Prespanie návštevy u novorodenca

25. júl 2024

Na koľko dní je vhodné prísť k 3-4 týždňovému bábätku ak príslušníci rodiny bývajú 350km , na 1 noc alebo aj cely víkend či nebodaj aj dlhšie? Na otočku to nejde, musí to byt prespanie. Blbé mi je pýtať sa koľko tu budú a preto sa pýtam na názor že zdravý rozum koľko povoľuje.

really8
25. júl 2024

Si si ista ze na druhej strane je tiez zdravy rozum?😀 za mna su dve noci ok.

mimi3008
25. júl 2024

To je podla mna na individualnej dohode. Ja by som napriklad pocas sestonedelia nikoho nechcela mat doma na dlhsie, nez na 2 hodiny. Ale napriklad, ked sa narodil svagrovcom 2.syn, byvali vtedy v zahranici, 1100 km od nas, tak nas ku nim zavolali, ked mal 2 tyzdne, svagrovi skoncila dovolenka a my sme svagrine pomohli so starsim. Teraz sa im narodilo 4.dieta a dohodli sme sa, ze ich prideme pozriet (tiez to nebude na otocku, lebo sa sice uz prestahovali na Slovensko, ale stale su 300 km od nas), ale po sestonedeli. Pojdeme tam tak na 1 noc.

anjelicek26
25. júl 2024

Vhodné je relatívny pojem, kľudne aj týždeň. Tam vôbec nejde o novorodenca,ale o matku.. o teba.. si rozbita,unavená,chceš súkromie? Tak ani den ok nie je. Máš rada spolocnost a potrebuješ pomôcť? Kľudne prijst a kľudne ostat. Musíš povedať,co chceš ty, ty si dôležitá. Babatku je to úplne jedno.

luliu
25. júl 2024

Nešla by som k tak malému babu vôbec, jedine, že by si to chcela ty a potom by počet nocí zalezal na tebe

3petka
25. júl 2024

No tak záleží ako sa návšteva o seba dokáže postarať. Ak je to návšteva ktorú budeš obskakovat tak by som ku nechcela tak skoro po narodení. Ak je to návšteva ktorá pomoze a uľahčí ti prvé dni. Nech sa páči aj týždeň môžu byt.

lily246
25. júl 2024

Záleží od veľa premenných, hlavne v akom stave je matka (krv, mlieko, pot, nervy, brutal únava, bolesti, rany... alebo je tak ok že ani nevie že rodila), aké je bábätko (prespí 20h denne alebo reve 20h denne), akí sú návštevníci (rešpektujú súkromie, rýpu, nechajú sa obsluhovať, pomôžu..?), atď atď. Ja som mala dosť aj po 2h návšteve po 4 týždňoch.

viky7
25. júl 2024

je to čisto individuálne... ja som napr. vôbec neriešila či návšteva je vhodná alebo nie... cítila som sa úplne v pohode, takže som nejako špeciálne obdobie šestonedelia nevnímala ... a fungovali sme bez nejakého špeciálneho režimu...

lucia13022023
25. júl 2024

Je to individuálne. Za mňa nie je vhodné nič dlhšie ako dve hodiny, tebe môže vyhovovať víkend, týždeň...

dadka1997
25. júl 2024

Zalezi ako sa citiš, ku mne by nikto nešiel, pokym som v obdobi 600nedelia, pretoze mas niekoho navyše treba viac navarit a podobne

mirkava
25. júl 2024

Za mňa aj jedna noc je veľa 😊

timilv
25. júl 2024

@autorka a nie je na blízku nejaký hotel? Mne by úprimne svedomie nedovolilo ani na noc ísť k niekomu kto má tak malé dieťa. Teda pokiaľ by si samozrejme ty sama nepotrebovala pomoc a sama ich nepoprosila nech zostanú

janage
25. júl 2024

Ak to nejde na otočku, zvolila by som možnosť prespať v hotely, penzióne atď. ak sa dá. Veď aj ich bude rušiť plač bábätka a pohyb v noci. Ale možno ide o veľký dom.
Druhú vec co by som veľmi zvážila odkiaľ prídu, keďže dosť je teraz rozšírený čierny kašeľ v niektorých oblastiach napr.
Tiež kolki prídu. 1, 2 alebo 5clenna rodina s 3 menšími deťmi.

katica06
25. júl 2024

Je to vysoko individuálne, kebyže príde moja mama (nie na návštevu, ale pomôcť) tak kľudne celý víkend alebo aj týždeň, kebyže príde iná návšteva ktorú treba obskakovať, a ešte budú dávať ,,dobré rady,, k bábätku tak v šestonedelí 0hodín. Ale to je môj názor, môj muž nemohol ostať s nami doma po návrate z pôrodnice ani deň, mama mi veľa pomohla

pininka1
25. júl 2024

Švagriná k nám takto chodili celá rodina a dve noci boli až až. Ale väčšinou chodia len na jednu noc. Pre pochopenie mam ju veľmi rada, nevadia mi, ale keď boli deti maličké predsa je to o 4 ľudí viac a dom nemame nafukovací.

tamta
25. júl 2024

Podľa mna je vhodné prísť na 0 nocí.

cyberk
25. júl 2024

Ak maju zdravy rozum booknu si hotel, ak nepotrebujes ty pomoct alebo tak, a tam nech ostanu aj tyzden 😂

gejb
25. júl 2024

Podľa mňa je v poriadku spýtať sa na koľko dní návšteva plánuje prísť.
My sa vždy pýtame a nikdy sa nikto neurazil.

lienka.7
25. júl 2024

@autorka nech si zaplatia hotel a môžu byť na "navsteve" aj mesiac.

sense
25. júl 2024

Záleží aj kto je ta návšteva, ak napr moja mama je mi to jedno, je samoobslužná a nápomocná, partnerovi rodicia keď prídu spia vždy v hotely a nie sú "u nás" nikdy viac ako 2-3dni. Bratia vzhľadom na vzdialenosť by sa zdržali asi týždeň, ale teda určite nie ak by e mali novorodenca.
Od samopozvanej návštevy by som očakávala, ze si ubytovanie zariadi mimo. A tej ktorú by som pozvala ja by som si s nou vykomunikovala ako. Dlho sa chcú zdrzat

sulejmanka
25. júl 2024

K takému malému dieťaťu sa chodí na otočku. Prídem, pozriem, odídem. Max 2 hodky.

andaluzia12
25. júl 2024

Určite nie prespať, ak aj sú z ďaleka a chcú vidieť dieťa a na otočku to nejde, nech si zarezervujú ubytovanie....

30katrusa40
25. júl 2024

Ako to máte priestorovo ? Budete sa tlačiť v malom byte 4 plus bábo? Ale máš zvlášť izbu kde bude návšteva spať ? Ja by som im skúsila vybaviť pre spanie mimo. Je leto v pohode ak niekto poziciava aj chatu.

lenkakoc444
25. júl 2024

Priatelovi rodicia boli 4-5 dni, ale byvaju v zahranici na kratsie sa neoplatilo. Bolo to uplne v pohode a to mame 3 izbak.

janai1
25. júl 2024

Tak bratova svokra sa k nim nasťahovala na týždeň, po 2 dňoch si všetci išli na nervy.

Ale to koľko máte rokov a čo to má byť za návšteva keď nevieš na koľko chcú prísť a nemôžeš sa ich ani opýtať?

vyrovnanaosoba
25. júl 2024

Keby ku mne prišla mama, alebo svokra, s tým, že pomôže, navarí napríklad, pokocikuje, večer nebude narúšať spánok dieťatka, bude chapava, že sa nemozem venovať len jej... tak kľudne aj mesiac. Samozrejme, musel by súhlasiť aj manžel.
Ak by mala prísť viac členná návšteva, babka, dedko, sesternica, napríklad, kazdeho riešiť, každého obskakovat, počúvať, večer sa im venovať, to by prišli na otočku,..alebo by som im zaobstarala ubytovanie, cez deň obed, možno nejaká prechádzka, ale aby som s nimi bola celé dni, mne by to vadilo

martul
25. júl 2024

Je ti blbé pýtať sa koľko u Vás budú. A keď ti my napíšeme, že 1 noc alebo 2 týždne tak čo, pôjdeš im to povedať, alebo k čomu ti to bude?

eee30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ptvw
25. júl 2024

Ak by prišli ze aj navaria aj upracu nech ostanú aj týždeň 😅

ptvw
25. júl 2024

@eee30 si to precitaj ešte raz 😀

januska12323
25. júl 2024

Ty si matka novorodenca a hostiteľ v jednom a je ti blbé opýtať sa návštevy koľko u vás bude? Nejaké to máš otočené, ty by si mala pozvať návštevu ak ich u seba chceš a rovno aj oznámiť na aký čas. Nie, že sa oni pozvú a ani nevieš či nezostanú mesiac.