou naozaj rozísť, tak by to jednoducho spravil a tam by to haslo. To znamená, že on ťa určite ľúbi.

autor
5. máj 2024

@astronaut321 Neviem zrovna či jeden, alebo druhý vieme, čo je to skutočná láska. Ja sa jej učím a paradoxne pri ňom som si veľa vecí začala uvedomovať. Z môjho pohľadu boli tie rozchody v návale hnevu. Množstvo krát som im neporozumela, ale cítila som sa za to zodpovedná. Nebolo mi to príjemné, snažila som sa to napraviť. Dlho som sa trápila, lebo mi povedal, že on nechce žiadne záväzky, neskôr som pochopila možno prečo. Doteraz hovorí veci v zmysle, že dlhodobo partnerstvá neprežije, že viac ako 10 rokov. Možno to hovorí i preto, že jedinú ženu ktorú možno v živote ľúbil napokon stratil. Je toho veľa, tiež nepoznám jeho skutočné motívy k stretávania sa, len si ich domýšľa. Ja ten vzťah ešte akoby nedokážem opustiť. Viem sama, že raz skončí. Čakám možno, že sa postaví na nohy a dnes mu to veľmi prajem. Mám ho istým spôsobom rada, veď spolu trávime čas, ale množstvo krát som v srdci taká sklamaná. Komunikovať o podobných témach nemá záujem, takže vo mne sa už akoby všetko láme.

astronaut321
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
astronaut321
5. máj 2024

Ja som bol v tomto type vzťahu 5 rokov a nakoniec sa to rozpadlo. Je to síce len krátko po rozchode, ale doteraz verím, že pri použití iných slov by ten vzťah fungoval ďalej a určite by sa to zlepšilo. Napokon ja som bol v tomto prípade tiež priateľ a len som sa potreboval dostať ďalej a chcelo to len čas. Tak si daj s ním pauzu, možno ho to nakopne a po čase ti sám povie toho viac.